Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 37 минути , Lyubina каза:

Това изказване е най-малкото несериозно. 

Всеки уважаващ себе си и пациентите си лекар би трябвало да има достъп до съответните научни списания, публикации или поне до български такива. 

Личните лекари, ако не са неграмотни, могат да отворят интернет и да почетат малко. 

Съгласна съм че е несериозно , но все пак Министъра го твърди.

Колкото до личните лекари... все пак и те са хора и се опитват да споделят ( евентуалната) отговорност за странични ефекти, избор на ваксини за всеки пациент и т.н с държавата. Разбирам ги . И предполагам не е защото те лично не са информирани.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 16.02.2021 г. в 23:28, Tesh каза:

При тези темпове на заразяемост и без мерки ( ако се има в предвид, че не трябва да променяме навиците си) в един момент ще се окаже, че през болестта ще преминат всички. 

То натам вървят нещата, ясно е, че вирусът стана ендемичен за човешката популация и ще се върти всеки есенно-зимен сезон у нас. Оттук насетне приказките на Магъров и компанията от Грейт Бедингтън за 70-те % имунитет отиват у канала.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , pr284 каза:

То натам вървят нещата, ясно е, че вирусът стана ендемичен за човешката популация и ще се върти всеки есенно-зимен сезон у нас. Оттук насетне приказките на Магъров и компанията от Грейт Бедингтън за 70-те % имунитет отиват у канала.

Приказките на компанията на Грейт Бедингън може и да са вече в канала, но учените/ медиците, подписали декларацията Грейт Барингтън си стоят зад думите. 😉  Все едно закона за земното притегляне да се отмени. Колкото и СЗО да променя определението на колективен имунитет на сайта си, не могат да отменят природните закони.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, Duke каза:

да я ваксинират с един вид, който тя не пожела поради някакви нейни си причини

Не ѝ отива на червилото? :grin:

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Lyubina каза:

Това изказване е най-малкото несериозно. 

Всеки уважаващ себе си и пациентите си лекар би трябвало да има достъп до съответните научни списания, публикации или поне до български такива. 

Личните лекари, ако не са неграмотни, могат да отворят интернет и да почетат малко. 

Може ли някой да ми отговори

1,Колко време трае имунитетът при ваксина?

Ако е над 3 месеца как е установено? Все пак ваксината се разработи за няколко месеца ( едноцифрено число)

2,Ако ваксината трае няколко месеца , всяко полугодие ли ще се ваксинираме ?

За един приятел питам....

• Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , ivan69 каза:

Ако е над 3 месеца как е установено? Все пак ваксината се разработи за няколко месеца ( едноцифрено число)

За момента не може да ти отговори никой на тези въпроси.

• Харесвам 3
Публикувано:

Говорих с колега в UK, който ще се ваксинира утре. Казали са му, че след 2-та ваксина, ще се налага ново ваксиниране след около 2 години. Може би зависи коя ваксина се слага.

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

...или, по водосточната тръба...

Теоретично е така. Но това са екстри на развития свят, а в него няма чак такъв прираст на населението.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , ivan69 каза:

Кажи му на твоя приятел, че мога много по-точно да отговоря на въпроса какво ще стане с биткойните му. :wink:

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , Dian каза:

За по-малко от година властите постигнаха това,за което антиваксърите се борят от десетилетия:
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/18/4176339_pod_10_ot_bulgarite_iskat_da_se_vaksinirat_vednaga/

Въпреки, че с тези социологии човек винаги трябва да има едно наум.

Аз не познавам нито един човек, който не е прекарал вируса и да е отказал ваксинация при реално предложена му  такава.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Аз не познавам нито един човек, който не е прекарал вируса и да е отказал ваксинация при реално предложена му  такава.

Да се запознаем? 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:

О, и аз познавам. И, то, за най-голям смях, това са хора паникьори, които ги е страх, искат мерки, треперят вкъщи, налагат и сочат с пръст другите, но те... не искат да се ваксинират. Говоря за здрави хора, без хронични заболявания, възрастова група 40-50. Което на мен ми е най-малко странно. Ако поне бяха против мерките, биха били последователни, но така е малко, как да кажа, искат да живеят в паралелната реалност вечно. 

Интервю на проф. Костов, пулмолог, в което казва това, което и аз намирам за правилно  - първо трябваше да се ваксинират най-уязвимите групи, плюс лекарите, които са непреболедували, а всички изкарали вируса, да чакат след това. Защото така се прави. И отделно, ваксинацията ни е срамно бавна. Ваксинационни центрове трябваше да има готови отдавна. 

https://trud.bg/проф-коста-костов-покачването-на-заразените-е-свързано-със-слабия-темп-на-ваксинация/

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 7 минути , luba_rizova каза:

О, и аз познавам. И, то, за най-голям смях, това са хора паникьори, които ги е страх, искат мерки, треперят вкъщи, налагат и сочат с пръст другите, но те... не искат да се ваксинират. Говоря за здрави хора, без хронични заболявания, възрастова група 40-50. Което на мен ми е най-малко странно. Ако поне бяха против мерките, биха били последователни, но така е малко, как да кажа, искат да живеят в паралелната реалност вечно. 

Интервю на проф. Костов, пулмолог, в което казва това, което и аз намирам за правилно  - първо трябваше да се ваксинират най-уязвимите групи, плюс лекарите, които са непреболедували, а всички изкарали вируса, да чакат след това. Защото така се прави. И отделно, ваксинацията ни е срамно бавна. Ваксинационни центрове трябваше да има готови отдавна. 

https://trud.bg/проф-коста-костов-покачването-на-заразените-е-свързано-със-слабия-темп-на-ваксинация/

То и аз познавам двама такива (двойка де), ама си им харесва много така. Те и преди това си бяха социопати малко и са изключително радостни, че не трябва да се срещат с много хора, както и да пътуват до работа всеки ден (по около 1 час на посока). Последното и на мен ми харесва, ама вече почти година хоум офис направо ме побърква. Имам нужда от хора (казал канибалът 😄 )

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, ivan69 каза:

Да се запознаем? 

И аз съм от отказалите! Засега ще чакам да дойдат и други ваксини и тогава ще решавам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам дали вече коментирахте, това което шефа на Пирогов каза днес на брифинга, че и изпуснах нишката на тази тема 🙂

Та той каза, че от предварително записалите се за ваксиниране реално в пунктовете отиват едва 30%, което пък води до забавяне на ваксинирането. Беше доста ядосан и коментира, че по-добре би било паралелно да върви ваксинацията на трета и четвърта фаза, за да не се губи време.

Така както е тръгнало има риск ваксината срещу Ковид да се слага всяка година, както грипната, та не знам за кога точно се пазят антиваксърите.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Мари Николова каза:

Не знам дали вече коментирахте, това което шефа на Пирогов каза днес на брифинга, че и изпуснах нишката на тази тема 🙂

Та той каза, че от предварително записалите се за ваксиниране реално в пунктовете отиват едва 30%, което пък води до забавяне на ваксинирането. Беше доста ядосан и коментира, че е по-добре би било паралелно да върви ваксинацията на трета и четвърта фаза, за да не се губи време.

Така както е тръгнало има риск ваксината срещу Ковид да се слага всяка година, както грипната, та не знам за кога точно се пазят антиваксърите.

Ами то си е за ядосване ... Всеки има право да вярва в каквото си ще, все пак ваксините все още са доброволни. Но е много некоректно да се запишеш в списъка и след това да не отидеш, особено в такива сложни времена. И вероятно същевременно да обвиняваш държавата колко е зле с организацията ...

• Харесвам 16
Публикувано:

Ако си се записал и си се надявал да получиш избрана от теб ваксина, а са ти предложили друга...., но това беше "пропуснато" в интервюто.

• Харесвам 9
Публикувано:

Не знам дали е за тук, но все пак има връзка с ковида.

В Тенерифе от 3 месеца се е напълнило драстично с прииждащи с лодки чернокожи от Африка. Това е било винаги, но сега има сериозен скок, в пъти.

Както знаете повечето хотели са затворени от миналата пролет, но сега се отварят и се настаняват безплатно тези гости, явно за тях не важат правилата и вирусите. Преди 2 месеца ми изпратиха клипове, как ги возят с автобуси и ги настаняват по затворените хотели.

Постепенно ги пращат към континента, както е било и преди, а след това кой където иска..

Канарите са от най-бедните и най-силно засегнати от безработицата места от край време, но това явно не пречи да се харчат пари за други неща.

• Харесвам 3
  • Шок 7
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

И ние с мъжа ми можем да се запознаем с теб.  Два пъти вече ни предлагат. По принцип не съм против,  бих се ваксинирала когато съм сигурна. За сега се въздържам. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 51 минути , Брани каза:

Но е много некоректно

Много си политкоректен @Брани Аз не мога като теб и имам друг коментар - Аман от имащи свободи !

Не съм ни гледала, ни слушала НОЩ никога, чета ги , но в случая проф. Балтов говори за хората, които изобщо не отиват в пунктовете, въпреки, че са записани и уведомени. При нас имаше една колега, която заяви , че в свободния си ден тя решавала какво ще прави и в конкретния ( някак си се е  улучил точно такъв :scratch_one-s_head:) не се предвиждала ваксинация.

Този понеделник друга колега заяви, че няма да си сложи втора доза, защото много я боляла ръката след първата. :swoon:

Като не ти харесва слаганата в момента ваксина , ще я сложат на друг, който чака края на работния ден:wink: и няма проблем с липсата на избор. 

ПП Съвсем не мога да се въздържа - Боклукът за едни ... е щастие за други ( този път изплагиатствах яко, ама ще ме прощава Шарън )

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Не знам дали е за тук, но все пак има връзка с ковида.

В Тенерифе от 3 месеца се е напълнило драстично с прииждащи с лодки чернокожи от Африка. Това е било винаги, но сега има сериозен скок, в пъти.

Както знаете повечето хотели са затворени от миналата пролет, но сега се отварят и се настаняват безплатно тези гости, явно за тях не важат правилата и вирусите. Преди 2 месеца ми изпратиха клипове, как ги возят с автобуси и ги настаняват по затворените хотели.

Постепенно ги пращат към континента, както е било и преди, а след това кой където иска..

Канарите са от най-бедните и най-силно засегнати от безработицата места от край време, но това явно не пречи да се харчат пари за други неща.

И ето това е вбесяващо. Защото е абсолютното доказателство, че всичко е политика. Че няма общо със здравето. Няма общо с труповете и животите. Има общо само и единствено с кое на кой какво му е изгодно. И после да ги подкрепяме решенията, да им се радваме и да казваме осанна, спасяват ни. Да търпим новото нормално, да гледаме как ни се разпада света, как се срутва икономиката, как хората измемогват без работа, без пари, без психика... А испанците продължават да носят по 4 слоя маски и да си седят на д-то. Ами... Раи сме всички. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.