Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз се записах за Файзър във ВМА. Записваш се в една тетрадка с имена и тел. и чакаш някой да ти се обади. Не мисля, че някой ще погледне този списък, камо ли да ми се обадят. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

В момента има ли възможност (къде и как), човек извън приоритетните групи, да се запише за имунизация с ваксина на Pfizer или Moderna?

@Фил, преди 1 час записах родителите си и тъщата за една от РНК ваксините на тел. 028130456  в Софийската РЗИ. 

Жената беше много любезна. Даже ми върна обаждане с отговор на други въпроси, свързани с жълтата ми книжка (не тази, за която си мислиш, а другата - за имунизациите :wink: )

За съжаление не се ангажира със срок и място. Каза, че като получат, ще се обадят.

Надявам се, това да стане през март. Някъде гледах, че ще получим около 130-140 000 предимно от Pfizer.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Eva eva каза:

Моля тези, които се ваксинираха тези дни с АстраЗенека - споделете как сте. Имате ли странични ефекти?

Добре сме, даже поникналите шести пръсти много ми помагат в снимането 🤣

На ден първи се чувствахме отвратително уморени. Е, поснимахме разни птици из квартала, но едва се мърдахме. Днес сме си като чисто нови. 

_2210231.jpg_2210256.jpg

_2210235.jpg

_2210259.jpg

_2210289.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 8
  • Смея се 2
Публикувано:

И мен ме черпиха една Дерби кола в Исул 😉

Нямаше опашка, почти веднага минах. Усетих леко замайване веднага след поставянето на ваксината, затова ме оставиха малко по-дълго в кабинета за наблюдение. В един момент се появи и леко главоболие, но не знам дали е вследствие на ваксината или заради таксиметровият зевзек, на който попаднах 😄 Започна ме веднага с въпроса "А вие какво мислите за ваксините?" и въпреки, че казах, че не ми се обсъжда тази тема, той надъъълго и нашиииироко ме запозна със своя мироглед, в които централно място заемаше проблема"Защо Франция е одобрила Спутник 5, а ние - не?!!??" В момент на умопомрачение от глупостите му имах неблагоразумието да го попитам, защо предпочита руската ваксина, пред тази на Оксфорд, при положение, че са еднакви по вид - векторни. Голяма грешка!

Отговора включваше задълбочен анализ на сложните политически взаимоотношения по време на Студената Война, няма как да вляза в тона му без да наруша почти всички правила на нашия форум.

Та кабинета за ваксиниране на Исул се намира лесно, подминавате входа на Спешното, има стрелки за упътване. Работи до 14:00ч, всеки може да мине.Един е пункта за ваксинация, много бързо върви. Ваксината е само АЗ.

Предварително изтеглих и попълних бланката за Информирано съгласие:Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19.docx

На място ми дадоха да попълня анкета - скоро поставяна ли ми е ваксина, имам ли алергии и заболявания.

• Харесвам 12
  • Благодаря 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Добре сме, даже поникналите шести пръсти много ми помагат в снимането 🤣

На ден първи се чувствахме отвратително уморени. Е, поснимахме разни птици из квартала, но едва се мърдахме. Днес сме си като чисто нови. 

_2210231.jpg_2210256.jpg

_2210235.jpg

_2210259.jpg

_2210289.jpg

Важно е какво ще се случи след втората ваксина!

Моля, сигнализира в темата, ако внезапно разни едва мърдащи се птици започнат да снимат вас...

• Смея се 11
Публикувано:

Аз предлагам да си обещаем всички следното: каквито и мутации и отклонения да развием като следствие от ваксините, пак да си останем приятели!

Не е хубаво мутанти да воюват помежду си, справка X-Men:

Image result for x-men the last stand

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Публикувано:

Мари, не е същата. Принципа е същия, но носещия вирус на руската не е от шимпанзе. Има и друга разлика, ето тук пише нещо по въпроса:  https://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/mojem-li-da-viarvame-na-ruskata-vaksina-sreshtu-koronavirus-319562/

Вчера даваха едни англичани, държаха да се ваксинират с АЗ, в ЮК искали и признавали само нея. Някой да е чул такова нещо? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , luba_rizova каза:

Принципа е същия, но носещия вирус на руската не е от шимпанзе.

Леле, добре, че шофьора беше пропуснал тази подробност 🙂

• Смея се 7
Публикувано:

Така като гледам всеки вече си има предпочитания за марка ваксина. Що не вземем да си направим една анкета Кой с коя би се ваксинирал, че ще са ми любопитни резултатите. Ако само на мен ще са ми любопитни или ако не се сметне за добра идея, пък да не си правим анкета! 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Чудя се дали да не искам да ми направят тест преди ваксинацията, ако все пак поради някаква причина имам антитела да не се ваксинирам?! 

Мисля събота да вървя в Токуда, дано само до 03.март да съм ок, че имам планиран един преход 🙂 

Забравих да напиша, че звънях на Национална пациентска организация - тел. 080014515. Говорих с доктор, имах някои въпроси за ваксините. Любезно ми отговориха.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 10 минути , Брани каза:

Така като гледам всеки вече си има предпочитания за марка ваксина. Що не вземем да си направим една анкета Кой с коя би се ваксинирал, че ще са ми любопитни резултатите. Ако само на мен ще са ми любопитни или ако не се сметне за добра идея, пък да не си правим анкета! 🙂

Е, нали се бяхме разбрали, първо тира с ваксините да пристигне и едва тогава да започнем активното мероприятие? 😞 

Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

Благодаря за отговорите. Чудя се дали да не искам да ми направят тест преди ваксинацията, ако все пак поради някаква причина имам антитела да не се ваксинирам?! 

Мисля събота да вървя в Токуда, дано само до 03.март да съм ок, че имам планиран един преход 🙂 

Забравих да напиша, че звънях на Национална пациентска организация - тел. 080014515. Говорих с доктор, имах някои въпроси за ваксините. Любезно ми отговориха.

Много се зарадвах на коментар ти, че си звъняла на пациентската организация ( дори не знаех, че има такава) и че си задала директно въпросите си, а не да питаш

съседката.  ☺️☺️☺️

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 14 минути , Velyana каза:

Много се зарадвах на коментар ти, че си звъняла на пациентската организация ( дори не знаех, че има такава) и че си задала директно въпросите си, а не да питаш

съседката.  ☺️☺️☺️

И аз не знаех, че има такава организация. От сутринта пиша в нета "въпроси ваксина коронавирус" и подобни, защото моето положение е малко по-специфично и това ми излезе. Ето, има различни специалисти, предполагам, че ще отговарят адекватно и на други хора с различни въпроси. Даже и психолог има, ако някой го интересува 🙂 

https://covid.npo.bg/?page_id=611 

За мен най-важният въпрос е дали която и да е ваксина може да ми навреди по някакъв начин. Казаха ми "не". За мен това е достатъчно, защото ми се ПЪТУВАААААААААААА 🙂 

По този повод винаги се сещам за моята шефка - беше миналата година, точно гърците бяха въвели изискването за PCR тест и нашата първа отива да се реди за тест, да може да отива в Гърция. За нея това е върхът на сладоледа, само там ходи по няколко пъти в годината. И аз я питам - добре де, за тоя тест къде ти бъркат? И тя - все ми е тая, за Гръцкото моренце където искат да ми бъркат 😄  Та и аз така, само и само да пътувам свободно и да не се притеснявам, че някой ще ми кихне и ще се тръшна, да ме бодат с каквото искат 😄 

• Харесвам 6
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 10 минути , Eva eva каза:

И аз не знаех, че има такава организация

Ако беше питала съседката (дето @Velyana се съмнява в нея), щеше да ти каже. И какво ще ти кажат по телефона щеше също да знае.

• Смея се 4
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

Аз предлагам да си обещаем всички следното: каквито и мутации и отклонения да развием като следствие от ваксините, пак да си останем приятели!

Не е хубаво мутанти да воюват помежду си, справка X-Men:

Ако някой подочуе коя ваксина дава онез белите крилца от снимката - да казва 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 56 минути , Velyana каза:

Много се зарадвах на коментар ти, че си звъняла на пациентската организация ( дори не знаех, че има такава)  ... 

има и то много

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 часа, FlyTraveler каза:

Разни слухове витаят, та бих искал да попитам лекарите от форума две неща, просто да имам някаква достоверна информация:

1. Вярно ли е, че ваксините на Пфайзер и Модерна съдържат етиленгликол?

2. Някоя/ някои от 3-те използвани в България в момента ковид ваксини съдържа/ съдържат ли модифицирани фетални продукти (такива, добити от абортирани човешки ембриони)?

Предварително благодаря за отговорите. Повтарям, че въпросите ми са към лекарите, не към останалите.

Това са съставките, които се тестват за алергични реакции.

20210222_205106.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Eva eva каза:

Ева,  моята лична лекарка ме посъветва да направя тест за антитела преди ваксината.Отидох в Кандиларов до НДК , стана за 5 мин. от влизане до излизане в обедната ми почивка. За голямо съжаление нямам, но и през изминалата година не съм имала никакви оплаквания. Цена 33 лева всичко.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, luba_rizova каза:

Вчера даваха едни англичани, държаха да се ваксинират с АЗ, в ЮК искали и признавали само нея. Някой да е чул такова нещо? 

Няма такова нещо във Великобритания. Моя роднина работи в здравната система там (санитарна работа, не е лекар) и днес като писа, аз я питах за това конкретно, защото пък аз искам да се ваксинирам, но четох, че заради мутациите в разни страни АЗ не работят на всички и имах опасения за безметежното си магеланско бъдеще, ако държави не приемат сертификат за ваксинация с тях. За Англия тя каза: слагат каквото има и дори не можеш да избираш вид. Не знам къде си го гледала това и към коя дата е бил актуален записа на видеото, защото нещата се променят досадно често.. 😞 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Тая работа с щамовете още е много мъглява. Само някои държави могат да четат генома на вируса, примерно тоя бразилски вариант е открит в Япония у туристи, дошли от Амазония. Иначе колко е разпространен тук в Бразилия никой няма никаква представа, още по-малко да се знае коя ваксина действа и коя не... А да се ограничава достъпа според ваксината пък е още по-далечен изстрел.

Имаше един забавен период през декември, когато Англия забрани директните полети от Бразилия заради бразилския вариант, като явно не бяха забелязали, че Бразилия вече е забранила полетите от Великобритания заради техния вариант и полети вече нямаше...

• Харесвам 6
  • Смея се 11
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.