Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

@boogy @chandni  Погрешно сте ме разбрали за моловете, беше като пример само. Ако зависи от мен няма да има никакви рестрикции , но това е друга тема ... Мисълта ми е , че след 4 месеца , Павел ,11 клас тръгна на училище и ходи точно 2 дни ( откриха заразен в класа ) и минаха отново онлайн . Познайте дали РЗИ дойде да го постави под карантина?!? След 2 седмици и Ради тръгна на училище , този път за цели 6 дни ( с утре) ! Учителите имаха над 3 месеца да се ваксинират ( ако желаят) . Най-лесно е да затвориш училищата - хем учителите доволни , хем имитираш някаква загриженост.....А за да е пълен фарсът прехвърлиха отговорността на кметовете , те местните избори са след 3 години , едва ли някой ще си спомня , че опропастиха една година от живота на децата ни.....Ради преди пандемията тренираше футбол , сега вече качи 15 кг и няма желание за тренировки( ако такива изобщо има) . 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Ние вкъщи всички сме болни, леко болни, и тестовете ни са отрицателни, а приятелите ни са също болни, но тестовете им са положителни.

Най-странното е, че имаме сходна симптоматика - всички имат обоняние и вкус, лека хрема и толкоз. Само приятелката вечер качва 37,2-38 температура, но тя е диабетичка. Всички тестове са антигенни. 

Чудя се има ли вероятност да не са верни тестовете.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 51 минути , но нейм каза:

а хората се шашкат вече на кое да вярват. 

Да, де, не ми е ясно защо точно на Спутник решиха да вярват 🙂 СССР имали традиции в разработването на ваксини, все с техни разработки сме се ваксинирали. Все едно Западна Европа през това време са спали! :blink:Да се чуди човек що искат да карат само БМВ и Мерцедес, но да се ваксинират със Спутник.😉

Но нейм, реакцията ми не е насочена към теб, благодаря, че се опитваш да ми разясниш чуденката. И бързо оздравяване!

• Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Да, де, не ми е ясно защо точно на Спутник решиха да вярват 🙂 СССР имали традиции в разработването на ваксини, все с техни разработки сме се ваксинирали. Все едно Западна Европа през това време са спали! :blink:Да се чуди човек що искатда карат само БМВ и Мерцедес, а да се ваксинират със Спутник.

Но нейм, реакцията ми не е насочена към теб, благодаря, че се опитваш да ми разясниш чуденката. И бързо оздравяване!

Аа, мерси! Аз не искам да се ваксинирам със Спутник, но защо да я няма и нея за желаещите. Да не говорим, че за китайската пък никой дума не обелва.   

Публикувано:
преди 2 часа, zhivko7 каза:

Възможно е аз да съм изпуснал нещо

Пропуснал си следобедния брифинг в  офиса на "Информационно обслужване "АД  на заместник - министър Жени Начева  във връзка с утрешния старт на ваксинацията на хората, които са  се регистрирали в Електронния регистър. Колко да е официален един брифинг ?

И аз го пропуснах, но първо моята приятелка ми сподели за мейла , който е получила, а после прочетох по - подробно  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/e-vaksinatsiyata-startira-samo-s-astrazeneka-za-drugite-shte-se-chaka

@но нейм нека сте само  леко болни, но се лекувайте сериозно, независимо какви са тестовете Ви. :give_heart:

Вчера слушах една жена, която редовно потропвала хорце в квартала , а сега ако успеела да изтанцува само едно хоро, всички й ръкопляскали и това три месеца след боледуването. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , antea каза:

в последните няколко седмици изключително малко хора губят обоняние и вкус, имайте го предвид

Това е нещо ново за мен. Би ли дала малко подробности?

Публикувано:
преди 33 минути , но нейм каза:

Всички тестове са антигенни. 

Да, има голяма вероятност. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , но нейм каза:

Аз бях с отрицателни и антигенен, и PCR.

Бързо оздравяване!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Childish каза:

Аз бях с отрицателни и антигенен, и PCR.

Бързо оздравяване!

Благодаря!

А за антитела прави ли си след боледуването? И, ако, да, то какви са резултатите?

Публикувано:

@но нейм, как се лекувате? Звъняхте ли на личната?

И аз от днес съм така - хрема, болки в цялото тяло. Утре ще звънна на личната, но няма да се мотивирам да отида да си направя тест. Нямам температура, но пък съм на Нурофен от сутринта.

Сигурно събота се разболях - бях на мол и се разминах с 10000000 човека. Поне да си бях купила нещо 🙂 

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 20 минути , но нейм каза:

Благодаря!

А за антитела прави ли си след боледуването? И, ако, да, то какви са резултатите?

да, писах по-горе - два теста - след като оздравях и 2 месеца по-късно, имам си антитела

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Мари Николова каза:

Но партньорството с АЗ предполага, че поне на тях са дали данните

Колкото дадоха данни за допинг контролът.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Eva eva каза:

@но нейм, как се лекувате? Звъняхте ли на личната?

И аз от днес съм така - хрема, болки в цялото тяло. Утре ще звънна на личната, но няма да се мотивирам да отида да си направя тест. Нямам температура, но пък съм на Нурофен от сутринта.

Сигурно събота се разболях - бях на мол и се разминах с 10000000 човека. Поне да си бях купила нещо 🙂 

Нурофенът сваля температурата, така че може да я потискаш преди да си я "регистрирала", което не е много добре.

Личната не сме я отразили. Имаме работещи в Ковид отделения - лекуват ни по телефона.

За момента само витамини: "С" двойна доза (1г) на два приема, Д, Магнерот 500, чайове 4-5+Кармолис 10капки в чая и вдишваш парите, 1/2 аспирин засега, 3х30капки 30% пчелен клей, джинджифил+мед+смлени цели лимони. 

Опитва се леко да ме боли глава, но с този Кармолис засега спасявам положението. В листовката му пише, че става за масаж при главоболие и болки в тялото.

Не му повярвах много, но два пъти го направих и подейства.   

Има и по-тежка артилерия, но за момента изчакваме.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Goal & Boss каза:

от време на време поглеждам в тема в друг форум,  в която пишат хора, които текущо  са болни или с положителни тестове, и,почти никой не е споменавал загуба на обоняние и вкус, наскоро имаше и някакво интервю със завеждащ ковид-отделение, май в Александровска беше, който каза ,че никой от приетите в последните седмици не е бил със загуба на обоняние

видоизменят се и симптомите вероятно

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

от време на време поглеждам в тема в друг форум,  в която пишат хора, които текущо  са болни или с положителни тестове, и,почти никой не е споменавал загуба на обоняние и вкус, наскоро имаше и някакво интервю със завеждащ ковид-отделение, май в Александровска беше, който каза ,че никой от приетите в последните седмици не е бил със загуба на обоняние

видоизменят се и симптомите вероятно

Шефът на Инфекциозното във ВМА го каза за обонянието и вкуса. Иначе по-млади хора развиват по-тежка симптоматика при този щам. 

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 26 минути , но нейм каза:

Нурофенът сваля температурата, така че може да я потискаш преди да си я "регистрирала", което не е много добре.

Личната не сме я отразили. Имаме работещи в Ковид отделения - лекуват ни по телефона.

За момента само витамини: "С" двойна доза (1г) на два приема, Д, Магнерот 500, чайове 4-5+Кармолис 10капки в чая и вдишваш парите, 1/2 аспирин засега, 3х30капки 30% пчелен клей, джинджифил+мед+смлени цели лимони. 

Опитва се леко да ме боли глава, но с този Кармолис засега спасявам положението. В листовката му пише, че става за масаж при главоболие и болки в тялото.

Не му повярвах много, но два пъти го направих и подейства.   

Има и по-тежка артилерия, но за момента изчакваме.

Каква ви е тежката артилерия?

Публикувано:
преди 21 минути , FlyTraveler каза:

Каква ви е тежката артилерия?

Да не вземе сега някой да се самолекува и да ми тежи на съвестта??? Ще ти ги напиша на лични, ако ти е за информация. 

• Харесвам 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 7 минути , но нейм каза:

Да не вземе сега някой да се самолекува и да ми тежи на съвестта??? Ще ти ги напиша на лични, ако ти е за информация. 

Ами за информация, за какво друго? За реклама? 🙂  🙂  Бих бил благодарен, ако направо ми изпратиш протокола на лични да го видя. Ако е удобно, разбира се.  Или просто да напишеш за тежката артилерия. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Goal & Boss каза:

По принцип това говорят и хората от щаба в последно време - загубата на обоняние и вкус са по-редки, а хремата вече също е симптом.

• Благодаря 1
Публикувано:

Да се включа и аз в реалити шоуто. 😆

В събота се събудих с болки в корема и температура (37.5). Леко разстройство. Към обяд започна и главоболие, което доста се усили. Уикенд, какво да звъня на личната. Започнах си направо един протокол. Изолирах се сам в апартамент. Надвечер се чух с една приятелка - лекар в Германия, която до скоро се занимаваше и с ковид пациенти в болница. Казвам й какво съм започнал да вземам, отговаря "Като по учебник". Взех си и първа доза Ивермектин. Тя за него каза, че не знае дали помага, не е проучвала. Аз си го взех на своя отговорност. През целия ден доста разглобен се чувствах. Никакво желание да седя пред компютъра даже, лежи ми се постоянно, главата ме цепи яко. Температурата не я свалях с лекарства, защото беше под 38 градуса. Надвечер взех симптоматично само Хексалгин (което си е течен Аналгин) няколко капки за главата, малко ми помина главоболието. Вечерта я изкарах с няколко събуждания, в един такъв грипен унес.

На следващия ден пак протокола + още една доза Ивермектин. Никакви симтоматични лекарства. До вечерта нямах температура, нямах главоболие, нямах разстройство (бях си взел Лопедиум за него). Т. е. никакви симптоми.

В понеделник - никакви симптоми. Желанието за самостоятелен секс и сухите, звучни и богати на обертонове газове ме навяват на мисълта, че съм много по-добре. 😆 Ха хахах, последното изречение беше шегичка, разбира се. 😆 Звъня вече на личната лекарка, да я питам за направление за PCR тест. Описах ситуацията. Каза, че все едно не е чула за Ивермектина, да го спирам, да спра и едно от другите лекарства. Аз така или иначе си бях взел вече минималните две дози. Да съм се наблюдавал за симтоми и температура и да й се обадя във вторник. Вечерта малко ме боля корем, като сложих ел. възглавница и се затоплих ми мина. 

Вторник - никакви симптоми. Звъня на джи пи-то да питам за направление за PCR тест. Заета, да се обадя след 16:00 ч. Обаждам се, пак заета, тя ще ми се обади. Обажда се към 18:30 ч. пак ме разпитва подробно. Казва, че според нея нямам ковид, но да стоя изолиран още 2-3 дни, да се наблюдавам и да се обадя, ако се появи някакъв симптом. 

Днес - нямам симптоми. Наблюдавам се, и ще стоя изолиран утре и вдругиден. Не спирам витамините и добавките. От хаповете вземам само антистенокардин, за всеки случай.

Мисля си, че ковид няма как да мине толкова бързо, най-вероятно е било нещо друго. Ако получа отново симптоми, ще си направя PCR тест. Ако не получа, след около месец ще си направя за антитела, все пак да видя дали случайно не съм го минал и Ивермектина да ми е помогнал. Странични ефекти от две дози не усетих никакви, поне за момента.

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

За пръв път срещам някой да си казва за чекия. Не че е срамно, просто в магеланци не се пише за това. 

Звучи ми като подобрение, може би наистина е било  просто настинка, но бих си направил тест вместо да пазя къщата с дни. 

• Смея се 4
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

За пръв път срещам някоя да си казва за чекия. Не че е срамно, просто в магеланци не се пише за това. 

Звучи ми като подобрение, може би наистина е било  просто настинка, но бих си направил тест вместо да пазя къщата с дни. 

Аз съм написал "желание" само, а не изпълнение. Споменатия от теб "научен термин", също не съм го използвал 😆  Понякога може да се шегуваме не само в темата за хумор. 🙂 Ще си направя тест, ако имам отново симптоми. Така каза джи пи-то.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.