Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

"Сърбия започва производството на ваксината срещу коронавирус "Спутник V" след малко повече от два месеца, а от специален завод, изграден от Китай и Обединените арабски емирства, ще излизат дози от препарата на "Синофарм" през есента."

A ние къде блеем 😞 (Макар че, предполагам да се вземе лиценз за производство на Файзер, Модерна или АстраЗенека хич не е лесно) ...

Публикувано:
преди 10 минути , Брани каза:

"Сърбия започва производството на ваксината срещу коронавирус "Спутник V" след малко повече от два месеца, а от специален завод, изграден от Китай и Обединените арабски емирства, ще излизат дози от препарата на "Синофарм" през есента."

A ние къде блеем 😞 (Макар че, предполагам да се вземе лиценз за производство на Файзер, Модерна или АстраЗенека хич не е лесно) ...

Мани ги сърбите, поддали са се на някаква гнусна пропаганда... 😆

преди 29 минути , Мари Николова каза:

Добри новини за чакащите протеинова ваксина:

Ваксината на "Новавакс" показва ефективност над 96%

Ваксината на "Новавакс" е седмата в порфолиото на ЕС и първата антигенна ваксина срещу коронавируса.  Очаква се тя да достигне до пазара в Европа в средата на годината.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/vaksinata-na-novavaks-pokazva-efektivnost-nad-96

Но пък за южноафриканския щам ефективността е ниска, само 55,4%.

Ако се ваксинирам, бих избрал тази от всички разработени  до момента ковид ваксини. Излизали и някакви, които създават "лигавичен имунитет" т. е. след тях човек наистина не може да заразява с вируса, от които вече би имало много по-сериозна полза.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 минути , FlyTraveler каза:

Излизали и някакви, които създават "лигавичен имунитет" т. е. след тях човек наистина не може да заразява с вируса, от които вече би имало много по-сериозна полза.

Това е интересно. Може ли линк?

Публикувано:

@master_of_germs, когато ти е удобно, можеш ли да кажеш дали протеиновите ковид ваксини - Novavax, Sanofi, са разработени и действат на принципа на ваксините против рак на маточната шийка, прилагани при девойки? За последните също се пишат страховити неща и вече съвсем се чудя. Благодаря ти, че се включваш 🙂  

Публикувано:
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Това е интересно. Може ли линк?

В някаква интервю на д-р Чавдар Ботев бях слушал за тях. Но примерно една статия при бързо търсене на български в Гугъл.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , но нейм каза:

Борисов спира ваксинацията с Астра Зенека.

Дали има връзка с внезапнката кончина на голям медик в ИСУЛ?

Щаба,коментар-кога?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , но нейм каза:

Дали има връзка с внезапнката кончина на голям медик в ИСУЛ?

Въх. 😞 Свекър ми се ваксинира с първа доза АЗ в края на февруари. Добре е, дори температура не вдигна. Дано след няколко седмици да се изяснят нещата и да си получи втората доза. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Израел вече са ваксинирали с две дози две трети от тези, които могат да бъдат ваксинирани (т.е. над 16 години). Та трябва да има ефект вече. Ама като приемем, че докато образуват антитела ще минат едно 2 седмици, то след 2-3 седмици короната трябва да приключва там.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Израел вече са ваксинирали с две дози две трети от тези, които могат да бъдат ваксинирани (т.е. над 16 години). Та трябва да има ефект вече. Ама като приемем, че докато образуват антитела ще минат едно 2 седмици, то след 2-3 седмици короната трябва да приключва там.

Великден за мен е денят на истината за Израел. При такава мега-мащабна ваксинация просто само да има ефект не е достатъчно. Точно както си написал, ако са приключили с короната до тогава, ще ги призная.

• Харесвам 5
Публикувано:

Много са ми интересни медицинските "специалисти" от щаба, които вчера се гънеха да ни обясняват как с Астрата всичко било точно. Напук на идващите съобщения от сума ти държави. Чакам вече да почнат да говорят точно обратното за да обосноват решението на некомпетентното по медицина лице за спирането на Астрата.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 7 минути , Coo каза:

Въх. 😞 Свекър ми се ваксинира с първа доза АЗ в края на февруари. Добре е, дори температура не вдигна. Дано след няколко седмици да се изяснят нещата и да си получи втората доза. 

Да, какво ще правят хората с по една доза от тази ваксина? Май казаха да не се комбинират различни ваксини.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , logist13 каза:

Много са ми интересни медицинските "специалисти" от щаба, които вчера се гънеха да ни обясняват как с Астрата всичко било точно. Напук на идващите съобщения от сума ти държави. Чакам вече да почнат да говорят точно обратното за да обосноват решението на некомпетентното по медицина лице за спирането на Астрата.

Ама лицето наистина ли е спряло Астрата, понеже не го видях като новина в dir.bg, пък основно там чета българските новини?

P.S. Все едно не съм казал нищо - намерих новината.

преди 7 минути , FlyTraveler каза:

Великден за мен е денят на истината за Израел. При такава мега-мащабна ваксинация просто само да има ефект не е достатъчно. Точно както си написал, ако са приключили с короната до тогава, ще ги призная.

Kатолическия или ортодоксалния? Те тази година са с един месец разлика.

Публикувано:
преди 55 минути , но нейм каза:

Дали има връзка с внезапната кончина на голям медик в ИСУЛ?

Статиите за тази много тъжна вест са редактирани всичките или поне тези, които излизат на първа страница на търсенето в Гугъл. В списъка на резултатите още стои името Астра Зенека, (било то и, че няма данни, че е починал от ваксината), но като се отиде на статията, ваксината не се споменава. Явно е бил ваксиниран с АЗ. Знаеш ли преди колко време? 

Това да умреш по време на дежурство и то в интензивно отделение, на което си шеф (т. е. няма по-добро място, където може да ти се случи някакъв медицински проблем)...

П. П. Поправям си поста. Името на АЗ в резултатите от търсенето идва от линковете за други несвързани с тази смърт новини под и встрани от статиите.

преди 28 минути , ivailo_radev каза:

Kатолическия или ортодоксалния? Те тази година са с един месец разлика.

Католическия и протестантския - на 4-ти април.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Между другото, днес в РЗИ Варна действаха с Пфайзер, имаше някакви огромни опашки от хора за изборната администрация извън електронната система. Организация под всякаква критика, никаква информация, часовете от електронната система май нямаха никакво особено значение. Как беше, хубава работа, ама българска. Или: мислихме го за хубаво, ама се получи както обикновено. Искрено съжалявам за възрастните хора, които уж трябва да са приоритетни и да ги пазим, не виждам никакви шансове за тях в обозримо бъдеще да бъдат ваксинирани.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 18 минути , FlyTraveler каза:

Статиите за тази много тъжна вест са редактирани всичките или поне тези, които излизат на първа страница на търсенето в Гугъл. В списъка на резултатите още стои името Астра Зенека, (било то и, че няма данни, че е починал от ваксината), но като се отиде на статията, ваксината не се споменава. Явно е бил ваксиниран с АЗ. Знаеш ли преди колко време? 

Това да умреш по време на дежурство и то в интензивно отделение, на което си шеф (т. е. няма по-добро място, където може да ти се случи някакъв медицински проблем)...

Писаха вече - от инфаркт. 

Дали е бил ваксиниран и с коя ваксина никъде не се споменава. 

П.П. 

Това е лекарят, който над 15 години отговаряше на въпроси във форума на Пулс.бг. 

Не съм се възползвала от неговите консултации, но правеше впечатление на много отзивчив и човечен.  

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, ivan69 каза:

Щаба,коментар-кога?

Колегата е починал от инфаркт, но по време на дежурство.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Ние увеличаваме производството на БЦЖ. 🙂 
https://m.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bul-bio-niamame-vyzmojnost-da-proizvejdame-vaksini-sreshtu-covid-19-317874/amp/

• Харесвам 3
Публикувано:

57-годишна жена е починала след ваксиниране с препарата на "АстраЗенека", обяви в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов. Това е наложило спирането на ваксинациите с този продукт.

От dir.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Не всички са се ваксинирали, някои отказват.  

Публикувано:
преди 23 минути , bad kid каза:

57-годишна жена е починала след ваксиниране с препарата на "АстраЗенека", обяви в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов. Това е наложило спирането на ваксинациите с този продукт.

От dir.

Това е по-скоро от вида "видяла жабата, че подковават коня...". Очакваше се, този е същия дето вчера ни убеждаваше, че нямало никакви проблеми с Астрата, сигурно по указания от началника му. Сега е извъртян на 180 градуса, началника му е преспал и си е сменил мнението. Лично за мен целия този щаб си заплю сам дипломите и професурите с жалкото си сервилничене. Който търси по-обективна и надеждна информация за ваксините - да си чете примерно източници на английски.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 11 минути , zon каза:

Не всички са се ваксинирали, някои отказват.  

Е то такива винаги ще има - ама важното е, че ще достигнат 70% (Щом сега са на 66%)

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Е то такива винаги ще има - ама важното е, че ще достигнат 70% (Щом сега са на 66%)

4% с какво ще допринесат за благото на народа?

"Временно електронният регистър за записване за имунизация ще бъде спрян. Записаните ще бъдат служебно презаписани с дати напред, стана ясно от думите на министъра." 

Съсипаха я тази държава, ей!  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, logist13 каза:

Много са ми интересни медицинските "специалисти" от щаба, които вчера се гънеха да ни обясняват как с Астрата всичко било точно.....

Аааа тук не съм съгласен! Вчера не знам, ама тая сутрин ни се обясняваше, как нямало проблем и само 9 от 17 държави били спрели тази партида на АЗ :lol: 

Да не говорим, че при наличието на такива отзиви от цели 9 държави, ти да не си направиш труда и да провериш колко дози има от тази ваксина в България и колко от тях са вече инжектирани....е това не го разбирам.... (говоря за "специалиста" от щаба, Кунчев, който говори във видеото по-долу).

И обяснението е да не се паникьосвали хората дето са инжектирани, ама те можели сами да си проверят дали това е партидата....логиката му е слънце.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/virusyt-niama-rabotno-vreme-triabva-da-izdyrzhim-tozi-mesec-6122617

Даже ваксината да е супер, тия проблеми да са били от съвсем друго нещо (което най-вероятно е така), след подобни простотии доверието на хората умира.

• Харесвам 13
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.