Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой знае ли ако човек има ковид, дали 100-150 грама уиски вечер би му навредило, при условие, че не приема антибиотици? Това вече не е шегичка, съвсем сериозно питам. 🙂🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 20 минути , FlyTraveler каза:

Някой знае ли ако човек има ковид, дали 100-150 грама уиски вечер би му навредило, при условие, че не приема антибиотици? Това вече не е шегичка, съвсем сериозно питам. 🙂🙂 

За уиски не знам,но за същото количество ракия,докторите казват,че не само е полезно,но е и малко!🤣Шегичка!Важи само за предотвратяване на ковид-за лечение не знам дали става!

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 19 минути , FlyTraveler каза:

Зависи кого точно питаш 😂 според баща ми ракииката( в твоя случай уискито)  е ваксинационен елексир и се приема задължително в умерени количества всяка вечер.

моето лично мнение е , че не бива да се приема алкохол докато човек е болен и приема

някакви лекарства. А и алкохола подтиска имунната система, което не е много желателно при вирусните заболявания☺️

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Velyana каза:

Зависи кого точно питаш 😂 според баща ми ракииката( в твоя случай уискито)  е ваксинационен елексир и се приема задължително в умерени количества всяка вечер.

моето лично мнение е , че не бива да се приема алкохол докато човек е болен и приема

някакви лекарства. А и алкохола подтиска имунната система, което не е много желателно при вирусните заболявания☺️

Ха сега де... Баща ти по на възраст и с опит, ама ти пък си лекар... Добре, че не си сипах... 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Не че е срамно, просто в магеланци не се пише за това. 

А къде се пише за това?

В бг мама???

• Смея се 6
Публикувано:
преди 16 минути , Velyana каза:

Баба ми всяка вечер от както имам ясни спомени, пиеше по 30 гр. ракия и, ако не й я сипеха, ставаше скандал. 

На 96 години ни водеше за диви круши в гората, а ние припкахме след нея по баира. Живя до 101 години и умря от старост.

• Харесвам 9
  • Браво 6
Публикувано:
преди 3 минути , но нейм каза:

Баба ми всяка вечер от както имам ясни спомени, пиеше по 30 гр. ракия и, ако не й я сипеха, ставаше скандал. 

На 96 години ни водеше за диви круши в гората, а ние припкахме след нея по баира. Живя до 101 години и умря от старост.

Е, тя почти е била въздържателка... 30 грама... 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Е, тя почти е била въздържателка... 30 грама... 🙂 

С малки суми, но редовно! 

Уцелила е дозата.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 13 часа, Мари Николова каза:

Да, де, не ми е ясно защо точно на Спутник решиха да вярват 🙂 СССР имали традиции в разработването на ваксини, все с техни разработки сме се ваксинирали. Все едно Западна Европа през това време са спали! :blink:Да се чуди човек що искат да карат само БМВ и Мерцедес, но да се ваксинират със Спутник.😉

Но нейм, реакцията ми не е насочена към теб, благодаря, че се опитваш да ми разясниш чуденката. И бързо оздравяване!

Еми с БМВ и Мерцедес няма как да се ваксинират 😄 😄 😄

А иначе сериозно - всички крайности не са нормални. Тези, които ще вярват само на Спутник са и хората, които още милеят по соца и които твърдят, че всичко тогава е било по-хубаво. Тези, които тотално отричат Спутник, обикновено казват, че по време на соца всичко е било лошо. Аз понеже през 89-та година съм станал на 7 годинки, нямам никакви спомени или поне такива, свързани с политика. И съм изключително благодарен на родителите си, че не са ме натоварили с политически убеждения в нито едната от двете посоки. Та нито американска ваксина ми е капиталистическо-империалистка, нито руската ми е комунистическо-пропагандна. И единствени критерии са ми мненията на съответните одобряващи институции, както и на лекарите ми (по стечение на обстоятелствата имам много 😄 ). Иначе тук си джвакаме, ама никога не бих тръгнал да взимам решение от форумни хортувания. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Съвсем друга тема, ама форумът ще ми обедини мненията, но забелязвате ли колко много са паднали числата в Португалия. Това е изключително интересно - преди около месец новозаразените на 100 000 за седмица бяха над 800, сега са 55. Някой има ли обяснение за това? Няма да е от ваксина, понеже толкова много не са ваксинирали.

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:
преди 31 минути , antea каза:

подозира се, че президентът на Танзания е приет в болница в Кения с ковид

https://www.bbc.com/news/world-africa-56347756

Karma is a bitch.

Сори, не можах да се сдържа, просто от месеци ме дразни тоталното отричане на Ковид в Танзания.

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 часа, но нейм каза:

С малки суми, но редовно! 

Уцелила е дозата.

Абсолютно вярно. Важното е да не се прекалява. 
Но ако питаш СЗО това си е жив алкохолизъм 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 46 минути , ivailo_radev каза:

А иначе сериозно - всички крайности не са нормални. Тези, които ще вярват само на Спутник са и хората, които още милеят по соца и които твърдят, че всичко тогава е било по-хубаво. Тези, които тотално отричат Спутник, обикновено казват, че по време на соца всичко е било лошо. Аз понеже през 89-та година съм станал на 7 годинки, нямам никакви спомени или поне такива, свързани с политика. И съм изключително благодарен на родителите си, че не са ме натоварили с политически убеждения в нито едната от двете посоки.

Предполагам това се отнася за всичко, случило се преди да се родиш, и в този смисъл не си натоварен с политически убеждения в едната или другата посока и за периода на националсоциализма в Германия, и не приемаш крайностите и твърденията на хората които отричат този период и казват че тогава е било лошо или пък другите, които милеят за онзи период и твърдят, че тогава е било хубаво. :scratch_one-s_head: 
А също и за други исторически периоди. 

преди 10 часа, Velyana каза:

А и алкохола подтиска имунната система

Еееее, защо ми трябваше да отварям темата и да науча още нещо тъжно, което не занех! :unsure:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 18 часа, Мари Николова каза:

Все пак, чудно ми е защо не малко българи очакват Спутник като спасение, а гледат на всички останали ваксини като ненадеждни. 

Щото са тъпанари и промити мозъци. Сори, не се сдържах. Умираме си да вярваме в конспирации, световен заговор, докато всъщност става дума за Стокхолмски синдром. Същото като с кемтрейлс. Профилът на вярващите в световен заговор, кемтрейлс и всякакви щуротии е един и същи. Общувайки с такъв човек, чисто и просто чувстваш, че говориш не с него самия, не с неговата личност, а с заучените от него лозунги и възвания.

А на Спутник третата фаза май се "провежда" в чужбина.

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 52 минути , antea каза:

подозира се, че президентът на Танзания е приет в болница в Кения с ковид

https://www.bbc.com/news/world-africa-56347756

Злите езици говорят, че се е заразил след като е бил интимен с коза. 

За тези, които не помнят:

https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/192851-koza-i-papaya-v-tanzaniya-s-polozhitelni-testove-za-kovid-19/amp

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Еми с БМВ и Мерцедес няма как да се ваксинират 😄 😄 😄

А иначе сериозно - всички крайности не са нормални. Тези, които ще вярват само на Спутник са и хората, които още милеят по соца и които твърдят, че всичко тогава е било по-хубаво. Тези, които тотално отричат Спутник, обикновено казват, че по време на соца всичко е било лошо. Аз понеже през 89-та година съм станал на 7 годинки, нямам никакви спомени или поне такива, свързани с политика. И съм изключително благодарен на родителите си, че не са ме натоварили с политически убеждения в нито едната от двете посоки. Та нито американска ваксина ми е капиталистическо-империалистка, нито руската ми е комунистическо-пропагандна. И единствени критерии са ми мненията на съответните одобряващи институции, както и на лекарите ми (по стечение на обстоятелствата имам много 😄 ). Иначе тук си джвакаме, ама никога не бих тръгнал да взимам решение от форумни хортувания. 

Изненадващо е, че привърженици на Спутник са и хора по-млади от теб и мен, които няма как да милеят по соца, защото нищо не помнят от него, но както и ти отбеляза по-назад в темата, толкова  са и наясно. Явно натрупването на мнения в тази посока по социалните мрежи влияе и хората имат нужда да плюят по едно и силно да любят друго, без да анализират информацията.

А къде гледаш това за Португалия? В таблицата на ECDC до  миналата седмица на 14 дневна база бройката е 173.83 на 100 000, днес след 14ч ще публикуват за тази и  миналата седмица, но чак до 55 да паднат...

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Публикувано:
преди 9 минути , tch каза:

Злите езици говорят, че се е заразил след като е бил интимен с коза. 

Оф, сетих се за това :biggrin:

1445725_700bwp.webp

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 8 минути , Мари Николова каза:

Изненадващо е, че привърженици на Спутник са и хора по-млади от теб и мен, които няма как да милеят по соца, защото нищо не помнят от него, но както и ти отбеляза по-назад в темата, толкова  са и наясно. Явно има някакво натрупване на мнения в тази посока по социалните мрежи и хората имат нужда да плюят по едно и силно да любят друго, без да анализират информацията.

А къде гледаш това за Португалия? В таблицата на ECDC за по миналата седмица бройката е 173.83 на 100 000, днес след 14ч ще публикуват за миналата седмица, но чак до 55 да паднат...

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Тук гледах - Corona Zahlen für Portugal - aktuelle COVID-19 Statistik (corona-in-zahlen.de)

преди 18 минути , Фил каза:

Предполагам това се отнася за всичко, случило се преди да се родиш, и в този смисъл не си натоварен с политически убеждения в едната или другата посока и за периода на националсоциализма в Германия, и не приемаш крайностите и твърденията на хората които отричат този период и казват че тогава е било лошо или пък другите, които милеят за онзи период и твърдят, че тогава е било хубаво. :scratch_one-s_head: 
А също и за други исторически периоди. 

Еееее, защо ми трябваше да отварям темата и да науча още нещо тъжно, което не занех! :unsure:

Ами аз съм писал само, че не съм политически натоварен и затова не приемам нито едната, нито другата ваксина по определен начин. Та да ти отговоря на въпроса - и немската ваксина не ми е фашистка. Може да ми погледнеш предишното мнение - коментирам само, че понеже не съм бил политически натоварен в това отношение, ваксините не са ми нито капиталистическа, нито комунистическа. Нали за ваксини говорим все пак?

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Karma is a bitch.

Сори, не можах да се сдържа, просто от месеци ме дразни тоталното отричане на Ковид в Танзания.

Може да е болен от ковид, може и да не е. Твърдението е от опозиционен лидер и той казва, че е получил инфаркт. Знам, че ковида уврежда сърдечно съдовата система, за образуването на съсиреци по кръвоносните съдове и пр. но много повече хора получават инфаркт и без ковид. Някои даже зорлен го получават... 

"According to the opposition leader, the president has suffered a cardiac arrest and is in a critical condition."

Такива не ги оставят дълго. Лукашенко също се опитаха да го клатят/ свалят, ама по друг начин и там не им мина номера.

Може наистина да е ковид, но аз не бих бързал с изводите.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

„Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“

Дън Сяо Пин. 

Черните котки имат значение!

• Смея се 11
Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

Черните котки имат значение!

Опитвам се да намеря статистика за броя на черните котки в Ухан, ама няма.

• Смея се 9
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Предлагам да си сипеш едно за да повдигнеш настроението си 😂

аз казах само когато е болен човек, през останалото времв действа ободряващо и антидепресивно 😂😂

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.