Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

да си отчета резултата за антитела на ден 19-20 след първа доза ваксина 🙂 десетина дни преди ваксинацията имах 95 единици на същия тест

VNT.PNG

• Харесвам 14
  • Шок 6
  • Браво 11
Публикувано:
преди 1 час, Радо каза:

Аха, това момченце, дето обиждаше и се плюнчеше на доц. Мангъров, накрая публично му даде някакви материали да четял и да се бил образовал. 😆 В едно друго интервю авторитетно спомена за "Занзибарския" вариант на корона вируса. 😆 Дънинг-Крюгер ефекта го тресе отвсякъде.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 минути , antea каза:

да си отчета резултата за антитела на ден 19-20 след първа доза ваксина 🙂 десетина дни преди ваксинацията имах 95 единици на същия тест

VNT.PNG

С каква ваксина се ваксинира?

Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Ама той според зависи се пише :Математик, учител, Специалист по управление на кризи. Нито едно от трите не е, нито е бил. Обаче, обикаля и дава интервюта и го канят. Аз само веднъж скролнах Свто и ми стана смешен. Ама явно журналята не им е важно кой какъв е, а кой на какъв се прави. Но, е гуру на определени хора. 

Преди 1 час, Eva eva каза:

Този заслужава да го разнасят по съдилищата с години. Много неприятен тип. Ама и журналистите не се спряха, може ли да дават трибуна на всеки идиот, кой от кой с по-сензационна глупост...

Този заслужава да го поканят на интервю в някой популярен канал и публично да обяснят на зрителите какъв математик и специалист по управление на кризи е. Ама да му кажат, че го канят за експертна оценка на ситуацията с короната, да си вземе моделите.

Ама, явна им върши много повече работа в сегашното си амплоа.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз живея в балон. Не знаех, че има човек Петър Велков, че и на всичко отгоре е някаква противоречива личност. Отивам да го търся в Гугъла.. 🙂

• Смея се 3
Публикувано:
преди 48 минути , antea каза:

VNT.PNG

Супер, направо си им разбила скалата! 😃

Мислех чак април да се тествам, но вече започва да ме тресе любопитство как са моите антитела 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

VNT.PNG

Колко струва този тест? 

Публикувано:

Аз нещо пак не разбрах - значи мойто дребното с мустаците не може да ходи на училище, не може да ходи на мол, но може да ходи на нарга в Студентския? Или това с моловете не важи за София, отворени ли са? Ще съсипят на детето ми бизнеса - взима по 5 лв. на по-малките да ги вкарва в мола, нали трябва да са с придружител над 18 г. 😄  Това май е по-подходящо за раздел "Хумор".

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Супер, направо си им разбила скалата! 😃

Мислех чак април да се тествам, но вече започва да ме тресе любопитство как са моите антитела 🙂

преди 1 час, Emil Chakalov каза:

С каква ваксина се ваксинира?

преди 2 часа, antea каза:

VNT.PNG

Антителата ли си мерите сладури  🙂  .  

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 24 минути , ivooo каза:

Антителата ли си мерите сладури  🙂  .  

мъжът ми вика преди малко - ми ти сега като си цялата едно антитяло, да не ме отблъснеш?! :unsure:

@jul толкова съм писала назад в темата защо реших така, че сама на себе си ще стана скучна, ако го коментирам отново 🙂 можеш с лупичката под поста да ми прегледаш стари мнения, ако ти е интересно

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:

😀😀 @antea, моят се тюхка, че за толкова време дори един Covid не сме изкарали 😀

Всички тестове които сме си направили са отрицателни. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Нямам нерви да чета темата, та се извинявам, ако вече е публикувано тук.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) даде официална препоръка за издаване на разрешително за ваксината на Janssen за употреба в ЕС.

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-covid-19-vaccine-janssen-authorisation-eu

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, ivan69 каза:

@master_of_germs Ти какво реши , ваксинира ли се?

Нашите ваксини потънаха вдън земя. Едни списъци се правеха и явно никой не се сеща за тях. Ваксини няма де. По-важно е очевидно да се запазят ваксини за членове на избирателни комисии, отколкото за медицински персонал, който работи в университети и лаборатории. 😕 И ако в нашата лаборатория нямаме лиценз да правим изследвания за КоВИД, то не значи, че не изследваме ежедневно клинични материали от съмнителни, и от доказано заразени. НА мене ми е все тая - беше по-добре да съм записан в някой списък, пък най-лесното е да си направя тест за антитела и да реша има ли смисъл от ваксинация. Пак си го казвам - изключително сбъркана политика е в ситуация на недостиг на ваксини да се приканват преболедували към ваксинация. Аз съм вече "гърмян заек", но при нас има толкова лаборанти, които са вече в пенсионна възраст, и те на тези ваксини се надяваха, за да могат да си вършат спокойно работата занапред.  😕 

• Харесвам 22
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 часа, Eva eva каза:

Аз нещо пак не разбрах - значи мойто дребното с мустаците не може да ходи на училище, не може да ходи на мол, но може да ходи на нарга в Студентския? Или това с моловете не важи за София, отворени ли са?

Може да ходи на фитнес и така да се превърне в "едрото" или поне "набитото"

• Смея се 2
Публикувано:
преди 9 часа, master_of_germs каза:

Нашите ваксини потънаха вдън земя. Едни списъци се правеха и явно никой не се сеща за тях. Ваксини няма де. По-важно е очевидно да се запазят ваксини за членове на избирателни комисии, отколкото за медицински персонал, който работи в университети и лаборатории. 😕 И ако в нашата лаборатория нямаме лиценз да правим изследвания за КоВИД, то не значи, че не изследваме ежедневно клинични материали от съмнителни, и от доказано заразени. НА мене ми е все тая - беше по-добре да съм записан в някой списък, пък най-лесното е да си направя тест за антитела и да реша има ли смисъл от ваксинация. Пак си го казвам - изключително сбъркана политика е в ситуация на недостиг на ваксини да се приканват преболедували към ваксинация. Аз съм вече "гърмян заек", но при нас има толкова лаборанти, които са вече в пенсионна възраст, и те на тези ваксини се надяваха, за да могат да си вършат спокойно работата занапред.  😕 

А има ли някакво обяснение защо приканват преболедували към ваксинация, а не ваксинират възрастни и рискови групи? Освен за да им е по-спокойно на тези, които вече са го карали де. Ама все пак така се избягва крайната цел - да се защитят уязвимите и като цяло обществото. И пак отиваме на защита на индивида за сметка на обществото.

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

@ivailo_radev @master_of_germs Предполагам, че тестването на преболедувалите е стъпка, която гледат да прескочат, за да не губят време и средства да ангажират лаборатории, защото дори прекарал Ковид, след ваксина обикновено човек има доста повече отколкото след преболедуване преди време.

Моя роднина работи в Англия като медицински персонал, кара Ковид миналата година, после имаше антитела, но зимата се е консултирала и са й препоръчали да се  ваксинира без дори да си прави нов тест за антитела.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Gentleman Basta каза:

Може да ходи на фитнес и така да се превърне в "едрото" или поне "набитото"

Хаха, дребното вече е два пъти колкото мен 🙂 Но за майката детето винаги си остава ... дете.  Миналата година, като затвориха фитнесите, се принудихме и направихме домашен фитнес. Та, ходи си той, спортува. Не е спирал 🙂 Това с наргата беше опит за илюстрация на неадекватността на част от мерките, които се предприемат. Според мен, разбира се 🙂

Дано да не затворят фитнесите сега, хората имат нужда от спорт. Е, вече и времето се оправя. Който има желание ще намери начин 🙂 За хората, които работят там ми е тъжно. Както и по моловете и ресторантите, разбира се. Дано те да намерят начин да оцелеят. Вече ще стане лошо, ако ги затворят още веднъж 😞 

• Харесвам 7
Публикувано:

Добри новини за чакащите протеинова ваксина:

Ваксината на "Новавакс" показва ефективност над 96%

Ваксината на "Новавакс" е седмата в порфолиото на ЕС и първата антигенна ваксина срещу коронавируса.  Очаква се тя да достигне до пазара в Европа в средата на годината.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/vaksinata-na-novavaks-pokazva-efektivnost-nad-96

Но пък за южноафриканския щам ефективността е ниска, само 55,4%.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.