Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, Duke каза:

Само да споделя, че портала работи и има достатъчно дати и часове. Записах се за 17.04 във ВМА, като посочих желание за ваксиниране с РНК ваксина.

Само да ти обърна внимание (понеже днес правих регистрации на роднини), че в момента има свободни часове и по-рано, например за 08.04,  в МВР-Болница. 
image.png.491f353738416a36bf9aa5dc483aed58.png

Струва ми се и тук беше пускан един сайт, където лесно можеш да провериш (за разлика от официалния сайт) кога и къде има свободни часове.  Така че ако не ти се чака до 17.04 и ако не държиш непременно на ВМА, може да си канселираш регистрацията и да направиш нова. Едва ли би отнело повече от 5мин.  

• Харесвам 4
Публикувано:

Интересен обрат настъпи с АЗ (хич няма и да се напъвам да й уча новото име). Докато преди месец не я слагаха на възрастни, сега нещата се извъртяха и излиза, че е по-подходяща за тях. Канада реши да я прилага само на хора над 55г., Германия на хора над 60г. Младите да му мислят 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Kamen каза:

Само ако има налични ще уважат. При налични Файзер би трябвало да ти се обадят ден-два преди датата, заради съхранението им. 

Значи,ако не се обадят остава Астра-Зенека,така ли?Но нали имаме право на избор,къде отиват всички количества Пфайзер и Модерна,за които се бият в гърдите,че получаваме?

Публикувано:
Преди 1 час, vino4erpec каза:

Някой знае ли дали има зелени коридори за ваксинация във Варна или само през портала?

Най-лесно става като директно се свържеш с някое от ДКЦ-тата. Най-малко наплив има в това до циганската махала, 5-то ДКЦ Света Екатерина, телефон: +359 52 650 568

Публикувано:
преди 35 минути , Фил каза:

Само да ти обърна внимание (понеже днес правих регистрации на роднини), че в момента има свободни часове и по-рано, например за 08.04,  в МВР-Болница. 

Струва ми се и тук беше пускан един сайт, където лесно можеш да провериш (за разлика от официалния сайт) кога и къде има свободни часове.  Така че ако не ти се чака до 17.04 и ако не държиш непременно на ВМА, може да си канселираш регистрацията и да направиш нова. Едва ли би отнело повече от 5мин.  

Мерси, Фичо, но предпочитам да е в събота и ВМА, което е близо до нас...

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 36 минути , Фил каза:

Днес бях там. Те смятат, че са зелена вълна. От пациентите са разбрали, че са в регистъра. Имат само АЗ. Писах по-нагоре.

Публикувано:
преди 3 минути , Olianata каза:

Значи,ако не се обадят остава Астра-Зенека,така ли?Но нали имаме право на избор,къде отиват всички количества Пфайзер и Модерна,за които се бият в гърдите,че получаваме?

Ако се притеснявате, че ги изхвърлят, спокойно, оползотворяват ги. Може би мен не ме бива в сметките, но нещо не ми излизат сметките за получени / поставени ваксини. Ако се вярва на информацията тук: https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#national-ref-tab

към момента има скромната разлика от 180 хиляди доставени, но непоставени ваксини. Или 30% от общо доставените до момента ваксини не са използвани. Хайде, част се пази за втора игла за Пфайзер и Модерна, част са неизползвани АЗ. Ама да са 50-60 хиляди, не повече...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 минути , tch каза:

Най-лесно става като директно се свържеш с някое от ДКЦ-тата. Най-малко наплив има в това до циганската махала, 5-то ДКЦ Света Екатерина, телефон: +359 52 650 568

Благодаря за отговора! Преди малко говорих с охраната на РЗИ-Варна, ваксинирали от понеделник до петък от 8:00 до 16:00. Събота и неделя - от 8:30 до 11:00.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , vino4erpec каза:

Благодаря за отговора! Преди малко говорих с охраната на РЗИ-Варна, ваксинирали от понеделник до петък от 8:00 до 16:00. Събота и неделя - от 8:30 до 11:00.

Ако няма промяна от последните няколко дни, РЗИ Варна не почва преди 9.00

• Харесвам 1
Публикувано:

Не следя много темата, но да споделя - влизам преди малко в дира и отгоре тече следният надпис: "Podcast новина: За и против да ходим на фитнес или фризьор със зелен паспорт". Мисля си - как отдалеч ни работите гадовеееее ...ако можех да псувам щях да го направя 😞 

• Харесвам 9
  • Шок 4
Публикувано:

Айде сега ново 20 🤔

ВМА: Covid води до увреждане на сърцето, ваксинирайте се..... 

Много от пациентите, засегнати от коронавирусната инфекция, са с повишен риск от тромбоцитно усложение, което повишава риска и от белодробни тромбемболии, инсулти и инфаркти. На голяма част от тях се прави инвазивно изследване, за да се минимализират рисковете от последващи сърдечно-съдови инциденти, съобщават от ВМА на страницата си във Фейсбук.

За повече инфо цък.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 22 минути , Eva eva каза:

Мисля си - как отдалеч ни работите...ако можех да псувам щях да го направя

Е ти ако до сега ( специално последната година) не си се научила... май няма "надежда" да се научиш 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

Е ти ако до сега ( специално последната година) не си се научила... май няма "надежда" да се научиш 🙂

Все се надявам да има някаква справедливост и логика с този вирус. Ето ваксини - ваксинираме се там, който иска. Не, не е достатъчно, до край трябва да ни изтормозят. И вчера чета за Берлин някаква новина - с ПСР в магазините можело да се влиза. Чак не я дочетох от ужас. Пък и ние, щото сме много печени и нашият модел колко е правилен,  ти да видиш разхлабваме мерките точно когато сме с най-много болни. Важното е, че с @ivan69 вече спокойно ще пием бира на Витоша 🙂  

Мислех да не го пиша, но така и така започнах ще споделя и това - вчера видях една позната, не ми е близка, но я познавам отдавна, културна жена е. Та тази дама работи в може би най-голямата лаборатория в България, лаборант е, изследва пробите и тя ми сподели, че имат указания 30 % от тестовете за коронавирус да ги пишат "положителни". Чак не искам да вярвам, че това е истина 😞 

• Харесвам 7
  • Шок 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, logist13 каза:

Ако се притеснявате, че ги изхвърлят, спокойно, оползотворяват ги. Може би мен не ме бива в сметките, но нещо не ми излизат сметките за получени / поставени ваксини. Ако се вярва на информацията тук: https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#national-ref-tab

към момента има скромната разлика от 180 хиляди доставени, но непоставени ваксини. Или 30% от общо доставените до момента ваксини не са използвани. Хайде, част се пази за втора игла за Пфайзер и Модерна, част са неизползвани АЗ. Ама да са 50-60 хиляди, не повече...

Хайде сега - то публична тайна с вторичния пазар.... 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , Eva eva каза:

Все се надявам да има някаква справедливост и логика с този вирус. Ето ваксини - ваксинираме се там, който иска. Не, не е достатъчно, до край трябва да ни изтормозят. И вчера чета за Берлин някаква новина - с ПСР в магазините можело да се влиза. Чак не я дочетох от ужас. Пък и ние, щото сме много печени и нашият модел колко е правилен,  ти да видиш разхлабваме мерките точно когато сме с най-много болни. Важното е, че с @ivan69 вече спокойно ще пием бира на Витоша 🙂  

Мислех да не го пиша, но така и така започнах ще споделя и това - вчера видях една позната, не ми е близка, но я познавам отдавна, културна жена е. Та тази дама работи в може би най-голямата лаборатория в България, лаборант е, изследва пробите и тя ми сподели, че имат указания 30 % от тестовете за коронавирус да ги пишат "положителни". Чак не искам да вярвам, че това е истина 😞 

И аз се съмнявам, че всяка болежка в наши дни е ковид. Съмнявам се, че заболеваемостта в Европа е толкова голяма, заради пустите му пари😶

• Харесвам 9
Публикувано:

@funny, днес се сетих за твоето списъче - на местата, на които можем да ходим без маски. Май съвсем нищо не остана да включим в него 😞 Като гледам май след седмица - две ще се питаме - къде изобщо можем да отидем  😞 

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 29 минути , Eva eva каза:

Разбира се,че е истина!Каквото ти наредят отгоре,това ще да е!За съжаление покрай тази пЛандемия се нагледахме на какво ли не!Относно за Берлин, истина е,и навсякъде в Германия когато индексът в три последователни дни надвишава 100 на 100 000,ще се пазарува с тест!

• Шок 7
  • Смея се 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Мерси, Фичо, но предпочитам да е в събота и ВМА, което е близо до нас...

ВМА имат зелен коридор без записване, в събота от 9 до 5. Само АЗ.

Публикувано:
преди 9 минути , Blagovesta78 каза:

Разбира се,че е истина!Каквото ти наредят отгоре,това ще да е!За съжаление покрай тази пЛандемия се нагледахме на какво ли не!Относно за Берлин, истина е,и навсякъде в Германия когато индексът в три последователни дни надвишава 100 на 100 000,ще се пазарува с тест!

И хранителните магазини ли? Който няма тест какво яде? Правят ли доставки супермаркетите?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , FlyTraveler каза:

И хранителните магазини ли? Който няма тест какво яде? Правят ли доставки супермаркетите?

Там се пазарува без тест

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Eva eva каза:

@funny, днес се сетих за твоето списъче - на местата, на които можем да ходим без маски. Май съвсем нищо не остана да включим в него 😞 Като гледам май след седмица - две ще се питаме - къде изобщо можем да отидем  😞 

Да, и аз го установих и виж как ми секна ентусиазма и го зарязах временно, поне да не се ядосвам. 😥

Айде пак обратно по спа курортите в България. Поне това. Ей я на новата заповед :

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/30/zapowed__rd-01-194-30-03-2021.pdf

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 18 минути , FlyTraveler каза:

Хранителни магазини, дрогерии, градински центрове, аптеки -пазаруването е без тест,добре,че в нашия град въпросния индекс е 88 та в мола си пазарувах спокойно без тестове,без навалица от хора, беше ок!

• Харесвам 5
Публикувано:

Като допълнение на предния ми пост със новата заповед,..... ей ви на и предложението на Главния Държавен Здравен Инспектор - Кунчев на база на което е издадена заповедта https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/30/predlojenie_gdzi_do_minister_29032021.pdf

Ако не ви се чете -  в резюме :

Точки от едно до 6 са графики и данни как смъртността е най-висока до сега, положителните тестове- също, хоспитализации - също, интензивните също.

След това идва логичното заключение на "черните краски" обрисувани в тези точки : РАЗХЛАБВАМЕ МЕРКИТЕ.

Ами... ще ме извиняват ама вече и децата им се смеят 🙈

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

Като допълнение на предния ми пост със новата заповед,..... ей ви на и предложението на Главния Държавен Здравен Инспектор - Кунчев на база на което е издадена заповедта https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/30/predlojenie_gdzi_do_minister_29032021.pdf

Ако не ви се чете -  в резюме :

Точки от едно до 6 са графики и данни как смъртността е най-висока до сега, положителните тестове- също, хоспитализации - също, интензивните също.

След това идва логичното заключение на "черните краски" обрисувани в тези точки : РАЗХЛАБВАМЕ МЕРКИТЕ.

Ами... ще ме извиняват ама вече и децата им се смеят 🙈

Доста нелепи неща има в доклада , поне от това което чета във форума почти 100% от преболедувалите са се ваксинирали , а уважаемият доцент просто си сумира заразени и ваксинирани.....

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.