Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , Мирослав Василев каза:

Единствено лошо на Беларус е, че има 10 дневна карантина при пристигане и ти трябва отрицателен тест.

ruki_vverkh_20210306_bur_tutby_phsl-5491.jpg.ac3c30e53d5cf1f125686e91906ec537.jpg

Явно добре са се справили с опазването на населението от ковида без заключвания и без масова ваксинация и се пазят от останалите. Това без ирония, виж последното видео, което публикувах няколко поста нагоре.

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Тя вече е под кожата ти.....тече във вените ти.... каквото и да правиш е вечно в главата ти, тя, темата за Ковид в magelanci.com, Ивайлооооо:shok:

You're poison, running through my veins
You're poison
I don't want to break these chains

Шегувам се, нямам за цел да те засегна, но ме застреля с това изречение 😃

Много любима песен!

• Харесвам 5
Публикувано:

За да спазим традицията в темата за ковид да не се говори само за ковид, една мисъл на великия Карл Сейгън, сякаш произнесена по адрес на вярвящите в конспирация и антиваксърите:

162581013_3877082155686477_6783027740238510888_n.jpg.517ef31682c1102daf4b6bfd17724e6d.jpg

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:

The Doomsday Prophecy of Dr. Geert Vanden Bossche | Office for Science and Society - McGill University

"Dr. Geert Vanden Bossche is a veterinary doctor who also has a Ph.D. in virology. His LinkedIn profile lists several jobs in upper management positions, including a three-year stint as the senior program officer for vaccine discovery at the Bill and Melinda Gates Foundation. He is no stranger to vaccines. His academic publications essentially stop in 1995, except for one 2017 article about his natural killer cell vaccine idea published in a journal belonging to a publishing group, OMICS Group Inc, that has been called “predatory” and was sued by the Federal Trade Commission for deceptive practices.

"Д-р Герт Ванден Боше е ветеринарен лекар, който също има докторска степен по вирусология. Неговият профил в LinkedIn изброява няколко работни места на висши ръководни (менеджърски) длъжности, включително тригодишен пост като старши програмен директор за откриване на ваксини във Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той не е непознат за ваксините. Академичните му публикации по същество спират през 1995 г., с изключение на една статия от 2017 г. за неговата идея за ваксина с естествени клетки-убийци, публикувана в списание, принадлежащо на издателска група OMICS Group Inc, наречена „ хищническа “и беше съдена от Федералната търговска комисия за измамни практики." 

• Харесвам 5
  • Шок 2
Публикувано:

Поглеждам форума - български. Поглеждам държавата - България. Поглеждам официален език на Държавата България - пак български. Не е въпроса знаем или не английски, най-малкото уважение към аудиторията изисква да се превежда на официалния език на нашата държава. Може и с гугъл преводач. Ей така, от куртоазия. 

По същия начин утре някой франкофон ще пусне на френски информация, някой италианец на италиански, друг на немски, имат същото право. Български е дори официален език на ЕС. 

По темата - много ми е интересен казуса с починалия гръцки студент. Гръцките медии, уж и роднини, а и някои източници у нас споделиха, че бил ваксиниран в България, после се направи проверка и министър Ангелов опроверга - не фигурира в регистрите като ваксиниран у нас. И става странно... Дали е ваксиниран нелегално, дали изобщо е ваксиниран, ако не е кой и защо спекулира. 

• Харесвам 9
Публикувано:

от Марк ван Ранст, главен вирусолог и директор на референтната Университетска лаборатория в Льовен

Van Ranst: "Moeten winter-coronaprik tegen varianten voorzien" (msn.com)

Ван Ранст: „Трябва да се осигури зимна корона инжекция срещу варианти“

На страницата си във Facebook и чрез Twitter вирусологът Марк Ван Ранст призовава Европейския съюз да работи върху нова корона инжекция през следващата зима. Тя трябва да предлага повече защита срещу вариантите.

"Би било разумно да се осигури и зимно ваксиниране срещу корона варианта (ите) в ЕС. Трябва да направим всичко възможно, за да гарантираме, че ЕС също може да има такива последващи ваксини своевременно", пише вирусологът в неговото послание.

"Лабораториите у нас правят повече от своята част в световното наблюдение на вариантите и откриването на нови варианти. Това знание допринася за разумното разработване на нови ваксини срещу тези варианти", продължава Ван Ранст.

Вирусологът също така пише, че съществуващите ваксини ще трябва да се актуализират редовно, както вече е случаят с грипните ваксини: "Ще има нужда от редовно актуализиране на ваксината. В случай на грип, това ще се прави ежегодно след като корона епидемията се стабилизира, надяваме се, че SARS-CoV-2 ще е необходима само на всеки няколко години (тъй като степента на мутация на коронавирусите е малко по-бавна)."

преди 5 минути , luba_rizova каза:

Поглеждам форума - български. Поглеждам държавата - България. Поглеждам официален език на Държавата България - пак български. Не е въпроса знаем или не английски, най-малкото уважение към аудиторията изисква да се превежда на официалния език на нашата държава. Може и с гугъл преводач. Ей така, от куртоазия. 

Ако забележката е към мен относно Хеерт ванден Босъ, няма проблем да преведа текста. @FlyTraveler поства видео интервюта на агглийски език, така, че би му отнело доста време за да ги преведе в писмен вид на български език. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 25 минути , zon каза:

Ако забележката е към мен относно Хеерт ванден Босъ, няма проблем да преведа текста. @FlyTraveler поства видео интервюта на агглийски език, така, че би му отнело доста време за да ги преведе в писмен вид на български език. 

В случая с последното видео, не съм попаднал на вариант с български субтитри, а колкото и да съм приятелски настроен към този форум, би ми дошло малко нагоре като време да преведа 53 минутна лекция и да я запиша на български. За превод в ефир, нямам необходимата технология.

Английският език в България стана вече както едно време руският - почти всички го разбират и поговорват, въпреки, че малцина го знаят добре. Голяма част от участниците живеят в англо-говорящи държави, всички пътешестват в една или друга степен, та като няма алтернатива на български, поствам видеа и текстове на английски. Текстовете не са проблемни, Гугъл преводач върши достатъчно добра работа. Видеата са ОК за болшинството от хората.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, zon каза:

The Doomsday Prophecy of Dr. Geert Vanden Bossche | Office for Science and Society - McGill University

"Dr. Geert Vanden Bossche is a veterinary doctor who also has a Ph.D. in virology. His LinkedIn profile lists several jobs in upper management positions, including a three-year stint as the senior program officer for vaccine discovery at the Bill and Melinda Gates Foundation. He is no stranger to vaccines. His academic publications essentially stop in 1995, except for one 2017 article about his natural killer cell vaccine idea published in a journal belonging to a publishing group, OMICS Group Inc, that has been called “predatory” and was sued by the Federal Trade Commission for deceptive practices.

"Д-р Герт Ванден Боше е ветеринарен лекар, който също има докторска степен по вирусология. Неговият профил в LinkedIn изброява няколко работни места на висши ръководни (менеджърски) длъжности, включително тригодишен пост като старши програмен директор за откриване на ваксини във Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той не е непознат за ваксините. Академичните му публикации по същество спират през 1995 г., с изключение на една статия от 2017 г. за неговата идея за ваксина с естествени клетки-убийци, публикувана в списание, принадлежащо на издателска група OMICS Group Inc, наречена „ хищническа “и беше съдена от Федералната търговска комисия за измамни практики." 

Работата на автора на текста е да пише статии и опровержения. При това е мега - производителен, средно по една публикация на всеки 2-3 дни и то само в уебсайта на МакГил, блога му и неговия уебсайт - отделно. Не се занимава с нищо друго. Мозъкът му ври и кипи в най-различни области на нАуките свързани с биология. Много интересна длъжност заема в университета МакГил - "Научен комуникатор". Сакън да не вземе някой да остане недостатъчно "комуникиран". 😆

Страничните му занимания са също в тази посока - опровержения, нещо като Fact checkers на Сурат-тефтера: "His passion for critical science communication has resulted in a nascent blogging and podcasting career, most notably with Dr. Christopher Labos on The Body of Evidence, a website that takes a skeptical eye at health claims."  Сериозна кариера на блогър.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, ivailo_radev каза:

аз писах, че я гледам на няколко дни, заради мненията на master-a.

Ха така! Дотам ли я докара, Ивайло?

Come crawling faster

Obey your master

Your life burns faster

Obey your master! Master!

Master of pupp germs is pulling your strings

Twisting your mind and smashing your dreams...

Спойлер

Превод в ефир: Владо Береану

Ела да пълзиш по-бързо

Подчинявай се на господаря си

Животът ви изгаря по-бързо

Подчинявай се на господаря си! Учителю!
Господарят на кученца микроби ви дърпа струните

Изкривявайки съзнанието си и разбивайки мечтите си ...

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:

В Тексас затварят ковид отделенията в болниците. Днес получих следния текст от жена на близък приятел, която работи като мед. сестра в голяма болница в Далас:

"My hospital is closing their Covid units. Not enough people with Covid to keep them open. From now on, if a person comes to the ER with suspected Covid, they are just going to be put in a regular room just like any other patient with a suspected infectious disease." 

"Моята болница затваря ковид отделенията. Няма достатъчно хора с ковид за да ги държат отворени. От сега нататък, ако човек пристигне в спешното със съмнения за коронавирус, просто ще го слагат в нормална стая като всеки друг пациент с предполагаема инфекциозна болест".

* Под "нормална стая" сигурно има предвид индивидуална такава, ще попитам за разяснение.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

В Тексас затварят ковид отделенията в болниците. Днес получих следния текст от жена на близък приятел, която работи като мед. сестра в голяма болница в Далас:

"My hospital is closing their Covid units. Not enough people with Covid to keep them open. From now on, if a person comes to the ER with suspected Covid, they are just going to be put in a regular room just like any other patient with a suspected infectious disease." 

"Моята болница затваря ковид отделенията. Няма достатъчно хора с ковид за да ги държат отворени. От сега нататък, ако човек пристигне в спешното със съмнения за коронавирус, просто ще го слагат в нормална стая като всеки друг пациент с предполагаема инфекциозна болест".

Бих предположил, че под "нормална стая" има предвид индивидуална стая.

Аз съм бил в "нормална стая" по време на химиотерапия, след като левкоцитите ми бяха 600 на микролитър. Влизаше само един космонавт при мен да ми слага някакви специални инжекции и да ми носи храна. Всичко беше супер опаковано и в стаята имаше някакъв специален климатик с филтър, който обаче на мен ми приличаше на бяла печка "Чудо". И така около седмица май и жена ми ме гледаше през прозореца само.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, zon каза:

Ако забележката е към мен относно Хеерт ванден Босъ...

Само да потвърдиш, че така се произнася името на фламандски, да знам. 🙂 

преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Аз съм бил в "нормална стая" по време на химиотерапия, след като левкоцитите ми бяха 600 на микролитър. Влизаше само един космонавт при мен да ми слага някакви специални инжекции и да ми носи храна. Всичко беше супер опаковано и в стаята имаше някакъв специален климатик с филтър, който обаче на мен ми приличаше на бяла печка "Чудо". И така около седмица май и жена ми ме гледаше през прозореца само.

Да, чувал съм за такива стаи. Поддържа се и по-високо налягане вътре, че да не влиза въздух отвън, като отварят вратата. Но не съм сигурен дали в такива слагат ковид пациентите сега в Тексас, ще поискам разяснение, но ме съмнява. Пишеше също, че вече медицинския персонал не носи предпазни облекла като обслужва ковид пациенти и според нея следващия момент е отпадането на маските.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

Да, чувал съм за такива стаи. Поддържа се и по-високо налягане вътре, че да не влиза въздух отвън, като отварят вратата. Но не съм сигурен дали в такива слагат ковид пациентите сега в Тексас, ще поискам разяснение. Ако са в такива, баси малкия брой ковид пациенти трябва да има...

Ами не беше херметически затворена май, та най-вероятно е достатъчно обикновена стая с ограничен достъп и добра филтрираща система.

• Харесвам 3
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Шегуваш се, но вече съвсем сериозно ни офертираха да се боцнем в местна клиника с ваксина по наш избор.

Сега е момента да приемеш, слагаш ваксината, качваш снимка във Фейсбук и току виж си зарибил няколко милиона индийци 😂😂

Като бонус и фен базата ще се повиши!

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 5 часа, FlyTraveler каза:

Босхъ каза фламандецът у нас.

Босхъ казва, че ще умрем от мутации от ваксини, но няма научна дейност в областта.  

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, zon каза:

Босхъ каза фламандецът у нас.

Босхъ казва, че ще умрем от мутации от ваксини, но няма научна дейност в областта.  

Абе, то е достатъчно да разбира. Даже в опровержението онзи комуникаторът писа, че не е като да няма логика в това, което казва Босхъ. Някои неща за които говори (конфликта м-у вродения имунитет и реакцията от ваксините) ги разправяше и проф. Бакди, който е голям авторитет в Германия. Далеч не са само те двамата. Дано да не са прави, че иначе ще носим последствията всички - и ваксинирани и неваксинирани.

Благодаря за уточняването на произношението на името!

• Харесвам 9
Публикувано:

Айде последно преди изборно - чакаме новата заповед.

И да не забравим да изчакаме няколко часа или ден след като излезе, за да я променят 2-3 пъти докато я напаснат:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/obmislja-se-razhlabvane-na-merkite-sled-31-mart.html

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , funny каза:

Айде последно преди изборно - чакаме новата заповед.

И да не забравим да изчакаме няколко часа или ден след като излезе, за да я променят 2-3 пъти докато я напаснат:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/obmislja-se-razhlabvane-na-merkite-sled-31-mart.html

Недей така с лошото. Предизборно или не, аз съм доволна, обещаха и големите да върнат в клас, макар и ялово, както преди, но пак е нещо. Обещаното не е като даденото, нооо... И ресторантите и кафетата с външна част отварят, в пролетното слънце това ме радва. И фитнесите с 30% капацитет. И, признаха, пряко го казаха, че сега натиска на болниците не е толкова голям, колкото бил при предната вълна. Като цяло, разбира се. Та, за момента директивата е пей, сърце и Нова надежда. После ще видим. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , luba_rizova каза:

Недей така с лошото. Предизборно или не, аз съм доволна, обещаха и големите да върнат в клас, макар и ялово, както преди, но пак е нещо. Обещаното не е като даденото, нооо... И ресторантите и кафетата с външна част отварят, в пролетното слънце това ме радва. И фитнесите с 30% капацитет. И, признаха, пряко го казаха, че сега натиска на болниците не е толкова голям, колкото бил при предната вълна. Като цяло, разбира се. Та, за момента директивата е пей, сърце и Нова надежда. После ще видим. 

Аа точно аз изобщо не гледам с лошо на това което обещават. Напротив, чакам си кафета, ресторанти, театри, кина... 

Само не знам кой ще се разсърди след заповедта и на вожда каква ще е последна дума за да са "щастливи" всички

• Харесвам 6
Публикувано:

Едва ли ще охлабят, вчера цял ден даваха прогнози за пик тази или следващата седмица. Поне времето е хубаво и става за пейка в парка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , bad kid каза:

Едва ли ще охлабят, вчера цял ден даваха прогнози за пик тази или следващата седмица. Поне времето е хубаво и става за пейка в парка.

Това точно като във вица с "олабването и натягането" на човека в турската бръснарница. Айша го олабва като е прекалено нервен, ама Хасан го натяга, ако се отпусне прекалено много.

• Харесвам 3
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 37 минути , FlyTraveler каза:

Това точно като във вица с "олабването и натягането" на човека в турската бръснарница.

Или както казват сърбите -"кад га притиснеш - дупе дайе, кад га олабиш - дупе жели" :biggrin:

• Смея се 4
Публикувано:
преди 12 минути , Фил каза:

Или както казват сърбите -"кад га притиснеш - дупе дайе, кад га олабиш - дупе жели" :biggrin:

Правилно казват - един път дадеш ли дупе, после и да жалиш и да не жалиш, все тая... 😆 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, bad kid каза:

И все пак ще има  "олабване".Все пак  на върха върха на пика сме.🙂Логично.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.