Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

И свекърва ми получи втората си доза оняден, също го преживя с температура и доста я било втресло през нощта, но на другия ден вече "нищо и нямало".

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 30 минути , Tmoaka каза:

Да споделя за ваксинацията. В сряда получих втората доза и вече съм добре.Но имаше реакция на организма - температура ,мускулни болки и главоболие.Не беше тежко , но е хубаво да се знае, а и допускам, че медиите ще злоупотребят с този факт.

Относително нормални реакции при ваксина. Всеки, който е имал контакт с ваксини, няма да се притеснява. Притесненията са по-скоро за дългосрочни проблеми и също за ефективността.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 9 минути , Tmoaka каза:

За 11 Магеланци моят пост имаше смисъл.

Сигурна съм и за много други! Не всеки отразява реакцията си. Много е полезно да узнаеш за ефекта и негативите директно от ваксиниран. Ще се радвам, ако ни държиш в течение!

• Харесвам 4
Публикувано:

Абе хора, ваксина, като ваксина. Ден-два след поставянето е нормално да има дребни проблеми. Това не бива да ви плаши. Въпросът е в дългосрочен план какво ще се случи, а това, за сега, никой не може да каже.

Важното е да се знае, че имунитет има, чак след месец, от поставянето на първата игла . И че, след поставянето и, трите седмици, до втората доза, си трябва пазене . Заразяването е напълно възможно, докато се постави втората доза, седмица след нея, вече има антитела .Общо време  - 4 седмици.

Но за колко време ще ги има - и това, никой не може да каже.

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Абе хора, ваксина, като ваксина. Ден-два след поставянето е нормално да има дребни проблеми. Това не бива да ви плаши. Въпросът е в дългосрочен план какво ще се случи, а това, за сега, никой не може да каже.

Важното е да се знае, че имунитет има чак след месец, от поставянето на първата игла . И че, след поставянето и, трите седмици, до втората, си трябва пазене . Заразяването е напълно възможно, като се постави втората доза, след седмица, вече има антитела .

Какво да се случи? Ваксиниран съм с 10-15 ваксини поне през живота си и нямам рог на главата все още, а много исках да ми порастат криле.

Децата ми също си имат всички ваксини и са нормални хора.

Аз искам да си платя, някой ако е лекар или в рискова група и не иска да се ваксинира, ако може да мина вместо него...плащам доволно.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Важното е да се знае, че имунитет има чак след месец, от поставянето на първата игла . И че, след поставянето и, трите седмици, до втората, си трябва пазене . Заразяването е напълно възможно, като се постави втората доза, след седмица, вече има антитела .

За сега можем само да гадаем за срока на антителата. Да изчакаме до яснота - едната гледна точка.

Но ако чакаме една година за наблюдение на резултатите от ваксината, рискуваме така да ни тръшне вируса, със всички последици, че да ни е все едно какви изводи ще се направят след година - втората гледна точка. 

Не е лесно да избереш, Алекс!

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

За сега можем само да гадаем за срока на антителата. Да изчакаме до яснота - едната гледна точка.

Но ако чакаме една година за наблюдение на резултатите от ваксината, рискуваме така да ни тръшне вируса, със всички последици, че да ни е все едно какви изводи ще се направят след година - втората гледна точка. 

Дани, мисля, че не след много време, ще има и повече видове ваксини, ще има избор, а ще има и количества. Надявам се де, че количествата, до сега са никакви и дори, желаещите лекари/зъболекари/медицински работници не са обхванати. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

Ами тя една година мина. Така ще мине и още една. Вече знаеш как да се пазиш. 

преди 11 минути , vinidj каза:

Какво да се случи? Ваксиниран съм с 10-15 ваксини поне през живота си и нямам рог на главата все още, а много исках да ми порастат криле.

Децата ми също си имат всички ваксини и са нормални хора.

Аз искам да си платя, някой ако е лекар или в рискова група и не иска да се ваксинира, ако може да мина вместо него...плащам доволно.

До сега за нито една ваксина не сме подписали информирано съгласие.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Tmoaka каза:

За 11 Магеланци моят пост имаше смисъл.

Добави поне още един:-) Не следя много темата и бях пропуснала твоя пост. Благодаря за споделеното!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 38 минути , slujitel каза:

До сега за нито една ваксина не сме подписали информирано съгласие.

А поне някой правил ли си е труда да ви информира?  За мен лично е най-важно да ме информират и да ми отговорят на въпросите. 
Ние  в Швейцария също не сме подписвали информирано съгласие за стандартните ваксини, но педиатъра ни попита дали сме съгласни и можехме да откажем.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

Ами тя една година мина. Така ще мине и още една. Вече знаеш как да се пазиш. 

Зная, но не ми се ще да се пазя вечно!  А и ми стоят толкова билети и ваучери за пътуванеееее!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 минути , Velyana каза:

А поне някой правил ли си е труда да ви информира?  За мен лично е най-важно да ме информират и да ми отговорят на въпросите. 
Ние  в Швейцария също не сме подписвали информирано съгласие за стандартните ваксини, но педиатъра ни попита дали сме съгласни и можехме да откажем.

Нито някой ме е питал някога, нито сега някой ме е информирал. И как да ме информират като лекарите още не са наясно.  Всеки ден го повтарят по различни предавания, статии и т.н. Вие наясно ли сте? 

• Харесвам 4
Публикувано:

Интервю на недолюбвания от по-големите разбирачи от него бг мами и прочие доц. Мангъров, като мен специално ме притесни това изречение "Длъжен съм обаче да предупредя,че ваксините с РНК при хора, преболедували, създават предпоставки за нежелани автоимунни процеси." Аз, честно казано, мислех да се ваксинирам с Модерна /Пфайзер, а сега излиза, че е по-добре с другата към тоя момент. Дори и малката вероятност да се отключва автоимунно заради ваксинация, която ми е излишна и съм я направила само заради пътуванията, ме притеснява. Достатъчно веднъж отключих алергия към полени, като спрях месото. За хората, които не са изкарали вируса ползата, разбира се, е много по-голяма. 

@Дани МагеланиМагелани, не се притеснявай толкова, нито вируса е задължително да те убие, нито ваксината да ти навреди. И никой не може да ти даде гаранция нито за едното, нито за другото. Ясно е, че след Н-на брой лекари, все някой ще ти каже, че няма проблем, и друг, че има. Решението и последствията са си в теб. Трябва сама да решиш. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , slujitel каза:

Нито някой ме е питал някога, нито сега някой ме е информирал. И как да ме информират като лекарите още не са наясно.  Всеки ден го повтарят по различни предавания, статии и т.н. Вие наясно ли сте? 

Това с не информирането за мен лично не е ок, на всеки пациент трябва да бъде обяснено какво и защо му се прави и съответно какви са рисковете, но това се случва сигурно само в моя утопичен и имагинерен свят.

За ваксините против Ковид в болницата в която работя има 3 пъти месечно онлайн разяснителна кампания( разлики във видовете ваксини, възможни странични действия и т.н.) Аз смятам за себе си, че съм наясно с информацията която ми е нужна, за да взема решение.

мъжът ми получи първата си доза и подписа информирано съгласие. Аз попадам за сега в категорията “ Не могат да бъдат ваксинирани” и затова все още не съм.

Само да кажа, че не искам да агитирам някой да се ваксинира. Всеки трябва да реши дали иска или не.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 минути , Velyana каза:

Това с не информирането за мен лично не е ок, на всеки пациент трябва да бъде обяснено какво и защо му се прави и съответно какви са рисковете, но това се случва сигурно само в моя утопичен и имагинерен свят.

За ваксините против Ковид в болницата в която работя има 3 пъти месечно онлайн разяснителна кампания( разлики във видовете ваксини, възможни странични действия и т.н.) Аз смятам за себе си, че съм наясно с информацията която ми е нужна, за да взема решение.

мъжът ми получи първата си доза и подписа информирано съгласие. Аз попадам за сега в категорията “ Не могат да бъдат ваксинирани” и затова все още не съм.

Само да кажа, че не искам да агитирам някой да се ваксинира. Всеки трябва да реши дали иска или не.

Хубаво е, че при вас има яснота. Тук докторите свиват рамене и ти казват да си решиш. Или говорят по принцип, без конкретика. Толкова знаят. Или просто не искат да поемат отговорност.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , luba_rizova каза:

Достатъчно веднъж отключих алергия към полени, като спрях месото

А лекар ли направи връзката между едното и другото? Извинявай, ако въпросът е твърде личен и въобще, че правя това отклонение, но за пръв път чувам спирането на продукт, който по принцип съдържа токсини да предизвика алергия. Обикновено е обратното.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Дани Магелани каза:

Хубаво е, че при вас има яснота. Тук докторите свиват рамене и ти казват да си решиш. Или говорят по принцип, без конкретика. Толкова знаят. Или просто не искат да поемат отговорност.

Дани, днес четох и за още една ваксина - “Новавакс”, минала е и трета фаза на изпитания.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , luba_rizova каза:

Интервю на недолюбвания от по-големите разбирачи от него бг мами и прочие доц. Мангъров, като мен специално ме притесни това изречение "Длъжен съм обаче да предупредя,че ваксините с РНК при хора, преболедували, създават предпоставки за нежелани автоимунни процеси." Аз, честно казано, мислех да се ваксинирам с Модерна /Пфайзер, а сега излиза, че е по-добре с другата към тоя момент. Дори и малката вероятност да се отключва автоимунно заради ваксинация, която ми е излишна и съм я направила само заради пътуванията, ме притеснява. Достатъчно веднъж отключих алергия към полени, като спрях месото. За хората, които не са изкарали вируса ползата, разбира се, е много по-голяма. 

@Дани МагеланиМагелани, не се притеснявай толкова, нито вируса е задължително да те убие, нито ваксината да ти навреди. И никой не може да ти даде гаранция нито за едното, нито за другото. Ясно е, че след Н-на брой лекари, все някой ще ти каже, че няма проблем, и друг, че има. Решението и последствията са си в теб. Трябва сама да решиш. 

точно това имах предвид по-назад - нямам нищо против всяко мнение, стига да има аргументация отзад, неговата каква е, освен това изречение, което те е притеснило и сигурно доста други хора, които не подлагат на разумно съмнение всичко прочетено, казано от някой с титла или без

прост search, който отнема 3 минути, вади това - https://apnews.com/article/fact-checking-afs:Content:9889529642

сега, предполагам, че Мангъров е изгледал клипа на въпросната медицинска сестра, а някакси после не е прочел и мнението на цитирания автор на статия, на която се базира теорията пак на тази медицинска сестра

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 31 минути , luba_rizova каза:

прочие доц. Мангъров

Пък аз останах с впечатление, че хич нямаш вяра на политициТЕ. :unsure:

Цитат

специално ме притесни това изречение "Длъжен съм обаче да предупредя,че ваксините с РНК при хора, преболедували, създават предпоставки за нежелани автоимунни процеси." 

Интересно на базата на какво е изказал това твърдение? Някакви международни изследвания? Лични впечатления от вакснирани пациенти? Как се обоснова?
Или просто така му е дошло като прозрение, както беше с твърдението му, че "вирусът ще изчезне юни или ако не юни, то юли или август" (2020-та). ?

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 15 минути , antea каза:

точно това имах предвид по-назад - нямам нищо против всяко мнение, стига да има аргументация отзад, неговата каква е, освен това изречение, което те е притеснило и сигурно доста други хора, които не подлагат на разумно съмнение всичко прочетено, казано от някой с титла или без

Специално мен това също ме притеснява. Лошото е , че е същото и при  обратната страна - производителите на ваксините. Там реално имаме същото - ето ви ваксина която действа ... ама колко действа - месец, три, година ??, Има ли странични ефекти, няма ли - абе я подпишете че си носите отговорността вие а пък ние ви уверяваме че няма такива. Същата работа.

Това е моя позиция с която не ангажирам никого, но лично мен ме спира да се ваксинирам поне още достатъчно дълъг период .. 

• Харесвам 14
Публикувано:

Не го знам на каква база. Ама, много интересно. Нима Мутафчийски не е политически обвързан? Сам Вожда го каза. Нима Кунчев не е? Всички са политически обвързани и е смешно, че Мангъров е кофти, като има мнение, а другите не. 

Иначе, не ме интересува какви доказателства някой има или няма, хем е рано, хем по принцип хората с автоимунни не е препоръчително да се ваксинират. Вижте Дани Магелани.5 доктора с 5 различни мнения, всеки си го е направил на някаква негова база, знания и опит. Или вече, както всичко в новия нео-либерален свят, хората, и лекарите нямат право на различно мнение? То, ясно е, че нямат, ама хубаво го доказваме всеки път. Сигурна съм, че Антеа е чела всичко за вируса от ден 1 и има мнение, което според нея е дълбоко подкрепено с доказателства и по_меродавно от лекарите, които са на различно от нея мнение. Това е нейно право. Че за всяка отделна болест според лекаря, при който отидеш, протокола е различен. Явно трябва всички да се третират еднакво, защото иначе не са ни удобни. 

Касае се за собственото здраве . Който иска, нека центъра на Вселената да му е ковид и да вземе за себе си решение, когато си се касае за моя гъз, аз нося последствията, аз решавам дали и на кой да вярвам и има ли какво да ме притеснява. Щото после, последствията са за мен. Не за Ангелов, не за Мангъров. 

Мари Николова, твърдението за токсините в месото е смехотворно и изобщо не ми се влиза в дискусии. Да, разбира се, че казаха, че е възможна връзката. Появи ми се 1 година след спирането на месото, не веднага. Въпреки това, бях вегетарианка 25 години. Спрях да бъда по различни причини. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , AlexandraKo каза:

Дани, днес четох и за още една ваксина - “Новавакс”, минала е и трета фаза на изпитания.

Да, четох. Стремя се да следя информацията. Което не ми помага много. Вземане на решение в условията на висока неопределеност, не е толкова лесно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , funny каза:

Специално мен това също ме притеснява. Лошото е , че е същото и при  обратната страна - производителите на ваксините. Там реално имаме същото - ето ви ваксина която действа ... ама колко действа - месец, три, година ??, Има ли странични ефекти, няма ли - абе я подпишете че си носите отговорността вие а пък ние ви уверяваме че няма такива. Същата работа.

Това е моя позиция с която не ангажирам никого, но лично мен ме спира да се ваксинирам поне още достатъчно дълъг период .. 

всеки е с правото си на лична позиция, това е неоспоримо, обаче ми е интересно дали смяташ, че ако се постигне колективен имунитет чрез ваксинация (по естествен път вече е абсолютно ясно, че няма да стане) това би подобрило положението за всички? в случай, че смяташ - значи нямаш против другите (поне 70% от хората) да се ваксинират? ако не смяташ - имаш ли някаква друга идея за трайно овладяване на ситуацията?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , funny каза:

Там реално имам същото

Май не е съвсем същото -  имаше клинични изследвания с дестеки хиляди хора.  Което е важното за нежелани реакции. За другото - колко дълго ще действат ваксините - разбира се е рано да се каже със сигурност и не съм чул някой да е  казал, че е ясно от сега колко дълго ще действат ваксините, например 2 години, или 5 години. 
Но в медицината и във фармацията никога няма 100%  сигурност за нещо.   Предполагам има и хора, които са алергични към аспирин и имат някакви реакции ако вземат това лекарство и същото важи за всички лекарства. Както знаем отлично, има алергии и към най-обикновени храни, включително натурални, като ягоди, например ...

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.