Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , funny каза:

Е то се изпонаснимаха в момент на ваксинация де що има публична личност, та... що пък кифлите и инфлуенсърите да остават назад. Чакаме Николета Лозанова сега :scare:

Нея я боцкат с други "спринцовки". 🔞

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Ами то винаги си има подобни дразнещи течения, мога да кажа при всяко по-значимо или трагично събитие. Честно казано на мен лично подобно нещо никога не би ми повлияло на решението и избора.

Иначе пак се връщаме към типичното за нашите ширини вечно мрънкане- ако ни приканват или ни дават повече възможности - "защо ни облъчват, има нещо гнило", ако пък не ни и всичко се случва тихо и кротко- "ето, нарочно не казват, крият го за техни хора".

🙂🙂🙂

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 25 минути , Тони каза:

Ами то винаги си има подобни дразнещи течения, мога да кажа при всяко по-значимо или трагично събитие. Честно казано на мен лично подобно нещо никога не би ми повлияло на решението и избора.

Иначе пак се връщаме към типичното за нашите ширини вечно мрънкане- ако ни приканват или ни дават повече възможности - "защо ни облъчват, има нещо гнило", ако пък не ни и всичко се случва тихо и кротко- "ето, нарочно не казват, крият го за техни хора".

🙂🙂🙂

Принципно си права - на практика и на мен това не би ми повлияло на избора или решението, когато стигна до него. Иначе говорим за различни неща, като в случая не става въпрос за мрънкане или ширини. Дразнещо е как населението (и то въобще не само в България или дори Европа) непрекъснато се облъчва в посока, че ваксините са нещо доказано безобидно като взимане на аспиринче. Кой и кога точно го доказа? И не би ли било далеч по-полезно вместо тази показност да се разясняват конкретните плюсове и минуси от ваксинацията, евентуалните странични ефекти, специфичните разлики между ваксините и тн? Не всеки е доктор в крайна сметка.

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

По повод фейс-а и снимането, имаше навремето един виц. 

Клаудия Шифър претърпява корабокрушение и се озовава на самотен остров с един моряк и бъчва ром.

Седят си те и чакат някой да ги спаси. Пият ром и чакат.

Чакали, чакали, пък... си легнали.

И така - ром, секс, ром, секс...

Една вечер морякът я попитал:

- Мога ли да ти нарисувам едни мустачки? 
- Много нестандартно желание, но. . . можеш. 

-А може ли да облечеш моряшката ми фанелка?

- Много нестандартно желание, но. . . мога.

Нарисувал й той мустаци, облякла тя моряшката му фанелка,..

Прегърнал я той и казал:
- Ей, брат!  От три месеца чукам Клаудия Шифър,.... но едва ли ще ми повярваш! 

• Харесвам 3
  • Смея се 18
Публикувано:

@Георги Матеев всеки сам си заслужава собствения фийд от социалните мрежи, ако следваш "инфлуенсъри" - > гледаш им снимките и сторитата; ако довчерашните им постове за разни дивотии не са ти се стрували агитация, защо намираш сегашните им за такава?

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Междувременно последните дни из фейс-а ми се наби на очи нова "мода" - масово пускане на снимка от ваксинацията, задължително със забита в ръката спринцовка.

Добре, че се поставя в ръката, а не в други части от тялото ;))) 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 31 минути , antea каза:

@Георги Матеев всеки сам си заслужава собствения фийд от социалните мрежи, ако следваш "инфлуенсъри" - > гледаш им снимките и сторитата; ако довчерашните им постове за разни дивотии не са ти се стрували агитация, защо намираш сегашните им за такава?

@antea доста неподготвено изказване. Може би знаеш с какво се занимавам? Не следвам доброволно нито един "инфлуенсър", дори меко казано ме отвращават и ако това не беше свързано с работата ми щях да съм си изтрил фейсбука и всички социални мрежи преди поне 6-7 години. По професионални причини обаче в листа ми с приятели фигурират ужасно много "влиятелни" (поне за разбиранията в България) хора, които за добро или лошо формират мнението на немалка част от населението у нас. Не искам да прозвучи нескромно, но определено имам поглед над една идея по-голямата картинка и е наистина очеизбодно каква гигантската промивка на мозъците се случва в момента. Съжалявам, но това няма как да не ме дразни.

Честно казано често мечтая да не можех да виждам всичко това, което по стечение на обстоятелствата се налага да виждам. И понякога ми се иска да можех да си позволя лукса да тъна в блажено неведение...

• Харесвам 20
  • Браво 6
Публикувано:

не те разбирам, наистина? каква гигантска промивка на мозъци се извършва в момента? от кого? някой им плаща, според теб, на тези "влиятелни" хора, за да агитират последователите си да се ваксинират ли, и кой може да е този плащач? с каква цел е тази агитация - да повредят хората с ваксините или какво? кажи просто в прав текст каквото мислиш, защото наистина не е ясно

иначе, по другото - че не ги следваш по своя воля, е малко тъжно работата ти да зависи от контактите с хора, които не уважаваш, все пак си независим артист, мисля, че можеш да си позволиш лукса да не си мейнстрийм, наистина

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 минути , antea каза:

не те разбирам, наистина? каква гигантска промивка на мозъци се извършва в момента? от кого? някой им плаща, според теб, на тези "влиятелни" хора, за да агитират последователите си да се ваксинират ли, и кой може да е този плащач? с каква цел е тази агитация - да повредят хората с ваксините или какво? кажи просто в прав текст каквото мислиш, защото наистина не е ясно

иначе, по другото - че не ги следваш по своя воля, е малко тъжно работата ти да зависи от контактите с хора, които не уважаваш, все пак си независим артист, мисля, че можеш да си позволиш лукса да не си мейнстрийм, наистина

Като артист мога да си позволя да съм независим и далеч от мейнстрийм-а, разбира се, но като организатор на събития - уви, това е невъзможно.

Не мисля, а знам като абсолютен факт, че в момента се плаща на доста хора за ваксинационна агитация. Ето, казах го. Самият аз получих такова предложение преди 2 дни, какво повече трябва да добавя? И въобще не ми е трудно да си представя, че подобно нещо се случва по целия свят. А каква е целта мога само да гадая, причини и лобисти може да има много. Не си падам по конспирациите, ако това се чудиш.

П.С. Ако тези дни пусна снимка със забита в ръката ми спринцовка, широка усмивка на лицето и високо вдигнат палец - да знаете, че са подобрили офертата 🙂 Ама няма да ми се сърдите, нали?

• Харесвам 14
  • Шок 2
  • Браво 3
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

А каква е целта мога само да гадая, причини и лобисти може да има много. Не си падам по конспирациите, ако това се чудиш 🙂

само че не ти се налага изобщо само да гадаеш, след като знаеш от кого си получил оферта?

Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

само че не ти се налага изобщо само да гадаеш, след като знаеш от кого си получил оферта?

Сериозно, нали не очакваш да отговоря на този въпрос?

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:

Покрай кризата и рязко орязаните маркетинг бюджети от миналата година насам в момента тарифата за "инфлуенсинг" е паднала рязко - до двуцуфрени числа за пост.

Отделно големите телевизии (основно, и в по-малка степен радиата) получават "отгоре" задачи да се тръби нон-стоп за ваксини, вкасини, ваксини. И да, това е контролирано промиване на мозъци. Очаквам скоро да някой да пусне реклама в стил "сирене Х - по вкусно е ако си ваксиниран"

• Харесвам 9
  • Смея се 5
Публикувано:

напротив, имах надежда че няма да се измъкнеш така витиевато, като си казал А, редно е да продължиш и с Б, иначе звучи несериозно

Публикувано:

Днес разбрах от първа ръка, че на Ковид отделенията са им възложили бройки за изпълнение на плана. 

Искрено се изненадах, защото си мислех, че леглата недостигат, а то...  Даже се разочаровах.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Цялата ни държавица сме една шепа хора и за добро или зло се научават бързо новините. Лесно се стига до първоизточниците ако .. искаш да ги научиш/чуеш.

Така беше в началото - март 2020- когато се плащаше на хора да твърдят че са болни от Ковид и да казват колко тежко протича болестта при тях. Аз лично имах 2-ма познати на които платиха . 

Въпроса е че на мен ми беше нелогично и питах. Ако не бях - нямаше да разбера. 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

но като организатор на събития

преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Сериозно, нали не очакваш да отговоря на този въпрос?

Аз не очаквам да отговориш, но очаквам да организираш едно масово вакс-парти. Бил Гейц плаща!

преди 2 минути , adreno каза:

"сирене Х - по вкусно е ако си ваксиниран"

Сирене Х - вкусно е, ако си ваксиниран. Това всъщност е нелошо послание, което се опира на добре известната симптоматика. Или: ваксинирай се, имай вкус! 🙂

Сега сериозно: последните десетина мнения в тази тема успяха да ме шокират. Не да ме изненадат - да ме шокират.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

честно, бях се обнадеждила, че сте се кротнали с небивалиците..

би трябвало ти да си се кротнала с ваксината. 

Вече започвам да се чудя да не си съпруга или сестра на генерала, че такава ваксърска агитация водиш.

И, честно, любопитно ми е, как се добра до Модерна-та? А сина ти с коя го ваксинираха?

Публикувано:
преди 19 минути , antea каза:

напротив, имах надежда че няма да се измъкнеш така витиевато, като си казал А, редно е да продължиш и с Б, иначе звучи несериозно

Както правилно можеш да предположиш - ако споделя такава информация с по-конкретни детайли това може да е меко казано... некомфортно за мен. Дори пак прекалено много казах, но ах тази лоша водка как ми развърза пръстите. Също така мисля, че си предостатъчно интелигентна за да се досетиш какво предстои през април.

преди 11 минути , antea каза:

честно, бях се обнадеждила, че сте се кротнали с небивалиците..

Жалко само, че са факти, а не небивалици. Сега разбираш ли защо толкова много си мечтая за блаженото неведение? И да обяснявам на другите колко далеч от "истината" са 🙂 Честно казано наистина не очаквах да ме разбереш, както и стана, но живи и здрави да сме.

Лека нощ от мен, че след 5 часа гоня ранен полет.

• Харесвам 17
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

какво предстои през април

Ти говориш за това кога ще е пика на новата вълна нали  :scratch_one-s_head:

https://bntnews.bg/news/doc-kunchev-pred-bnr-pikat-na-novata-valna-shte-se-dostigne-predi-izborite-1095951news.html

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Ще помоля да спрете с личните намеци към съфорумци, за да не се стига до караници и затваряне на темата.

• Харесвам 3
Публикувано:

Без да вземам страна в спора "ваксинацията ваксинация ли е или маркетингов продукт" се натъквам на следната снимка в нета:

Вероятно голяма част от мъжката част на форума (а защо не и дамската) знаят кой е господинът на снимката. Та имах предвид, че беглият ми безпристранен поглед ми го "говори", че агресивната рекламна кампания хич не е само на наша територия...

Bl6OU7nT.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , но нейм каза:

би трябвало ти да си се кротнала с ваксината. 

Вече започвам да се чудя да не си съпруга или сестра на генерала, че такава ваксърска агитация водиш.

И, честно, любопитно ми е, как се добра до Модерна-та? А сина ти с коя го ваксинираха?

значи на едни може по 20 лв за пост да дават,а аз задължително трябва да съм роднина на някой, за да имам безплатно про- мнение за ваксините? до Модерната се "добрах", защото като отидох още имаха дози от нея заради неявили се "приоритетни" от А1 по списък, синът ми е с АЗ и чака 1 час за нея на опашка, дано разсеях чуденките ти

• Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , antea каза:

значи на едни може по 20 лв за пост да дават,а аз задължително трябва да съм роднина на някой, за да имам безплатно про- мнение за ваксините? до Модерната се "добрах", защото като отидох още имаха дози от нея заради неявили се "приоритетни" от А1 по списък, синът ми е с АЗ и чака 1 час за нея на опашка, дано разсеях чуденките ти

Нямам нищо против твоето про-мнение. Радвам се за теб, че се ваксинира, защото много го искаше и нямаше колебания за себе си.

А защо се вълнуваш другите дали ще се ваксинират и кога, и дали вярват в небивалици?

Аз лично нямам причина да не вярвам на небивалиците на хората, работещи на първа линия.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.