Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Ееее,ма ти си "на ти" с НЗОК и всичките им номерца,  не знам, драгият гражданин, дето си няма КЕП, как ще се справи.

Ще търчи до ЛЛ.

Драгият гражданин може да си извади КЕП вече и за 4 лв на година ако не му се търчи до ЛЛ. Третият вариант, който беше посочен, беше на място, където ти поставят ваксината. Има достатъчно варианти - за всяка нужда и всеки вкус, както се казваше в една реклама.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 22 минути , chandni каза:

Драгият гражданин може да си извади КЕП вече и за 4 лв на година ако не му се търчи до ЛЛ. Третият вариант, който беше посочен, беше на място, където ти поставят ваксината. Има достатъчно варианти - за всяка нужда и всеки вкус, както се казваше в една реклама.

Което си е - си е.

Това с електронното медицинско досие ми се вижда добро начало.

Някои неща ги има вътре, други не. Дано да ги довъведат или поне за в бъдеще всеки досег със сдравните власти да се отразява.

И това, че може (ще може) да се изтегли сертификата е супер.

Макар и бавно държавната администрация се "електронизира".

Аз и от НАП (декларациите за общ доход) съм доволен.

Това, че изтекоха доста лични данни - няма спор - голям гаф, но на всеки може да се случи. И се е случвало и то с доста по-сериозни институции.

А какви верни слухове се носят за БГ банки и мобилни оператори ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 42 минути , chandni каза:

А за какво му е този КЕП на драгия гражданин - заради единия сертификат ли? И като знам, какви дертове имам с тоя КЕП, дето от 20 години го ползвам, ако ще  и без пари да го дават, пак не го искам, ама, няма как.

Просто, трябва да може да се сваля и с разните ПИК-ове и да е по-лесно.

Така мисля аз, де, може и да не съм права.

преди 11 минути , ven62 каза:

Това, че изтекоха доста лични данни - няма спор - голям гаф, но на всеки може да се случи. И се е случвало и то с доста по-сериозни институции.

А какви верни слухове се носят за БГ банки и мобилни оператори ...

Чакай ги след малко и за досието...

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Nevena каза:

Опитвам се да намеря лаборатория  в София която работи в Неделя  до 18.00 ч за PCR тест.

Аз поне се сещам само за тази на летището : https://www.air.bg/bg/novini/operatoryt-za-nazemno-obslujvane-swissport-organizira-denonoshtna-sertificirana-laboratoriya-za-pcr-antigenen-i-lamp-test-za-covid-19-na-terminal-2-na-letishte-sofiya

https://www.genica.bg/bg/contacts - и централната им лаборатория работи до 19:00 но само в делнични дни

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , Nevena каза:

Опитвам се да намеря лаборатория  в София която работи в Неделя  до 18.00 ч за PCR тест.

Рамус, централната лаборатория в Дружба цък

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Carrie каза:

Рамус, централната лаборатория в Дружба цък

Малко по-надолу в твоя линк пише че работното време за ПСР е София, кв.Дружба 1, блок 199 . От 07,30 – до 14,00 ч

грешка - централната е тази

София, ул.“Капитан Димитър Списаревски“ 26 от 8 до 18ч

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

А за какво му е този КЕП на драгия гражданин - заради единия сертификат ли? И като знам, какви дертове имам с тоя КЕП, дето от 20 години го ползвам, ако ще  и без пари да го дават, пак не го искам, ама, няма как.

Просто, трябва да може да се сваля и с разните ПИК-ове и да е по-лесно.

Така мисля аз, де, може и да не съм права.

Чакай ги след малко и за досието...

Това сигурно е единственото песимистично мнение на  @AlexandraKo.:wink:

@chandni, би ли го "забола" някъде в рамка.

:biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Това сигурно е единственото песимистично мнение на  @AlexandraKo.:wink:

@chandni, би ли го "забола" някъде в рамка.

:biggrin:

Това е, защото съм розАвогледна филантропКА и не искам хората да се мъчат:)))):agree::biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

В Санта Клара, Калифорния, живеят и работят много програмисти. Както се казва - все има език, на който да се разберем.

152420115_10223468455394994_1711135943028576972_n.jpg.93e36b53b3dd827da9f73de26f38120f.jpg

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:

И аз вчера се ваксинирах с Астра Зенека, седем часа след ваксинацията започна мъката - болки в тялото, втрисане, 39 градуса температура. Още ми е малко лошо, но само като си представя как предоставям сертификата за ваксинация при влизане в някоя държава лятото, вместо тия ПСР тестове, и ми олеква на душата. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Suunto каза:

И аз вчера се ваксинирах с Астра Зенека, седем часа след ваксинацията започна мъката - болки в тялото, втрисане, 39 градуса температура. Още ми е малко лошо, но само като си представя как предоставям сертификата за ваксинация при влизане в някоя държава лятото, вместо тия ПСР тестове, и ми олеква на душата. 

Чудя се и при втората ли доза ще е толкова гадно? Като питах ЛЛ, тя каза, че при тази ваксина е така, при РНК ваксините било по-леко. 

Публикувано:

Свекърва ми е ваксинирана с двете дози на Пфайзер и само след втората имаше леки симптоми (болка в мускулите) за по-малко от 24 часа. Приятели лекари в БГ, които също са ваксинирани с двете дози на Пфайзер са имали леки симптоми или са без такива изобщо. Тези с АЗ обаче се оплакват от по-сериозни симптоми още при първата доза. Но си минават симптомите! 

• Харесвам 7
Публикувано:

Иии... went the horse into the river :

Борисов: Искаме е-зелен паспорт и коридор за ваксинираните и преболедували Covid-19"

https://dnes.dir.bg/politika/borisov-iskame-e-zelen-pasport-i-koridor-za-vaksiniranite-i-preboleduvali-covid-19

ПП. Предупреждавам, че в статията има и забавни твърдения 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Преди 1 час, funny каза:

Иии... went the horse into the river :

Борисов: Искаме е-зелен паспорт и коридор за ваксинираните и преболедували Covid-19"

ПП. Предупреждавам, че в статията има и забавни твърдения 

Ако не беше на мода по световните подиуми този начин на говорене от първите политици, щях даже и тук да си позволя да го посъветвам да отиде не само на психолог, но и за всеки случай на психиатър.

За съжаление май се очертава бизнесът с тестовете да си продължи, а този с ваксините да покаже мръснишката си страна. АЗ щели да доставят на България 40% от договореното количество до август.

https://coronavirus.bg/bg/news/1376

Чехия взема на заем от Франция 100 000 дози на Пфайзер, които ще върне през март, а преди това е получила подарък от Израел. Бойко освен да включи в действие чара си към Меркел за ваксините на АЗ, които се чудят на кого да ги слагат.

• Харесвам 7
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 10 минути , Радо каза:

Това ще го оставя тук, да го разгледате, да размишлявате и да си направите съответните изводи 😎

Наздраве!! 🍷

Какво да размишляваме?

Има си "експерти" за тая работа.🧐

Наздраве!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Радо каза:

Това ще го оставя тук, да го разгледате, да размишлявате и да си направите съответните изводи 😎

Image

https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

Наздраве!! 🍷

Викаш още от 2018 са ни кроили шапката за общ ваксинационен паспорт най-късно до 2022? 😆

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Викаш още от 2018 са ни кроили шапката за общ ваксинационен паспорт най-късно до 2022? 😆

Не са ни кроили шапката, а са писали сюжета.

Сега върви сапунката, някъде към 60-ти епизод от 100.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Радо каза:

Image

https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

Наздраве!! 🍷

Няма никакви конспирации...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , crazyhorse каза:

Няма никакви конспирации...

Не си прав! 

Няма вече теории на конспирациите.

Останаха само конспирациите!

• Харесвам 8
Публикувано:

Сега казаха че Европа е решила, че ни е необходим единен, дигитален ваксинационен паспорт ( само не казаха защо, ама...айде), и той може да е готов най-рано след 3 месеца.

• Харесвам 2
Публикувано:

Добре, миналата година се отхвърли тази вероятност за паспорти категорично, защото нарушава човешките права, тази година обаче свариха жабата. Какво ли ни чака догодина... Друго ми е на мен притеснението - какво ще правят хората, които не са малка част, които не могат да се имунизират по медицински причини??? На тях ще им ограничим правата, защото? Никой не отваря дума за това. Не го намирам за честно. Да не говорим, че например на хората с ендокринни проблеми - хашимото, им е противопоказно да правят някои ваксинации, а сега изведнъж се избърза да ги натиснем и тях. Не го разбирам, честно казано. Това в името на "общото благо" не е обяснение. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 51 минути , luba_rizova каза:

Добре, миналата година се отхвърли тази вероятност за паспорти категорично, защото нарушава човешките права, тази година обаче свариха жабата. Какво ли ни чака догодина... Друго ми е на мен притеснението - какво ще правят хората, които не са малка част, които не могат да се имунизират по медицински причини??? На тях ще им ограничим правата, защото? Никой не отваря дума за това. Не го намирам за честно. Да не говорим, че например на хората с ендокринни проблеми - хашимото, им е противопоказно да правят някои ваксинации, а сега изведнъж се избърза да ги натиснем и тях. Не го разбирам, честно казано. Това в името на "общото благо" не е обяснение. 

Според мен паспортите ще бъдат временно решение, защото при определен процент ваксинирани би трябвало заплахата от вируса да се сведе до пренебрежимия минимум. Точно поради тази причина, аз смятам, че хората, които се ваксинират помагат на всички, поемайки риска от евентуални сериозни странични реакции. 

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.