Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Добре, миналата година се отхвърли тази вероятност за паспорти категорично, защото нарушава човешките права, тази година обаче свариха жабата. Какво ли ни чака догодина... Друго ми е на мен притеснението - какво ще правят хората, които не са малка част, които не могат да се имунизират по медицински причини??? На тях ще им ограничим правата, защото? Никой не отваря дума за това. Не го намирам за честно. Да не говорим, че например на хората с ендокринни проблеми - хашимото, им е противопоказно да правят някои ваксинации, а сега изведнъж се избърза да ги натиснем и тях. Не го разбирам, честно казано. Това в името на "общото благо" не е обяснение. 

Споко, де. Нали виждаш, че всяко нещо е предпоследно и утре - я се отмени, я се измисли друго.

Хич не се вълнувам вече, каквото е - това. Ще си продадат ваксините, ще вземат парите, вирусът ще изчезне така, както се появи и работата ще се уталожи:(

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 11 минути , Tesh каза:

Според мен паспортите ще бъдат временно решение, защото при определен процент ваксинирани би трябвало заплахата от вируса да се сведе до пренебрежимия минимум. Точно поради тази причина, аз смятам, че хората, които се ваксинират помагат на всички, поемайки риска от евентуални сериозни странични реакции. 

Временно, временно-колко да е временно? 

Ще си остане, както ще си останат и маските, и дистанцията, както и други, още несервирани неприятни неща... 

Enjoy! 

• Харесвам 9
Публикувано:

Ами то явно не им пречи и дори си ги искат маските. На мен като не пречи, какво ми пука за останалите. Ей сега говоря с близка, супер възмутена как на центъра в Пловдив вчера при 18 градуса имало много хора! Как не ги е срам! И то са навън на слънце без маски, леле, леле... Понеже аз също бях, със сигурност не беше гъз до гъз, че да се притесниш. Ето снимка от предния ден, вчера беше същото, даже вчера бяха по-малко хората. Както и да е, не можем да се борим с всеобщата паника, нито да направим нещо, прекланяме глава, чакаме си паспортите и си пътуваме, позволява ни се да ходим на работа и ресторант, не се притесняваме за болните хора, които няма да имат възможност да се ваксинират. Емпатията е мръсна дума днешно време. 

IMG_20210223_110310.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

вирусът ще изчезне така, както се появи

Имаш предвид по същия начин, по който тероризмът (например) рязко поизчезна в световен мащаб и повече нито се случва нито някой говори за него? Предполагам и на вас това ви е правило впечатление.

Жалко само, че е твърде вероятно някои от мерките - като например маските по самолети и летища - да останат за години наред.

• Харесвам 13
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 7 минути , luba_rizova каза:

Ами то явно не им пречи и дори си ги искат маските. На мен като не пречи, какво ми пука за останалите. Ей сега говоря с близка, супер възмутена как на центъра в Пловдив вчера при 18 градуса имало много хора! Как не ги е срам! И то са навън на слънце без маски, леле, леле... Понеже аз също бях, със сигурност не беше гъз до гъз, че да се притесниш. Ето снимка от предния ден, вчера беше същото, даже вчера бяха по-малко хората. Както и да е, не можем да се борим с всеобщата паника, нито да направим нещо, прекланяме глава, чакаме си паспортите и си пътуваме, позволява ни се да ходим на работа и ресторант, не се притесняваме за болните хора, които няма да имат възможност да се ваксинират. Емпатията е мръсна дума днешно време. 

IMG_20210223_110310.jpg

Афредо е малко по-нагоре 🙂

Трябвало е сладолед в това хубаво време да вземеш 😁

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Имаш предвид по същия начин, по който тероризмът (например) рязко изчезна в световен мащаб и повече нито се случва нито някой говори за него?

Οхх, настъпи ни по болната тема вкъщи. Месеци наред се чудим къде отидоха тез терористи? Носят ли маски, спазват ли дистанция....? 

• Смея се 14
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Имаш предвид по същия начин, по който тероризмът (например) рязко изчезна в световен мащаб и повече нито се случва нито някой говори за него?

Жалко само, че е твърде вероятно някои от мерките - като например маските по самолети и летища - да останат за години наред.

Не, имам предвид, това, което е присъщо на вирусите - да си отиват също толкова внезапно, както са се и появили:))))Не съм се сетила, че има прилика и с други явления...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 31 минути , Tesh каза:

Според мен паспортите ще бъдат временно решение, защото при определен процент ваксинирани би трябвало заплахата от вируса да се сведе до пренебрежимия минимум. Точно поради тази причина, аз смятам, че хората, които се ваксинират помагат на всички, поемайки риска от евентуални сериозни странични реакции. 

А според европейската комисия по здравеопазване, явно няма да са временни, щом са вписани в плановете им преди 3-4 години за 2022-ра.

Както се казва, петилетката трябва да се изпълнява. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 14 минути , но нейм каза:

Месеци наред се чудим къде отидоха тез терористи? Носят ли маски, спазват ли дистанция....? 

И те са обърнали палачинката. Вече се борят за световен мир. Всъщност предлагам да номинират Ковид-19 за Нобелова награда. Я как успокои всички и отвсякъде вече струи мир. Толкова любов има, че чак скоро пускат полетите от Израел до Обединени Арабски Емирства. Е, сега, Мианмар и САЩ не ги броим, то тяхното са си вътрешни проблеми.

• Харесвам 3
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Всъщност предлагам да номинират Ковид-19 за Нобелова награда.

Ами на фона на номинациите на СЗО, Грета и Навални - защо не и Ковид-А :biggrin:

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:

Тероризма  не е преставал, просто в медиите се акцентира предимно на вируса. А и свободното придвижване, струпването на хора е ограничено, при пълен локдаун просто няма къде да го упражняваш този терор. Много ми се иска и тероризма и вируса да са имагинерни и само медийно представени, но реалността е друга.

Ница

https://dariknews.bg/novini/sviat/teror-vyv-franciia-ubiti-i-raneni-sled-seriia-ataki-s-nozh-snimkivideo-2246337

Виена

https://www.monitor.bg/bg/a/view/strebla-kraj-sinagoga-vyv-viena-ima-raneni-232691

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 38 минути , но нейм каза:

Οхх, настъпи ни по болната тема вкъщи. Месеци наред се чудим къде отидоха тез терористи? Носят ли маски, спазват ли дистанция....? 

Мен в пети клас майка ми ме хвана да правя бомбички от минимум и бял бронз. И две седмици бях наказан вкъщи и ми взеха целия материал за бомбички. Та ако са ги хванали майките им, може и да са наказани сега. 

Ама пък по химия имах винаги отличен. 

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:

Аз пък да се оплача от швейцарците 😡  два дни след като си обновиха листата с рискови държави, решиха да я преобновят и хоп Малдивите и те вече са там , а аз купих билети преди два дни 😭

мъжа ми не е спал цяла нощ, че се проваля почивката 😰

• Харесвам 1
  • Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Velyana каза:

Аз пък да се оплача от швейцарците 😡  два дни след като си обновиха листата с рискови държави, решиха да я преобновят и хоп Малдивите и те вече са там , а аз купих билети преди два дни 😭

Ми на връщане минете през някоя държава, дето не е в списъка. Да се поболее човекът ли, от тревога.

• Харесвам 1
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 3 минути , Радо каза:

Някои неща почват да излизат много извън рамките на нормалното.

603808a1c524f.hires.jpg

https://www.spokesman.com/stories/2021/feb/25/band-in-the-bubbles-as-wenatchee-schools-reopen/

Тези с по-големите инструменти ще взимат двойна "кабинка" 🤦‍♂️

• Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , Velyana каза:

Еее 😞 Няма ли начин да заобиколите някак? Ако трябва да помагаме с идеи казвай.

@Мари Николова в мненията ми по-горе беше вложена много тежка ирония 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Георги Матеев каза:

Еее 😞 Няма ли начин да заобиколите някак? Ако трябва да помагаме с идеи казвай.

Швейцария - БГ . БГ-Малдиви. За сега сме им в разрешения списък.

Само обаче да не е във втората половина на март , че нали чакаме н-найстата вълна тогава ( до към 4-5 април).

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , AlexandraKo каза:

Ми на връщане минете през някоя държава, дето не е в списъка. Да се поболее човекът ли, от тревога.

@Георги Матеев

ще го мисля днес . Мен не ме бърка да стоя после в карантина, защото от както съобщих, че съм бременна- нямам право да работя и си стоя в нас. Но мъжът ми трябва да ходи на работа.

Но днес ще го мислим, ще говоря с авикомпанията и ще мъдря някакви варианти и в краен случай ще сменим маршрута с Доминикана в последния момент 😞

но ако имам нужда от помощ и съвет знам, че по компетенти хора от тук няма да намеря☺️ Благодарна съм, че го има този форум и хората в него

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Не, имам предвид, това, което е присъщо на вирусите - да си отиват също толкова внезапно, както са се и появили:))))Не съм се сетила, че има прилика и с други явления...

Няма да е внезапно, има си назначена година от СЗО-2022!

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Мен в пети клас майка ми ме хвана да правя бомбички от минимум и бял бронз. И две седмици бях наказан вкъщи

Бива ли така?

Такива чудни петна оставяха по стените...

А от амониева селитра и работническо дело какви димки ставаха! 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:

Ама с карфица или без? 😄 

Карфиците бяха за аматьори. Професионалистите бяхме с фунийки от паус с лакиран връх. Сравнението е като да правиш инжекция с тънка или с дебела игла с грапав връх.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.