Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Според мен до 1-2 страници админите ще са ни разчистили коментарите 😄

Ама иначе сериозно - после се чудя защо само тук намирам сродни души по темата за пътувания. Ама то няма как човек, който в пети клас е правил бомби и е играл на гоненица с хладни оръжия, да го уплашиш с (примерно) камбоджански села и африкански гета 😄

• Харесвам 5
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 7 минути , ivailo_radev каза:

Според мен до 1-2 страници админите ще са ни разчистили коментарите 😄

Ама иначе сериозно - после се чудя защо само тук намирам сродни души по темата за пътувания. Ама то няма как човек, който в пети клас е правил бомби и е играл на гоненица с хладни оръжия, да го уплашиш с (примерно) камбоджански села и африкански гета 😄

Фунийки, ръбчета- да  ... ама големия кеф беше с "телепортирането". Тичахме нагоре-надолу по един съседен строеж и крещяхмее в несвяст " Джена телепортирай ме " :grin:

ПП. За незапознатите - " Седморката на Блейк"

• Харесвам 6
  • Смея се 12
Публикувано:

Ако някой си позволеше да сложи карфица на  фишек, всички ставахме модератори. Това беше единственият начин цялата махала да се обедини и всички, и свои, и чужди отбори, ставаха юмручни модератори спрямо този, който си е позволил нечестна игра.

То нещо подобно би било и ако някой каже на фишека "фунийка". То такъв няма място не само в махалата, но и в радиус от 50 км от града. Явно не е от нашите 😄 

@funny Тука има и една друга класика: 

"Джена, Джена, телепортер гиби!"

"Йок, Блейк! Йок телепорт! Кърмъзъ копче карък!" 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Един по един ще си покажете какви калпазани сте били всички 😄

Няма как да не е така. От кротко, послушно, инертно дете не би станало активен, инициативен и рискуващ магеланец. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Няма как да не е така. От кротко, послушно, инертно дете не би станало активен, инициативен и рискуващ магеланец.

...А не обикновен човек....

Инициативен...активен ...рискуващ...🙂🙂

За какво кандидатстваме тука? 

Писането в един форум не те  прави нещо повече от останалите. 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

В Австралия започнаха ваксинация официално в понеделник.

Малко интересни факти:

23 000 ваксинирани, 6500 от които в домове за възрастни.

2 възрастни  ваксинирани погрешка с четворна доза.

1200 похабени ваксини поради неправилно съхранение.

🙂🙂😉

Всичко това успяха да го свършат за първите 5 дни.

• Харесвам 1
  • Шок 6
  • Смея се 4
Публикувано:

В Хамбург един младеж (17 годишен) извършва няколко сериозни престъпления - прегръщал се в парка с приятели и пак в парка не носел маска. Какво се случва след това, може да видите след това. В крайна сметка младежът е глобен със 150 евро, а аз, като данъкоплатец, ще плащам ремонт на Мерцедес Е класа.

Irre Verfolgung in Hamburg: Polizei jagt Jugendlichen durch Park | Regional | BILD.de

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 57 минути , Тони каза:

...А не обикновен човек....

Инициативен...активен ...рискуващ...🙂🙂

За какво кандидатстваме тука? 

Писането в един форум не те  прави нещо повече от останалите. 🙂

Права си. Не е от това, че сме в този чудесен форум.

Но аз възприемам понатието "магеланец" не като човек пишещ в този форум, а като състояние на духа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

В Хамбург един младеж (17 годишен) извършва няколко сериозни престъпления - прегръщал се в парка с приятели и пак в парка не носел маска. Какво се случва след това, може да видите след това. В крайна сметка младежът е глобен със 150 евро, а аз, като данъкоплатец, ще плащам ремонт на Мерцедес Е класа.

Irre Verfolgung in Hamburg: Polizei jagt Jugendlichen durch Park | Regional | BILD.de

Само 150 евро?! При тези сериозни престъпления направо си е за затвора.  Ей откачи този свят.

Като гледам какво е по света ... май сме горе-долу добре. Поне по улиците вървим без маски и нямаме вечерен час. Даже и до Бургас може да отидем свободно или до ЗЪнзибар /така го бяха написали в едни коментари във ФБ/ 🙂 

И да ви развеселя - вчера звъня на личната за едно направление и тя в момента, в който вдига телефона ми изтрелва "Знам, че си болна от коронавирус" и аз в първия момент   "Мале, верно ли съм болна?!". И тя "Ми да, излезе ми на компютъра". И аз направо шах, докато зацепя, че явно ѝ е излязла информация, че съм карантина след Украйна. Разбрахме се, ама в първия момент направо се шокирах как така съм болна без да съм си правила тест и без нищо да ми има  😄

• Харесвам 4
  • Смея се 20
Публикувано:

Аз все пак още веднъж да напиша, че поне на този етап, това с имунизационния паспорт като условие за свободно придвижване няма как да мине. Не и в правовите държави. Докато не бъде осигурена напълно свободна от каквито и да е било допълнителни условия възможност на всеки един човек да се ваксинира веднага щом пожелае, подобни мерки са в сферата на политическия популизъм и единствено обслужват интересите на жълтите медии и споменатата политическа прослойка... 

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 1 минута , Eva eva каза:

Разбрахме се, ама в първия момент направо се шокирах как така съм болна без да съм си правила тест и без нищо да ми има  😄

Брей, колко са напреднали с електронното здравеопазване, браво! Вече знаят преди да се разболеееш, невероятно! 😂

Не че няма тема за оплакване, но тук май повече ще сме разберете. За две седмици Луфтханза ни сменят за трети път полетите до/от Лисабон... Последната смяна е брутална обаче - предлагат ни опция за излитане от Лисабон, когато вторият самолет вече ще трябва да е кацнал в Киев. Това в един и същи ден, големи магьосници са станали. Говорихме с тях, де. Уж оправиха нещата, да видим кога ще получим нов мейл за следващата промяна.

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Аз все пак още веднъж да напиша, че поне на този етап, това с имунизационния паспорт като условие за свободно придвижване няма как да мине. Не и в правовите държави. Докато не бъде осигурена напълно свободна от каквито и да е било допълнителни условия възможност на всеки един човек да се ваксинира веднага щом пожелае, подобни мерки са в сферата на политическия популизъм и единствено обслужват интересите на жълтите медии и споменатата политическа прослойка... 

Този път и аз съм напъъълно съгласна с теб!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 35 минути , Тони каза:

В Австралия започнаха ваксинация официално в понеделник.

Малко интересни факти:

23 000 ваксинирани, 6500 от които в домове за възрастни.

2 възрастни  ваксинирани погрешка с четворна доза.

1200 похабени ваксини поради неправилно съхранение.

🙂🙂😉

Всичко това успяха да го свършат за първите 5 дни.

Съсипаха я тая Австралия. Ние в България 20 000 ваксини имаме поставени само за ден!

Иначе тук съм напълно съгласен с Томислав Дончев: "Опашката на българина винаги му действа магнетично. Дефицитът обостря това чувство".

Не бих се учудил ако доста от противниците на ваксините вземат че отидат да се ваксинират, "за да не вземат нещо да се минат" ... 🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 13
Публикувано:

Остава и Меркел да е На това мнение и всичко ще е 6.

За информацията от Иво дума няма да кажа, че билета за другата планета ми е гарантиран.

Но, и ние си играехме на Джена и Блейк, ама в стадиона - живея до ст. "Хр. Ботев" в Пловдив, та... А сега не може ей така децата да отидат на стадион и да се катерят на дърветата.

Хайде, Брани, защо такова отношение към българите, изобщо няма общо с това "да не се мине", а с ефекта на стадото. Който всъщност се ползва много умело от политиците в тази истерия. Не само у нас, всъщност у нас сравнително по-малко. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 минути , Брани каза:

Иначе тук съм напълно съгласен с Томислав Дончев: "Опашката на българина винаги му действа магнетично. Дефицитът обостря това чувство".

Това е пример ,че ни управляват комунисти и такива,които са се учели от комунисти. При тях винаги има дефицити и опашки .  В никоя нормална държава няма да си помислят да направят подобна глупост,знаейки с колко ваксини разполагат.

Този който си цитирал от едно десетилетие “работи” за създаване на електронно правителстово и резултата пак е хартии и опашки. 

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 10 минути , DaBo каза:

Брей, колко са напреднали с електронното здравеопазване, браво! Вече знаят преди да се разболеееш, невероятно! 😂

Не че няма тема за оплакване, но тук май повече ще сме разберете. За две седмици Луфтханза ни сменят 

преди 11 минути , DaBo каза:

Не че няма тема за оплакване, но тук май повече ще сме разберете. За две седмици Луфтханза ни сменят за трети път полетите до/от Лисабон... 

И на мен TAP Portugal два пъти ми сменяха полетите от Лондон за Канкун, но благодарение на тези промени в часовете им се “разсърдих” и ги канселирах. Иначе нямаше опция ни за ваучер ни за канселиране. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , VASILEV каза:

И на мен TAP Portugal два пъти ми сменяха полетите от Лондон за Канкун, но благодарение на тези промени в часовете им се “разсърдих” и ги канселирах. Иначе нямаше опция ни за ваучер ни за канселиране. 

А при нас Луфти и при трите промени ни предлага като опция връщане на парите, но ние тъпо и упорито не си ги искаме. 🤣 Искаме да отидем някъде на по-топло в този период и ако не стане за Португалия, все за някъде другаде ще стане - Пулия, Канарски острови, Малта, Кипър и т.н. Билетите ни са с право на промяна. 
Ако трябва да летя за извън Европа в момента, бих избрала някой от директните полети оттук. Бих избягвала с прекачане, точно заради вечните промени и голямата несигурност. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Не бих се учудил ако доста от противниците на ваксините вземат че отидат да се ваксинират, "за да не вземат нещо да се минат" ...

Освен това нали не се заплаща - влиза в сила и друго популярно разбиране: "шамар да е, гювеч да е!".  :biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Dian каза:

Това е пример ,че ни управляват комунисти и такива,които са се учели от комунисти. При тях винаги има дефицити и опашки .  В никоя нормална държава няма да си помислят да направят подобна глупост,знаейки с колко ваксини разполагат.

Този който си цитирал от едно десетилетие “работи” за създаване на електронно правителстово и резултата пак е хартии и опашки. 

Съгласен съм за другарЕтЕ, но имаше логика в това да се даде възможност на желаещи извън планираните групи да се ваксинират след като тези от планираните групи го играят "иди ми дойди ми" и се явяват по 2-3ма на 10 заявили. Щеше да има повече логика да е малко по-организирано, ама да се самоцитирам пак - смотанички сме си ... 🙂

За електронното правителство съм сигурен, че може да стане точно за една седмица, ама кой ще тоя политик, който ще съкрати десетки хиляди държавни служители 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Съгласен съм за другарЕтЕ, но имаше логика в това да се даде възможност на желаещи извън планираните групи да се ваксинират след като тези от планираните групи го играят "иди ми дойди ми" и се явяват по 2-3ма на 10 заявили. Щеше да има повече логика да е малко по-организирано, ама да се самоцитирам пак - смотанички сме си ... 🙂

За електронното правителство съм сигурен, че може да стане точно за една седмица, ама кой ще тоя политик, който ще съкрати десетки хиляди държавни служители 🙂

Няма голяма логика няколко месеца да говориш как имаш план за ваксинация и всичко да приключи с има ваксини в Пирогов и ВМА - редете се на опашки. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 12 минути , Dian каза:

Няма голяма логика няколко месеца да говориш как имаш план за ваксинация и всичко да приключи с има ваксини в Пирогов и ВМА - редете се на опашки. 

Е, да, но си имаме щит. Много солиден ... от 350 хиляди души, което както и да го смяташ не е повече от няколко %.

Ама едно е вирусология, друго си е Винету.

---

Пак се набутах между шамарите на модераторите.

• Харесвам 3
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 21 минути , Брани каза:

И да, и не.

Четвъртата приоритетна група, възрастните над 65 никой никъде не я споменава. На тях просто не им беше дошъл реда, така че това с приоритетните групи не е цялата истина.

Аз се ваксинирах преди възрастната ми баба (да ми е жива и здрава, нея трябва днес да са я ваксинирали), и то не заради нейно нежелание. Това аз лично намирам за доста нередно и скандално.

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Dian каза:

Само в София се отвориха 27 ваксинационни пункта и ако някой е чакал на опашка пред ВМА и Пирогов или не е разбрал за това или тези пунктове са му били най-близо. Аз се ваксинирах в Исул, имаше двама човека пред мен, някой в темата беше споменал, че е минал в Спортният диспансер в Дианабад, пак без да чака, мои познати бяха минали пак много бързо в някоя от N-градските болници. Според мен това беше нещо като проучване, какво би станало ако пуснем в ход масовата ваксинация. Честно казано, аз се изненадах приятно как реагира българина. Но ми стана тъпо за възрастните хора и не защото младите им взехме ваксината, която и без това не е подходяща за тях, а заради заделените за СИК и ЦИК ваксини, но тази тема няма как да я продължа тук.

Това, че сме смотанички със сигурност е водещото. И подозирам друга глупост, която има риск да се случи. Освен, че не е съвсем сигурна доставката на втора доза АЗ (което не зависи от правителството ), все още у нас се смята, че тази доза трябва да се постави между 8 и 12 седмица, като масово нормата на картончетата е 10 седмица, а последните проучвания излезли в The Lancet (ако не се лъжа @antea беше дала линк към таблиците), че ефективността на АЗ скача с близо 20% ако втората доза се постави след 12 седмица. Обнадеждаващото е, че българското здравеопазване има над два месеца да коригира сроковете. Въпросът е, дали ще разполага с ваксините.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.