Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 33 минути , но нейм каза:

Започвам да си мисля, че тия тестове са "мижи да те лАжем"... нещо като 50/50. 

Не че искам да нищя или подклаждам темата, но и аз се чудя понякога, вече двама близки минаха ковид (след  това антитела в небесата), а PCR и на двамата бяха отрицателни (правени когато трябва, не преди или след). Като видях обаче как ги правят на някои места, не се учудвам изобщо. Мацнат леко едната сливица, бръкнат за две секунди в едната ноздра и толкова... Това в голяма лаборатория (даже питах така ли се взема проба, че не можах да повярвам), аз сама вкъщи си го правя по-добре, да ме пита човек що ли 😁

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

аз също така и не видях при себе си положителен тест (няколко антигена вкъщи и в лаборатории и PCR в лаборатория), има наистина много хора с отрицателни такива тестове, но пък по разни показатели от кръвни изследвания също може да се проследи, а при мен например хванахме и най-ранните антитела за активна и текуща инфекция баш в момента, в който се формираха и съмненията отпаднаха

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам вече. Два теста направих и двата са отрицателни - един от аптеката и днес PCR. Съвсем леко ми бръкнаха и в гърлото и в носа - почти нищо не усетих. Все тая, спирам да го мисля. Приемам се за почти здрава, чакам да ми мине каквото ми е, сипвам си едно ледено бяло вино и ви казвам НАЗДРАВЕ 🙂 

• Харесвам 14
  • Благодаря 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

@Дани Магелани, благодаря ти! И аз не искам да ми е положителен, но пък от друга страна си мисля - ако така ще го карам поне да минава и това е 🙂 Не знам, опитвам се да мисля положително. 

Докато пишех и рефрешнах страницата с резултата - ОТРИЦАТЕЛЕН е.  Идвам, Доминиканаааааааа 😄 

И какво, някой каза обяд в Сърбия ли 😄 

Няма да ти се получи обяда в Сърбия ....затварят за уикенда.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/03/13/strogi-merki-za-uikenda-v-syrbiia-rabotiat-apteki-i-hranitelni-stoki.483155

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 36 минути , Otnesen каза:

Няма да ти се получи обяда в Сърбия ....затварят за уикенда.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/03/13/strogi-merki-za-uikenda-v-syrbiia-rabotiat-apteki-i-hranitelni-stoki.483155

Аз за понеделник си мислех 🙂 Така или иначе не съм много добре, нямам си и другарче 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Трима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията АстраЗенека са лекувани в болница заради кървене, тромби и ниско ниво на тромбоцитите, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

"Не знаем дали случаите са свързани с ваксината", каза Сигурд Хортемо от Норвежката агенция по лекарствата на съвместна пресконференция с представители на Норвежкия институт по общественото здраве.

И тримата медици са на възраст под 50 години. Европейският лекарствен регулатор ще разследва тези случаи.
"(Тримата) имат много необичайни симптоми: кървене, тромбове и ниско ниво на тромбоцитите", каза пред норвежката телевизия Стейнар Мадсен, медицински директор в Норвежката агенция по лекарствата. "Доста са болни. Приемаме това много сериозно", каза Мадсен и добави, че властите са били уведомени за случаите днес.

Засега няма коментар от страна на АстраЗенека.

https://www.dnes.bg/eu/2021/03/13/trima-norvejki-medici-sa-v-bolnica-s-neobichaini-simptomi.483168

• Харесвам 4
  • Замислям се 2
Публикувано:

Без да имам медицински познания ,но кървене и ниски нива на тромбоцитите от една страна и тромбове от друга са ми малко взаимноизключващи се неща.Пак са се изгубили в превода ми се струва в тая статия.

• Харесвам 4
Публикувано:

Много облаци се събраха над Астрата тази седмица и то от различни места. Едва ли има дим без огън. Да видим дали ще мине през ситото на американците този месец, ако не успее явно американците ще си направят масовата ваксинация и без нея.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:

Малко да сменим настроението и да се смирим!

Днес е ден за Прошка. Сигурно всеки от нас е наранил неволно някого с излишна дума в свой пост. Нека да си простим!

Аз лично искам прошка от всеки, когото неволно съм засегнала с думи. 

Моля да ми простите!

• Харесвам 23
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Малко да сменим настроението и да се смирим!

Днес е ден за Прошка. Сигурно всеки от нас е наранил неволно някого с излишна дума в свой пост. Нека да си простим!

Аз лично искам прошка от всеки, когото неволно съм засегнала с думи. 

Моля да ми простите!

И аз искам прошка от тези, които съм засегнал с думите си. И да спомена, че мен никой не ме е засягал, та да не ми искате прошка 😄

• Харесвам 12
Дани Магелани
Публикувано:

Надявам се в Магеланци да има някой от РЗИ-София или от Министерство на здравеопазването и да чете!

Още преди месеци обявих, че искам да се ваксинирам. Да, ама не!

Вписана съм в списъка на 2 група. Моите колеги получиха втора игла и забравиха. Аз не съм ваксиниране още по независещи от мен причини. Първият път ме върнаха заради алергия, вторият - извикаха ни от днес за утре, а аз бях в командировка. Тествах се. Нямам алергия към ваксините. 

Записах се в електронния регистър за днес в Александровска за Файзер или Модерна. Нямам съобщение за смяна на дата. 

Стоя си аз пред празните фургони. Няма никой.

Хубава работа,ама българска.

И после - Вервайте ни!

И защо?

20210314_104245.jpg

• Харесвам 16
  • Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

И аз искам прошка от тези, които съм засегнал с думите си. И да спомена, че мен никой не ме е засягал, та да не ми искате прошка 😄

Ивайло, ти си голям гъз!

Ето, засегнах те, а сега смирено моля да ми простиш! :wacko:

• Смея се 13
Публикувано:
преди 2 часа, logist13 каза:

Много облаци се събраха над Астрата тази седмица и то от различни места. Едва ли има дим без огън. Да видим дали ще мине през ситото на американците този месец, ако не успее явно американците ще си направят масовата ваксинация и без нея.

След ваксинация с другите ваксини също е имало смъртни случаи или поне така четох. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , Goal & Boss каза:

Ивайло, ти си голям гъз!

Ето, засегнах те, а сега смирено моля да ми простиш! :wacko:

1,82 м и 75 килограма. Колко да съм голям 😄 😄 😄 Не става така, то трябва и да е правдоподобно. Ама пък ако е истина, тогава за какво да се засягам 😄

• Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:

Със сигурност не е само Астра Зенека, но по-важното според мен е да вземат сериозно отношение и да разберат какво и как провокира тези случаи за да не се стига до следващи такива. То е ясно че пандемията трябва да се спре, но нека не заменяме жертвите и пострадалите от нея с други такива от ваксините.

• Харесвам 9
Публикувано:

А защо е този драматизъм със спирането на АЗ, след като нямаме сключен договор с друг производител на одобрена в момента ваксина. Вярно ли е, че българското правителство е сключило договори само с Астра Зенека и Санофи? https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/D-r-Decho-Dechev-Balgariia-e-skliuchila-dogovori-za-vaksini-samo-s-As_747755.html

Ако е така за другите ваксини ще чакаме преразпределение от други държави и ако те получават по-малко от предвиденото, остатъците за нас също ще са по-малко.

Ваксината на Йансен/Джонсън и Джонсън също евентуално ще я получаваме по линията на преразпределение. Преди няколко дни я одобриха за приложение в ЕС, а фармацевтичната компания вече почна да пее познатата песен за технологични трудности и по-малък брой от предвидените доставки.

За ваксината на Новавакс на този етап не е сключен договор от Европейската комисия, а са приключили “проучвателните разговори” - https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans_bg#---3

Ако липсата на познания по география и юридическите слабости в заповедите на МЗ са простими, то не е така с политиката при лекарствата и здравеопазването. На крива ракета, космосът не й е крив😉

https://boulevardbulgaria.bg/articles/manevrite-s-vaksinata-na-janssen-kak-parvo-ya-otkazahme-a-posle-ya-porachahme-izvanredno

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

А защо е този драматизъм със спирането на АЗ, след като нямаме сключен договор с друг производител на одобрена в момента ваксина. Вярно ли е, че българското правителство е сключило договори само с Астра Зенека и Санофи? https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/D-r-Decho-Dechev-Balgariia-e-skliuchila-dogovori-za-vaksini-samo-s-As_747755.html

Ако е така за другите ваксини ще чакаме преразпределение от други държави и ако те получават по-малко от предвиденото, остатъците за нас също ще са по-малко.

Ваксината на Йансен/Джонсън и Джонсън също евентуално ще я получаваме по линията на преразпределение. Преди няколко дни я одобриха за приложение в ЕС, а фармацевтичната компания вече почна да пее познатата песен за технологични трудности и по-малък брой от предвидените доставки.

За ваксината на Новавакс на този етап не е сключен договор от Европейската комисия, а са приключили “проучвателните разговори” - https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans_bg#---3

Ако липсата на познания по география и юридическите слабости в заповедите на МЗ са простими, то не е така с политиката при лекарствата и здравеопазването. На крива ракета, космосът не й е крив😉

https://boulevardbulgaria.bg/articles/manevrite-s-vaksinata-na-janssen-kak-parvo-ya-otkazahme-a-posle-ya-porachahme-izvanredno

Това с производителите не е вярно, разбира се. Иначе нямаше да имаме доставки от Пфайзер и Модерна. Всъщност проблема е, че първоначално не сме поръчали полагащата ни се квота спрямо населението (1.55% от ЕС), а доста по-малко и другите страни от ЕС са си преразпределили това, което не сме си поръчали. После сме си допоръчвали, ама вече сме на края на опашката, т.е. чак след като се достави всичко останало. В цифри е горе-долу: квота - 4,65 млн. от "Пфайзер", 2,48 млн. от "Модерна"; поръчка - 1 млн. от "Пфайзер", 0,5 млн. от "Модерна". Ето го къде е официално гафа:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/kolichestva-vaksini-7-01-2021/

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

Това, което недоумявам и сякаш никой не съм видяла да обясни като хората, е защо не сме поръчали полагащата ни се квота от началото? Финансова ли е причината, по какъв начин, друга ли е?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Victoria каза:

Това, което недоумявам и сякаш никой не съм видяла да обясни като хората, е защо не сме поръчали полагащата ни се квота от началото? Финансова ли е причината, по какъв начин, друга ли е?

Най-вероятно и както обикновено лобизъм от високо ниво, нали знаем кой е шефа на АЗ за България и дъщеря му. За пари е смешно да говорим - 6 милиона непоръчани ваксини, хайде с 15 евро средно по-скъпи, са някакви си смешни 90 милиона евро. На фона на изхарчените пари за асфалт, ухажване на пенсионери и администрация и т.н. са си направо жълти стотинки и се избиват сигурно с 2-3 дена по-ранно приключване на кризата и нормализиране на нещата или спестяванията от лекуване на болни. Пък и нали на теория здравето е висша ценност.

• Харесвам 18
Публикувано:

Още един изненадващ факт е , че първоначално България единствена от държавите в ЕС не е заявила каквито и да било количества от ваксината на Джонсън, с малоумният аргумент, че вече била поръчана ваксина от същият тип(АЗ). Сега Австрия ще ни препродава 2 милн. дози. 

• Харесвам 3
  • Шок 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , luba_rizova каза:

Е ти уби всичко детско в мен. А аз чакам Джонсън. 

Е, ще дойде де, нали я чакаме, но от Австрия, не от производителя. Само исках да добавя парче към пъзела на малоумните решения от наша страна. То ще се окаже, че тя е предпочитана от повечето хора заради еднократната доза. 

• Харесвам 6
Публикувано:
В момента, Мари Николова каза:

Е, ще дойде де, нали я чакаме, но от Австрия, не от производителя. Само исках да добавя парче към пъзела на малоумните решения от наша страна.

Абе знаеш ли, изобщо не са малоумни, ами са в типично техен стил. Ама да не говорим за политика. Вече ми стана ясно защо не им стиска гъза (и слава богу) за локдауни и мерки. Ми те нямат поръчани достатъчно ваксини, как ще оправдаят такива действия. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Не съм следил детайлно дрмататургията с ваксините, и ще навхърлям моите мисли по впроса:

Има 4 начина да накарат да се ваксинира човек. Може и да са повече, но за толкова се сещам сега:

1.  Това е единствения начин човек да се "върне към нормалното"  -  Не искате ли да отидете отново в кръчмата? Или фитнес залата? Или да видите баба си ? Или да прегърнеш хората? Ваксината е панацеята - и всичко това блокиране и социално дистанциране на икономическия колапс и нарастващата бедност, всичко ще изчезне.

Това е често срещан рефрен, който по-скоро се сблъсква с „ново нормално“, за което слушаме повече от година.

Както става ясно, и с ваксина или без - дистанция, маска/и (вече виждам доста хора с по 2 бр????)

2. Разни звезди и знаменитости, инфлуенсъри така да се каже - Елън Джон, знайни и незнайни - а те всъщност работят за хонорар и им плащат да повтарят това което им е написано. Това е. А и не носят никаква отговорност. 

3. Дефицит на ваксини - 

просто правило в макретнига -  "Докато запасите изчерпват“, „оферта с ограничено време“ или хиляда други варианти, създадени да създадат идеята, че ако не придобиете продукт X точно сега , ще пропуснете своя шанс. Моя позната е записала сина си на 20г, да е част от комисия сега за изборите, тъй като има изискване членовете на избират. комисии да са ваксинирани с 2 броя. Лудост страшна.

4. Ваксинационни паспорти

Напоследък много се говори за такива,  и може би те ще станат факт , а и нон стоп ни се повтаря,ч е са  „неибзежни“. От чисто логистична гл.точка, да накараш хората да мислят, че ще има паспорти е много, много по-лесно (и по-евтино), отколкото всъщност да ги въведеш. 🙂

И тн. 🍺

• Харесвам 16
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.