Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Дани Магелани каза:

Не вярвам да има злонамерен лекар!

Има много недостатъци и проблеми в системата. Ако тя се подобри, лекарите също по-добре ще си изпълняват задълженията, според мен.

Моето мнение е, че лекарите са хора като всички останали. И има всякакви сред тях. И естествено има и такива, които примерно ако не си получат парите, могат да те оставят да умреш. И естествено има и такива, които са готови на всичко, за да спасят човешки живот и то без да получат една стотинка. И естествено по-голямата част са някакви нюанси на тези две крайности и са някъде между тях.

• Харесвам 23
  • Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , ivailo_radev каза:

И аз сега на кого трябва да се извинявам за поведението си миналата година (и тазгодишното не смятам да е по-различно) и на кого какво съм направил?

Дай една бутилка уиски и ще забравя случилото се.

• Смея се 12
Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Дай една бутилка уиски и ще забравя случилото се.

Нося две, ако осигуриш мезе 😄

Редакция: Чакай, не мога сега, понеже реших да пробвам да постя.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ама ти като видя, че не се спазва наредбата, защо не даде сигнал? 

Аз миналата година ходих в региона, в Добринище. 

Половината маси в механата не се ползваха, сервитьорите си бяха с маски. Който види нещо нередно, нека да го обяви. 

Между другото и сега, успяхме 2 пъти да ходим на кафе в Пловдив, масите бяха с резерве през 1. Пак ходихме и миналата седмица в Добринище, в ресторанта си се спазваше дистанция, хората бяха с маски, разредени по зали, в хижа Безбог без маска не те пускат, хората си сядат на разстояние. Ходим редовно в Къща за гости в Родопите, като се каже 15 човека, са 15 човека. И край. Дори за НГ отказаха на група, която ходи при тях от 10 години, защото са искали да са 18 човека. 

Сигурно си има и други примери, но това не е проблема, хеле пък само в България. 

@БраниПоловин Европа спря ваксинацията, не само ние. И, браво, че ваксинират с такава скорост. Когато аз критикувах нашите, от вашата група ме обвинихте,  че било събота и съм луда да съм недоволна. Пък на следващата събота успяха да ваксинират 15 000. Значи можело.

Любина, да, не ми харесва отношението към младите хора. Ето и ти тънко вмъкна, че понеже са млади са се заразили, щото бидейки такива, са недисциплинирани. А пък никой не казва, че хората от коя и да е администрация са тъпи, а че просто си се заразяват и те на работното място, не само в кръчмата. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз също мисля , че заразяванията стават на работното място най-вече . Сега всички търговски площи с над 300 м2 ги затваряме , а какво се случва с производствените такива? Началото на века съм работил 9 години в завод и знам каква е дистанцията между колегите - такава просто липсва. Все пак посещението на заведения е доброволно , а ходенето на работа в завод не е . 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 3 минути , luba_rizova каза:

Ама ти като видя, че не се спазва наредбата, защо не даде сигнал? 

Аз миналата година ходих в региона, в Добринище. 

Половината маси в механата не се ползваха, сервитьорите си бяха с маски. Който види нещо нередно, нека да го обяви. 

Между другото и сега, успяхме 2 пъти да ходим на кафе в Пловдив, масите бяха с резерве през 1. Пак ходихме и миналата седмица в Добринище, в ресторанта си се спазваше дистанция, хората бяха с маски, разредени по зали, в хижа Безбог без маска не те пускат, хората си сядат на разстояние. Ходим редовно в Къща за гости в Родопите, като се каже 15 човека, са 15 човека. И край. Дори за НГ отказаха на група, която ходи при тях от 10 години, защото са искали да са 18 човека. 

Сигурно си има и други примери, но това не е проблема, хеле пък само в България. 

@БраниПоловин Европа спря ваксинацията, не само ние. И, браво, че ваксинират с такава скорост. Когато аз критикувах нашите, от вашата група ме обвинихте,  че било събота и съм луда да съм недоволна. Пък на следващата събота успяха да ваксинират 15 000. Значи можело.

Любина, да, не ми харесва отношението към младите хора. Ето и ти тънко вмъкна, че понеже са млади са се заразили, щото бидейки такива, са недисциплинирани. А пък никой не казва, че хората от коя и да е администрация са тъпи, а че просто си се заразяват и те на работното място, не само в кръчмата. 

Аз приключих дискусията. Дадох конкретни примери за неспазване на мерки и опити да се заобиколят наредбите. Първо избухна защо се шокирам от поведението на другите и гледам в чуждата паница, сега пък защо не съм дала сигнал. Приятна неделя.

• Харесвам 3
Публикувано:

Една снимка от вчера, Лиеж центъра за тестване пред гарата. Предполагам е не само за пристигащите пътници с международните влакове, тъй като те са много ограничени в момента. 

Освен на летищата, и на гарите Брюксел Миди, Антверпен Сентраал има такива тестови центрове. 

Liège testing centre.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , zon каза:

Една снимка от вчера, Лиеж центъра за тестване пред гарата. Предполагам е не само за пристигащите пътници с международните влакове, тъй като те са много ограничени в момента. 

Освен на летищата, и на гарите Брюксел Миди, Антверпен Сентраал има такива тестови центрове. 

Liège testing centre.jpg

И при нас нацвъкаха такива контейнерчета на няколко места. Neues Corona-Testzentrum in Düsseldorf eröffnet: Mehr Selbstzahler lassen  sich testen | KVNO

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , ivailo_radev каза:

И при нас нацвъкаха такива контейнерчета на няколко места.

А, тестовите центрове за масово тестване са по големи. В големите градове са цели тестови села. 

Публикувано:

На снимката от Германия поне има дистанция, на снимката от Лиеж са един до друг, това при положение че ще се тестват, а даже в суперите има изискване за дистанция...

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, Бръмбар каза:

На снимката от Германия поне има дистанция, на снимката от Лиеж са един до друг, това при положение че ще се тестват, а даже в суперите има изискване за дистанция...

В Германия само рисковите групи (80+ годишни) не спазват дистанцията 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 55 минути , Дани Магелани каза:

Не вярвам да има злонамерен лекар!

A, няма. Има всякакви във всички спектри от измамата до коректноста. Преди няколко години ми се наложи спешно да отида в Канада по работа, в същото време ми откриха огромен камък в единия бъбрек, та тръгнах с багажа и с пижама и чехли за болница. В София трябваше да взема решение след консултация с двама уролози какво да правя - да летя след един ден или да се хоспитализирам. Бях си направил образна диагностика с вливане на контрастно вещество и носех всичко със себе си. 

Единият уролог абсолютно целенасочено ме излъга, че бъбрека ми не функционира и трябвало да ми сложи стент спешно преди да летя, за което трябваше да му платя 1 500 лв. + цената на стента. Като започна да ме плаши, да цъка с език, един такъв хитър... Добре, че отидох и при втория, който си ме прие в болницата (не в частен кабинет), директно ми каза, че бъбрека си функционира и за някои негови колеги медицината не е приоритет. Не ми взе пари за прегледа, въпреки, че настоявах да му платя. Той също ми сложи стент, но като се прибрах след около месец, един ден преди да ми разбие камъка с литотриптер, като цялата процедура мина по здравна каса, само си купих консуматива. Много ми е трудно да обясня какво дразнене и какви напъни за уриниране през 5 мин. е през първите два дни. Първият пет пари не даваше и беше готов да ме подложи на тези мъки по време на полет до Париж и после до Монреал, да не говорим за една седмица тичане по институции после. 

А така си отидох като пич, свърших си работата, видях си приятелите, показах на жена ми местата, където е минал половината ми съзнателен живот и даже ходихме на пътешествие до Мексико и до Куба. На връщане, в Александровска болница вторият уролог ми сложи стент и ми разби камъка с литотриптер, както си му е реда. После даже за кратък полет като София - Варна си бях сложил памперс за всеки случай, представям си как щях да се чувствам при дългите полети. Мексико и Куба изобщо нямаше да ги направим.

Та, лекари всякакви...

• Харесвам 20
  • Шок 2
Публикувано:
На 19.03.2021 г. в 18:08, stanislavpp каза:

Кой го казва това ? В САЩ ( вероятно и в други страни ), бременните са с абсолютен приоритет за ваксинация, веднага след 75 годишните...

С коя ваксина ваксинират бременните?

Публикувано:
преди 3 минути , ива валя каза:

С коя ваксина ваксинират бременните?

В САЩ ваксинират с РНК ваксини. Те още не са одобрили Астра Зенека

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Jenbel каза:

@antea, къде се правят тестове за клетъчен имунитет, ако знаеш?

знам, че в Лина правят, но виж в кои градове имат лаборатории, в София май ги няма - https://www.lina-bg.com/bg/лаборатория-„лина”-въведе-тест-за-клетъчен-имунитет-срещу-covid-19

също в Лабораторията по клинична имунология към болница Св.Иван Рилски в момента валидират такъв тест, преди да почнат да го предлагат, като текущо изследват четири групи хора - преболедували, ваксинирани, неболедували и боледували, които са ваксинирани, за да извлекат стойности, по които може да се прави читаво тълкуване на резултата

@Фил засега реакцията ми е силно подобна като след първата доза, само че дойде 24 часа по-рано от тогава, лека Т, болки в мускулите, втрисане, чакам да видя дали отново ще се прояви и кожната реакция, но пък за нея вече се подозира на какво се дължи, така че не я мисля много

------

тази тема обаче е яко шизофренична, няма ли някакъв начин да се раздели, за да не си причиняваме двете групи взаимно болки в мозъчните клетки? няколко души се интересуваме от медицинската страна на пандемията и начините, които науката предлага да се справяме с нея, междувременно обаче други десетина повече им е интересно за примери със стринка, зълва, кръчма, битпазар, политически конспирации и робство, и сме принудени взаимно да се четем и дразним

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 минути , Бръмбар каза:

Така изглеждат, защото са снимани фронтално. После отстрани, се вижда, че има разстояние на опашката. Някои бяха по двама. Явно си бяха заедно. Опашката беше доста дълга към момента. 

В Лиеж в централните зони маските са задължителни и ги носят всички при това правилно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

------

тази тема обаче е яко шизофренична, няма ли някакъв начин да се раздели, за да не си причиняваме двете групи взаимно болки в мозъчните клетки? няколко души се интересуваме от медицинската страна на пандемията и начините, които науката предлага да се справяме с нея, междувременно обаче други десетина повече им е интересно за примери със стринка, зълва, кръчма, битпазар, политически конспирации и робство, и сме принудени взаимно да се четем и дразним

Можете да си отворите тема с примерно заглавие: Ковид-19 -  само медицински аспекти на проблема.

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:

между другото има информация, че доц.Андрей Чорбанов е приет в болница с Ковид, след като беше казвал, че е прекарал безсимпомно и има антитела

не мога да гарантирам за достоверност обаче, а и знам, че тук не е долюбван Петър Велков, затова дали ще му повярваме си е право на всеки в зависимост от отношението към източника - https://www.facebook.com/petarangelovvelkov/posts/10218230725541424

Спойлер

Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с ПСР позитивен тест за Ковид и двойна бронхопневмония.
По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата.
❎ На 25.02 при Хекимян Чорбанов признава, че е прекарал вируса. В други интервю също е заявявал, като е казвал, че това се е случило през ноември.
✅ На 19-ти март той постъпва с позитивен ПСР в болница.
🔴 При Хекимян той заяви: "Аз няма да се ваксинирам, защото прекарах вируса. Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния"
🔴 В началото на март, дни преди да позитивира за втори път тест, той заяви: “Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират. Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус. По-рано заяви преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант.“
✅ Чорбанов или е излъгал, затова че е карал COVID-19 или при него се наблюдава някаква форма на реинфекция с вируса. Така или иначе една от двете му теза е грешна, за пореден път.
🔴 На 15-ти март (преди точно 6 дни) беше последното участие на Чорбанов при Цветанка Ризова, където той сееше поредните ненаучни тези, но за съжаление, вече е сеел най-вероятно и обилна доза вирусни частици. Той се подиграва на хората, носещи маска.
🔴 Чорбанов последните седмици е на събития и на партията на Слави, от която се кандидатира. Без маски винаги. Техните събитие продължават в момента в затворени пространства без маски в контакт с хора, които най-вероятно са имали незащитен близък (както Чорбанов го нарича – интимен) контакт с него.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , но нейм каза:

Можете да си отворите тема с примерно заглавие: Ковид-19 -  само медицински аспекти на проблема.

преди 14 минути , antea каза:

няма ли някакъв начин да се раздели,

Две теми за Ковид са напълно достатъчни.

Дори и да ги разделим, пак ще надничат едните при другите, търсейки да оборят "противника", понеже скучаят само от аплодисментите в отделните теми. :wink:

Нека не забравяме, че дори медицинските аспекти са различни, според различните източници.

• Харесвам 16
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 19 минути , antea каза:

знам, че в Лина правят, но виж в кои градове имат лаборатории, в София май ги няма - https://www.lina-bg.com/bg/лаборатория-„лина”-въведе-тест-за-клетъчен-имунитет-срещу-covid-19

също в Лабораторията по клинична имунология към болница Св.Иван Рилски в момента валидират такъв тест, преди да почнат да го предлагат, като текущо изследват четири групи хора - преболедували, ваксинирани, неболедували и боледували, които са ваксинирани, за да извлекат стойности, по които може да се прави читаво тълкуване на резултата

@Фил засега реакцията ми е силно подобна като след първата доза, само че дойде 24 часа по-рано от тогава, лека Т, болки в мускулите, втрисане, чакам да видя дали отново ще се прояви и кожната реакция, но пък за нея вече се подозира на какво се дължи, така че не я мисля много

------

Въпреки, че съм на едно мнение с теб по основните ковид въпроси, пак да си вметна мнението, че разделение и капсуловане на теми и групи от хора в тях в дългосрочен план хич не е полезно за всяка от групите.

• Харесвам 14
Публикувано:

Не е въпроса какво разпространява, вероятно не е тайна, но отново прави внушения, сее злост, слага разделение и сочи с пръст. В качеството му на какъв? Този е точно копие на палачите от Инквизицията. 

За Чорбанов нямах мнение, но за Мангъров подозирам, че лъже, че е изкарал вируса. За да не се ваксинира. 

П. С. Без титли са, защото не помня кой е доцент, кой професор, кой доктор, кой асистент, кой просто с претенции. 

• Харесвам 3
Публикувано:

🔴 На 15-ти март (преди точно 6 дни) беше последното участие на Чорбанов при Цветанка Ризова, където той сееше поредните ненаучни тези, но за съжаление, вече е сеел най-вероятно и обилна доза вирусни частици. Той се подиграва на хората, носещи маска.

На 19-ти е приет болница след седмица температура , два антибиотика и ....т. н. 

------------------

С температурата и двойната бронхопневмония ли е обикалял телевизиите?

П.П. Изгледах предаването. Не прилича на такъв с температура и с пневмония. Най-малкото изобщо не се задъхва.

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Давайте да излизаме и да не губим време - обяд, коктейлче, вечеря, кино...пък утре ще нищим ковидА.

И без това както стана ясно тези .......... ( да се чете любими български защитници) от сега започнаха да си казват че май 10 дни няма да им е достатъчно, та ... кой знае кога ще ни отворят пак.

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 28 минути , но нейм каза:

На 19-ти е приет болница след седмица температура , два антибиотика и ....т. н. 

------------------

С температурата и двойната бронхопневмония ли е обикалял телевизиите?

П.П. Изгледах предаването. Не прилича на такъв с температура и с пневмония. Най-малкото изобщо не се задъхва.

Дано да се възстанови бързо. После ще трябва обаче да разяснява как се е заразил повторно (беше казал, че е прекарал заболяването). Ще е интересно да му чуем теориите след това боледуване. Само да се оправи.

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.