Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 часа, Lyubina каза:

Чудя се кога ще дойде време за наистина възрастните хора. Майка ми е на 80, не искам да й слагам АЗ не заради минималния риск от тромбози, а заради ранната нежелана реакция от висока температура и втрисане. 

Като знам колко може да е лабилна емоционално и интелектуално, едно такова чудо може доста да я стресира. 

А до Видин или където и да е не ми се иска да я влача (че и два пъти дори), заради едната ваксина. Да не говорим, че това допълнително би представлявало риск за нея. 

Предполагам, че това е валидно за всички възрастни хора. 

Всички възрастни около мен, включително и майка и татко, ваксинирани с АЗ, не получиха никакви странични реакции. За разлика от по-младите, тук включвам и себе си, ден-два температура и мускулни болки. 

Пфайзер дава пък силни реакции на втора игла, та божа работа става накрая. 

• Харесвам 2
Публикувано:

пак ще има драми с Астрата, този път в САЩ, но не за странични реакции, а за данните за ефикасността, да видим....

https://www.nytimes.com/live/2021/03/22/world/covid-vaccine-coronavirus-cases#us-health-officials-question-results-from-astrazenecas-vaccine-trial-hours-after-theyre-released

https://www.nih.gov/news-events/news-releases/niaid-statement-astrazeneca-vaccine

дотук известните данни от клинични проучвания на 6 ваксини

ExFiTtPVEAcf5gY.jpg.1cc6a265a72dede26464e71a1b6b2b1f.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

Тези данни за ефикасност са известни и подобни ги одобриха в ЕМА. Даже на АЗ ефикасност при одобряване беше 65%, а за Janssen (Джонсън и Джонсън) 66% или подобно. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не знам защо се учудвате на нови данни. При така създадени васкини за "отрицателно" време , за мен поне е ясно че доста дълго време ще се научават нови и нови неща за тях. Като това не означава разбира се че ще е задължително негативна тази информация, но със сигурност ще е нова.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

става въпрос за актуалността на данните в клиничното проучване, правено за одобрението в САЩ, а не за нещо потвърдено в реалността - за такова можем да гледаме как работи ваксината в UK, където е масовото ваксиниране с нея - https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/ - 10 пъти повече население, съпоставим брой случаи от не смея да предполагам колко пъти повече на брой тестове и 10 пъти по-малко смъртни случаи, сравнението е с България, за вчера

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , antea каза:

става въпрос за актуалността на данните в клиничното проучване, правено за одобрението в САЩ, а не за нещо потвърдено в реалността - за такова можем да гледаме как работи ваксината в UK, където е масовото ваксиниране с нея - https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Испания с 4% ваксинирани се движи по същата крива и на заболели и на починали.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

кривата е подобна, но абсолютните и относителни данни /спрямо брой на населението/ са различни и са в полза на UK

Дано да е от ваксината , защото в противен случай при нас ще е съвсем неясно защо се движим само в едната посока.

А иначе Испания е по-гъсто населена и по-социална ( в смисъла на социални контакти) страна 

• Харесвам 5
Публикувано:

Някой знае ли с какво ваксинират на Сейшелите - там се изповаксинираха и бройките им отидоха до небесата ( на 100 000 де, че те общо са толкова). 

А за АЗ резултати от САЩ са по-добри от в миналото реално, не знам къде е драмата. 79% предпазва от заразяване, ама 100% от смъртност и тежки случаи. Какво повече да искаме?

• Харесвам 6
Публикувано:

става въпрос за актуалността на данните в клиничното проучване, а не че са неистински, по-ниски или по-високи - каквото и да означава това за актуалността... коментарите са, че изявлението на NIH е доста необичайно и от него не става ясно нищо

така или иначе, всички имаме полза да се проверяват максимално всякакви данни

за Сейшелите пише, че са почнали ваксинацията с 50000 дози от китайската Синофарм

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Някой знае ли с какво ваксинират на Сейшелите - там се изповаксинираха и бройките им отидоха до небесата ( на 100 000 де, че те общо са толкова). 

А за АЗ резултати от САЩ са по-добри от в миналото реално, не знам къде е драмата. 79% предпазва от заразяване, ама 100% от смъртност и тежки случаи. Какво повече да искаме?

The country used both the Chinese-made Sinopharm and AstraZeneca vaccines. 

https://www.rfi.fr/en/africa/20210319-seychelles-open-to-all-tourists-as-vaccine-campaign-protects-population

• Шок 1
Публикувано:
преди 11 минути , antea каза:

става въпрос за актуалността на данните в клиничното проучване, а не че са неистински, по-ниски или по-високи - каквото и да означава това за актуалността... коментарите са, че изявлението на NIH е доста необичайно и от него не става ясно нищо

така или иначе, всички имаме полза да се проверяват максимално всякакви данни

за Сейшелите пише, че са почнали ваксинацията с 50000 дози от китайската Синофарм

Еми значи бай китаец е забъркал някакви прилепи в Синофарма. 

image.png.bdb973c4cf1d515f51f469dee198f71d.png

И новозаразени

image.png.2f94e38a261f98f8db3bd17b3d4f97dd.png

В първата графика ще ме извинявате, че ми е останал курсора на 13.01.2021

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Една година от "3 weeks to flatten the curve". Ехх, как лети времето.. 🎂🍰🍾🍾

Вчера отбелязахме юбилея с мои приятели на относително скромно in-house тържество, спазвайки медицинския протокол, мерки др. 😁🍷🍺

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Датското правителство обяви постепенен график за премахване на ограниченията за коронавирус и заяви, че планира по-голямата част от ограниченията да бъдат премахнати, след като всички хора над 50 години бъдат ваксинирани срещу вируса.

Планът беше представен от премиера Мете Фредериксен и водещи лица от останалите политически партии късно в понеделник вечерта.

Бизнесът, училищата и спортът и културата ще могат да отворят отново на различни дати през април и май по графика, като в редица случаи са необходими ваксинационни паспорти, за да се използват услуги.

Текстът на споразумението определя фиксирана точка за прекратяване на ограниченията, „когато най-възрастните и уязвими граждани и граждани на възраст над 50 години са ваксинирани с първата доза, ако искат“.

Тази точка ще сигнализира за края на повечето ограничения, въпреки че някои ще останат, включително и тези, „във връзка със събития, които крият риск от свръхразпространение, включително големи събития и нощен живот, ограничения за пътуване и общи мерки за намаляване на инфекциите“, се посочва в споразумението.

Ето и планът на правителството:

3 април: На някои търговски центрове и универсални магазини е разрешено да отворят.
6 април: По-нататъшно облекчаване за училища и отваряне на сфери на услуги като фризьор, въпреки че за тяхното използване ще са необходими паспорти за ваксини.
21 април: По-големи търговски центрове могат да бъдат отворени. Културни съоръжения като музеи, художествени галерии и библиотеки имат право да се отварят. Ресторанти, които могат да сервират навън (с тераси, градини и т.н.)
6 май: Разрешено е да се отварят концертни зали, театри и кина; ресторанти, на които е разрешено да работят на закрито.
21 май: Вечерните училища и друго спомагателно образование могат да бъдат отворени отново; всички спортни съоръжения могат да се отворят отново.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 часа, antea каза:

за информация относно ивермектина, който наистина напоследък добива популярност с оглед на това, че може да се купи и без рецепта, прегледах дали има някакви нови становища - при FDA няма промяна, те периодично предупреждават да не се употребява за Covid, последното им е от 5 март - https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/why-you-should-not-use-ivermectin-treat-or-prevent-covid-19

преди 3 часа и европейската агенция ЕМА е пуснала подобно предупреждение - https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-advises-against-use-ivermectin-prevention-treatment-covid-19-outside-randomised-clinical-trials

Копвам един коментар от лекарския форум:

..." Ивермектинът е продукт на Мерк/MSD (разрешен през 1987), за който 2015 Нобелова награда, вземат японец и американец.
Самата фирма-производител предупреди да не се използва при хора/срещу Ковид. (Сигурно, защото са толкова глупави, че с лека ръка се отказват от милиардите, които биха спечелили.)
Ама щом Ви влече да Ви лъжат, че е български продукт... Просто Домусчиев реши да го произвежда, но без клинични изследвания, а го кара само на реклама и рибките се ловят ли, ловят... Плащат, пият, без да знаят какво, че и се гордеят с българския гений. Македонска работа! ..."

Линк, към оригиналната лекция, на когото му се чете:

• Харесвам 10
  • Браво 6
Публикувано:

В Рамус имат пакет с изследвания пост ковид, 49лв. включващ всичко, което пулмологът поиска да бъда изследвана освен ДКК.

В семейството - 63г жена, 2 седмици след първа доза Pfeizer си прави тест за антитела Abbott, резултат 500 при референтна стойност 1050.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , AlexandraKo каза:

Самата фирма-производител предупреди да не се използва при хора/срещу Ковид. (Сигурно, защото са толкова глупави, че с лека ръка се отказват от милиардите, които биха спечелили.)

Абе, не се връзвай много на предупреждението на Merk. 

Първо, че то е доста "анонимно". Пишат "Нашите учени", не е споменат никой учен поименно.

Второ, патента им е изтекъл много отдавна и всеки може да си го произвежда, те не хващат нищо от това.

И най-важното - има много сериозен конлфикт на интереси. Merk са инвестирали стотици милиони в разработка на ново противовирусно лекарство, което смятат да пускат на пазара и което да се използва срещу Sars CoV-2. Казва се Molnupiravir и една таблетка ще струва към 400-500 долара.

С други думи, оригиналният производител би имал много голяма финансова вреда (не само, че няма финансова полза) от разпространението на Ивермектина като средство срещу Covid-19. Американският интензивен пулмолог д-р Пиер Кори, каза, че това предупреждение ще хвърли срамно петно върху фарма-гиганта за десетилетия напред. 

У дома го приехме три поколения. Майка ми (на 81 години - лекар), аз и дъщеря ми (на 12 години). Никой от нас нямаше никакви странични реакции. Предполагам, че бихме могли да разберем дали сме имали ковид като си направим тест за антитела. В такъв случай ще пиша, за да дам информация. Иначе на майка ми симптомите й минаха за 3 дни, на мен за 48 часа след първата доза. 14 дни съм без никакви симптоми. 

Аз реших да го вземам и профилактично, поне през следващия месец и половина - една доза на две седмици. Така или иначе съм го започнал. Ако се окаже, че не съм имал ковид и ако впоследствие се разболея тежко, докато го вземам, значи наистина не работи лекарството или поне аз ще съм от тези 20-30%, при които не работи. 🙂 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 7 минути , FlyTraveler каза:

Абе, не се връзвай много на предупреждението на Merk. 

На нищо не се връзвам аз:)))))

Просто, цитирах мнение на колеги от медицинския форум за Ковид.

А на тебе, Домусчиев ли ти се види, по-авторитетен или Мерк?:girl_hide:

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

На нищо не се връзвам аз:)))))

Просто, цитирах мнение на колеги от медицинския форум за Ковид.

Да бе, благодарско, за което. Аз си допълних поста с малко лична информация.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , luba_rizova каза:

@Childish, искаш да кажеш, че все още няма достатъчно защита, така ли? Хъм. 

Няма и това е нормално, едва, седмица, след втората доза, ще се доизгради защитата.

Те за това, казват, че между двете дози, трябва много да се пази ваксинираният, защото си може да се разболее, без проблем.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Няма и това е нормално, едва, седмица, слез втората доза, ще се доизгради защитата.

Те за това, казват, че между двете дози, трябва много да се пази ваксинираният, защото си може да се разболее, без проблем.

Да, на това се надяваме. Ще докладвам като имам информация.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 37 минути , FlyTraveler каза:

Казва се Molnupiravir и една таблетка ще струва към 400-500 долара.

Ей това е хубавото, че вече имаме достоверна инсайдерска информация :good: и знаем (още преди маркентинговия отдел) колко ще струва лекарството, даже преди да е ясно дали въобще действа и е ефективно. :smile3: 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 7 минути , Фил каза:

Ей това е хубавото, че вече имаме достоверна инсайдерска информация :good: и знаем (още преди маркентинговия отдел) колко ще струва лекарството, даже преди да е ясно дали е въобще действа и е ефективно. :smile3: 

Цитирам американски лекар и публична личност (мързи ме да търся източника), той откъде знае колко ще струва това ново лекарство на Мерк, нямам представа. Конфликтът на интереси, обаче е очеизваден, освен ако зорлен силно не си затвориш очите. 🙂 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 35 минути , AlexandraKo каза:

А на тебе, Домусчиев ли ти се види, по-авторитетен или Мерк?:girl_hide:

И Домусчиев и Мерк са бизнеси/ опортюнисти. Просто мащаба им е различен, иначе целите са абсолютно еднакви. За регулаторните органи би трябвало да е по-различно,  но аз лично смятам, че и те са "повлияни" от големите фарма бизнеси (не Домсучиев) и от политиците (без да ангажирам никого с това си мнение).

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.