Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имам въпрос, на който сигурно е отговаряно, ама не можах да го намеря. Горе-долу колко време след заразяване PCR тест може да я отчете?

Публикувано:
преди 16 минути , traveler каза:

И все пак ще има  "олабване".Все пак  на върха върха на пика сме.🙂Логично.

Сигурно е, че ще има "олабване", вождът се е изказал преди около час. Моделът през 10-15 дни затягане-разхлабване работел най-добре у нас, най-балансирано било така, е установил той.

Чакаме заповедта да видим. Явно сега е дошъл момента за разхлабване, а след Великденските празници аз лично очаквам поредно затягане.

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Имам въпрос, на който сигурно е отговаряно, ама не можах да го намеря. Горе-долу колко време след заразяване PCR тест може да я отчете?

Аз знам от ЛЛ, че трябва да са минали поне 4 дни.

• Харесвам 1
Публикувано:

На страница 233 съм пуснала графика от презентация на проф. Аргирова.

Не мога да я копирам в момента, но може да погледнеш, там ясно е показано кога кой тест се позитивира.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ето какво е написала една жена, живееща в Дания на въпроса защо се налага да се ваксинира:

Screenshot_20210330_134144.jpg

• Шок 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 32 минути , Lyubina каза:

На страница 233 съм пуснала графика от презентация на проф. Аргирова.

Не мога да я копирам в момента, но може да погледнеш, там ясно е показано кога кой тест се позитивира.

Благодаря, както и на останалите, които отговориха. Доста полезно ми беше.

Дани Магелани
Публикувано:

Ако на някого му върши работа Астра Зеника , в МВР болница има зелен коридор и няма хора.  Аз се бях записала за Файзер или Модерна, но нямат.

Влизате във вътрешния двор.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Ако на някого му върши работа Астра Зеника , в МВР болница има зелен коридор и няма хора.  Аз се бях записала за Файзер или Модерна, но нямат.

Влизате във вътрешния двор.

Също и във ВМА.

Публикувано:

Във ВМА само Астра Зенека, това по зеления коридор. В неделя се ваксинира жена ми, специално я питаха през портала или през зеления коридор, като им каза, че е през зеления коридор, директно й отговориха, чи имат само Астра Зенека.

Публикувано:
Преди 1 час, crazyhorse каза:

Ето какво е написала една жена, живееща в Дания на въпроса защо се налага да се ваксинира:

Screenshot_20210330_134144.jpg

Малко от малко да беше грамотно, че да хване дикиш. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да споделя, че портала работи и има достатъчно дати и часове. Записах се за 17.04 във ВМА, като посочих желание за ваксиниране с РНК ваксина. Получих и потвърдителен имейл с датата, часа и QR код. Любопитно ми е дали ще уважат желанието ми или на място ще трябва да решавам дали съм ОК с ваксината на AstraZeneca...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Duke каза:

Само да споделя, че портала работи и има достатъчно дати и часове. Записах се за 17.04 във ВМА, като посочих желание за ваксиниране с РНК ваксина. Получих и потвърдителен имейл с датата, часа и QR код. Любопитно ми е дали ще уважат желанието ми или на място ще трябва да решавам дали съм ОК с ваксината на AstraZeneca...

Само ако има налични ще уважат. При налични Файзер би трябвало да ти се обадят ден-два преди датата, заради съхранението им. 

• Харесвам 5
Публикувано:

След еуфорията ни с малкия, че на 5ти отварят детските градини (ура, ура и другите неща, но у нас само градините са от истинско значение 😉 ), имах време да прегледам новините и вече съм силно вкисната от решението. По всичко изглежда, че по великденските празници ще сме пак затворени. Разбира се, много зависи колко време ще отнеме да се състави следващото правителство след изборите. Имах няколко плана за чужбина, които се крепяха на това, че сегашното затваряне ще  до 12ти или 19ти април. Пък това решение тотално ги обърна и сега се чудя дали тогава няма да ни затворят? И да не го направят нашите тук, с тази стабилна бройка положителни тестове, кой и при какви условия ще приема българи в края на април и началото на май? Безброй варианта изгледах тези дни, маса време потроших и пак съм на 1:0 за пандемията 😞 Сега седя и се чудя да резервирам ли разни неща или не...

Публикувано:
преди 51 минути , Duke каза:

Имат доста подробен сайт, виж там като наближи времето. Аз имах час за 19 март, ако не бъркам, бяха написали, че поставят само Астрата и си отмених часа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ваксини има благодарение на антиваксърите. Представяте ли си каква паника щеше да настъпи ако не бяха те, не можеш се вреди, ясно е, че дълго време няма да има за цялото население. Имам чувството, че се пускат статии против ваксините с тази цел, да не настъпва паника, всички правителства имат интерес, за нашите некадърници икономисали от доставки хептен. Един месец чакахме за Файзер, въпреки, че съпругата е лекар  вчера се ваксинирахме с АЗ.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , Coo каза:

След еуфорията ни с малкия, че на 5ти отварят детските градини (ура, ура и другите неща, но у нас само градините са от истинско значение 😉 ), имах време да прегледам новините и вече съм силно вкисната от решението. По всичко изглежда, че по великденските празници ще сме пак затворени. Разбира се, много зависи колко време ще отнеме да се състави следващото правителство след изборите. Имах няколко плана за чужбина, които се крепяха на това, че сегашното затваряне ще  до 12ти или 19ти април. Пък това решение тотално ги обърна и сега се чудя дали тогава няма да ни затворят? И да не го направят нашите тук, с тази стабилна бройка положителни тестове, кой и при какви условия ще приема българи в края на април и началото на май? Безброй варианта изгледах тези дни, маса време потроших и пак съм на 1:0 за пандемията 😞 Сега седя и се чудя да резервирам ли разни неща или не...

Ако искаш да си сигурна, резервирай къща в Airbnb някъде в България.

Аз така правя.

Иначе колко ще са заразените след две седмици, пък дали съответната държава ще е отворена няма как да предвидиш. Или взимаш Дубай, Малдиви, Доминиканска република с тълпата и си свиркаш...

• Харесвам 4
Публикувано:

хората някакси смятат, че едва ли не доживот са обвързани с конкретната ваксина...

а сега е важно просто да се спечелят следващите месеци, да се избутат, дето се казва - с по-малко болни ще има и по-адекватна здравна система, ще нарасне шансът за утвърждаване на медикамент за лечение, ще има избор от доста ваксини, просто е добре да дочакаме този ден с каквато и да е ваксина вместо с никаква, така си мисля аз

• Харесвам 16
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Сигурен ли си, че е QR код.

На мен преди няколко дни ми изпратиха код от 8 символа (главни букви - латиница и цифри)

Хм, дано да са го подобрили този "портал". Защо на три страници им викат "портал" - не ми е ясно?!

Когато отмениха резервации бяха предложили други дати в друг ваксинационен център. Но в SMS-ите пишеше:

"Нов час за имунизация в същия център на ДД.ММ.ГГГГ от ЧЧ:ММ код КККККК"

---

Забелязвате ли че няма "г." след датата и  "часа" след ЧЧ:ММ и кода стана от 8 символа на 6.

Ама айде сега - да не издребняваме.

Този портал е на нивото на студентски проект (поне беше такъв преди няколко дни, Дано да са го подобрили)

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 9 минути , ven62 каза:

Сигурен ли си, че е QR код.

На мен преди няколко дни ми изпратиха код от 8 символа (главни букви - латиница и цифри)

Да, код от 8 символа е, моя грешка, но надали това е от чак толкова голямо значение...или поне аз мисля, че в конкретния случай опаковката е последна грижа...

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

И аз съм записала РНК. Не се надявай! До сега съм записала 3 дати в електронния регистър и ми предлагат само АЗ. Отказвам и си тръгвам. Дори това, че съм 2 група не помага. Да съм си действала през службата. А там си изтървах ваксинирането.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Сменят името на ваксината на АЗ. Няма да казвам, какви асоциации буди в мен новото име:

https://btvnovinite.bg/svetut/novo-ime-vaksinata-na-astrazeneka-veche-se-kazva-vakszevrija.html

Доста слабо име, можеше да измислят нещо по-мотивиращо като 'Vacation in Greece' или 'Halo Majorca'.

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Да, код от 8 символа е, моя грешка, но надали това е от чак толкова голямо значение...или поне аз мисля, че в конкретния случай опаковката е последна грижа...

В мнението ми има забележки (съществени) не само към опаковката.

Имам и редица други, но не виждам смисъл да спорим - не вярвам, че "заставаш пред амбразурата" заради този "портал".

:wink:

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.