Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

И аз съм записала РНК. Не се надявай! До сега съм записала 3 дати в електронния регистър и ми предлагат само АЗ. Отказвам и си тръгвам. Дори това, че съм 2 група не помага. Да съм си действала през службата. А там си изтървах ваксинирането.

В крайна сметка, ще ме ваксинират с каквато има. Доколкото знам цялото население на Великобритания ваксинират с АЗ, колко пък да е опасна тази ваксина? Не разбирам нищо от ваксини, но аз също мисля, че по-добре с ваксина отколкото без...

преди 3 минути , ven62 каза:

В мнението ми има забележки (съществени) не само към опаковката.

Имам и редица други, но не виждам смисъл да спорим - не вярвам, че "заставаш пред амбразурата" заради този "портал".

:wink:

Не заставам пред никакви амбразури, ама и не разбирам в какво е проблема? Става смешно вече да се мрънка за всичко около пандемията...

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

В крайна сметка, ще ме ваксинират с каквато има. Доколкото знам цялото население на Великобритания ваксинират с АЗ, колко пък да е опасна тази ваксина? Не разбирам нищо от ваксини, но аз също мисля, че по-добре с ваксина отколкото без...

Така е. Изключение правят хората, които са имали проблеми с тромбози. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Не заставам пред никакви амбразури, ама и не разбирам в какво е проблема? Става смешно вече да се мрънка за всичко около пандемията...

@Duke, ти сериозно ли? Аз не мрънкам за всичко около пандемията.

Изказах мнение за смешния портал.

Нима не е проблем, че пращат родителите ми (80+) в друг ваксинационен център без да ме информират за това. Напротив, изпращат заблуждаващо съобщение.

Освен това щяха да ги боднат с АстраЗенека, а аз, подобно на теб, изрично съм посочил РНК ваксина. Дали по някакъв начин ме уведомиха за това?!

Или си бодат с каквото имат - витамин С, аналгин, АстраЗенека, ... Защо изобщо ми предлагат опции, без да могат да обезпечат обслужването им т.е. като нямат това което иска ваксиниращия се (което напълно разбирам, че е извън техен контрол)  да го информират предварително.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Така е. Изключение правят хората, които са имали проблеми с тромбози. 

Аз не съм запознат с въпросните тромбози и честно казано нямам желание да се запознавам. Явно не съм имал проблем с тях, защото със сигурност щях да помня нещо такова. Което пак ме връща към имунизирането преди години. Кой ни питаше дали сме имали проблеми с различни заболявания, които евентуално биха имали отношение към поставената ваксина? И не просто отношение по принцип, а отношение при 0,000000001% от ваксинираните с подобни заболявания? Не знам, сигурно ще ме обвините, че съм нехаен към собственото си здраве, което реално си е точно така, но цялата тази истерия около АЗ е непонятна за мен и намирисва на политика...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , bad kid каза:

Доста слабо име, можеше да измислят нещо по-мотивиращо като 'Vacation in Greece' или 'Halo Majorca'.

Специално за балканските страни - "Aideugrucko" или "Mremzagreece".

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Yahoo Finance

Германските градове преустановяват употребата на ваксина AstraZeneca за лица под 60 години

30 март 2021 г., 16:22 ч

БЕРЛИН - Властите в Берлин и Мюнхен отново преустановяват използването на коронавирусната ваксина на AstraZeneca за жители на възраст под 60 години поради нови съобщения за необичайни кръвни съсиреци при хора, които наскоро са получили изстрелите, съобщиха във вторник служители.

Действието беше предприето като предпазна мярка преди срещата по-късно във вторник на представители на 16-те германски провинции и допълнителни препоръки, очаквани от националните медицински регулатори, заяви висшият здравен служител в Берлин Дилек Калайчи.

Решението е взето, след като медицинският регулатор на страната обяви, че е получил общо 31 съобщения за редки кръвни съсиреци при скорошни получатели на ваксината AstraZeneca. Девет от хората са загинали, а във всички случаи с изключение на две са били жени на възраст от 20 до 63 години, съобщи институтът "Пол Ерлих".

(Преведено от Гугъл)

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Дани, на мен доколкото ми е известно от всичко прочетено за съмнителните случаи покрай АЗ, не става дума изобщо за тромбози, а за доста рядък феномен, включващ тромбоцитопения + кръвоизливи /това са две съвсем противоположни състояния на тромбозите/ + съсиреци в синусовите вени в мозъка - вероятно сама разбираш, че като стандартно състояние това са взаимоизключващи се "симптоми", именно това ги прави ужасно редки и се проучва защо се проявяват - организмът създава специфични антитела срещу тромбоцитите, като това е наблюдавано и преди ваксините в случаи от порядъка на 1 на милион; възможно е да се окаже грешен имунен отговор на индивидуално ниво, или някаква генетична предразположеност, или реакция към спайк-протеина /което значи и към самия вирус, ако те зарази/, всичко е все още догадки само

• Благодаря 1
Публикувано:

И ваксинацията се опорочи в България , има ли изненадани ?

РНК ваксините са само за “богоизбрани”  или за тези с  връзки, а за масата ( стадото) само АЗ , що ли не се учудвам...

В тази връзка, изследване от вчера, публикувано в NY Times , се оказва, че при реални условия, PHK ваксините са мега супер ефективни :

Among those who were fully vaccinated, there were .04 infections per 1,000 person-days, meaning that among 1,000 persons there would be .04 infections in a day.

There were 0.19 infections per 1,000 person-days among those who had had one dose of the vaccine. In contrast, there were 1.38 infections per 1,000 person-days in unvaccinated people.

https://www.nytimes.com/2021/03/29/world/pfizer-moderna-covid-vaccines-infection.html

• Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , Duke каза:

.... но цялата тази истерия около АЗ е непонятна за мен и намирисва на политика...

И политика и търговска война. Чия националност е Файзер? Модерна? Джонсън и Джонсън?

А АстраЗанека?

Едната струва 2 долара, другите/американските/първите/ 10 пъти повече.

И от близък лекар в GB, единствения въпрос в Кралството е ще се ваксинираш ли? Ако да, няма избор на ваксина, каквато има. Инфото е от преди месец.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Хайде пак, конспирации...Цената е различна , заради технологията . Джонсъновата също е традиционна като Астровата. Всеки производител прави ваксини да извлече максимална печалба.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 41 минути , neuromancer каза:

Ако искаш да си сигурна, резервирай къща в Airbnb някъде в България.

Аз така правя.

Иначе колко ще са заразените след две седмици, пък дали съответната държава ще е отворена няма как да предвидиш. Или взимаш Дубай, Малдиви, Доминиканска република с тълпата и си свиркаш...

Цяла зима бръмчахме из България на ски, добре беше, но исках сега малко на "вносно" да мръднем. И тур пакети гледах, обаче новината от днес ме разколебава дали няма да избухнат с нещо нашите тук или приемащите държави там. !@№$%€§* Няма какво да обяснявам, всички имаме за какво мразим клетия изяден супер-прилеп, от който тръгна пандемията 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами в последния момент също става...

Аз от града не мога да мръдна, защото жената е като на фронта и дори да е почивен ден не се знае дали няма да я викнат по спешност. Та за почивка се търси къща с двор и басейн в моя град, колкото и да изглеждаше тъпо преди пандемията...

• Харесвам 6
  • Шок 3
Публикувано:
преди 44 минути , Duke каза:

В крайна сметка, ще ме ваксинират с каквато има. Доколкото знам цялото население на Великобритания ваксинират с АЗ, колко пък да е опасна тази ваксина?

Само да внеса лека корекция, че половината ги ваксинират с тази на Pfizer, другите с АЗ. Поне като бяха на около 20 милиона ваксинации статистиката беше горе-долу такава.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, Victoria каза:

Само да внеса лека корекция, че половината ги ваксинират с тази на Pfizer, другите с АЗ. Поне като бяха на около 20 милиона ваксинации статистиката беше горе-долу такава.

Довечера ще питам балдъзата с каква я ваксинираха миналата седмица, но честно казано не знам дали има кой знае какво значение. Съпругата ми държеше да не е АЗ и в крайна сметка е ваксинирана с Модерна. Аз покрай нея клоня към РНК ваксините, но наистина не съм специалист (а когато не разбирам от нещо, предпочитам да не се изказвам категорично) и накрая ако няма от тях, ще се съглася и на АЗ. Важно е да получа някаква относителна сигурност и евентуално при добро стечение на обстоятелствата да пътувам без нужда от ПСР тестове е т.н...

• Харесвам 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 45 минути , Duke каза:

Аз не съм запознат с въпросните тромбози и честно казано нямам желание да се запознавам. Явно не съм имал проблем с тях, защото със сигурност щях да помня нещо такова. Което пак ме връща към имунизирането преди години. Кой ни питаше дали сме имали проблеми с различни заболявания, които евентуално биха имали отношение към поставената ваксина? И не просто отношение по принцип, а отношение при 0,000000001% от ваксинираните с подобни заболявания? Не знам, сигурно ще ме обвините, че съм нехаен към собственото си здраве, което реално си е точно така, но цялата тази истерия около АЗ е непонятна за мен и намирисва на политика...

Ти не си имал, но аз съм. Направих емболия от един тромб,  получен след операция.

Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Ти не си имал, но аз съм. Направих емболия от един тромб,  получен след операция.

Съжалявам да науча, но аз нямах предвид теб конкретно...

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 45 минути , antea каза:

Дани, на мен доколкото ми е известно от всичко прочетено за съмнителните случаи покрай АЗ, не става дума изобщо за тромбози, а за доста рядък феномен, включващ тромбоцитопения + кръвоизливи /това са две съвсем противоположни състояния на тромбозите/ + съсиреци в синусовите вени в мозъка - вероятно сама разбираш, че като стандартно състояние това са взаимоизключващи се "симптоми", именно това ги прави ужасно редки и се проучва защо се проявяват - организмът създава специфични антитела срещу тромбоцитите, като това е наблюдавано и преди ваксините в случаи от порядъка на 1 на милион; възможно е да се окаже грешен имунен отговор на индивидуално ниво, или някаква генетична предразположеност, или реакция към спайк-протеина /което значи и към самия вирус, ако те зарази/, всичко е все още догадки само

Дори и така да е, по-добре да се пазя от АЗ.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 16 минути , Duke каза:

Довечера ще питам балдъзата с каква я ваксинираха миналата седмица, но честно казано не знам дали има кой знае какво значение. Съпругата ми държеше да не е АЗ и в крайна сметка е ваксинирана с Модерна. Аз покрай нея клоня към РНК ваксините, но наистина не съм специалист (а когато не разбирам от нещо, предпочитам да не се изказвам категорично) и накрая ако няма от тях, ще се съглася и на АЗ. Важно е да получа някаква относителна сигурност и евентуално при добро стечение на обстоятелствата да пътувам без нужда от ПСР тестове е т.н...

Ако си здрав, вида на ваксината няма значение. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Гледам , че министъра е доволен от темпа на ваксинация?!? Вчера според официалният портал има 9006 ваксинирани . Тази седмица сме получили( ще получим) 230 000 дози , а до края на Април , чакаме още 700 000 . Ако приемем , че на седмица се ваксинират 50 000 души ( според мен е доста оптимистично) , до края на Април ще имаме за 20 седмици напред . За какво са регистри ,портали и тем подобни бюрократични неща , като според мен всеки който желае би могъл да се ваксинира , а не да си записва час за след 3 седмици? С 50 000 на седмици , ще ни трябват няколко години за да се (ре)имунизира цялото  население....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, antea каза:

Университетът в Грайфсвалд не ги ли изясниха причните за тромбозите след АстраЗенека? Мисля, че тест и терапия има вече. 

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Аз от града не мога да мръдна, защото жената е като на фронта 

Извод: смени жената.....🤣

ПП Надявам се да не се засегнеш....

Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Университетът в Грайфсвалд не ги ли изясниха причните за тромбозите след АстраЗенека? Мисля, че тест и терапия има вече. 

доколкото виждам, това са изяснили

Цитат

The vaccination is likely to induce the formation of antibodies against platelet antigens as part of the inflammatory reaction and immune stimulation. Depending on or independently of heparin, these antibodies subsequently cause massive platelet activation via the Fc receptor in analogy to heparin-induced thrombocytopenia (HIT). This mechanism (HIT mimicry) could be demonstrated in four patients with a sinus / cerebral vein thrombosis after vaccination with the AstraZeneca COVID-19 vaccine in Andreas Greinacher’s laboratory in cooperation with other GTH members. As with classical HIT, these antibodies appear 4–16 days after vaccination. This pathomechanism does not rule out that the sinus / cerebral vein thromboses after vaccination with the AstraZeneca COVID-19 vaccine also have other causes. However, the identified mechanism forms the basis for the following statements and recommendations by the GTH:

но иначе е много добре, че има алгоритъм, по който да се действа

Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

доколкото виждам, това са изяснили

но иначе е много добре, че има алгоритъм, по който да се действа

Еми то много повече не може да се направи. Всмисъл - ваксината не могат да я променят, могат да мислят как да противодействат на тези странични ефекти.

• Харесвам 1
Публикувано:

ами аз ти отговарям, понеже ми задаваш въпрос на по-горен пост, в който съм преразказала грубо какво са открили, т.е. не разбирам какво повече очакваш да кажа, ама ей така от вежливост 🙂

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , antea каза:

ами аз ти отговарям, понеже ми задаваш въпрос на по-горен пост, в който съм преразказала грубо какво са открили, т.е. не разбирам какво повече очакваш да кажа, ама ей така от вежливост 🙂

Аз конкретни очаквания нямах всъщност, пък какво остава за повече 😄 Иначе ме интересуваше само дали с това е изяснен въпросът за причините или има още да изясняват.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.