Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Очаквам, че ще ни излезе през носа тъкмо за Великден. Те и чартърите на ТО да спрат, все тая като маса държави като нищо ще започнат да искат pcr + X дни карантина с още един pcr за пристигащи от България. В изблик на отчаяние бях наредила тука едни програми на ТА с дати и цени, излитане още вдругиден, кацане, ако пускат още от България заминаване пак към следващото, така и така на кацане трябва pcr тест, та докато не са минали 72 часа, газ към следващото място. Половинката ме попари, че дори не е за парите за ТА пакетите, така ни пищят ушите от две седмици с детето, дай да походи малко на градина и да си починем. 😂🙄

• Харесвам 7
Публикувано:

Ей, доживях някоя друга страна да измисли нещо по-умно от Англия (само да не го харесат като идея!)... Но да уточним, че все пак тестовете за ходене по молове, музеи и фризьори в немско не е задължително да са PCR, може и бързи антигенни. 

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 14 минути , noshtna_ptica каза:

A ekскурзиите до Занзибар задължителни ли са вече?

Още не, но скоро за всеки който иска да си запази поне малко психическото здраве и да се махне от тая идиотия  - ще е задължително Занзибар или подобно .

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Някой с амбиции за Сейшели близките 1,2 месеца..и някаква информация относно  задължителната карантина ?/понеже са част от Африка/

Публикувано:
преди 19 минути , moli84 каза:

Някой с амбиции за Сейшели близките 1,2 месеца..и някаква информация относно  задължителната карантина ?/понеже са част от Африка/

Ти пък 1,2 месеца. Аз, една годинава вече, имам амбиции за макс. 2-3 седмици напред, понеже след това нищо не се знае.

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 часа, ivailo_radev каза:

Ти пък 1,2 месеца. Аз, една годинава вече, имам амбиции за макс. 2-3 седмици напред, понеже след това нищо не се знае.

И аз все чакам до последно,накрая нищо не става. Вече съм забравила сигурно и как да резервирам самолетен билет 😭

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

за едни сватба - за други брадва, е положението

данните от НСИ за седмица 11 (в момента сме седмица 13) D_1_2021_W11.png

1222 човека свръхсмъртност за 7 дни, от които официални от статистиката от Ковид 732, останалите 490 няма начин да не са от "друго"...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , antea каза:

1222 човека свръхсмъртност за 7 дни, от които официални от статистиката от Ковид 732, останалите 490 няма начин да не са от "друго"...

Хората са настиналЕ.

Публикувано:
преди 45 минути , antea каза:

За съжаление. На толкова заразени и такава смъртност в края на м. ноември ни затвориха, сега отварят. За пътувания мисля, че е готино, който може да литва сега, да го прави, че след седмица настроенията ще са значително по-минорни.

ПС: Днес пробвах да вербувам детето на моя страна да пътуваме къдетоидае сега, а то ми разправя, че искало на детска градина. Шок! Писнало му е от нас, иска със себеподобни. 🐵 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

Предполагам ще се ококориш широко, ако ти покажа клипче от клуба с танцуващи 250 човека без маски, та няма да те стресирам с подобни гледки 🙂

166512901_115837427259468_8486775552257515243_n.jpg

ако нещо наистина ми липсва много, то са точно такива гледки

много поздрави на Oliver Huntemann 🙂 гледах го с кеф през 2008 на първия ми Awakenings back2back със Stephan Bodzin

Спойлер

P1040092.JPG.470ea3130367359cc7c891026cf930f0.JPG

SN850975.JPG.ccf6930f81b42c161c3e6e82e238eca5.JPG

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Такааа... май трябва да затваряме тема "Хумор"...

Screenshot 2021-03-31 at 20.54.44.png

Screenshot 2021-03-31 at 20.54.07.png

Screenshot 2021-03-31 at 20.53.09.png

Всички ценни мисли от тук : https://www.mediapool.bg/vaksiniranite-s-astrazeneca-da-yadat-domati-preporacha-profkantardzhiev-news320046.html

С две думи : яжте домати и изчакайте малко високото плато да си свърши работата, защото с тез темпове по 2 млн....... скоро ще стигнем заветния колективен имунитет

• Харесвам 5
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Такааа... май трябва да затваряме тема "Хумор"...

Screenshot 2021-03-31 at 20.54.44.png

Screenshot 2021-03-31 at 20.54.07.png

Screenshot 2021-03-31 at 20.53.09.png

Всички ценни мисли от тук : https://www.mediapool.bg/vaksiniranite-s-astrazeneca-da-yadat-domati-preporacha-profkantardzhiev-news320046.html

Ами аз след лимоните и солта за текила си харесах доматите за моцарела и доматения сок за водка 😄. Не е лош човекът🙂. Сега сериозно. С моите лаишки познания няколко пъти съм попадала на негови интервюта преди 2020 г. на тема вируси при деца при смяна на сезоните, които за мен са били напълно разбираеми и най-вече са ми успокоявали тревогата. Образ е определено, но и сега успява да нацели позитивност в потока информация🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:

Няколко пъти вече този месец в главата ми изкача строфата... "от нийде взорът надежда не види". Знаете от къде е. Сега пак си го помислих по повод на новината за Франция. Няма да се оплаквам 🙂 Все пак днес имаме хубава новина с "африканската" заповед 🙂 

Бъдете здрави 🙂 Ще се "видим" след десетина дни 😜

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Пак по повод остроумките на Кантарджиев. За ваксините като цена също нямам предразсъдъци. Някой знае ли каква е себестойността на Пфайзер или Модерна, че и Джонсън, Спутник ... Да не би да е невъзможно нещо, което струва 5 долара да се продава за 15-20?

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Ще драсна по-натам, когато насъбера повечко впечатления.

П.С. Ако случайно някой се озове този уикенд в Гоа и му се купонясва да ми пише за гестлист

Позволих си да отделя дискусията за техномузиката и изобщо турнето ти из Индия в отделна тема.

Мисля, че така би останало по-прегледно, а заслужава отделна страница във форума 🙂

Успех и продължавай да разказваш, моля.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте приятели, 

Лежа си целодневно в леглото и се престраших да ви споделя моя случай, а вие да споделите какво мислите. 

На 15.03 понеделник започвам да чувствам лек световъртеж и замайване, което продължава 2-3дни.Не се притеснявам-аз съм кекава по отношение вестибуларен апарат и особени при промяна  на времето в последните години често се случва да имам криза. Пия някакви хомеопатии, и съм в къщи 3 дни. 

На 18.03 четвъртък ме тресат някакви карастанчови и решавам в къщи преди обяд да си направя бърз домашен антигенен тест- резултат е отрицателен. Спокойна съм и отивам на работа вечерта се прибирам и усещам как главата ми Започва да пулсира и кожата на тила ми сякаш Ще се отлепи от темето,Викам на мъжа ми това е от многото работа и лудница, че не мога да си вдигна главата от клиенти пациенти, меря си температурата 37, 1 решавам че от главоболието и си лягам каквото такова

Петък си почивам активно с леко главоболие, в събота съм на работа но си седя повече на стола и я карам по-спокойно вечерта всичко е наред, в неделя отново почивам активно. 

Дотук съм убедена, че нещо просто съм разфокусирана и уморена, пия си авирон и витамини. 

На 22.03 понеделник вечер след работа аз съм за червена, вътрешно тлея, а главата ме боли и кожата на тила ще ми се отлепи от главата. Вече ме болят и двете тазови стави. температура определено имам. Правя си антигенен тест- Той е отрицателен, но решавам на следващия ден да се консултирам с Личната ми лекарка. Прекарах два часа в Поликлиниката на 23 март правиха ми антигенен тест, рентген, пуснаха ми кръв- абсолютно нищо - кръвните изследвания перфектни, рентгена с някакви суспектни данни. За собствено успокоение с лекарката решихме да почна някакъв Антибиотик ако случайно има НЕЩО  и да се оправям. Взех обаче и направление за ПСР. 

В момента в който се прибрах в къщи и започнах АБ, започнах да покашлям. Изолирах се в спалнята от семейството. 

На 24.03 сутринта рано направих Пср-излезе в 14 ч. ОТРИЦАТЕЛЕН. 

Прибирам се и оттам следващите 2 дни ми беше така лошо, главоболие и болки в двете тазови кости. 

В петък 26.03 взех да имам и температура 38, наред с гадно то главоболие, викам АБ не действа. 

Айде в неделя в Спешното в Току да-ПКК, тестове, преглед, рентген. Е кръвната ми картина вече беше с СРП 30. 

Ще ви пусна резултатите. 

Накрая в 15.30 ч ме прие доктора, стъписа ме с репликата, че съм карала ковид, защото ето виждаш ли имаш антитела и ми изписа стандартното лечение на Токуда за ковид болни на домашно лечение. 

Нямам вече Т, надявам се че се оправям, е днес ми се мае главата, но сигурно от много дни лежане. 

Седя си изолирана,, но ей с мъжа ми се чудим аджаба от кой ден да броя карантина и кога ще стана безопасна за околните, че при мен нещата много размити се оказаха. 

То в същност до 06.април трябва да съм се отправила, за да съм а работа евентуално. 

П. С. Благодаря н всички, които ще прочетат историята и  най вече биха ми дали своето мнение за резултатите. 

16172198469296290586367582611307.jpg

16172199358463713398713895653463.jpg

• Шок 2
  • Замислям се 6
Публикувано:

Поредното доказателство за неуспеха на правителствата в битката срещу Ковид. Този път в Австралия. Очевидно е, че месеци на локдауни, ограничения, тествания не работят, нямат смисъл и са били напразни. Защото, накратко: 75 000 човека ще имат възможност да присъстват на футболен мач в Австралия ...

Иначе за цяла Австралия числото на нови случаи вчера е колосална бройка: 20!

https://www.afl.com.au/news/568634/world-s-biggest-post-covid-sports-crowd-a-chance-after-vic-boost

VICTORIAN footy fans have received a major boost ahead of round two with crowd limits lifted to 75 per cent of stadium capacity - raising the prospect of the world's biggest sporting crowd since COVID-19 hit. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 часа, Bissy каза:

Здравейте приятели, 

Лежа си целодневно в леглото и се престраших да ви споделя моя случай, а вие да споделите какво мислите. 

На 15.03 понеделник започвам да чувствам лек световъртеж и замайване, което продължава 2-3дни.Не се притеснявам-аз съм кекава по отношение вестибуларен апарат и особени при промяна  на времето в последните години често се случва да имам криза. Пия някакви хомеопатии, и съм в къщи 3 дни. 

На 18.03 четвъртък ме тресат някакви карастанчови и решавам в къщи преди обяд да си направя бърз домашен антигенен тест- резултат е отрицателен. Спокойна съм и отивам на работа вечерта се прибирам и усещам как главата ми Започва да пулсира и кожата на тила ми сякаш Ще се отлепи от темето,Викам на мъжа ми това е от многото работа и лудница, че не мога да си вдигна главата от клиенти пациенти, меря си температурата 37, 1 решавам че от главоболието и си лягам каквото такова

Петък си почивам активно с леко главоболие, в събота съм на работа но си седя повече на стола и я карам по-спокойно вечерта всичко е наред, в неделя отново почивам активно. 

Дотук съм убедена, че нещо просто съм разфокусирана и уморена, пия си авирон и витамини. 

На 22.03 понеделник вечер след работа аз съм за червена, вътрешно тлея, а главата ме боли и кожата на тила ще ми се отлепи от главата. Вече ме болят и двете тазови стави. температура определено имам. Правя си антигенен тест- Той е отрицателен, но решавам на следващия ден да се консултирам с Личната ми лекарка. Прекарах два часа в Поликлиниката на 23 март правиха ми антигенен тест, рентген, пуснаха ми кръв- абсолютно нищо - кръвните изследвания перфектни, рентгена с някакви суспектни данни. За собствено успокоение с лекарката решихме да почна някакъв Антибиотик ако случайно има НЕЩО  и да се оправям. Взех обаче и направление за ПСР. 

В момента в който се прибрах в къщи и започнах АБ, започнах да покашлям. Изолирах се в спалнята от семейството. 

Прибирам се и оттам следващите 2 дни ми беше така лошо, главоболие и болки в двете тазови кости. 

В петък 26.03 взех да имам и температура 38, наред с гадно то главоболие, викам АБ не действа. 

Айде в неделя в Спешното в Току да-ПКК, тестове, преглед, рентген. Е кръвната ми картина вече беше с СРП 30. 

Ще ви пусна резултатите. 

Накрая в 15.30 ч ме прие доктора, стъписа ме с репликата, че съм карала ковид, защото ето виждаш ли имаш антитела и ми изписа стандартното лечение на Токуда за ковид болни на домашно лечение. 

Нямам вече Т, надявам се че се оправям, е днес ми се мае главата, но сигурно от много дни лежане. 

Седя си изолирана,, но ей с мъжа ми се чудим аджаба от кой ден да броя карантина и кога ще стана безопасна за околните, че при мен нещата много размити се оказаха. 

То в същност до 06.април трябва да съм се отправила, за да съм а работа евентуално. 

П. С. Благодаря н всички, които ще прочетат историята и  най вече биха ми дали своето мнение за резултатите. 

не че съм някакъв специалист, но вече достатъчно лабораторни резултати съм виждала, за да ти кажа, че я имаш типичната картина на неособено леко прекарване, независимо как се чувстваш - съотношението на гранулоцитите към лимфоцитите е много високо, ниските лимфоцити, повишеното LDH, високия CRP... бих те посъветвала да си извикаш лаборатория вкъщи и да си пуснеш пак изследвания, за да видиш накъде вървят - дано към подобрение, плюс да си изследваш коагулантните маркери - INR, D-Dimer, тромбоцитите как са (не се виждат на снимката), и по възможност да си мериш сатурацията с пулсоксиметър

бързо оправяне ти желая 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Кантарджиев препоръчва пиене на много вода + домати, а за 18+ блъди Мери.

За летния сезон очаквам джин тоник, хем да гони комари и корона вируси. :)) 

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 14 часа, Bissy каза:

Здравейте приятели, 

Ще ви пусна резултатите. 

estimated-course-markers-roche-1250x478p

Да се знае - не съм медицинско лице.

Обаче гледайки тази графика, червената линия, след средата на втората седмица от появата на симптоми не би трябвало да можеш да заразяваш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, Bissy каза:

Здравейте приятели, 

Ще ви пусна резултатите. 

Основният ми съвет е да си слушаш лекарите и да се довериш повече на тях, отколкото на нас. Другото е, че за кръвната картина не се виждат референтните стойности на лабораторията. 

@antea, тук малко ще те критикувам. Нормално е да си споделяме тук информация за вируса и даже в повечето случаи темата е доста полезна, включително голяма част от мненията ти, ама не е хубаво да обсъждаме и даваме насоки на други хора, когато не сме специалисти. Най-вече защото собствената ни интерпретация може да не е съвсем вярна. 

Лимфоцитите са и в долната граница на нормалното, но все пак в норма, NLR в никакъв случай не е много висок. Да, над 3 е, ама за висок при Covid (пък и не само) говорим при стойности от 5-6.

CRP-то и е наистина повишено, ама под 50 май е по-скоро типично за по-леко прекарване на болестта.

(A) Neutrophil count, (B) lymphocyte count and (C) N:L ratio kinetic in non-severe (blue) and severe (red) forms of COVID-19. M-1: last monthly routine measure; D0: day of COVID-19 diagnosis. Data are expressed as mean ± SD. *P < 0.05, **P < 0.01, ns: non-significant (Mann–Whitney test).

Пускам на нашата лаборатория референтните стойности, може леко да плават при различните лаборатории:

image.png.7094ccc4f496648376e90e2188c1fc58.png 

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:

@ivailo_radev

гледам си нашите изследвания от Токуда - същото място, което е посетила и тя, и виждам какви са им референтните стойности, освен ако нещо не са променили - показаните лимфоцити са под долната им референтна стойност; при нормално NLR около единица, считам, че трябва да е със заострено внимание при резултат над 4,  написала съм "неособено леко", а не супер тежко прекарване, както и че не съм специалист, както и да повтори изследванията, за да се види прогрес в каква посока има, плюс допълнителни, които също са важни, особено пък при леко увеличените LDH и захар - смятам, че съм се изказала достатъчно предпазливо при поискани всякакви мнения, а не изрично от доктор, и преди всичко с мисъл да действа превантивно, но така или иначе жената си има терапия от лекар, която вероятно е адекватна

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.