Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , antea каза:

@ivailo_radev

гледам си нашите изследвания от Токуда - същото място, което е посетила и тя, и виждам какви са им референтните стойности, освен ако нещо не са променили - показаните лимфоцити са под долната им референтна стойност; при нормално NLR около единица, считам, че трябва да е със заострено внимание при резултат над 4,  написала съм "неособено леко", а не супер тежко прекарване, както и че не съм специалист, както и да повтори изследванията, за да се види прогрес в каква посока има, плюс допълнителни, които също са важни, особено пък при леко увеличените LDH и захар - смятам, че съм се изказала достатъчно предпазливо при поискани всякакви мнения, а не изрично от доктор, и преди всичко с мисъл да действа превантивно, но така или иначе жената си има терапия от лекар, която вероятно е адекватна

В такъв случай значи е моя грешката и съм ти интерпретирал неправилно мнението.

• Харесвам 1
Публикувано:

Една много добра новина:

"Pfizer Inc и BioNTech, създателите на ваксината "Комирнати", обявиха нови данни за ефективността ѝ, включващи участници, ваксинирани преди половин година, както и такива от Южна Африка, където доминира видът B1351 на коронавируса. Според тях ваксината е с 91.3% ефективност в тази група, което е по-малко от първоначалните 95%, обявени през ноември."

Че АЗ се оказа неудачна за ЮА щам, ако не ме лъже паметта някъде 10% ефективност и затова в ЮА се отказаха от нея.

• Харесвам 6
Дани Магелани
Публикувано:

След 2 месечна сага, днес сложих 1 игла на Файзер. Не е първоаприлска.

Колегите ми вече имат - цитирам "сертификат за безсмъртие" с QR код, а аз още се размотавам между ваксинационни центрове.

Живот и здраве, на 22 април 2 игла и последващ сертификат!  

• Харесвам 21
  • Браво 6
Публикувано:
преди 21 часа, ДиянаВ каза:

Пак по повод остроумките на Кантарджиев. За ваксините като цена също нямам предразсъдъци. Някой знае ли каква е себестойността на Пфайзер или Модерна, че и Джонсън, Спутник ... Да не би да е невъзможно нещо, което струва 5 долара да се продава за 15-20?

Разбира се, че е възможно - но тук сме свидетели по-скоро на обратният процес. Част от ваксините се продават на занижена цена, заради помощта от правителствата при разработването им . 1.2млрд за Астра, 1млрд за Модерна, Пфайзер предвид неограниченият си финансов ресурс, не са взели и стотинка помощ. При 100 мил. дози цените на американските за продажба са ~ 20$, Модерна таксува 35-37$, но я продава на САЩ за 20$ , заради финансирането от правителството при разработката и. 

ценово:

Модерна -35-37$

Синовак -30$

Пфайзер -20$
Новавакс 15-20$

J & J - 10$

Спутник -10$

Астра - 3-5$

20$ струва и ежегодната грипна ваксина, тоест при черният вариант - вируса не изчезва никога и всяка година мутира , тоест изисква нова ваксина ежегодно по подобие на грипната, цената ще си остане ~20$ ( при минимум 100млн дози). Цената е доста ниска, заради огромният брой ваксини, ако обаче броя за продажба е значително по-малък, цената ще се върне на нормална за подобни ваксини ( жълта треска, пневмококова и прочие  ) на 100-150$ за брой.

За себестойността им само може да гадаем на този етап, но продажната цена предполагам ще се задържи на 10-20$ при ежегодно ваксиниране , и доста по-висока цена, ако не се изисква масово ежегодно реваксиниране ..

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

След 2 месечна сага, днес сложих 1 игла на Файзер. Не е първоаприлска.

Колегите ми вече имат - цитирам "сертификат за безсмъртие" с QR код, а аз още се размотавам между ваксинационни центрове.

Живот и здраве, на 22 април 2 игла и последващ сертификат!  

А къде слагат ваксини на Pfeizer?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 минути , Childish каза:

А къде слагат ваксини на Pfeizer?

През местоработата ми по списък в РЗИ.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Childish, трябваше да се запишеш в някоя комисия по изборите, без майтап... Аз вчера като разбрах селския пияница, едвам завършил средно в тракторното училище в съседното село, не ходел на работа от 10 години, пенсиониран по болест, щото не може да работи, за да пие, на 39г, нахалния му родител го е записал в избирателна комисия и си е получил две дози Пфайзер. Не стига, че отишла нахалост ваксина, щото той постоянно е ваксиниран, ами и на такива като него ще разчитаме да осигурят честни избори. Бясна съм просто! 

• Харесвам 14
  • Шок 4
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , luba_rizova каза:

@Childish, трябваше да се запишеш в някоя комисия по изборите, без майтап... Аз вчера като разбрах селския пияница, едвам завършил средно в тракторното училище в съседното село, не ходел на работа от 10 години, пенсиониран по болест, щото не може да работи, за да пие, на 39г, нахалния му родител го е записал в избирателна комисия и си е получил две дози Пфайзер. Не стига, че отишла нахалост ваксина, щото той постоянно е ваксиниран, ами и на такива като него ще разчитаме да осигурят честни избори. Бясна съм просто! 

Е и той е човек ...

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 23 минути , luba_rizova каза:

@Childish, трябваше да се запишеш в някоя комисия по изборите,

Това ясно.

Въпросът ми е, ако не си в избирателна комисия, как можеш да се ваксинираш с Pfeizer.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Ти пък защо се ядосваш? 🙂

В цялата история, аз виждам поне две добри новини.

В лабораторни условия, едва ли някой би рискувал да изследва взаимодействието между големи количества алкохол и ваксината, до намаляване или увеличаване на ефикасността и води. А това е полезно да се знае. 😃

И второ, щом вече дори селските пияници прилагат селски номера за да се доберат до ваксина, вместо да нищят конспиративни теории в кръчмата, краят на пандемията е близо 😉

• Харесвам 5
  • Смея се 13
Публикувано:

Аз днес от брифинга останах с впечатление за добра новина за ваксините. До края на април ще има достатъчно ваксини от всички видове и хората ще могат да избират, но проблема ще е, че няма да има желаещи да се ваксинират. 🙂 Затова медиите ще трябва да помогнат и "да убедят хората, че ваксината е цяр" 🙂 Който разбрал, разбрал... Който не разбрал...тоя път няма да пояснявам. Четете между редовете на брифингите 😉

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 51 минути , luba_rizova каза:

И аз чух за такива случаи и то по-лошо, след като се ваксинират "хитреците" подават заявление за напускане на изборната комисия. Тоест записването е било с единствена цел да се ваксинират с РНК ваксина. И аз се ядосвам на тази измама, защото междувременно много хора от рисковите групи, за които не се препоръчва АЗ не са ваксинирани изобщо и не се знае кога ще се вредят за Пфайзър или Модерна. Майка ми например си чака РНК ваксина, защото в поликлиниката й казали, че не препоръчват АЗ за хора над 65 г. и тя като гледа анти-кампанията съвсем се настрои против тази ваксина. Снаха ми е с тромбофлебит, лекари й казали в никакъв случай да не рискува с АЗ и тя ще чака за РНК ваксина. И още примери имам на близки и познати, които по различни причини няма да си поставят АЗ. Но и не правят измамата с фалшиво участие в изборите, де. 

• Харесвам 11
  • Шок 1
Публикувано:

Ами АЗ баш за над 55 е май най-ок, ако гледаме Канада и Германия. 

Четем ние между редовете, и редовете четем - Пфайзер изпитали на деца 12-15г. Възраст. На около 2200 дали плацебо. От тях, забележете, се разболели цели... 18 деца. Не казаха изобщо някое да е тежко. На другите дали ваксината. И никой не се разболял. 100% ефикасност. От под 1% заразени (???!). И хоп, в  Израел почват да ваксинират децата. От 0,0001% опасността ще стане 0. Дори грипа е по-заразен и по-опасен за децата, а не ги водят под строй за ваксинация,което е жалко, между другото. Нямам против ваксината, ама нека първо да се ваксинират рисковите групи в целия свят или поне да се преодолее недостига, пък тогава вече да я пласират и на бебета, ако щат.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 28 минути , luba_rizova каза:

Ами АЗ баш за над 55 е май най-ок, ако гледаме Канада и Германия. 

Четем ние между редовете, и редовете четем - Пфайзер изпитали на деца 12-15г. Възраст. На около 2200 дали плацебо. От тях, забележете, се разболели цели... 18 деца. Не казаха изобщо някое да е тежко. На другите дали ваксината. И никой не се разболял. 100% ефикасност. От под 1% заразени (???!). И хоп, в  Израел почват да ваксинират децата. От 0,0001% опасността ще стане 0. Дори грипа е по-заразен и по-опасен за децата, а не ги водят под строй за ваксинация,което е жалко, между другото. Нямам против ваксината, ама нека първо да се ваксинират рисковите групи в целия свят или поне да се преодолее недостига, пък тогава вече да я пласират и на бебета, ако щат.

Откъде намираш толкова енергия да пишеш неуморно в темите за Ковида, а и не само ти.  Аз вече се уморих. Преливаме си от пусто в празно, 

Особено много ме дразнят мнения на хора, които се държат като проправителствени тролове. 

Какти и да е - тук пиша за последно. Игнорирах ковид темите, а и един от съфорумците също го цъкнах.

---

Единствено ще съжалявам за мненията на @antea, @AlexandraKo и Мастера ( @master_of_germs )

Но ако има нещо да питам - вярвам, че на лични ще ми отговорят.

----

@luba_rizova, да не ме разбереш погрешно. Нямам нищо против конкретното ти мнение за разлика от повечето ти други :biggrin:. Просто го използвах като мнение на активен участник в темата.

• Харесвам 7
  • Браво 3
Публикувано:

@ven62 Жени бре , човек - трябва да се излива нон-стоп  🙃

Аз си позволявам да хвърля чат-паъ по едно око веднъж на седмица или две , обикновено се засмивам широко... Но е факт, че от темата може да се затъпее сериозно , ако не се взимат мерки 😁 или не се гледа абсолютно шеговито на драсканиците.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Childish каза:

Това ясно.

Въпросът ми е, ако не си в избирателна комисия, как можеш да се ваксинираш с Pfeizer.

Банките в момента ги ваксинират с Pfeizer.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 45 минути , ven62 каза:

Какти и да е - тук пиша за последно. Игнорирах ковид темите, а и един от съфорумците също го цъкнах.

Аз, използвайки Силата, предсказвам, че пак ще пишеш тук!

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Ей, каквото и да ви каже човек, все недоволни, бееее. Не съм толкова неуморна, просто, за разлика от повечето хора, които се предполага, че имат възможност и за други занимания, аз имам 3 броя деца он лайн, с 2 от които се налага да седя по цял ден На един диван и да хвърлям око за ученето. И ща не ща, ровя магеланци,(щото в мамата не припарвам до такава тема), а тази тема е активна, щото не се пътува. Като казах преди 2 месеца, че пролетта и лятото няма да е по-добре, бях черногледа, сега се вижда, че съм права, ама нейсе. Имаше предложение от самата Антеа да се отцепи тема за високо интелектуални дискусии на медицински специалисти, за съжаление не се прие. Ако целта е наистина да пишем само колко е хубава настоящата ситуация, ок. Всичко е прекрасно, Здравните власти контролират перфектно ситуацията, няма никакви проблеми от икономическо, психологическо и социално естество и за това да сложим и втората маска, да врътнем ключа и да замълчим, защото някой не му е кеф да вижда, че светлината в тунела може и да е от идващ влак. 

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:

Губернаторът на Флорида ДеСантос тази седмица издава спешни заповеди, с които забранява на частните бизнеси да изискват от клиентите си доказателства за сложени ковид ваксини. Ще поиска от законодателите това да се превърне в постоянна забрана.

Готов съм да се обзаложа, че ваксинационните паспорти няма да се приемат и в Тексас. 

Не знаех, че Никарагуа никога не е налагала заключвания и задължително носене на маски до момента. Оставено е на гражданите на страната да си решат сами дали искат да носят маски и дали искат да си затворят бизнесите. Ковид статистиките са в пъти по-добри от съседните Хондурас и Сан Салвадор, които са налагали строги мерки.

• Харесвам 17
Публикувано:

От Брюкселските гори днес. Снимките са 😵

допълнение в линка има няколко видеа 

Harde kern feestvierders speelt kat-en-muisspel met politie in Ter Kamerenbos, 11 gewonden | VRT NWS: nieuws

Politie drijft duizenden mensen uiteen in Ter Kamerenbos: 4 arrestaties, drie agenten gewond, situatie nog niet onder controle | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

Полицията разпръсква хиляди хора в Буа де ла Камбре: 4 ареста, трима полицаи ранени, ситуацията все още не е под контрол

БРЮКСЕЛ Измисленият фестивал „La Boum“ - фестивал с осем сцени, сто диджея и нулеви правила за корона в Bois de la Cambre - е в разгара си. Шегата напълно излиза извън контрол. Хиляди хора въпреки това дойдоха в Bois de la Cambre в знак на протест срещу мерките за корона. Полицията се опитва да изчисти моравата с помощта на водни оръдия и сълзотворен газ от 17 часа. Четирима души бяха арестувани. В 20 ч. Ситуацията все още беше извън контрол.

Stéphanie Romans, TTR 01-04-21, 16:31 Последна актуализация: 21:02

Около четири и петнадесет часа полицията пристигна в Буа де ла Камбре с превозни средства, използвани за масови арести. Всички, които присъстваха на поляната в Bois de la Cambre, започнаха да викат, след което партито започна изцяло. Тълпата танцуваше на музика от колони, които сами си донесоха, бири прелитаха над главите на присъстващите. Групи младежи предизвикаха полицията със скандирания като "Полиция, полиция, на t'encule" и "Къде е тази партия, ето тази партия". Полицията се опита да изчисти поляната, но това не беше без борба. Присъстващите отказаха да напуснат Bois de la Cambre. Полицията разположи водното оръдие и използва пипер спрей. Използвани са и дронове и хеликоптери. Присъстващите хвърляха снаряди по полицията. Трима служители бяха ранени. Един агент е откаран в болница. Междувременно са арестувани четирима души.

Около 20.45 ч. Ситуацията все още не беше овладяна. Стотици млади хора са се преместили и продължават да купонясват на близко място. Танцуват на коли и пускат фойерверки. Полицията се опитва да овладее ситуацията и отново разполага водни оръдия. Все още не е ясно колко точно хора са се спуснали по Bois de la Cambre. Полицията съобщава, че става дума за две хиляди души, но това е само временно число.

Много хора, които дойдоха на измисления фестивал, бяха наясно, че това е шега. Изглежда, че няколко присъстващи са слезли в знак на протест срещу настоящата политика на корона. Един от присъстващите, човек от Монс, свидетелства, че не вярва в никакъв научен консенсус относно коронавируса. Той нарича мерките „преувеличени“ и смята, че „е направено достатъчно“.

„Хората трябва да са навън, но не можем да толерираме подобни събирания в Bois de la Cambre“, заяви кметът на Брюксел Филип Клоуз в Twitter. „Затова евакуирахме гората. Тези, които не се подчиняват на заповедите на полицията, рискуват да бъдат арестувани и преследвани ”. Организация Прокуратурата започна разследване, за да установи самоличността на организаторите на измисления фестивал.

„За да бъдем ясни: не сме организирали нищо“, казва анонимният „Boumer“. „Единствената ни цел беше да разсмеем хората. Не призоваваме никого да дойде в Bois de la Cambre специално за La Boum. Не съществува. " Лицата зад La Boum са хора, които работят в сектора на събитията. Една година корона е трудна за тях: „Ние сме творци, които искат да направят хората щастливи. Това е нашата работа. Успяхме с La Boum. Разсмяхме отново 70 000 души в социалните мрежи, накарайте ги да мечтаят. Хората ни изпращат съобщения и казват, че сме им направили деня: тогава La Boum е успех според нас. Фактът, че съдебната власт сега разследва, не плаши членовете на La Boum, : „Не сме направили нищо лошо, нали? Ако наистина бяхме организирали фестивал или парти, тогава. Но това е не повече и по-малко от априлска шега."

Правоприлагане

Полицията беше подготвена с оглед на страхотната реакция на фалшивото събитие и призова хората да не отиват в Bois de la Cambre. През последните дни и седмици на това място често беше много натоварено. „Най-важното за нас е ситуацията да не се изражда в партита“, обясни по-рано говорителят на полицията Илзе Ван де Киър пред този вестник. „Работим основно върху спазването на балона, взаимното разстояние и маските. Агентите ще говорят с хората, за да обяснят какво очакваме от тях. Това е по-голяма сенсибилизация. Само когато забележим, че мерките вече не могат да бъдат спазени поради тълпите, ние молим присъстващите да напуснат. “

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 47 минути , EliNik каза:

Банките в момента ги ваксинират с Pfeizer.

Явно не всички, познавам двама работещи там и дори нямат назначен час.

Публикувано:

Аз пък се притеснявам какво ще ги правим толкова ваксини. Ние бяхме поръчали 18,5 млн. като част от тези доставки ще дойдата 2-ро тримесечие( а не 4 както е по график). Сега още 1-2-3 млн. сме поръчали за другата седмица. 

Накрая правителството ще си прави списъци какви подаръци искаме за да се ваксинираме с още 1 ваксина ( да има) 😉 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, ven62 каза:

Особено много ме дразнят мнения на хора, които се държат като проправителствени тролове. 

Стана ми любопитно не персонално кого, а по-скоро какво имаш предвид с горното?

Не за друго, но основното противопоставяне в тази тема е на база "за" и "против" ваксините, съчетано със "за" и "против" противоепидемичните мерки. От твоите думи излиза, че групата на хората с положителна нагласа към ваксините и противоепидемичните мерки, обезателно се състои от проправителствени тролове, а групата на негативно настроените очевидно съставляват групата на дисидентите. В крайна сметка, според теб, дали Земята е кръгла?

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 11 часа, FlyTraveler каза:

Губернаторът на Флорида ДеСантос тази седмица издава спешни заповеди, с които забранява на частните бизнеси да изискват от клиентите си доказателства за сложени ковид ваксини. Ще поиска от законодателите това да се превърне в постоянна забрана.

Готов съм да се обзаложа, че ваксинационните паспорти няма да се приемат и в Тексас. 

Не знаех, че Никарагуа никога не е налагала заключвания и задължително носене на маски до момента. Оставено е на гражданите на страната да си решат сами дали искат да носят маски и дали искат да си затворят бизнесите. Ковид статистиките са в пъти по-добри от съседните Хондурас и Сан Салвадор, които са налагали строги мерки.

С изключение на няколко щата в САЩ, и няколко държави в района,  свободното движение в т.нар Западен свят е pretty much kaputt. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Нещо, за което бях чувал и чел тук-там, но си мислех, че е слух. Тук го потвърждава не някой друг, ами придворния епидемиолог на СЗО и правителството на САЩ, самият патриарх на епидемиолозите на свободния свят и любимецът на всички масови медии - д-р Антъни Фаучи. Ковид ваксините на Пфайзер. Модерна и АЗ всъщност не са официално одобрени от FDA (на САЩ), те са получили само emergency use authorization, което е различно от official approvalОфициално одобрение/ лицензиране може да се получи само след дълги изпитвания и получаване на пълни данни и информация. Вярва, че в крайна сметка тези ваксини ще получат пълна ауторизация, в смисъл биологичен лиценз. Разрешението за използване по време на извънредно положение е голяма стъпка към получаването на официално одобрение. Това са думи на Фаучи. Аз добавям, които изпитвания в момента текат с милиони/ милиарди участници, нещо, което никоя фирма/ организация не е могла да си позволи до сега. Това означава, че ако държавата не е в състояние на emergency (извънредно положение), тези ваксини нямат право да бъдат използвани според сегашните разрешения.

Интересно ми е дали и ЕМА е издала разрешение само за emergency use или да е дала official approval.

За това става дума в минута 03:20 от видеото долу:

• Харесвам 10
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.