Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 1 минута , zon каза:

Белгия не си продължиха договора с АЗ и няма доставки. Квотите с АЗ ще ги дарят на други държави. Май който не иска РНК ваксина ще бъде без ваксина или ще ходи в друга държава да му слагат. 

За какво да ходи в друга държава, като властите няма да му признаят реваксинацията. 

Имате избор - или ще ядете боб, или ще стоите гладни! Ееех....

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Април си направих тест за антитела заради подозрение за безсимптомно изкарване на Ковид. Имах 11500 антитела, което категорично разсея всички съмненията. През юли от любопитство си пуснах още един тест, антителата вече бяха паднали на около 3500. Освен ако не се наложи надали ще правя трети тест, не виждам реален смисъл за повече на този етап.

То липсата на антитела не е гаранция, че не е прекран ковид. Имам приятелка, която е така, майка ѝ също, а е сигурно че се карали ковид и то доста симптомно. 

Пожелавам ти да не те среща, или поне да е незабелязано :)) 

преди 11 минути , но нейм каза:

За какво да ходи в друга държава, като властите няма да му признаят реваксинацията. 

Не е така. Ако отидат в друга ЕС държава и си направят там ваксинация, Белгия ще им я признае. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ми не знам какво точно сте си решили ,но мисълта как подавам нередовен тест / сертификат и се ослушвам дали ще мине номера меко казано ме напушва на смях. 

Щом това ви е "решението" на проблема ,та чак и повод за хвалба ...

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 1 час, bad kid каза:

Сигурно си чувал, че има  държави, които няма да те пуснат да минеш границата без тест, няма да те качат на ферибот или вътрешен полет без тест.... И какво се случва ако трябва да си направиш 2,3,4 теста за едно пътуване и тестът е положителен.

Ако си ваксиниран, тия 'грижи' отпадат.

Не винаги. На много места ваксината няма значение, трябва тест. След седмица отивам натам.

преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Сега би ли си представила каква точно е алтернативата, особено през предстоящата зима? Да седиш вкъщи, да не ходиш никъде и най-голямото ти развлечение да е веднъж седмично пазаруването в супермаркета,

Ми аз така живях около година, и то без да е задължително... Знам, аз съм тъп и много са ме уплашили...

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 20 минути , stanimir каза:

Ми не знам какво точно сте си решили ,но мисълта как подавам нередовен тест / сертификат и се ослушвам дали ще мине номера меко казано ме напушва на смях. 

Щом това ви е "решението" на проблема ,та чак и повод за хвалба ...

Интересно как реши че каквото и да било е нередовно ??

А иначе всеки го напушва смях по една или друга причина, та смеем си се взаимно , не е проблем 🙂

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , neuromancer каза:

Не винаги. На много места ваксината няма значение, трябва тест. След седмица отивам натам.

Ми аз така живях около година, и то без да е задължително... Знам, аз съм тъп и много са ме уплашили...

Ще пиша май как открихме топлата вода, но нищо де... високият процент ваксинирани намаляват многократно натиска над здравната система и тежкото протичане на болестта. Но ако допускаш ваксинирани без тестване в страни с малък процент ваксинирани и по-слаба здравна система, рискуваш ненужно здравето на населението, защото ваксинираните можем да сме преносители. И финансовата тежест за лечението им и  е по-голяма от тази да лекуваш примерно мен, защото ми дращи гърлото, така че ресурсите се изчерпват по-бързо. 

В този смисъл очаквам само страни с висок процент защитено население да ме пускат без тест, защото могат да си го позволят и донякъде разбирам защо ние искаме тестове от червени зони, а повечето европейски страни нямат такива изисквания.

Спирам да пиша, че видях уши на заек в една нива и се преентусиазирах 😍

• Харесвам 9
  • Шок 1
Връзка към коментар
36 minutes ago, funny said:

Интересно как реши че каквото и да било е нередовно ??

А иначе всеки го напушва смях по една или друга причина, та смеем си се взаимно , не е проблем 🙂

Имам навик да чета внимателно :

"В София ... обичайните неща - работещи само две гишета за паспортен контрол ( Т1) , опашки огромни, после минаваш през РЗИ, които гледаха само името на хартията ( сертификата) да съвпада с документ за самоличност. Нашия тест беше изтекъл 48-часовия срок преди 8 часа, но минахме с него. Никой не гледаше датата и часа."

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , stanimir каза:

Имам навик да чета внимателно :

"В София ... обичайните неща - работещи само две гишета за паспортен контрол ( Т1) , опашки огромни, после минаваш през РЗИ, които гледаха само името на хартията ( сертификата) да съвпада с документ за самоличност. Нашия тест беше изтекъл 48-часовия срок преди 8 часа, но минахме с него. Никой не гледаше датата и часа."

Четенето трябва и да е с разбиране 😉

Теста не беше нередовен а изтекъл срока който е определен за да е валиден. И ако някой си прави труда да го провери щеше да го установи,  а аз да си направя нов .

• Харесвам 7
  • Смея се 3
Връзка към коментар

А всъщност покрай задочните ни спорове със @stanimir, се замислих - защо държавата ни не въведе тестване на летището ( на нормална цена) за тези които пристигат без сертификат ( от какъвто и да е вид).

Всеки ако си попълни данни за карантина в една декларацийка в самолета, заедно с мейл за контакти , съвсем лесно и бързо може да се случва всичко.

Сканират ти хартийката/мобилната версия на сертификат  с която пристигаш, ако не е ок или изобщо нямаш такава - на опашката да си оставиш попълнената декларация и да ти вземат проба и да платиш. После изпращат само мейл на положителните че са карантинирани.

Със сигурност няма да отнеме процедурата повече време от сегашната - опашка пред служител на РЗИ, който да ти запише данните за карантина и да ти даде да си снимаш листче на кой мейл да си пратиш теста. А и няма да се налага да има зачислен служител/и на РЗИ който да отговаря ( или да забравя да отговаря) на мейлите за освобождаване от карантина които всички пращат с прикачени тестове.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , funny каза:

Четенето трябва и да е с разбиране 😉

Теста не беше нередовен а изтекъл срока който е определен за да е валиден. И ако някой си прави труда да го провери щеше да го установи,  а аз да си направя нов .

Е то това е все същото. Ако проверят теста, ще е невалиден, и ти се надяваш да не го проверят.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

@stanimir @funny

Get a room, please :grin:

О, то там докато се разберат на кой кое му е валидно... замина...

А пък ако и от хотела искат сертификат за ваксинация или тест, отиде се не видя...

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 минути , Тони каза:

О, то там докато се разберат на кой кое му е валидно... замина...

А пък ако и от хотела искат сертификат за ваксинация или тест, отиде се не видя...

Ааа сакън, нИдей така. Самоуважението преди всичко.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако се пробвам с бординг паса си от преди  седмица да се кача на утрешния полет за Женева предполагам ще е редовен , само ще му е изтекъл срока през който е валиден ? А защо не този от 2019 г. примерно ? Нищо си му няма и на него. Язък че там гледат по-внимателно 

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, funny каза:

А всъщност покрай задочните ни спорове със @stanimir, се замислих - защо държавата ни не въведе тестване на летището ( на нормална цена) за тези които пристигат без сертификат ( от какъвто и да е вид).

Всеки ако си попълни данни за карантина в една декларацийка в самолета, заедно с мейл за контакти , съвсем лесно и бързо може да се случва всичко.

Сканират ти хартийката/мобилната версия на сертификат  с която пристигаш, ако не е ок или изобщо нямаш такава - на опашката да си оставиш попълнената декларация и да ти вземат проба и да платиш. После изпращат само мейл на положителните че са карантинирани.

Със сигурност няма да отнеме процедурата повече време от сегашната - опашка пред служител на РЗИ, който да ти запише данните за карантина и да ти даде да си снимаш листче на кой мейл да си пратиш теста. А и няма да се налага да има зачислен служител/и на РЗИ който да отговаря ( или да забравя да отговаря) на мейлите за освобождаване от карантина които всички пращат с прикачени тестове.

@funnyТова съм го въвела от лани:))))

Разпечатала съм си листове с данните, които им трябват, даваме ги и се омитаме тутакси, до сега на опашка за карантиниране, не сме чакали. Последния път, така ни се израдваха, че беше 3 през нощта и всички дремеха:))))а им спестихме писането.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

@funnyТова съм го въвела от лани:))))

Разпечатала съм си листове с данните, които им трябват, даваме ги и се омитаме тутакси, до сега на опашка за карантиниране, не сме чакали. Последния път, така ни се израдваха, че беше 3 през нощта и всички дремеха:))))а им спестихме писането.

Ако и нормална ( ценово) лаборатория имаше да минеш да си направиш теста без да си губиш времето да обикаляш и пращаш после .... 

Ама явно много искам всичко да е улеснено като може да е трудно 🙂

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 26 минути , ДиянаВ каза:

@funny къде по летищата има нормални цени за консуматори🙂?

Не съм ползвала тестове по летища, но не е като да няма:

Рим - 20 Е ( антигенен) колкото е и в града - https://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/test-areas-at-the-airport

ПП. А то и с 10-20% надценка да е пак би се ползвал от хората на фона на загубата на време да обикаляш лаборатории , еле пък ако пристигаш в неделя или през нощта и няма работещи. Но когато надценката спрямо тест извън летището е 100% и косур, вече е ...в повече.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз съм съгласен, че хората с ваксина имат малко повече привилегии, и това според мен е неправилно. 
Решението може би е да се признават и тестове на антитела. Тогава вече ще има повече възможности за алтернатива на тези, които няма да се ваксинират. 
Но при всички случаи, трябва да има някакъв контрол. Не може всички ваксинирани да се пускат масово без тестове, както и не може нежелаещите да се ваксинират да повтарят "аз съм го изкарал/а", без да имат доказателство за това. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Някой каза, че в Кандиларов на летището пср е 87лв, което е близко до 80лв почти навсякъде в града. Поне имаше снимка и това съм запомнил

Връзка към коментар
преди 20 минути , ДиянаВ каза:

Имах предвид, че и минералната вода е по-скъпа, примерно ... като ожаднееш на летище🙂

За ваксинирани не беше ли с преференциалн цени...? :wacko: Че аз за к'во се бодох тогава...? :black_eye:

• Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.