Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Е, ок. Мнението на модераторите по темата е ясно. Не съм съгласна с него, при положение, че се оставят мнения, съдържащи директни или по-завоалирани обиди към съфорумци. Аз никого не съм обидила, това не беше провокация, а моето мнение от днешните новини по темата за ваксините и принудата. Да не говорим колко мнения има, които изобщо не са за тази тема, но ... както и да е. При една субективна оценка и преценка няма как да има обективизъм 🙂 

@stanimir - счита се за документ, чийто срок е изтекъл. Тоест - изтекъл срок на валидност. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
11 minutes ago, Eva eva said:

@stanimir - счита се за документ, чийто срок е изтекъл. Тоест - изтекъл срок на валидност. 

Това прави ли го невалиден ? 

П.П. За да има и нещо полезно , това е сайтът през който може да се резервира Covid  тестване на летище Женева , в случай че някога на някого му се наложи  :

https://m3-test.ch/

Антигенният е безплатен ,  ПСР е 150 CHF. 

Предварителна регистрация е задължителна.

Връзка към коментар

Важно съобщение на Световното Задкулисие, отнасящо се само за ваксинирани:

Утре, между 4:30 и 5:30 на ваксинирани с мак-адреси, започващи с 10, 11 и 12, ще бъде извършена планова профилактика и инсталиране на редовни ъпдейти.

Възможни са странични ефекти като бълнуване насън.

Благодарим ви за разбирането.

• Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
преди 8 часа, chandni каза:

Странното тук, Жоро, е че не виждам някой да се оплаква в този форум, че този или онзи сайт го е "принудил" да си извади тази или онази карта, или да плати еди-какво-си-членство, за да позлва преференциални цени от самолетни билети, но е голям проблем, че за да се ползват преференции от пътуване, трябва да навиеш ръкава... 🙂

Ама пък какъв рев настава, когато карта спре да минава...

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Брани каза:

Важно съобщение, само за ваксинирани:

Утре, между 4:30 и 5:30 на ваксинирани с мак-адреси, започващи с 10, 11 и 12, ще бъде извършена планова профилактика и инсталиране на редовни ъпдейти.

А за макадреси C0-XX-XX-XX-19 кога? :hysteric:

Връзка към коментар
преди 7 минути , Брани каза:

Важно съобщение на Световното Задкулисие, отнасящо се само за ваксинирани:

Ако вместо мак адрес, имам KDL код, значи ли, че получавам защита през телевизора? И на кои канали получавам такава? Ако съм с Pfizer, значи ли, че XXL каналите са за предпочитане? Pfizer -》Виагра -》така де ...

• Смея се 4
Връзка към коментар
7 minutes ago, Zaro said:

Ако вместо мак адрес, имам KDL код, значи ли, че получавам защита през телевизора? И на кои канали получавам такава? Ако съм с Pfizer, значи ли, че XXL каналите са за предпочитане? Pfizer -》Виагра -》така де ...

Абе гледай "Лудогорец".

Връзка към коментар

Предлагам да сключим примирие, защото дочух, че Сорос и Гейтс са купили форума. И поради тази причина няма да получим честна модерация в тая тема. 

Ама в другите всичко било на наред и акционерните на Пфайзер нямали претенции относно съдържанието им.

Връзка към коментар
преди 4 минути , stanimir каза:

Това прави ли го невалиден ? 

Хм. В случая не знам за какъв документ питаш, но не сещам някъде да има нормативни разпоредби съгласно които документите с изтекъл срок автоматично да се считат за невалидни. Евентуално в закона за личните документи може да има нещо в тази връзка.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 минути , funny каза:

"При 99% от пациентите на Пирогов, преболедували Covid-19 преди година, се наблюдава трайно покачване на имунитета. Едва при трима души, от 600, има спад на антителата"

За пръв път чувам подобно нещо. Преболедувал след една година да няма спад на антитела.

преди 28 минути , Zaro каза:

Ако съм с Pfizer, значи ли, че XXL каналите са за предпочитане? Pfizer -》Виагра -》така де

Не ерекцията продължавала половин ден и ставало проблематично

Връзка към коментар

@stanimir невалиден означава това - с изтекъл срок, отменен, т.е. документ, който в един момент е бил редовен, а вследствие изтичане на срок или други условия - не е. 

Другите документи - изначално нередовни, се наричат неистински, подправени, фалшифицирани.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , tch каза:

При 99% от пациентите на Пирогов, преболедували Covid-19 преди година, се наблюдава трайно покачване на имунитета. Едва при трима души, от 600, има спад на антителата"

За пръв път чувам подобно нещо. Преболедувал след една година да няма спад на антитела.

Не се наемам да споря с лекар от Ковид отделение на Пирогов 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 16 минути , funny каза:

Аз не знам това някой да го оспорва.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Zaro каза:

Аз не знам това някой да го оспорва.

Ся при боледуването рискът да починеш е н към 10 000 пъти по-висок да починеш отколкото при ваксинация. Ама това са подробности

Връзка към коментар

Хубаво де, като е толкова нищожен рискът да влезеш в болница или да починеш като си ваксиниран защо израелците се готвят за ново затваряне? Да си ходят, да си разнасят вирусите, нали вече са ваксинирани в по-голямата си част?! От какво се пазят?

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 12 минути , Eva eva каза:

Хубаво де, като е толкова нищожен рискът да влезеш в болница или да починеш като си ваксиниран защо израелците се готвят за ново затваряне? Да си ходят, да си разнасят вирусите, нали вече са ваксинирани в по-голямата си част?! От какво се пазят?

За да предпазят тези 42% дето са отказали да се ваксинират. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Eva eva каза:

Те и в Нова Зеландия затварят всичко заради 1 заразен, това значи ли, че е правилният подход и че навсякъде ще стане така?

Освен това в Израел има 40 процента неваксинирани. 

Иначе щом ваксините не помагат как Израел има 6 пъти повече заразени към днешен ден и еднакъв брой починали от корона с България?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За съжаление последните години  рядко се случва да се гордея , че съм българин , но понякога има и  такива хубави  мигове . 

........................................................................................

Няма и месец откакто посетихме Панама .

Както може и да се очаква първото впечатление от нова страна са хората . И тук преживяхме истински шок . 

Навсякъде  , всички , поголовно и доброволно носеха маски . Не само на закрито , но и на открито . Навсякъде ... 

Имаше много знаменателни моменти .

Първите 2 дни искренно се забавлявахме да снимаме ( през затъмненото стъкло на колата )  всякакви олигофрени ( за съжаление  снимките никак не стават ) , но  ще се опитам да опиша някои . 

Като изключим познатите и у нас малоумници , които сами карат коли с правилно поставена маска . Минаваме през подобните самотни колоездачи  .

Младо семейство , което се  разхожда само ,  без никой наблизо до тях  и заедно с току що проходилото си детенце с правилно поставена на 34 С маска . 

Възрастна двойка , на люлеещи се столове на верандата на собствената си къща ( съседните къщи са на 10-20м , а улицата на 30-на м )   .  Еми ... да с правилно , романтично поставени маски  и .... на 2 м един от друг. 

Самотно яздещ в полето конник с правилно поставена маска .   Навярно лошия коронавирус ще изкочи от някой храст и ще го сграбчи в смъртоносните си обятия .  

На третия ден не издържах и почнах да подпитвам .   

Вас сега много ли ви глобяват . Има ли затвор.  Колко точно  е глобата . За какво носите навсякъде маски . Много ли е опасен вируса . На диалект поне го докарвам като техния. 

И тук точно идва шока. Хората не се крият . Те ми отговарят . Има страшен коронавирус . Не знаеш ли .  Много е опасен . Трябва да се носят маски . Така трябва ......

Може би 20-я човек ми казва .  Ами маските трябва да се носят , но май има  и глоба и май е 10 $ , при което аз рязко си свалям маската , а човека стои като парализиран .  Очите му са като понички и  ще изпаднат  , като в анимационен филм . 

Точно в този момент си представям хилядите невинни хора изгорени на клади , концлагерите ,   спомням си и половината мой живот , който мина като чавдарче , пионерче , комсомолец  с промит мозък .  Как вярвах напълно в правдата на комунизма , рецитирах наизуст повелите на някой пленум на Партията и бях готов да я защитавам с цената на живота си  .  

МОМЕНТ  . Моля изчакайте . Секунда още. 

Тук не става  дума за това кой е ваксиниран и кой  не е и какви са ползите / вредите от това   . Не става дума и за това кой колко е умен или прав  и в какво вярва  . 

Става дума за нас  . За всички нас  българите . Че и вмирисания шофьор на такси , който ни докара от летището  с плам защитаваше една негова си  теория .

Става дума   за това ,  че повечето тук МИСЛИМ съмняваме се , търсим истината  . 

Гордея се с вас  и че съм част от вас  .  Даже и с правоверните от другата страна  . 

Сиурен съм се , че дяволчето на съмнението се прокрадва и в най фанатичните талибани .

И това е е добре . Не че мислите като мен , а че  МИСЛИТЕ . 

За съжаление  май има много други нации , като панамците и  май точно те управляват в момента света 

• Харесвам 22
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 11 минути , Eva eva каза:

Всъщност в Израел напълно ваксинираните не са толкова висок процент. 

Във Фландрия в момента напълно ваксинирани 18+ са 87,64%, а от цялота население на Фландрия 72,13%

В момента ваксинират тийновете между 12 и 15 години, 70% вече са с първа доза. 

Трябва да стигнем 90%.

Във Валония има по малко ваксинирани и съответно повече заразявания и хоспитализации.

В Брюксел има много ниска степен на ваксинирани 50% от общото население на Брюксел и имат много случаи на заразани и хоспитализирани, също имат повече смъртни случаи на 100.000 жители, а с младо население, не е застаряващо. 

Има таблица в линка с процентите ваксинирани по региони: Фландрия, Валония, Брюксел и немскоговорящатя Общност. 

OVERZICHT. Coronacijfers zetten stijgende trend verder, voor het eerst sinds begin juni meer dan 80 ziekenhuisopnames op één dag | Binnenland | hln.be

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@EliNik ок, но така докога? После 70 % ще се крият да пазят 30 % неваксинирани. Айде дано станат 90 % ваксинирани и те какво, и те ли ще се крият по къщите да пазят останалите 10 %. Нещо сбъркано ми идва това. И така докога? 

@tch, ми не знам, правилно ли е? Кой знае какво е правилно вече... 

@ivooo, много хубав пост 🙂 Чак цветно си ги представих твоите герои. В Италия седнаха едни такива на нашата маса. Казаха - ваксинирахме се преди 2 месеца и за нас този кошмар свърши, спасихме се, оцеляхме от вируса. Ама едни такива превъзбудени от щастие. И аз - мигам, мигам. Какво да кажа 🙂 Радвам се за хората 🙂 

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 45 минути , ivooo каза:

Първите 2 дни искренно се забавлявахме да снимаме ( през затъмненото стъкло на колата )  всякакви олигофрени ( за съжаление  снимките никак не стават ) , но  ще се опитам да опиша някои . 

За такива забавления ли отиде в Панама ...

• Харесвам 2
  • Смея се 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, ivooo каза:

Тук не става  дума за това кой е ваксиниран и кой  не е и какви са ползите / вредите от това   . Не става дума и за това кой колко е умен или прав  и в какво вярва  . 

Става дума за нас  . За всички нас  българите . Че и вмирисания шофьор на такси , който ни докара от летището  с плам защитаваше една негова си  теория .

Става дума   за това ,  че повечето тук МИСЛИМ съмняваме се , търсим истината  . 

Гордея се с вас  и че съм част от вас  .  Даже и с правоверните от другата страна  . 

Сиурен съм се , че дяволчето на съмнението се прокрадва и в най фанатичните талибани .

И това е е добре . Не че мислите като мен , а че  МИСЛИТЕ . 

За съжаление  май има много други нации , като панамците и  май точно те управляват в момента света 

Аз имам някакво обяснение, не че сме най-умните и мислещите, а по-скоро е последствие от парен каша духа.

Само на първо четене се сещам за няколко много сериозни случая, в които масово хората бяха излъгани и никой нищо не направи.

Ограбването на всички след 09.09.1944, Манифестация под радиоактивен дъжд от Чернобил, изчезнали много псевдо банки, разни пирамиди-във Варна бяха много активни 90-те години, пак банки, приватизации, усвояване, обществени поръчки    и се стигне до по-ниски нива, където се иска или дава рушвет, лъже и т.н., списъка е безкраен.

Просто българина, ако иска да оцелее, трябва сам да решава кое как да прави и много малко биха се съобразили и слушали какво говори някой от телевизора, винаги за всичко ще е много мнителен, дори прекалено, но това е защото в 90% от случаите през живота си е лъган сериозно.

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Eva eva каза:

После 70 % ще се крият да пазят 30 % неваксинирани. Айде дано станат 90 % ваксинирани и те какво, и те ли ще се крият по къщите да пазят останалите 10 %. Нещо сбъркано ми идва това. И така докога? 

На много места вече се срещат заглавия от сорта Covid-19: French scientists warn 95 percent may need to be vaccinated to stop Delta variant, видях нещо подобно за  Израел и Англия.

Само, че докато станат дори на теория  95% със сигурност някои ще са с намалени антитела, ще има нови щамове и т.н. и ще е до безкрайност.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.