Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, samuraika каза:

Не е започнала още...

А за останалото, което те интересува, за да не спекулирам и преразказвам - ето в сбит вид.

Може би и да има Олимпиада, но няма да е това, което сме свикнали. Все пак обмислят строг план как да се проведе по безопасен начин, казаха че ваксинацията не е изрично условие, така че ако няма някаква драстична промяна, олимпиадата може би ще се проведе, дори и без публика.

Но правителството не е силно, премиерът не е особенно популярен, винаги може да се пръкне някоя мутация....не знам бе Любе. Вече се уморих и от двете - и да се отчайвам и да се надявам. Квото - такова.

Това е доста интересно. Защо не е започнала? Поразрових се, ама нещо не мога да намеря причините. Гледам, че и производителите не бързат да регистрират ваксината в Япония. Има ли някакви причини? Защото от така наречения "първи свят" само Япония не е почнала ваксинация май.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 49 минути , antea каза:

аз лично не бих 🙂 преглеждайки коментарите в Goodreads, най-много да направиш с още 10 долара по-богат въпросния автор, прочитайки собствените му мисли и идеи по проблем, който в същността си е повече медицински, отколкото каквото и да било друго; не знам обаче защо някой би го счел за последна инстанция /може би защото е твърде много богат от продажба на идеите си?/ и би си внушил за наличието на някакъв глобален план, от който няма мърдане, но ето - явно има и такива читатели 🙂 все пак ако я прочетеш, сподели после, впечатленията ми са, че си доста обективна личност

Всички конспиративни идеи идват от нелогичността на действията на управляващите. Иначе нямаше да ги има в този им вид със сигурност. 

Първо беше с мерките, сега същото се случва и с ваксините. 

В крайна сметка както виждаме ,уж спасението беше във ваксините, ама не било точно така . Уж беше в броя заразени, ама и да спаднат нямало значение за мерките. Та в крайна сметка това освен към конспиративни теории до друго не води.

• Харесвам 12
Публикувано:

@ivailo_radev, 4.5 години - леле... Това скоро няма да свърши. Но това при условие, че искат 100% да се ваксинират, така ли? А сега като искат 54%? Като към тях добавим и децата, които не подлежат на ваксинация, може да се достигне така лелеяния стаден имунитет, дали правилно разбирам? 

От всичко, което чета, май ЕС доста се издъниха с ваксините. Заложиха повече на ваксини, които още са далеч от одобрение. 
За Санофи четох, че ваксината им няма да излезе до края на годината и сега водят преговори да се използват техните производствени мощности за други ваксини. 

Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

Всички конспиративни идеи идват от нелогичността на действията на управляващите. Иначе нямаше да ги има в този им вид със сигурност. 

В крайна сметка както виждаме ,уж спасението беше във ваксините, ама не било точно така . Уж беше в броя заразени, ама и да спаднат нямало значение за мерките. Та в крайна сметка това освен към конспиративни теории до друго не води.

Да.

И в крайна сметка се оказва, че дори и ваксиниран (с двете дози) пак ти искат негативен PCRтест.

Vaccinated Visitors:

To be recognized as “vaccinated”, visitors must be able to show that they have taken the complete dose of the vaccine i.e., two doses plus 2 weeks after the second dose for the four vaccines currently receiving heavy media exposure.  Visitors need to submit an authentic certificate from their national health authority as proof of COVID-19 vaccination alongside a negative COVID-19 PCR certificate, obtained less than 72 hours prior to travel.

edithttps://www.seychellestourismboard.travel/news-media/press-releases/490-seychelles-makes-itself-more-accessible-for-visitors

Което обезмисля упражнението с ваксинациите.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , Радо каза:

Което обезмисля упражнението с ваксинациите.

За посещение на Сейшелите по текущите правила обезсмисля, иначе - както си решиш...

• Харесвам 3
Публикувано:

Току що получихме от Човешки ресурси анонимно запитване кой иска да се ваксинира, заедно с възрастта. Впоследствие ще дадем и имената си, разбира се. Идеята е да ни помогнат в резервиране на център и дата за ваксиниране, когато има налични ваксини. С най-голямо удоволствие потвърдих желанието си. 

Иначе се порових какви са опциите за Кралството. Моята възрастова група я прогнозират за ваксиниране април - юни.  С ръка на сърце, ако не бяха толкова рестриктивни полетите до Острова, щях да направя един ваксинационен туризъм, както го нарече Неуромансера, но се надявам да не се налага и тук да се справят в подобни срокове.  

Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

@ivailo_radev, 4.5 години - леле... Това скоро няма да свърши. Но това при условие, че искат 100% да се ваксинират, така ли? А сега като искат 54%? Като към тях добавим и децата, които не подлежат на ваксинация, може да се достигне така лелеяния стаден имунитет, дали правилно разбирам? 

От всичко, което чета, май ЕС доста се издъниха с ваксините. Заложиха повече на ваксини, които още са далеч от одобрение. 
За Санофи четох, че ваксината им няма да излезе до края на годината и сега водят преговори да се използват техните производствени мощности за други ваксини. 

Децата не ги смятат изобщо в този калкулатор (тези под 16, че и аз съм според майка ми дете 😄 ). Това е някакъв прост калкулатор, който не показва възможни промени в бъдещето. Примерно вдигане на капацитета за имунизация. Но да, ЕС се омаза тотално. В Германия си прехвърлят отговорноста нон-стоп - здравен министър на Меркел, Меркел на фон дер Лайен, после обратно. И така.

• Харесвам 5
Публикувано:

Уф, единствената причина да искам да се ваксинирам е заради пътуванията. Ако пак ми искат и пср.... 

Еми после що хората вярват в конспирации. Ей за това. 

На фона и на казаното от Иво...

Между другото миналата година също си мислехме, че на хората ще им писне и лятото ще има разхлабване. А то какво стана... 

Не само не им писна, ми взе, че им хареса. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , luba_rizova каза:

Уф, единствената причина да искам да се ваксинирам е заради пътуванията. Ако пак ми искат и пср.... 

Еми после що хората вярват в конспирации. Ей за това. 

На фона и на казаното от Иво...

Между другото миналата година също си мислехме, че на хората ще им писне и лятото ще има разхлабване. А то какво стана... 

Не само не им писна, ми взе, че им хареса. 

Аз не съм капацитет все пак, а съм взел някакъв калкулатор от Интернет. Меркел твърди, че първите 6 месеца ще има недостиг на ваксини, а вторите 6 месеца даже Германия ще може да дава на други държави . Така че, не губете надежда. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , luba_rizova каза:

Е чакай сега, имаше. Форумците това лято обиколиха по 3-4 европейски страни, аз и без ковид не съм успявал да си позволя толкова.

А тук въобще нямаше лято. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , funny каза:

не знам защо някой си е представял, че един месец след ефективно започване на ваксиниране, и всичко ще се промени с магическа пръчка рязко и изведнъж; докато я няма критичната натрупана маса ваксинирани навсякъде, ще е невъзможно да се почувства осезаем ефект... но който му е кеф, нека дълбае в конспирациите 🙂

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 час, FlyTraveler каза:

Имах предвид, че е имало огромно движение на човешки маси на големи разстояния поради "Великата война" и хигиената на фронта е била последното нещо, за което се е мислело т. е. имало е идеални условия за разпространение на вируса.

А дали е така, кой ще ни каже?

Направих си труда да проверя. Общо мобилизираните по време на Голямата война са около 40 милиона. На фона на полетите в наши дни преди пандемията, мисля, че това е дребно число.

Обаче Голямата война е била ... в преобладаващата си част позиционна. Срещат се германци и франсета на окопа и се стрелят. Не се нападат, само се стрелят, докато на едните им свършат амунициите или хората, а другите се обявят за победители. Разбира се, не всички битки са били такива, но засегнати от войната са били само тези, около чиито населени места е имало сражения. Всички други са си водели нормален ритъм на живот.

В тоя ред на мисли чак такова огромно движение на човешки маси на големи разстояния не е имало.

А това, че някой си написал книга, не значи, че написаното е валидно. Утре и аз ще напиша, че коронавирусът е конспирация на монархистите и ще го публикувам. Това ще го направи ли сериозно четиво? Изобщо, теориите за конспирацията хвърлиха в джаза всички минали епидемии.

Само знам, че невежеството на хората е довело до чумата в Средновековието, щото вместо да спазват хигиена, те са почнали да си избиват котките (нарочени за дяволски същества, заради способността им да оцеляват) и кучетата. В резултат на това се увеличили плъхове и мишки, които имали бълхите преносители на бактерията. Точно така!

Та ... дори и някой да опитва да извлече полза от дадена ситуация, което е очевидно човешка черта, това далеч не значи, че има някакъв голям план, в който WSICHKI 6TE OMREM!

Както човек, така и вирусите еволюират.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 27 минути , funny каза:

Всички конспиративни идеи идват от нелогичността на действията на управляващите.

То добре, че има някой (управляващ, управляем, неуправляем или какъвто и да е) , който знае и е наясно какви са логичните/правилните действия в тази ситуация, при това такива  действия, които ще бъдат приети за логични/правилни от всички и няма да има недоволни/несъгласни с тези логични/правилни действия. :biggrin: 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

Очаквах че поне ваксинираните ще имат “привилегията” да пътуват без тест. 

А аз очаквам антиваксърите да обявят това за дискриминация! :grin:

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Те, защото Сейшелите са някакъв фактор и защото те ще искат тест за ваксинирани и хайде всички останали ще искат. Когато съседни и много подобни дестинации им оберат посетителите чрез по-леки изисквания, бързо ще се коригират ми се струва. И без това в момента всяка наредба е предпоследна.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 минути , Фил каза:

А аз очаквам антиваксърите да обявят това за дискриминация! :grin:

Без да съм антиваксър, ама определено е дискриминация, ако го обявят, а не ми е дадена възможност за ваксинация.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 24 минути , funny каза:

Очаквах че поне ваксинираните ще имат “привилегията” да пътуват без тест. 

Да, ама без чип не става. Ако имаше чип, минаваш като на летището, прочитат ти го и пей сърце. Хак да им е на античипърите. :crazy:

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 47 минути , Zaro каза:

Обаче Голямата война е била ... в преобладаващата си част позиционна. Срещат се германци и франсета на окопа и се стрелят. Не се нападат, само се стрелят, докато на едните им свършат амунициите или хората, а другите се обявят за победители. 

Аха, точно така. Хамериканците, канадците, австралийците, новозенладците, южноафриканците, индийците, сенегалците, кенийците и да не изреждам всички участващи в активните бойни действия държави са се били дистанционно, home office, не са ги прехвърляли в Европа. Освен самите войници в окопите нали имаш линии за снабдяване със суровини, храни, боеприпаси, които вървят непрестанно, някои и между континентите. 

Освен това е война, не можеш да въведеш мерки за социална дистанция в окопите, например. Или в някакви болници или казарми, където са по 200 човека в помещение.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

Смятат също, че ако се изпълнява плана на бабата (или за Илиян тантето :D) и има 100% желание за ваксинация, ваксинирането на всички в Германия ще отнеме 4,15 години. Естествено не взимат под внимание, че ще бъдат одобрени и нови ваксини и производителите ще почнат да произвеждат повече.

Таман до 2025 година, както и си е написано... 🙂🙂 

Публикувано:
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Таман до 2025 година, както и си е написано... 🙂🙂 

В началото на тази истерия - март, април 2020 наизлязоха разни астролози които обясняваха че ситуацията няма да се нормализира ( в каквато и да е степен) до 2023 лятото. Доста се посмях тогава ама сега като гледам накъде вървят нещата , може и оптимистична да им е била “прогнозата”

• Харесвам 5
Публикувано:

преди 11 минути , FlyTraveler каза:

Аха, точно така. Хамериканците, канадците, австралийците, новозенладците, южноафриканците, индийците, сенегалците, кенийците и да не изреждам всички участващи в активните бойни действия държави са се били дистанционно, home office, не са ги прехвърляли в Европа. Освен самите войници в окопите нали имаш линии за снабдяване със суровини, храни, боеприпаси, които вървят непрестанно, някои и между континентите. 

Освен това е война, не можеш да въведеш мерки за социална дистанция в окопите, например. Или в някакви болници или казарми, където са по 200 човека в помещение.

Окопна (позиционна) война означава, че войниците от единия окоп стрелят по войниците от другия окоп и чат пат излизат. Битки като при Одрин или Дойран са по-скоро изключение, щото там залогът е бил по-голям. Ако не вярваш, мога да ти покажа записки от фронта от моя дядо, участвал в двете балкански и първата световна война.

Не знаех, че движение на хора и стоки има само по време на война.

Говори ми за твоите пътувания в Африка - това ми е любимото четиво във форума. Зарежи конспирацията - там човек може само да си навреди. Казвам го съвсем добронамерено. 🍻

• Харесвам 5
Публикувано:

СЗО най-накрая (има-няма половин година) се сетиха, че CT values /cycle threshold/ при PCR-ите има значение за оценка доколко човекът, макар и положителен, би могъл да е заразен за околните; този брой на циклите /и преди тук съм писала за него/ е трън в очите на много учени, основно от САЩ, които отдавна настояваха от лабораториите да се оповестява на кой цикъл ти е позитивирал тестът /за сравнение антиген тестовете се считат за особено достоверни, ако PCR е позитивирал докъм 25-26 цикъл - т.е. относително голямо количество вирусен товар/, за да могат да се взимат разумни решения за карантина и тн; в момента почти навсякъде по света PCR-ите ги въртят до 40 цикъла, и чак тогава отчитат дали е позитивирал, а се счита, че над 30-32 цикъла количеството вирус вече е толкова малко, че не може да заразява... та в тоя смисъл определено не е все едно дали тестът е позитивирал на 5, 15 или 25 цикъл, или пък на 38-ми

https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

Actions to be taken by IVD users:

1. Please read carefully the IFU in its entirety.
  2. Contact your local representative if there is any aspect of the IFU that is unclear to you.
  3. Check the IFU for each incoming consignment to detect any changes to the IFU.
  4. Provide the Ct value in the report to the requesting health care provider.
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Имам две чуденки:

1. Нали ваксината не е доживотна,  как ще стане това огромно ваксиниране на населението за 3, 4, 5 години? Ами наесен ваксинираните тази есен ще трябва да се ваксинират отново?

2. Защо не може да се пътува с доказателство за изкаран ковид в близките месеци, а трябва да се плаща задължително пср?

• Харесвам 7
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.