Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 21.04.2020 г. в 18:50, jul каза:

Размислих за диетите, @aleksandrina, дай рецепта за пидето 😆

Разшири  

И аз отлагам диетата.

Може ли малко уточнения - колко е маята (липсва като данни)? И плънката запържва ли се преди да се намаже върху тестото?

Благодаря!

  • Харесвам 4
Публикувано:
  На 22.04.2020 г. в 6:59, samuraika каза:

И аз отлагам диетата.

Може ли малко уточнения - колко е маята (липсва като данни)? И плънката запържва ли се преди да се намаже върху тестото?

Благодаря!

Разшири  

Маята - че аз направо съм я пропуснала в рецептата?! - 🤔

1 пакетче от 7 гр ползвах.

Плънката не се запържва (поне тази). 20 минутки са ѝ достатъчни, за да се запече. 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 22.04.2020 г. в 14:11, Eva eva каза:

От снощи - лазаня

Разшири  

Може ли ти да снимаш и моите ястия?!?!? 😀

Страхотна лазаня, страхотна снимка!!!

П.П. Имаш сякаш неизчерпаеми количества различни чинии. Обичам хубави чинии.

  • Харесвам 3
Публикувано:
  На 22.04.2020 г. в 14:16, Pantelej Putnik каза:

Може ли ти да снимаш и моите ястия?!?!? 😀

Страхотна лазаня, страхотна снимка!!!

П.П. Имаш сякаш неизчерпаеми количества различни чинии. Обичам хубави чинии.

Разшири  

Хаха, ще снимам, няма проблем. И без това редовно се чудя на какво да тренирам 🙂

Благодаря 🙂 Чинии купувам редовно и най-различни, по 1 брой, да има за фотосесиите 🙂 

  • Харесвам 4
Публикувано:

Набръжко,едни сармушки с кисело зеле,заливка от сметана с чесън и лимон.Ама,ние ги обичаме голееееееми,не Станимашки,дето ,в общи линии,се тъпчеш,предимно ,с кисело зеле:)))

Салатата-стандартната маруля,краставици,пресен лук и чесън с настъргано яйце:)))

На път сме са се справим с яйцата 

Останаха само две - синьото,което,изненадващо  се оказа борец,ама е тъпо и от двете страни,та за това:)(Утре ще е последният бой,между най-главното, 

червеното,със златната дрешка и този син борец.

Резултат от мача - утре вечер:)))))

869879273_IMG_20200421_1729442.jpg.8c2dcf0ebccebe26be3b96efe1b51f67.jpg

 

За пиене чай от джинджифил.

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря на @Тони за рецептата аз пълнежа го замених с друг в който сложих синьо сирене и моцарела и станаха супер

IMG_20200422_190844.jpg

 

IMG_20200422_193248.jpg

IMG_20200422_193243.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 5
Публикувано:

И понеже нямаме търпения, мачът между червеното и синьото яйце, се проведе, на закуска.

И за радост, главното / и първо оцветено, по традиция/, червеното яйце, пребори синия “борец”, от всички страни:)))))

Та се успокоихме:)))

 

IMG_20200423_043742.jpg.a5639f9e2306cf9987265e13ee84bef4.jpg

 

379597100_IMG_20200423_0437572.jpg.ba259482150d26db06b7051dca7dbf24.jpg

  • Харесвам 9
Публикувано:

Ми какво готвя... Мога да отворя хлебарница, закусвалня... 🙂

Днес от турската кухня приготвих Гюл Бюрек. Стана невероятен.

Рецепта:

  Покажи

 

GB.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 5
  • Смея се 2
Публикувано:
  На 23.04.2020 г. в 9:02, aleksandrina каза:

Ми какво готвя... Мога да отворя хлебарница, закусвалня... 🙂

Днес от турската кухня приготвих Гюл Бюрек. Стана невероятен.

Рецепта:

  Покажи

 

GB.jpg

Разшири  

Много апетитно изглежда. Представям си, докато е топличък. Мммм😋. Спирам да гледам🙂.

  • Харесвам 1
Публикувано:
  На 23.04.2020 г. в 9:55, ДиянаВ каза:

Спирам да гледам🙂.

Разшири  

И аз. Много сте лоши!

Хем и аз развих медитационно- терапевтично пристрастие към месене и мачкотене, хем само подстрекателствате...

Аз днес спретнах пилешка яхния с магданоз и бира ( не запомних българското име на онова ендемично растение дето е и подправка). Снимки на яденето - като дойде @Eva eva да снима, мен ме е срам да се излагам вече...

 

IMG_20200423_100000.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:

@samuraika това е див чесън. Ама защо ще спираш с медитацията ? Тя е винаги полезна.

Снимките няма да сготвят, описанието е далеч по - важно.

  • Харесвам 4
Публикувано:

@samuraika, точно вчера си говорихме с моите приятелки колко хубаво си изкарахме в Япония и как пак ни се ходи 🙂 Остави ги снимките, то като е вкусно си личи 🙂

 

Вчера направих един умен сладкиш, малко не му прецених размера на тавата. Трябваше да стане по-дебел и да се виждат по-ясно трите слоя. На вкус е супер, моите хора го харесаха много. 

 

Рецепта: https://receptite.com/рецепта/умен-сладкиш 

 

 

196.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 6
Публикувано:
  На 23.04.2020 г. в 14:41, Eva eva каза:

@samuraika, точно вчера си говорихме с моите приятелки колко хубаво си изкарахме в Япония и как пак ни се ходи 🙂 Остави ги снимките, то като е вкусно си личи 🙂

 

Вчера направих един умен сладкиш, малко не му прецених размера на тавата. Трябваше да стане по-дебел и да се виждат по-ясно трите слоя. На вкус е супер, моите хора го харесаха много. 

 

Рецепта: https://receptite.com/рецепта/умен-сладкиш 

 

 

196.jpg

Разшири  

Абе, вие не ядете ли много сладко? Ако все така си хапвате и не ви се лепИ - завииииииииииижд!
Ние с двата  мижави козунака и едното тортЕ, ще се пазим от подобни вкусотии, поне, два месеца:(((((((

Публикувано:

Супер готино изглежда сладкиша. Ама не е за мен, отгледала съм си поясче, а явно моренце няма да има.

От мен "карантинен рамен" 😂😂. Каквото има в кухнята.

IMG_20200423_191203.jpg

  • Харесвам 12
Публикувано:
  На 23.04.2020 г. в 15:57, AlexandraKo каза:

Абе, вие не ядете ли много сладко? Ако все така си хапвате и не ви се лепИ - завииииииииииижд!
Ние с двата  мижави козунака и едното тортЕ, ще се пазим от подобни вкусотии, поне, два месеца:(((((((

Разшири  

Аз не ям изобщо сладко 🙂 Моите хора я хапнат по едно парче на ден, я не. Другото раздавам по съседи, които са роднини 🙂

  • Харесвам 3
Публикувано:

Не е целия.:))))

У нас - здравословна баница, с кисело козе  мляко на Фермер,  за вечеря.От това, в стъклените буркани, много го харесваме:))))

 

1471504D-932B-4E76-8E9D-8E01D210E322.jpeg.7b010708b3ddbf46893e4810adf17832.jpeg

 

За баницата ползвам тези кори,прясно и кисело мляко,по 200 гр.5 яйца, 100 гр масло и 250 гр.от това сирене,настъргано.

В пакетчето корите са три,редя си и заливам,както обикновено,с всичко разбъркано ,като оставям малко от сиренето,на половината печене,поръсвам отгоре и допичам.Пека 45 минути на 180 градуса.

 

1041642497_IMG_20200423_1835442.jpg.3efe5773ee9f6c573fe3a0a339643eeb.jpg

 

1031102808_IMG_20200423_1935292.jpg.27f577260f6e7da54ded8414483752bf.jpg

 

1599712349_IMG_20200423_1950202.jpg.6bd000e4fe8a88a32f2b95d352ffb623.jpg

 

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
  На 23.04.2020 г. в 18:02, AlexandraKo каза:

У нас - здравословна баница

Разшири  

Ооо, любимите ми кори. От години само с тях правя баница и то по рецептата от опаковката. Препоръчвам ги с 2 ръце! 

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.