Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Радвам се, че показвате "неуспехите си", защото аз изобилствам с тях.  😄

Среднощен провал: чийзкейк с рикота и боровинки.

cake.jpg.026c092e23ebf2ea8bfb49b7a556bdf7.jpg

Реших да комбинирам две независими рецепти в една. След като преборих американска рецепта за блат за кето пай, с трудни за следване мерни единици, стигнах до печенето. Нашата фурна има толкова програми, че още не съм прочела за какво служат всички. Не знам защо в някои рецепти пише просто "печене", като това има толкова много вариации. Вентилаторът на едни, не е моят вентилатор разбира се, имам поне 4 програми с различно вентилаторче. В следствие, въртях копчето на всичките програми с вентилатор и следях на око и мирис. А мирисът от ореховия блат в началото беше страхотен, чак разбуди полузаспалите на дивана. Но дотук със самочувствието, че ще ми се получи. Сега имаме само ядлив крем и изгорял до горчивост блат. А кремът е кутия рикота от Лидл (250г), едно яйце, 5-6 боровинки и сладост (при мен е 2сл подсладител).

• Харесвам 7
Публикувано:

Фурните никога не са еднакви и няма как да стане винаги идеално без проби и грешки...

Ако го докараш добре от втория път си майстор.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Напоследък съм толкова гладна, че както имаше една шега, трябват ми няколко диети, за да функционирам. И не мога да си позволя провали 😄

• Харесвам 4
Публикувано:

@Sju, в указанията на моята фурна си пише всяко вентилаторче с какво предназначение е.

Дори пише и кой вид сладкиш на каква програма, на кое ниво и за какво време ще се изпече най-добре.

До момента не ме е подвела.

(с изключение на едни пържоли, но за това обвинявам качеството на месото, а не фурната)

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Sju каза:

Радвам се, че показвате "неуспехите си", защото аз изобилствам с тях.  😄

Среднощен провал: чийзкейк с рикота и боровинки.

cake.jpg.026c092e23ebf2ea8bfb49b7a556bdf7.jpg

Реших да комбинирам две независими рецепти в една. След като преборих американска рецепта за блат за кето пай, с трудни за следване мерни единици, стигнах до печенето. Нашата фурна има толкова програми, че още не съм прочела за какво служат всички. Не знам защо в някои рецепти пише просто "печене", като това има толкова много вариации. Вентилаторът на едни, не е моят вентилатор разбира се, имам поне 4 програми с различно вентилаторче. В следствие, въртях копчето на всичките програми с вентилатор и следях на око и мирис. А мирисът от ореховия блат в началото беше страхотен, чак разбуди полузаспалите на дивана. Но дотук със самочувствието, че ще ми се получи. Сега имаме само ядлив крем и изгорял до горчивост блат. А кремът е кутия рикота от Лидл (250г), едно яйце, 5-6 боровинки и сладост (при мен е 2сл подсладител).

По принцип, ако печеш на вентилатор трябва да намалиш с 20'С градусите, които са зададени без вентилатор т.е ако е дадено да се пече на 180'С без да е споменато с вентилатор, с вентилатор печеш на 160'С.  Аз имам също май 4 програми с вентилатор и основно с вентилатор пека по различни причини - едно, че ми изгоря долния нагревател и сума време не ми се занимаваше да викам техник, така че използвах задния (турбо) нагревател, отделно че може да слагаш по две нива наведнъж. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Бръмбар каза:

Аз пък направих един кекс без захар. Не защото исках да е диетичен, а защото забравих захарта 😕. Имах едни 5 белтъка, останали от разни манджи, дето само жълтъците се използват. Обикновено ги изхвърлям, но този път ги събрах и зачудих какво да ги правя -не ми се правеха Павлови, целувки и прочие и избрах този кекс -тъкмо с 5 белтъка: https://recepti.gotvach.bg/r-35579-Домашен_кейк_с_белтъци

Нямах орехи 50г, но имах пакет бадеми 80г - сложих. Нямах портокалови корички захаросани, но имах едни лимонови стърготини  в пакет, сложих всичко което беше в пакета - да дават аромат. Нярязах и 2 зелени смокини от сладко и 4 фурми, разбих белтъците, добавих уж всичко друго и изпекох. Като извадих кекса и реших да го опитам - брей, тоя кекс не е много сладък. Аз захар сложих ли? - Не.  А в рецептата дали имаше?! Погледнах -има. Къде ми е умът, не знам. Но за закуска с кафето сутрин става, тъкмо  по-диетично, поръсих му малко пудра захар, със сладостта на фурмите и смокините не е съсвсем несладък. Иначе на структура и аромат ми харесва.

DSC03159.JPG.8a23739a17fd82f0ac6beb04fab25bc1.JPG

Аз никога не слагам захар в кекс.  Винаги подслаждам с пресни плодове - ябълки, фурми, сини сливи, каквото имам. А вместо брашно слагам овесени трици и овесени ядки  в равни пропорции. За спойка - кисело или прясно мляко и яйца, ядки или семена задължително. За по- добър външен вид понякога го разпределям във формичките за мъфини.  Става чудно и особено за закуска на детето в училище е идеално. 

• Харесвам 3
Публикувано:

@Бръмбар, по рецепта например крема си е печене с вентилатор, ама аз имам няколко варианта и всеки естествено прави различно поражение върху храната😄

преди 1 час, Lyubina каза:

@Sju, в указанията на моята фурна си пише всяко вентилаторче с какво предназначение е.

Дори пише и кой вид сладкиш на каква програма, на кое ниво и за какво време ще се изпече най-добре.

До момента не ме е подвела.

(с изключение на едни пържоли, но за това обвинявам качеството на месото, а не фурната)

Аз я четох веднъж, опитвах да правя кекс, отне ми поне двойно време на описаното вътре 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, AlexandraKo каза:

Наплесках една торта, ако става за ядене, ще кажа рецептата:)))))Сега седи в хладилника.

232BE971-8516-45F3-8FAE-C28E300CA628.jpeg.5dfa569d91c0576e12de21a6560df172.jpeg

И готвя любимата ни манджа от коприва.

Сготви се вече:))))

BA754068-A490-44C6-B14B-117EC2DBFC2E.thumb.jpeg.a5fd2debeafee1cf1f575cafd051750c.jpeg

Ехееее, тортата става за ядене:))))

A40C9F16-4227-42AF-9984-B292CC5573C1.thumb.jpeg.dd9ddab046e11eccae711d27eb3d270f.jpeg

Да кажа, мързеливата рецепта:)))

В Берьозката продават готови блатове за торта - Медовик се наричат.В един пакет са 5 броя.

Направих крем от течна сметана 35%, пак оттам+маскарпоне+2 лъжици еритритол. Разбих с миксера на пухкав крем и намазах , между блатовете. Един шоколад 72%какао със стевия, го направих на трохи в чопъра, заедно с 200 гр орехи за отгоре. 

Супер вкусно стана , само  един час поседя в хладилника и е готова.

На мен,  в правенето на торта винаги, най- мъчната част е печето на блатовете.

Хората са го измислили:)))

А кремът - може най- разни вариации, маслен, сметанов, желиран, с плодове.

Ето ги корите:

AB71F703-3ADA-41BA-8211-865056820F08.thumb.jpeg.b9c894b60a76b71ae377da0f3cce4181.jpeg

А в любимата манджа освен коприва какво друго има?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , slujitel каза:

А в любимата манджа освен коприва какво друго има?

Коприва,лапад,малко вегета, 1 буркан домашни домати,пресен лук,джоджен, две супени лъжици ориз,  и масло.

Кипвам копривата и лапада,изхвърлям водата и слагам всичко останало наведнъж .

Лесно и вкусно,ама,всичко е от нашата си градинка на село.

• Харесвам 2
Публикувано:

Пълнен патладжан с кайма, поръсен с галета, разбъркана с песто и запечен до хрупкавост, след което настъргах кашкавал и го дозапекох

IMG_5103.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
На 25.10.2020 г. в 19:07, Juliaaa каза:

Баница с домашно масло гхи. Изобщо не е диетична 😇

IMG_20201025_190011.jpg

IMG_20201025_190649.jpg

Вкусно изглежда баницата! Когато имате възможност, може ли рецептата. Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Пълнен патладжан с кайма, поръсен с галета, разбъркана с песто и запечен до хрупкавост, след което настъргах кашкавал и го дозапекох

IMG_5103.jpg

Този патладжан, но обелен предварително и запечен върху канапе от  доматени филийки, леко посолени, става много сочен. Ще ви хареса със сигурност. Пробвайте.

• Харесвам 2
Публикувано:

Този си беше сочен, а това, че не е предварително обелен дава по-голяма устойчивост на "лодките".

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, chandni каза:

Този си беше сочен, а това, че не е предварително обелен дава по-голяма устойчивост на "лодките".

Да и е по удобно за изгребване, остава , само кожичката накрая:)))

И ние много ги обичаме тия лодки:)

• Харесвам 3
Публикувано:

Закуската  тази сутрин:

9F6B22F3-0379-4127-A232-3A9B261439FF.jpeg.c31e27f63c36df9545e11a93b0898774.jpeg

А от тортата, дето я правих оня ден,  остана, по едно такова крайче:)))))

Тия дни ще плескам пак.Много ни хареса.

9985CFA3-747D-42E4-AE7A-206484E4FDAC.jpeg.0ece0c911280ae114d1260bfdaecbf60.jpeg

Сър Антъни, дето сладко не яде, само подпитва, дали ще има пак:)))))

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 32 минути , Lyubina каза:

Малееее, пък аз си мислех че съм единствената луда, която става по тъмно. 

Всяка сутрин, ние ставаме в 4.45, в 7.00, вече посрещам първия си пациент:))))

• Харесвам 6
  • Шок 8
Публикувано:
преди 8 часа, violeta каза:

Приготвяме с детето страшна закуска 🙂 страшна в буквалния смисъл 🙂 

A51F0D19-94BA-440E-B40F-6E305BFE57E8.jpeg

C83490C4-404B-4403-9606-D501231DA983.jpeg

Супер ви е закуската!

Днес наплесках нова торта, пак с блат от Берьозка.Този път взех от другия вид - с парченца сини сливи:

1D0ED478-F1A0-4468-8F0C-30F5F702DF7C.thumb.jpeg.6dccc6b4b34c061df245da04a5bb51a2.jpeg

Направо си я броя за Гараш / е, почти, де:)))/.

Кремът:

Течна сметана, маскарпоне, какао и еритритол.

Взех стевия, колкото да се уверя отново, че не я харесвам, горчи ми и това си е:(((

Мислех с нея да подсладя, ама, пак си турих еритритол.

Отгоре - орехи и тренирам за Коледа - елхички и еленчета:)))

1D95EF2D-5A89-4FD5-92A8-8F4DEF31ED3E.thumb.jpeg.babfb88e456ab07b1030cd1155c322c8.jpeg

Вкуснотийка, голяма:)))

Как и хванах цаката на тортата, с тия блатове - просто чудно!

8E9DFB83-5BB7-4EBF-8D4C-FFB136C95FBA.jpeg

• Харесвам 10
  • Браво 4
Публикувано:

Ние днес сме на леща с някакви дебърцини на скарата 🙂   Вчера - панирани калмари и скордаля. Чудна стана, повече се хареса с картофи, вместо само с хляб и орехи, по тази рецепта  https://www.bonapeti.bg/recepti/skordalya/  Не успях да снимам, че бяхме много гладни 🙂 

И от вчера едни коледни мъфини, по тази рецепта http://muffincho.com/recipe/коледни-мъфини/ 

265.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 18 минути , Eva eva каза:

Ние днес сме на леща с някакви дебърцини на скарата 🙂   Вчера - панирани калмари и скордаля. Чудна стана, повече се хареса с картофи, вместо само с хляб и орехи, по тази рецепта  https://www.bonapeti.bg/recepti/skordalya/  Не успях да снимам, че бяхме много гладни 🙂 

И от вчера едни коледни мъфини, по тази рецепта http://muffincho.com/recipe/коледни-мъфини/ 

265.jpg

И аз съм си купила червени и зелени кошнички за коледни мъфини:))))

Заглеждам тука едни:

AA9BB38D-8E98-4717-B836-DF0868C26957.jpeg.c76c4bd1b95ea850bb5cbc8bcad4366e.jpeg

Някой знае ли, къде се продават захарни фигурки онлайн?
Че ме мързи да обикалям по кауфландовете:))))

• Харесвам 2
Публикувано:

От понеделник в Лидл има разни неща за украса- захарни фигурки, фондан и др. Може нещо да ти хареса в случай, че имаш наблизо.

Screenshot_20201029-062836~2.png

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

И аз съм си купила червени и зелени кошнички за коледни мъфини:))))

Заглеждам тука едни:

AA9BB38D-8E98-4717-B836-DF0868C26957.jpeg.c76c4bd1b95ea850bb5cbc8bcad4366e.jpeg

Някой знае ли, къде се продават захарни фигурки онлайн?
Че ме мързи да обикалям по кауфландовете:))))

В Лидл от понеделник ще изобилства със сладкарски джиджавки за Коледа

опс писали сме заедно

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.