Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, Deskar каза:

В подготовка за довечера:) за първи път пробвам домашни бонбони, шоколадови бухалчета с два вида пълнеж, белите — с ганаш шоколад и инстантно кафе, черните  — с бадемов марципан и амарето, по рецепта на Йоли

 

Ще напълня и аз чушки с карфиол, много благодаря за идеята, тамън малко да неутрализирам захарта в бухалите:)

 

 

C7BAF088-6173-4657-9461-F7D38DCE1BC7.jpeg

2DDFCB74-4D5F-4450-A3CB-4BA5435F525C.jpeg

Ейййй, страхотни са ти бухалите, браво!

 

@Julian999,заради тебе, днеска търчах за гювечета, пекат се, след малко ще покажа:))))))

Зор, докато ги намеря сини:))))

 

FB420CE7-A37B-402B-855D-C1658FC260EE.thumb.jpeg.472a9968f8713673d89d0f7020bf249c.jpeg

 

 

Ето, готови са:

 

 

 

CF8D9EDE-DC3A-4849-8F6D-7E8782226E7E.jpeg.9f8f0efef962ab1811078decf7bcfd81.jpeg

Зеленчуци, като за миш-маш, прошуто, накрая - козе сирене и яйцето.


Хехе, еднакви са, а пък едното изглежда по- възрастно:)))))

 

Тия дни ще майсторя и аз един сладкиш с ейпълки, по много интересна рецепта. 

Ама, да доядем тортата и тогава:))))

  • Харесвам 19
  • Браво 1
Публикувано:

Заредих в сол едно голямшко пуешко филе по метода на DaBo. 

Даже файл си отворих с рецепти и  идеи от форума, очертава се активна готварска зима, много ви благодаря, че споделяте рецепти и снимки, така не  е толкова самотно всичко.

 

 

 

  • Харесвам 11
Публикувано:

Днес направих пиле "Жулиен", хелоуински мъфини и сладки с паяци, така за настроение. Не празнуваме Хелоуин попринцип, но защо пък да не си намерим още един повод за малко радост. 😁🎃

 

IMG_20201031_181626_997.jpg.1303ef0b6e00ee11436dbdecdc6a1eca.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 7
  • Смея се 1
Публикувано:

И аз да се включа: крем супа с тиква и леща за обяд и бавно печена сьомгова пъстърва (доколкото 30мин минават за бавно печене) с картофи за вечеря. И нещо като бонбони с фурми и фъстъчено масло:

 

 

DSC03168.JPG

DSC03184.JPG

DSC03176.JPG

  • Харесвам 30
Публикувано:
преди 2 часа, Deskar каза:

очертава се активна готварска зима

А-хм 🙂. Аз даже другия уикенд ще започна с коледните сладки, че както ни затвориха пак, поне да има някакво забавление...

Днес на обед приготвих набързо паста ал помодоро (спагети с доматен сос, пармезан и босилек.. ама замразен, че забравих сутринта да купя от пазара). Много бях чувала за тази рецепта, но досега не я бях правила. Да се чуди човек защо, понеже много ми хареса!

 

20201031_124049-01.jpeg

  • Харесвам 22
Публикувано:

Нашата Страшна вечеря 🎃👻

1. Челюсти и очни ябълки върху канапе от зелена салата с пушена сьомга, зелена ябълка и скир;

2. Хищна риба ципура;

3. Порция детски мозък от злоядо дете😆

4. Страшен чийзкейк с тиква 😋. Добре че за Хелоуин кривите форми са ефект, а не дефект, че паяжината ми се размина със сладкарския майсторлък и баш си стана хелоуинска. С моята сръчност, като махах ринга ми се заби пръста в единия край и малко окепазих иначе гладкия чийз-блат. Сега се сетих, че можеше да снимам забития пръст и нямаше да е дефект в уменията ми🙃

Последно нестрашна печена тиква с мед, орехи и канела, която разнесе страшен есенно-зимен аромат из дома🥰. През следващите дни аз ще си я изям 😁

 

 

 

51CBE9B8-0D41-46A8-A311-711F613D698F.jpeg

625FBFDD-BA3A-4784-B9FD-5ED24EB78BF2.jpeg

F6E4A2AD-CAEF-405C-8D42-0C988BA869C8.jpeg

138F62F8-E71C-4CDF-8E36-9BC900DFF21B.jpeg

0FFACC79-146E-445F-889D-F088FAFD9F1D.jpeg

15C7DE73-F96D-4AFF-A6AF-F055B469E7C6.jpeg

727CD1DD-FD6B-4DF5-A07C-880AACF4DA89.jpeg

8885B6BD-9321-4344-B80A-6B6FABB855DF.jpeg

AB90D951-1743-4749-8676-6B3627E85595.jpeg

EBE5D8BE-D98E-4853-8D5D-03261C110F0B.jpeg

  • Харесвам 16
  • Браво 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

Ейййй, страхотни са ти бухалите, браво!

 

@Julian999,заради тебе, днеска търчах за гювечета, пекат се, след малко ще покажа:))))))

Зор, докато ги намеря сини:))))

 

FB420CE7-A37B-402B-855D-C1658FC260EE.thumb.jpeg.472a9968f8713673d89d0f7020bf249c.jpeg

 

 

Ето, готови са:

 

 

 

CF8D9EDE-DC3A-4849-8F6D-7E8782226E7E.jpeg.9f8f0efef962ab1811078decf7bcfd81.jpeg

Зеленчуци, като за миш-маш, прошуто, накрая - козе сирене и яйцето.


Хехе, еднакви са, а пък едното изглежда по- възрастно:)))))

 

Тия дни ще майсторя и аз един сладкиш с ейпълки, по много интересна рецепта. 

Ама, да доядем тортата и тогава:))))

Ей супер са , и наще са новички жената онзи ден ги беше купила ,,😉 ще пробваме и твоята рецепта . А днес за закуска беше направила едни кифлички..... 

 

IMG-20201031-WA0021.jpg

IMG-20201031-WA0023.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:

Днес имах по голям късмет-6 манатарки,6 дебелкини и 3 булки.Сега вариациите ще са повече-панирани дебелкини,пица с пресни гъби и може би едно ризото с пресни манатарки.

 

FDEBC19A-EF89-4659-933F-F2370A7589E4.jpeg

  • Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Emil Chakalov каза:

Днес имах по голям късмет-6 манатарки,6 дебелкини и 3 булки.Сега вариациите ще са повече-панирани дебелкини,пица с пресни гъби и може би едно ризото с пресни манатарки.

 

FDEBC19A-EF89-4659-933F-F2370A7589E4.jpeg

Браво на теб!
Днеска, само гурме-материали си заловил:)))

  • Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Светославов said:

Аз пък до преди малко тешах носталгията си по Непал с нашенско подобие на дал-бат. 

В хижа Иван Вазов имаше нещо такова 🙂 

Аз направих някакъв баркоч за дребния, да трупа мускулна маса 🙂 

 

·      1 ч.ч. овесени ядки /финни/;

·      ½ ч.ч. мед;

·      2 ч.л. какао;

·      1 кафе;

·      5 с.л. кокос

Разбърква се хубаво и се разстила в тавичка с хартия. Стои в хладилник 2 часа.

 

 

267.jpg

  • Харесвам 13
Публикувано:

Направих ябълков сладкиш, като взех идеята от това клипче / месихме козунак , по идея на същата дама/:

 

 

 

Само че, за да е НВ, направих промени:

 

Вместо грис - 200 гр смлени овесени ядки

Вместо бяло брашно - орехово - 200 гр.

200 гр. смлени орехи

Вместо захар - кристален еритритол

Вместо мляко и масло - сложих сметана 30%

Не е в кръглата форма, а в правоъгълна.

 

И воала, с едно еленче в гората:)))))

 

3A39DD00-04CD-4F73-B20C-9B64D11A3BE8.thumb.jpeg.167d5f9df954f402ffed1b035c609e25.jpeg

 

B62970E7-9C57-4407-9DDF-9B0111BDFB81.thumb.jpeg.8c34708d675456c4927dd4261518cfa4.jpeg

 

Много вкусно се получи. Тъмно е, от ореховото брашно.

 

 

  • Харесвам 12
Публикувано:

Едни печени картофки с чесън. Картофът нарязвам на 4, овкусявам и нареждам в тавата за мъфини, с по едно чесънче в средата.

 

C26859BD-EE59-4AAA-A6FA-B660F2C319EE.thumb.jpeg.8c2c83863c2b7049267036df6a88c1d9.jpeg

 

Ще бъдат гарнитура на едни , много вкусни ущипци, купувам ги от Лидъл и ги пека в конвекторната фурна, на решетката, за да  се елиминира мазното:

 

71140C49-A5AA-40E7-BD01-A36DBB5C1409.thumb.jpeg.28a485aceb6d8b09b1d02ec2adbe218b.jpeg

 

 

  • Харесвам 17
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Едни печени картофки с чесън. Картофът нарязвам на 4, овкусявам и нареждам в тавата за мъфини, с по едно чесънче в средата.

 

C26859BD-EE59-4AAA-A6FA-B660F2C319EE.thumb.jpeg.8c2c83863c2b7049267036df6a88c1d9.jpeg

 

Ще бъдат гарнитура на едни , много вкусни ущипци, купувам ги от Лидъл и ги пека в конвекторната фурна, на решетката, за да  се елиминира мазното:

 

71140C49-A5AA-40E7-BD01-A36DBB5C1409.thumb.jpeg.28a485aceb6d8b09b1d02ec2adbe218b.jpeg

 

 

Чудна идея.На картофките слагаш  ли мазнина?

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Алекс, а защо бягаш от мазнината? Нали кетото си е баш мазно хранене? Или не обичате мазничко, а може и някой да има проблем, де, то всеки си е с различен организъм. 

И, за да не е спам - ястие 4 зърна (нахут, грах, червен боб, бял боб) с малко пръжки вътре. Никога не би ми хрумнало да съчетая различни видове варива, но в Хемингуей веднъж ядох (там освен моите бяха сложили и перлен ечемик и леща) и беше с телешко, ама аз нямах. Подправките са си по мой вкус, но е доста здравословен неживотински протеинов микс според мен. Пръжките са за разкош, вече няма вегетарианци у нас, но без месо е даже по-добре. 

IMG_20201031_184323.jpg

  • Харесвам 16
Публикувано:
преди 51 минути , jungfraujoch каза:

Чудна идея.На картофките слагаш  ли мазнина?

 

Лееекинко ги ръсвам със зехтинец:)))

 

Стават хрупкави, чесънчето също е много вкусно.

Ей ги , в чинията вече:)))

 

B7B2F854-5575-42F1-965D-E41A8843A165.thumb.jpeg.9b41b9d54658df3728cb11c29817324f.jpeg

 

преди 1 минута , luba_rizova каза:

Алекс, а защо бягаш от мазнината? Нали кетото си е баш мазно хранене? Или не обичате мазничко, а може и някой да има проблем, де, то всеки си е с различен организъм. 

 

IMG_20201031_184323.jpg

Мазно е да, ама, да съм сложила мазнината аз. За да знам, какво точно е. А в готовите кайми / тия ущипци ги купувам готови/, кой знае, какво слагат, та предпочитам да се оттече:(

  • Харесвам 9
Публикувано:

Снощи посрещах гости и реших да експериментирам със салатата и десерта. Основното не го снимах, че съм го правила и друг път. Беше "Бьоф Строганов. За разядки предложих "Баба Гануш" и тиквички с крема сирене. Много съм щастлива, че успях да направя някой друг буркан "Салата Ропотамо", дали ще дочакат зимата, ще видим.Извинявам се за качеството на снимките.

IMG_20201031_212259.jpg

IMG_20201031_193630.jpg

IMG_20201031_193559.jpg

IMG_20201031_192201.jpg

IMG_20201031_095838.jpg

  • Харесвам 22
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

Направих ябълков сладкиш,

И аз направих "Трите чаши" преди седмица, като спазих точно рецептата от клипчето по-долу. Стана вкусен сладкишът, но не си заслужаваше труда - цялата ми кухня се напълни с купи, чаши, касерола, ренде, кафемелачка( за овесените ядки), форма за печене, белачка, сито за пудра захар и т.н...Та, тази рецепта няма да я уважа втори път. 🙂

 

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, marycap каза:

И аз направих "Трите чаши" преди седмица, като спазих точно рецептата от клипчето по-долу. Стана вкусен сладкишът, но не си заслужаваше труда - цялата ми кухня се напълни с купи, чаши, касерола, ренде, кафемелачка( за овесените ядки), форма за печене, белачка, сито за пудра захар и т.н...Та, тази рецепта няма да я уважа втори път. 🙂

 

А,като готвя,няма значение какво,положението с употребените съдове е същото,та не ми направи впечатление:))))

Но за това,човек пробва разни рецепти и ,ако му хареса-повтаря,ако не - опитва следващата.

На мен ми хареса и ще правя пак:))))

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, elenitta каза:

Снощи посрещах гости и реших да експериментирам със салатата и десерта. Основното не го снимах, че съм го правила и друг път. Беше "Бьоф Строганов. За разядки предложих "Баба Гануш" и тиквички с крема сирене. Много съм щастлива, че успях да направя някой друг буркан "Салата Ропотамо", дали ще дочакат зимата, ще видим.Извинявам се за качеството на снимките.

IMG_20201031_212259.jpg

IMG_20201031_193630.jpg

IMG_20201031_193559.jpg

IMG_20201031_192201.jpg

IMG_20201031_095838.jpg

Такава разкошна трапеза си подредила,браво!

Екстра са си снимките :)))

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Такава разкошна трапеза си подредила,браво!

Екстра са си снимките :)))

Благодаря ти много! Купих си наскоро посуда от Троян и не мога да й се нарадвам.

  • Харесвам 5
Публикувано:

Еха, какви неща само сте приготвили 🙂

Времето застудя, пътуването невъзможно, така че се включвам пак да ви следя и веднага си приготвям файл от темата с идеи за изпълнение 😀

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 29 минути , jul каза:

Еха, какви неща само сте приготвили 🙂

Времето застудя, пътуването невъзможно, така че се включвам пак да ви следя и веднага си приготвям файл от темата с идеи за изпълнение 😀

 

Ама и ти давай идейки , де!

Нали целта е, да сме си дружно полезни:)))

 

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.