Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Врътнах набръжко едно гуакамоле, по моята рецепта:

 

Авокадо

Чесън

Сироп от нар

Зехтин

Хималайска сол

 

Всичко в пасатора и воала:

 

793A3C90-EAE7-45E5-8CB7-B96A83E2B04B.jpeg.78837e4d23944f72a927119c2e23bc5b.jpeg

  • Харесвам 14
Публикувано:

Гледах едно видео на Гордън Рамзи за пържено пиле, и сред подправките беше включена smoked paprika (pimenton). 

Никога не бях ползвала, и при последното пазаруване грабнах една кутийка. 

 

Е, пилето така и не го направих, но пък импровизирах с пиментона в една паея със скариди. Супер се получи. Много ароматно и вкусно. 

 

image.png.64749199b6f22269d776bd1781d041ac.png

IMG_20201102_184912.jpg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
Публикувано:

С дъх на Италия.... Спагети (от водорасли и мастило от сепия) с песто, рикота, ароматни парченца сьомга и чери доматчета с поръска от пармезан. За десерт каноли ала сицилиана с крем маскарпоне, рикота, парченца шоколад и натрошени бадеми. 
B7D3980A-D48E-432A-B78A-8E2ECD829EBE.jpeg.2d7c9405f2323339b82885095ce94a01.jpeg

 

2C71E6CC-11DF-4DDE-99AF-32F30780E102.thumb.jpeg.dabe5ef88624b16fb42aec6d803e7679.jpeg

 

CAE7CF79-9F9A-4EC2-BC98-D72CA48E658B.thumb.jpeg.d11f4720e22a9f8ad35935de558b5332.jpeg

 

  • Харесвам 19
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Публикувано:

Вчера имахме приятелско семейство българи на гости и поприготвих разни неща:

 

Питки за хамбургери:

 

123324253_428264428160080_9146844333924936514_n.jpg.37418fcb76479b88b5d8df41a06b838a.jpg

 

 

Домашен хумус:

 

123348198_451041859192605_9122135583968766398_n.jpg.9f283f09ef9d2303b5b6dea2b34bf351.jpg

 

Домашно гуакамоле:

 

123116070_393513415163984_7652967170873888653_n.jpg.27cad27cb8e033d51d1f34eb9ffbc4c5.jpg

 

И дърпано свинско в тенджерата за бавно готвене:

 

123091520_834623483979139_5520585423710464110_n.jpg.b2072b387765e6030d64780348ec451c.jpg

 

Свинското обикновено го омесваме с пушен барбекю сос, слагаме в питката с добавка лук и домашно колсло (него не го снимах) и става страхотен бургер.

 

Това свинско го правя вече много години и ще дам и моята рецепта, защото винаги е било много харесвано:

Pulled pork

Свинска плешка без кост – 1.5 кг – 2 кг

Смес от подправки (виж по-долу)

2-3 големи глави лук

1 тъмна бира или голяма чаша кока кола

Уред за бавно готвене с обем поне 5-6 литра.

 

Подправки за 1 кг месо

 

1 супена лъжица качествена кафява захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка смлян кимион

1 чаена лъжичка пушен червен пипер

1 чаена лъжичка чили на прах, ако обичате пикантно

1 чаена лъжичка горчица на прах

1 чаена лъжичка лук на прах

1 чаена лъжичка чесън на прах

*1 чаена лъжичка Holy smokes Pork & Meat Rub на Badia

Качествен барбекю сос

 

Лукът се нарязва на едри полумесеци и с него се застила дъното на уреда, така че да го покрие плътно. Налива се течността, която не трябва да покрива лука.

Прави се сместа с подправките според тежестта на месото и месото хубаво се покрива с нея. Слага се в уреда върху лука и се включва на ниската степен за поне 10 часа.

 

След това се вади върху дъска за рязане и с помощта на две вилици се накъсва. Омесва се с барбекю соса.

Може да се яде самостоятелно, но много си върви като хамбургер със салата колсло и пържени картофки.

Лукът също може да се камелиризира 2-3 лъжици захар на няколко минутки на котлона, като преди това се извади от съда и добре се отцеди от събралата се на дъното течност.

 

*ако се предага на българския пазар

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 22
  • Благодаря 2
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 часа, Deskar каза:

Крем супа с крутончета от целина. Крутончетата станаха мега вкусни.

рецепта тук https://www.bonapeti.bg/recepti/krem-supa-ot-tselina-i-morkovi/

 

 

супа.JPG

Deskar, аз преди малко си бях пуснала 24кичън и бях върнала назад на Бон Апети, и май точно тази супа правеха, но не внимавах много, че готвех вечерята ;-). Аз  правих на обяд друга супа по рецепта на Бон Апети - с броколи и топено сирене - https://www.bonapeti.bg/recepti/supa-ot-brokoli-s-topeno-sirene/. На мен ми хареса, но остана неснимана.

 

За вечеря - пъстро пиле с разни зеленчуци и чедър (понеже нямах достатъчно чедър, сложих кашкавал) по рецепта от Била Кулинариум https://www.kulinarium.bg/рецепти/основни/многоцветно-пиле-с-чедър/- и чийзкейк с тиква, със стара снимка, но пак си изглежда същия (смесица от две рецепти):

 

DSC03189.JPG.cd8f638279915484f58bed91dc068670.JPG

 

1797595333_86794894_10157260745288472_2083689455075459072_o(1).thumb.jpg.34cff9680e070c6629507a69ce4ab0db.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 22 минути , bobole4e каза:

Вкусно ли стана, не е ли сухо?

Много е сочно. Вкусно е. Тиквичките обаче леко хрупаха още. Аз обичам така, но ако на човек не му харесват леко хрупкави, може би трябва да ги бланшира предварително или да пече малко по- дълго от 25 мин, както е в рецептата.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Ама и ти давай идейки , де!

Нали целта е, да сме си дружно полезни:)))

 

Май повечето сме яли, отколкото снимали, но обещавам да се поправя 😀

Чили кон карне, без карне 😆

Рецепта http://vkusnosbety.blogspot.com/2017/06/vegan-chili-con-carne.html?m=1

IMG_20181201_180528.jpg

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 минути , elenitta каза:

Той. Хлябът. Много ме зарадва рано тази сутрин. Кръстих го Ден и нощ.

received_353421929088990.jpeg

received_802929776945595.jpeg

received_1091864694604652.jpeg

received_2743245112659043.jpeg

От какво е омесен този хляб?

Публикувано:
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

От какво е омесен този хляб?

Активен въглен и пюре от тиква. От ного време се каня на този експеримент, да видим как ще се представи на вкус.

  • Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, elenitta каза:

Активен въглен и пюре от тиква. От ного време се каня на този експеримент, да видим как ще се представи на вкус.

Зависи колко въглен си сложила:)))

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, elenitta каза:

Той. Хлябът. Много ме зарадва рано тази сутрин. Кръстих го Ден и нощ.

received_353421929088990.jpeg

received_802929776945595.jpeg

received_1091864694604652.jpeg

received_2743245112659043.jpeg

Изглежда страхотно. Може ли да споделиш рецептата/пропорциите?

  • Харесвам 1
Публикувано:

Супер изглежда! И аз ще помоля за рецептата и технологията, че имам доволно количество тикви от вилата и трябва да ги реализирам 🙂

Публикувано:

Хлябът е с квас. Иначе имам рецепта и за едни питчици тиквички, които бяк качила преди 2 дни. Те са с тиква само и станаха много мекички и вкусни. Рецепта мога да дам довечера и за двете.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Да се отчета с една зелева трушийка, става за един ден, малко е сладка, но зверски пристрастяваща, на вкус и вид едно към едно с една салата, която предлагат в китайския щанд в мол Сердика, много я харесваме, и все съм се чудила глутамат ли слагат китайците в нея та е толкова вкусна. Влогът е на руски, но е лесно разбираема според мен и за младите готвачи във форума. 
https://m.youtube.com/watch?v=yIrRvapbWks

 

 

И един въпрос към DaBo, може ли да се сготви твоето дърпано свинско и без слоукукър, някакви съвети?

39CA8172-AAE0-4C82-8C92-2D3B40976C4A.jpeg

  • Харесвам 11
Публикувано:

От мен няколко манджести фотки 🙂

Триъгълни банички-пица /пълнени с доматено пюре, сирене, маслини, риган, колбас и каквото ви душа сака/-

IMG_20201103_085101.jpg

 

Тиквеник. За пръв път пробвах с мусковадова захар и много ми хареса - супер аромат придава.

IMG_20201103_165641.jpg

 

Печен на фурна лаврак със зеленчуци /пащърнак, домат, картоф/.

IMG_20201103_165535.jpg

 

Паеля. Този път се получи добре, нацелихме ориза.

IMG_20201014_195422.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

@Deskar, единственото, което ми идва на ум е слоу кукърът да се замени с гювеч. Моят слоу кукър е всъщност голям керамичен съд, който готви на не повече от 100-на градуса. Гювеч във фурната на 100-120 градуса за поне 8 часа би трябвало да свъши същата работа.

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Днес постно:)))

 

Гъбена каша с масло, няколко скилидки чесънец, черен пипер, 2 лъжици сусамено брашно и сока от подварените гъби. Накрая - магданоз.

 

E8ADB04F-D90F-453F-931A-0BF5D639FB9A.thumb.jpeg.bf7e6d9647dfb82c826c8da664cc568c.jpeg

 

И салата от пълнен домат с моцарела, краставичките на розички и твърдо козе сиренце.


A705F627-5978-4DA9-9834-F792373E4680.thumb.jpeg.182fff41b3ca2b9969ed259426b6b903.jpeg

 

Плодове и зеленчуци издълбавам с това, металното - много лесно става.

А розички къдря, с това, дето прилича на острилка.

Много полезни джиджавки:)))

 

10AAC983-639C-4D55-B933-026796BB42F6.thumb.jpeg.6edc49a5754b07cc58408b2be42bc5bf.jpeg

 

4200EBA7-9263-4EF5-AEC0-BA2A08C68B22.thumb.jpeg.bbd46be312a21d3ca9d011084cf8fddb.jpeg

 

  • Харесвам 15
Публикувано:

Granola bar с фурми, смокини, мед, овесени ядки, тиквени семки, чия, шам фъстък, бадеми и червени боровинки 🧑‍🍳 

Вече успяхме да ги опитаме и определно повече няма да си купим готови! 🙂 

 

IMG_5172.JPG

 

IMG_5160.JPG

 

IMG_5157.JPG

  • Харесвам 19
  • Браво 6
Публикувано:
преди 19 минути , chandni каза:

Granola bar с фурми, смокини, мед, овесени ядки, тиквени семки, чия, шам фъстък, бадеми и червени боровинки 🧑‍🍳 

Вече успяхме да ги опитаме и определно повече няма да си купим готови! 🙂 

 

IMG_5172.JPG

 

IMG_5160.JPG

 

IMG_5157.JPG

Може ли и детайлите за рецептата? Благодаря! 

Публикувано:
преди 1 час, Граф Вронски каза:

Може ли и детайлите за рецептата? Благодаря! 

Разбира се... 🙂

150 гр сушени фурми
150 гр сушени смокини
2-3 пълни лъжици мед
150 гр овесени ядки
35 гр бадеми
35 гр шам фъстък
35 гр тиквени семки
35 гр червени боровинки
35 гр чия

 

Ядките се прекарват през сух тиган на котлона за по 2-3 минути да се запекат съвсем леко докато започнат да отделят аромат. Смокините и фурмите се правят на пюре в кухненския робот. Смесват се всички ядки в купа, сипва се пюрето от фурми, смокини и мед и започва бъркане на ръка. Като се обърка хубаво, се разстила върху хартия за печене в правоъгълна тавичка и се прибира в камерата за 1 час и после в хладилника за още един час. След това вече може да се реже. 

  • Харесвам 14
  • Благодаря 4
  • Браво 2
Публикувано:

@chandni, много добре ти изглежда барчето! И аз преди малко направих нова порция - с овесени ядки 200 г ситно смлени, 100 г черен шоколад, 1 късо кафе, 2 л. мед, 3 л. фъстъчено масло. Моят син не обича сушени плодове и ядки, та нямам много опциони 🙂 Иначе е супер лесно приготвянето му - всичко се разбърква и отива в хладилника 🙂 

  • Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.