Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз разчиствах хладилника днес, зеленки кексчета — с блендирани останали спаначени дръжки, изостанала леко киселееща извара и останалото като за кекс, на око.

3D6FF67D-6020-4ABB-B179-798FCADD8FB3.jpeg

  • Харесвам 15
Публикувано:

Смръкчканото време днес е причина за въртене около печката. 

Разчистване на хладилника доведе до 

Мариновани гъби

20201110_114626.thumb.jpg.4fedb6a11e3be0c8142de940de74f1fd.jpg

 

Последните вече чушлета от градината- опукани, мариновани и надлежно прибрани

20201110_102300.thumb.jpg.6762072c38b75be65992614a0aa281b1.jpg

 

За вечеря - пресен сафрид, изпържен по турски тертип, че дребничък...но толкова  вкусен и чудно мезе за бира🍻...дето станаха даже две

20201110_192035.thumb.jpg.80a5e42ae621e05798755a8216b159c5.jpg

 

  • Харесвам 22
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Deskar каза:

Как се прави по турски тертип? Благодаря.

Ако питането е за рибата, в Турция така се пържи хамсия и друга дребна риба. Овалва се в царевично брашно, нарежда се плътно в кръг, толкова плътно, че при пържене остава една цяла маса. 

Ето така:

 

  • Харесвам 9
  • Благодаря 4
Публикувано:

Да Ви кажа една тайна новооткрита технология за получаване на уникален вкус на картофена салата🙂

1. Варите картофите на 6, за да стане уж по-бързо;

2. Почвате да правите морфологичен анализ на думи от домашното по Български език;

3. Не става бързо, защото наставките и окончанията Ви затрудняват и почвате да четете правилата на граматиката;

4. Забравяте за врящите картофи, останали без грам вода и загорели на дъното на тенджерата.

Резултат: Получавате уникално сочни и топящи се в устата картофчета с деликатен опушен вкус 😄

Не се шегувам невероятно вкусна картофена салата се получи, но кажете как се чисти загоряло по дъното на тенджерата. От вчера я оставих накисната с топла вода и веро, но има още😂

 

 

FFBB1FA7-665A-4EAE-B53F-D764BC7A82B8.jpeg

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 22 минути , ДиянаВ каза:

как се чисти загоряло по дъното на тенджерата

Първо пробваш с това...

image.jpeg

Ако не стане - преминаваш на следващото ниво... 

image.jpeg 

Ако и това не помогне... Нова тенджера! :laugh1:

  • Смея се 9
Публикувано:
35 minutes ago, Emil Chakalov said:

При толкова писане във форуми по всички теми бих се учудил,ако не и беше загоряла тенджерата.

Моята тенджера не я мисли. Кажи поне нещо по темата. Зареди ли бидона със зеле, кога се претака?

Публикувано:

Сготвих една крем супа от червена леща,наречена от мен "Ориент експрес" Експрес ,защото става бързо,ориент, заради това че първата червена леща, която ядох беше в Истамбул и разбира се заради подправките. Иновации по темата бяха хрян/ останал от киселото зеле/ и ималко сумак. Получи се много добре.Хрянът има антимикробно действие,а съчетано с пробиотиците от киселото зеле е добра защита за нашето тяло, предвид сложното ходене до аптеките в някакви безумни графици. Та не пропускайте варивата тази зима,съдържат витамини от групата В и цинк,все неща доказали действието си столетия. Снимката е също експресна и малко не фокусирана,обаче имам много красиви кратунки! 🙂

20201111_113331.jpg.f66c2437de2d73b1a57a87c0d5220639.jpg

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

Да Ви кажа една тайна новооткрита технология за получаване на уникален вкус на картофена салата🙂

1. Варите картофите на 6, за да стане уж по-бързо;

2. Почвате да правите морфологичен анализ на думи от домашното по Български език;

3. Не става бързо, защото наставките и окончанията Ви затрудняват и почвате да четете правилата на граматиката;

4. Забравяте за врящите картофи, останали без грам вода и загорели на дъното на тенджерата.

Резултат: Получавате уникално сочни и топящи се в устата картофчета с деликатен опушен вкус 😄

Не се шегувам невероятно вкусна картофена салата се получи, но кажете как се чисти загоряло по дъното на тенджерата. От вчера я оставих накисната с топла вода и веро, но има още😂

 

 

FFBB1FA7-665A-4EAE-B53F-D764BC7A82B8.jpeg

Аз направих същата, но заради работа от вкъщи - бях в среща и я забравих. По зле беше ситуацията с един ориз за гарнитура, който се наложи да изхвърля и да почна наново 😀.Освен с телта, която Чанди ти е препоръчала, може при търкането и сода да добавиш. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

На принципа "почиствам (но не хладилника)" нахвърлях в един гювеч тип "Троянска керамика" останали картофи, морков, лук, грах и леко запържени парченца свинска плешка. 

Сега го чакам 😊

  • Харесвам 8
Публикувано:

Какви са тези прилепи...? 🤪

image.jpeg

хубаво да ги печеш, ей. Да не остават сурови, че виж какви бели стават... :laugh1:

  • Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
15 minutes ago, Мари Николова said:

Я, това с шишчетата е много хитро! 🙂

А как са овкусени рибките?

1 л. горчица, 1 л. балсамов оцет, 1 ч.л. соев сос, 2 л. зехтин, щипка розмарин, риган и каквото ти харесва, а и счукан чесън. 

Ето по рецепта какви са със снимка, че не мога да пусна линк 🙂

От 3-4 години го приготвям така. На мен ми харесва 🙂

 

F179EEC5-1737-4DCA-BA21-5EAA3C6ED245.png

83F0CEA1-AEBE-4FAF-A009-DBBD1E3F61A1.png

27 minutes ago, chandni said:


🤪

image.jpeg

хубаво да ги печеш, ей. Да не остават сурови, че виж какви бели стават... :laugh1:

Спокойно. Обичам да загорявам😁. Защо мислиш съм сложила хартия😆

п.п. Тенджерата се почисти с телена гъба. И сода сложих за блясък🙂

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 23 часа, ДиянаВ каза:

Да Ви кажа една тайна новооткрита технология за получаване на уникален вкус на картофена салата🙂

1. Варите картофите на 6, за да стане уж по-бързо;

2. Почвате да правите морфологичен анализ на думи от домашното по Български език;

3. Не става бързо, защото наставките и окончанията Ви затрудняват и почвате да четете правилата на граматиката;

4. Забравяте за врящите картофи, останали без грам вода и загорели на дъното на тенджерата.

Резултат: Получавате уникално сочни и топящи се в устата картофчета с деликатен опушен вкус 😄

Не се шегувам невероятно вкусна картофена салата се получи, но кажете как се чисти загоряло по дъното на тенджерата. От вчера я оставих накисната с топла вода и веро, но има още😂

 

 

FFBB1FA7-665A-4EAE-B53F-D764BC7A82B8.jpeg

По подобен начин се правят картофите в Тенерифе и в Канароте като цяло. Papas arrugadas 

  • Харесвам 3
Публикувано:
2 minutes ago, Alexander said:

По подобен начин се правят картофите в Тенерифе и в Канароте като цяло. Papas arrugadas 

Викаш не трябваше да чистя загорялата тенджера, а да си я оставя и за следващия път😉

Да беше се включил малко по-рано🙂

Публикувано:

Пак съм на паея, ориза е лидълски от испанската седмица, става си както трябва с разреждане малко под 1:2. 1 чаша и малко ориз и само 2 вода.

И спиране на готвенето още докато има течност.

 

B88BF955-5DF8-4DE5-86E5-919307AAAB66.thumb.jpeg.3fdbca9af72f282c67ad7b8549d6e8f8.jpeg

60F79463-1F8A-44B1-9590-02787D19AC8C.thumb.jpeg.e87fdbe6e27be92eaf9277b6b0974d7f.jpeg

  • Харесвам 16
Публикувано:

С @Граф Вронски си хортувахме преди време за бибимбап и как да решим проблема с долсота. Ами, днес намерих решение за вкъщи и не беше никак зле (да се самопоздравя 😉 ).

И, понеже, обичам да прескачам между Европа и Азия, френска раклет, унгарски гулаш и българска баниза довършват кулинарния уикенд вкъщи.

 

20201115_125650.jpg

 

20201114_122234.jpg

 

20201115_140941.jpg

 

IMG_20200830_175101_910.jpg

  • Харесвам 23
  • Браво 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.