Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Добър апетит! Всичко ти изглежда страхотно. Можете да направите един магелански календар за кухня

На мен тия дни ми мина мисъл за магеланска готварска книга 🙂 Не за друго, ами по-лесно ще мога да намирам в нея разни рецепти, които са ми направили впечатление.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

На мен тия дни ми мина мисъл за магеланска готварска книга 🙂 Не за друго, ами по-лесно ще мога да намирам в нея разни рецепти, които са ми направили впечатление.

Или отделна тема с подраздели : супи, тестени, десерти......

И във всеки раздел да слагаме(слагат е по-правилно)  рецептите си шеф-гурутата ни 😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 46 минути , AlexandraKo каза:

Ти за коя местна фирма говориш? За Елко ли?

Не, за Попов става въпрос. От пловдивските ни приятели го знаем от години. Магазинът е на Коматевско шосе. Ние си взехме няколко луканки, които ни ги вакуумираха на място. Свекърите много им харесват саздърмата. Била като от едно време. Аз такова нещо не ям и не мога да кажа, но луканката им наистина е добра, а последния път (лятото) приятелите ни гощаваха с някакво страхотно телешко пак оттам.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

И във всеки раздел да слагаме(слагат е по-правилно)  рецептите си шеф-гурутата ни 😉

Абе каква ти тема - направо нов сайт!

www.debelanci.com

• Харесвам 2
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

Не, за Попов става въпрос. От пловдивските ни приятели го знаем от години. Магазинът е на Коматевско шосе. Ние си взехме няколко луканки, които ни ги вакуумираха на място. Свекърите много им харесват саздърмата. Била като от едно време. Аз такова нещо не ям и не мога да кажа, но луканката им наистина е добра, а последния път (лятото) приятелите ни гощаваха с някакво страхотно телешко пак оттам.

Телешкият им суджук е страхотен

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, funny каза:

Телешкия им суджук е страхотен

А, и от него взехме един, но още не сме го опитали. Те имат и сравнително кратък срок на годност, така че нямаме много време.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

преди 2 минути , funny каза:

Телешкият им суджук е страхотен

Ние харесваме повече луканката и бабека на Елко, пробвайте ги някой път.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , funny каза:

Викаш да затваряме Дестинации-те и да отворим един медицински и един раздел Домашни потреби - готвене, гладене, чистене (на етикети :laugh:)

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
В момента, chandni каза:

Викаш да затваряме Дестинации-те и да отворим един медицински и един раздел Домашни потреби - готвене, гладене, чистене (на етикети :laugh:)

Миии, така и така всички ( или поне 90%) от опитите ни да пътуваме се провалят в момента . А пък като ви гледам с какво желание готвите, току виж ми се доготвило някой ден и на мен :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Ми то , горе долу е тъй - най- много писаници в Ковид-ската и в готварската:)))))

преди 1 минута , funny каза:

Миии, така и така всички ( или поне 90%) от опитите ни да пътуваме се провалят в момента . А пък като ви гледам с какво желание готвите, току виж ми се доготвило някой ден и на мен :grin:

Хехе, мене по Ковид-ско време, ме изби на готвене:((( 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Ние харесваме повече луканката и бабека на Елко, пробвайте ги някой път.

Не съм я чувала дори тази марка. Но с удоволствие ще я опитам следващия път. Благодаря за препоръката! То и колко може да вземе човек със себе си по самолетите - няколко парчета, колкото да има за някое друго бг събиране.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

Колети да пращаме ли? 😆

Не, давайте насам 😄  Като гледам Европа няма да отвори скоро свободно, пак ще вървя към Киев 🙂 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

Колети да пращаме ли? 😆

Е, помни какво си предложила, че не се знае кога ще си поискам обещаното като завещано. 😂🤣😂

преди 2 минути , Eva eva каза:

Не, давайте насам. Като гледам Европа няма да отвори скоро свободно, пак ще вървя към Киев 🙂 

И така става! Но и аз се глася лятото за повечко прибирания към БГ. Вече има 4 авиокомпании, които ще летят към Бургас и смятам да се възползвам. Тестове, без тестове - хич не ме интересува, важното е да може да се лети. 🛫

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 22 минути , chandni каза:

Заразно е! Питай @Lindt :laugh: 

Да си имаме уважението - аз винаги съм обичала да готвя 🤣. Ама това вашето тесто силно наподобява наука - вещества, пропорции, състояния.. няма да коментирам колко математика ползвахме за ротите, за да изчислим, ако 80 грама тесто са за 30 см тиган, какво трябва да измагьосаме с радиуса, П-тата и кантарчето, за да  ползваме нашето тиганче.

А и от хуманна гледна точка е кофти - да изпека недоразвит глутен например дали е редно или не е? 

• Смея се 11
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Да си имаме уважението - аз винаги съм обичала да готвя 🤣. Ама това вашето тесто силно наподобява наука - вещества, пропорции, състояния.. няма да коментирам колко математика ползвахме за ротите, за да изчислим, ако 80 грама тесто са за 30 см тиган, какво трябва да измагьосаме с радиуса, П-тата и кантарчето, за да  ползваме нашето тиганче.

А и от хуманна гледна точка е кофти - да изпека недоразвид глутен например дали е редно или не е? 

Аз преди месец доста разгорещен разговор водих с дъщерята какво са процентите и най-вече какво е приложението им. Не ме разбра с примери за намаления в мола, за увеличение на заплата, за лихви в банки да не говорим. Накрая се ядосах и извадих от сладкото шкафче кутия с бисквити Баунти да си посладя и да се успокоя. Трябваше да е цяла, неотворена. Ама някой е мишкувал - от 8 бисквити вътре имаше само 4. Е, обясних й приложението на процентите - да може да изчисли, че баща й е изял 50% от бисквитите и е нарушил справедливото разпределение между тричленното семейство. Без майтап с тоя пример ме разбра😂😂😂

• Харесвам 1
  • Смея се 10
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , ДиянаВ каза:

Аз преди месец доста разгорещен разговор водих с дъщерята какво са процентите и най-вече какво е приложението им. Не ме разбра с примери за намаления в мола, за увеличение на заплата, за лихви в банки да не говорим. Накрая се ядосах и извадих от сладкото шкафче кутия с бисквити Баунти да си посладя и да се успокоя. Трябваше да е цяла, неотворена. Ама някой е мишкувал - от 8 бисквити вътре имаше само 4. Е, обясних й приложението на процентите - да може да изчисли, че баща й е изял 50% от бисквитите и е нарушил справедливото разпределение между тричленното семейство. Без майтап с тоя пример ме разбра😂😂😂

С риск да ме обвиниш, че ти се бъркам, ама не възпитаваш детето си правилно.

Спойлер

SCAN_20210421_0001.jpg.88dbc6742d1d62cbab1f4ba5ad25286d.jpg

• Смея се 6
Публикувано:
преди 6 минути , Goal & Boss каза:

Скрий

SCAN_20210421_0001.jpg.88dbc6742d1d62cbab1f4ba5ad25286d.jpg

Абе знам, че 8 на 3 не се дели, ама поне само една да си беше взел в бонус😛

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Абе знам, че 8 на 3 не се дели, ама поне само една да си беше взел в бонус😛

А, не, моля-моля! Защо трябва някой да взима бонуси и да се облагодетелства за сметка на другите? Ето това вече е нечестно! Достатъчно е да раздели поравно и справедливо, както е и направил! Ние вкъщи делим точно по същия начин!

• Смея се 2
Публикувано:
преди 12 минути , Goal & Boss каза:

Това е няк'ва скрита реклама на AstraZeneca...  :laugh: След кренвиршите, сега и в тортите. :laugh:

Съсипаха я тая държава!

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

Това е няк'ва скрита реклама на AstraZeneca...  :laugh: След кренвиршите, сега и в тортите. :laugh:

Съсипаха я тая държава!

Ми то майтапа настрана, ама навремето като ми казаха да се храня по-здравословно, взех да си ръся манджите със счукан аспирин.

Та колко му е да ни ваксинирват през тортите!

• Смея се 6
Публикувано:

Свински жулиени, върху канапе от печени зеленчуци, с гарнитура от артишок и мариновани лукчета.

234CB741-52DD-4F2D-A23C-0A64E671AF40.jpeg.03589dae822bd31687ec2078b3a3fa7e.jpeg

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:

Замесих аз едно тесто за фокача вчера, но ми се стори, че ще стане дебеличка и заделих половината за пици днес. Моята беше за десерт с круши, синьо сирене, орехи и накрая залях с мед. Останалите с каквото имаше за дообиране от хладилника. Фокачата е на последните две снимки. Много е популярно напоследък т.нар. фокача арт. Не го докарах много, но беше вкусно.

IMG_20210422_204819.jpg

IMG_20210422_195755.jpg

CollageMaker_202142211631786.jpg

IMG_20210421_194652.jpg

• Харесвам 16
  • Шок 1
  • Браво 9
Публикувано:
На 21.04.2021 г. в 21:18, chandni каза:

Може готварската книга да е с дестинации и по държави,  да има все пак някаква "магеланска" насоченост 😃

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• traveler
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.