Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Свинско със зеленчуци и сини сливи в подница 😀 🍷

@Дани Магелани, веднага си уважих прекрасния подарък 🥰 Благодаря ти още веднъж 🙂  

@Emil Chakalov, четох, четох рецепти и реших да импровизирам. Важното е, че има свинско и сини сливи 🙂 Добавих и пресни картофи, моркови, гъби, кромид, чубрица, мащерка, черен пипер, сол. Благодаря за насоките 🙂 Свинското го запържих предварително 🙂 

Отивам да търся нови рецепти за уреда 🙂 Сега е във фурната, но следващия път ще го пробвам в камината 🙂 

DSC_0338-2.jpg

• Харесвам 23
  • Браво 3
Публикувано:

Купих си миналата седмица десет килограмово чувалче с брашно и като гледам половината вече съм го отупала. 😄 По заявка на малкото направих козуначени кълбенца и четвъртата поред торта за рождения ми ден (шведска бадемова торта). Той беше миналата седмица, но ще я нося да почерпя родителското тяло. Та се раздадох днес, де...Сега отивам да видя мама какво е приготвила. 

IMG_20210423_170945.jpg

IMG_20210423_170531.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 16
Публикувано:
На 29.03.2021 г. в 0:43, DenitsaS каза:

Някой може ли да ми даде идея как да превърна 300 мл кондензирано мляко в някакъв крем? Моят приятел го е взел по погрешка, а не обичам да изхвърлям хранителни продукти и се сетих, че преди време се обсъждаха тези кондензирани млека доста подробно, но не знам на коя страница беше 😄 Имам останал бананов хляб и може да импровизирам с крема отгоре, но не знам какво количество мляко да сложа и на каква температура да го варя, че така е много сладко...

Допълвам си препоръките. 

Намерих много хубаво Маскарпоне на Бор Чвор , по-добро от италианско. Половин кутийка кондензирано мляко разбиваш с 500 гр Маскарпоне и късо еспресо.

Вторият път разбих само 500 гр  Маскарпоне, късо еспресо и повечко бял ром, без никаква захар. За моя вкус е екстра. Става за торта от бишкоти, бисквити или избран от теб блат.

• Харесвам 8
  • Благодаря 2
Публикувано:

Сър Антъни,който се грижи за пазаруването , донесе едно авокадо, което се оказа много хубаво и за пръв път, с една мъъъъничка костилка и с много месце:))))

Та забърках едно гуакамоле, със сос от нар, чесънец и хималайска сол.

Сетих се нещо - някой друг има ли впечатление, че хималайската сол е по-солена от обикновената?

64ECE9A3-41A1-4299-AA3E-896F068457DD.jpeg.82afc4aaf6c15b4cac0e4bd479d8cbc6.jpeg

• Харесвам 13
Публикувано:

Зеленчуково руло, с колелца от тиквички, патладжан, чери-домати и с два вида сирена.

Наздраве!

F9776EBB-D7DB-49A4-A1B1-C223FA69C809.jpeg.afe0faf5d410c7791eed94fcc344a7ac.jpeg

• Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:

Хайде и една кето-тортичка, с орехов блат и  крем от сметана+маскарпоне:

0BC27E7A-C030-45F5-B762-DC5D8153439D.jpeg.5888eab165a1abc5feb760b284bb0d27.jpeg

Установих, че колкото по-малко ингредиенти, толкова по-лесно и вкусно:))))

• Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:

Имам още от ментата, та продължавам с мохитото тази вечер. Ама за да не ме критикува @Goal & Boss, че показвам само пиене 😉, добавям снощната вечеря (таратор и печени мариновани  ребърца) и днешния мързелив shoyu ramen... барабар с мохитото, в което добавих малко малини за разкош 😂

20210423_193729.jpg

20210424_195957.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 10
Публикувано:
преди 2 минути , Goal & Boss каза:

Роце, тия снимки с дрона ли ги прави?

А, с дрон! Направо с хеликоптер 😂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:

А какви са тия шишове за плетене върху храната? Ти и друг път си ги слагала, а аз все се чудя... Каква е символиката? Да не намекваш, че трябва да се отвори тема и за плетки?

• Смея се 10
Публикувано:
На 23.04.2021 г. в 19:55, elenitta каза:

По заявка на малкото направих козуначени кълбенца

Като види човек тези кълбенца... и после обикаляй да си търсиш козунак ако си нямаш работа.... Поглеждаш и викаш... ами не е като кълбенцата :unsure:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

@Роца, с твоите мохитота, все се подсещам за интересен факт - лимонът плува, а лаймът потъва. Това е от едно домашно по английски😆. Да не се е сгорещило в Париж и ваше село по време на почивните дни, че мохитото рано-рано влиза в употреба😄.

А на @Goal & Boss бих му изпратила една циганска баница да се чуди от къде му е дошла😂

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 13 минути , Goal & Boss каза:

А какви са тия шишове за плетене върху храната? Ти и друг път си ги слагала, а аз все се чудя... Каква е символиката? Да не намекваш, че трябва да се отвори тема и за плетки?

За по-лесно заплитане на рамена са - едно налице, две наопаки 😂

(а ако наистина се чудиш - това са клечки за ядене, които ползваме, когато готвя нещо много далекоизточно - японско, корейско, китайско... имам един комплект от 7-8 чифта в различни цветове)

@ДиянаВ, да, тия дни стигнахме до 17-18 градуса, та си стана полека за мохито.

Не знаех за лимона и лайма. Ще трябва да направя едно сравнително проучване 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , Роца каза:

Не знаех за лимона и лайма. Ще трябва да направя едно сравнително проучване 😂

И така като се почне... отваряме темата " какво пиете" :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Страхотно вкусни неща показвате! 

@Eva eva - Това предполагам e някакъв гювеч?

@elenitta - след като оформиш козуначетата, оставяш ли ги да втасат за втори път или направо печеш? 

Ние днес за вечеря пилешки и кюфтенца от сьомга и сос с авокадо: 

BDA568B6-5724-428F-9E13-FB74E4356C93.jpeg.5568239054672befac5cc1fe846092b8.jpeg

AD8DD566-58AF-4BD5-90FD-CA3E3CA504E6.jpeg.2955cd6fac1f62b76848ae4e328d152a.jpeg

2A9C3ADA-3CF5-4C2A-8BC4-FA2C75E38C41.jpeg.04589874a5f7e6b5c337f96b99653547.jpeg

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 2 часа, Травеолани каза:

@elenitta - след като оформиш козуначетата, оставяш ли ги да втасат за втори път или направо печеш? 

Ние днес за вечеря пилешки и кюфтенца от сьомга и сос с авокадо: 

BDA568B6-5724-428F-9E13-FB74E4356C93.jpeg.5568239054672befac5cc1fe846092b8.jpeg

AD8DD566-58AF-4BD5-90FD-CA3E3CA504E6.jpeg.2955cd6fac1f62b76848ae4e328d152a.jpeg

2A9C3ADA-3CF5-4C2A-8BC4-FA2C75E38C41.jpeg.04589874a5f7e6b5c337f96b99653547.jpeg

Тези специално са с квас и ги оставих да втасват още веднъж, но могат да се получат и с всяко козуначено тесто. Разточваш тестото на плота в голям правоъгълник без да се стараеш много, намазваш го с плънката( в случая масло, какао и кафява захар). Загъваш го на две и разточваш пак. После с нож за пица нарязваш на ивици. Вземаш локум или парче шоколад и за почваш да навиваш ивичките като кълбенце. Аз ползвах две за всяко. Повтасаха малко, намазах ги с яйце, някои поръсих със захар, филирани бадеми и бадемов крокант. Не бива да се навиват много стегнато, за да могат да си бухнат при печене.

IMG_20210423_084557.jpg

IMG_20210423_091852.jpg

• Харесвам 23
  • Благодаря 4
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, elenitta каза:

Тези специално са с квас и ги оставих да втасват още веднъж, но могат да се получат и с всяко козуначено тесто. Разточваш тестото на плота в голям правоъгълник без да се стараеш много, намазваш го с плънката( в случая масло, какао и кафява захар). Загъваш го на две и разточваш пак. После с нож за пица нарязваш на ивици. Вземаш локум или парче шоколад и за почваш да навиваш ивичките като кълбенце. Аз ползвах две за всяко. Повтасаха малко, намазах ги с яйце, някои поръсих със захар, филирани бадеми и бадемов крокант. Не бива да се навиват много стегнато, за да могат да си бухнат при печене.

IMG_20210423_084557.jpg

IMG_20210423_091852.jpg

Благодаря много! Ще пробвам при първа възможност, децата ще им се зарадват със сигурност :). 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, AlexandraKo каза:

Сетих се нещо - някой друг има ли впечатление, че хималайската сол е по-солена от обикновената?

Имам чувството, че всяка сол е по-силна от българската, забелязала го бях още като живеех в Германия, и сега в Англия... Всеки път като съм си в България, не мога да уцеля солта на нито една манджа, ръся ли, ръся, и все ме е страх да не пресоля, а то не се усеща...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Травеолани каза:

Благодаря 🙂 Да, това е нещо като гювеч - свинско, няколко сини сливи, предварително накиснати в ракия, пресни картофи, моркови, гъби, кромид, чубрица, мащерка, черен пипер, сол. Свинското го запържих предварително. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 часа, AlexandraKo каза:

Това впечатление идва от тази особеност, че тя по-бавно се разтваря от нашата бяла сол. В смисъл, че за да прецениш дали солта е достатъчно трябва да изчакаш да се разтвори добре преди да пробваш. Иначе може да пресолиш 🙂

Препоръчват да разтваряш някакво количество във вода и така да слагаш в салати и ястия. И аз предпочитам този вариант.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 30 минути , Мари Николова каза:

Това впечатление идва от тази особеност, че тя по-бавно се разтваря от нашата бяла сол. В смисъл, че за да прецениш дали солта е достатъчно трябва да изчакаш да се разтвори добре преди да пробваш. Иначе може да пресолиш 🙂

Препоръчват да разтваряш някакво количество във вода и така да слагаш в салати и ястия. И аз предпочитам този вариант.

Благодаря ти! Не го знаех това.
Ползвам смляна, но все ставаше по-солено:(Научих се, просто да слагам по-малко.

Крем супа от прясна коприва, два домата,няколко чушки, пресен лук,чесън и джоджен.

Накрая добавих готварска сметана и при сервирането - настъргана моцарела фреска:

CA3CCE88-6C3F-4702-A023-EBF8F22187B5.jpeg.1b82e960e373913ec837217df9e1a8a3.jpeg

• Харесвам 12
Публикувано:

Благодаря на Еленита за козуначетата - смятам да впрегна детето, идеално самостоятелно занимание, тъкмо малко да живнат родителите на тишинка половин час:)

И един пастет от мен, правила съм го с черен дроб телешки, свински, патешки, пилешки, сега е с агнешки. Рецептата е тук Моята добавка към рецептата е един сварен картоф, като нямам праз, слагам само лук.

А сега подготвям дроб сарма в булото от комплекта, ще снимам ако стане ок.

IMG_2288.JPG

• Харесвам 13
Публикувано:

Давайте сега акъл защо и "простия" крем карамел не ми се получава :scratch_one-s_head:.

Като го гледам .... като на сирене ементал му е изгледа ( още е във фурната но в йенска тавичка та го виждам какъв се е накъдрил).

Уж всичко спазих, бая му да се пече на 150 градуса .... и пак тц.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.