Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

 а вечерта мъжът ми реши, че му се ядат соленки и след 30-ина минути вече ги беше метнал във фурната... :girl_crazy:

image.png

 

Ох, и аз завидях! 🙂

 

Аз снощи гледах предаване на един от любимите ми френски кулинарни автори и ютубъри, в Twitch, което този път беше посветено на рецепти от японската кухня. И, тъй като се повлиявам лесно 😂, тази вечер вкъщи имаше donburi с карамелизиран лук и говеждо. Плюс няколко странични допълнения от азиатския магазин 😂

 

20210605_201247.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:
преди 41 минути , ven62 каза:

Проблемът си е твой.

Аз си оставам хетеросексуален ... засега.

:grin:

И аз на Съра, не му давам, да припари в кухнята:))))

Има привилегията, да пазарува и мъкне всичко:))))

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , Роца каза:

Ох, и аз завидях! 🙂

 

Аз снощи гледах предаване на един от любимите ми френски кулинарни автори и ютубъри, в Twitch, което този път беше посветено на рецепти от японската кухня. И, тъй като се повлиявам лесно 😂, тази вечер вкъщи имаше donburi с карамелизиран лук и говеждо. Плюс няколко странични допълнения от азиатския магазин 😂

 

20210605_201247.jpg

Някои неща ги разбрах, други не.

На месо с орис му викат "donburi", най-вече зашото го ядат в купа, а не в чиния.

А на току-що набрания натурален зелен фасул как му викат. (най-долната купичка)

:wink:

И още нещо не разбрах. 

Това всичкото мъжа ти с тези 2 клечки ли го яде.😂

@ДиянаВ, виждаш ли - има баланс на този свят.:biggrin:

 

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Да, да😄 за булгоги със соджу признавам си да не изляза проста от двете думички, два пъти търсих в гугъл. Вече само й се радвам на Роца🙂 и на хубавите й снимки. А ориз с клечки как се яде, идея си нямам 😄

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, ven62 каза:

 

А на току-що набрания натурален зелен фасул как му викат. (най-долната купичка)

:wink:

И още нещо не разбрах. 

Това всичкото мъжа ти с тези 2 клечки ли го яде.😂

Зеленият фасул е "едамаме" - соеви зърна, както са в шушулката, сварени в леко подсолена вода. Сервират се като аперитив, ама аз сложих всичко на масата, по български 🙂 . Оранжевото горе на снимката е маринована ряпа. Но и двете не съм ги готвила аз, а са "конфекция" 🙂 .

 

Не го мислете мъжа ми, той с клечките се справя мноооого по-добре от мен... както и щерката, между впрочем 😂.

Мъжът ми има един много добър приятел от гимназията, който е с китайски произход и родителите му навремето са имали китайски ресторант. Та покрай него Роцев е усвоил боравенето с клечки и научи щерката. Аз, обаче, се учих на дРЪти години и не съм от най-талантливите в ръцете, та оризът ми се опъва 🙂 . Но вкъщи са ми свикнали да ме гледат как го гоня зърно по зърно в купичката 😂

  • Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

А ориз с клечки как се яде, идея си нямам

Бодеш зърната с клечката и ядеш! :smile:

  • Смея се 7
Публикувано:

Аз се понаучих докато бях в Шанхай да ям с клечки, но доста време си носих прибори в чантата за всеки случай, ако нямат в заведението 😀 И сега не съм от най-сръчните и макар и да имам някой и друг комплект клечки (нееднократни ;-))), ги ползвам повече за декорация, отколкото по предназначение 

 

Да се оплача - вчера сготвих някаква риба набързо вечерта, уж по сицилиански - с  песто от аншоа, каперси и магданоз.  По рецепта рибата беше треска, аз взех филетирана пъстъра поради липса на треска. Не знам от рибата ли, от рецептата ли или от моите умения и интерпретация, но само развалих рибата с това песто. Не я снимах, няма и да я повторя. И да не е съвсем спам - съботна закуска: вариация на тема овесена каша  - печена овесена каша, аз я пека във форма за кекс и я режа на парчета, та повече прилича на кекс отколкото на каша, в случая със замразени къпини в нея и пресни череши за допълнение. https://galkaskitchen.com/recipe/baked-oatmeal/

 

DSC03798.JPG.53274a64c6d0a13e2c72b9afb33e6c60.JPG

 

За обяд пържола със стара снимка, а за вечеря ще е някаква бърза паста със салата, според каквото намеря в хладилника, но пък съм доволна, че си забърсах прашлясалата маса на терасата и извадих столовете и мога да открия сезона на вечерите на тераса 🙂

DSC03763.JPG.984b656bf2dd5f2dd6325c8770b8617c.JPG

  • Харесвам 18
Публикувано:

Включване :flirt: 

Сладкиш с извара и много, ама много череши🍒

20210606_180826.jpg.91a994fffa3da43a8d7a45073ab4cba8.jpg

 

20210606_180759.jpg.e55cac745225eeac3ed7b724f3e4f475.jpg

 

20210606_180940.jpg.a08706242748410219c4b20484854534.jpg

За първи път използвах Еритрол и май не улучих дозата. Та за поправка разбих заквасена сметана пак с Еритрол и бързо сладко с череши и ягоди пак с Еритрол и така замаскирах очевидния провал.

Май предозирах като за първи опит:flirt:

Моля кето експертите да ми подскажат, 100 г захар с колко еритрол да заместя.

@AlexandraKo?

 

 

  • Харесвам 18
Публикувано:
преди 1 минута , Kalina Ivanova каза:

Включване :flirt: 

Сладкиш с извара и много, ама много череши🍒

20210606_180826.jpg.91a994fffa3da43a8d7a45073ab4cba8.jpg

 

20210606_180759.jpg.e55cac745225eeac3ed7b724f3e4f475.jpg

 

20210606_180940.jpg.a08706242748410219c4b20484854534.jpg

За първи път използвах Еритрол и май не улучих дозата. Та за поправка разбих заквасена сметана пак с Еритрол и бързо сладко с череши и ягоди пак с Еритрол и така замаскирах очевидния провал.

Май предозирах като за първи опит:flirt:

Моля кето експертите да ми подскажат, 100 г захар с колко еритрол да заместя.

@AlexandraKo?

 

 

@Kalina IvanovaС времето ще си натъкмиш дозата:)))

С 30% трябва да ти е повече Еритритолът. На 100 гр захар - 130 гр, еритритол.

Индексът на сладост на еритритола е 69%, спрямо захарта.

Ама, на първо време слагай 1:1, като  че е захар, мисля, че ще ти е добре. А пък, ако не е достатъчно , винаги можеш да добавиш.

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Калина, може ли рецептата?

Не знам, защо тази разкошотия нарече провал.

Добър вечер! Надявам се, приемате новаци.

  • Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Вятър каза:

Добър вечер! Надявам се, приемате новаци.

Приемаме, приемаме 🙂 

 

Ох, тия череши на клона 😍 🍒 и сладкишът с тях изглежда супер!

 

Днес обедът остана несниман, а вечерята беше пиле тандури с райта (индийската салата "Снежанка" 😉 ) (понеже вече знам, че не мой ви уплаша с екзотично звучащи яденета 😂)

 

 

20210606_194502.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Вятър каза:

Калина, може ли рецептата?

Не знам, защо тази разкошотия нарече провал.

Добър вечер! Надявам се, приемате новаци.

Заповядай:

4 яйца +150гр захар разбиваме до пухкав крем+ 50гр меко масло(в рецептата липсваше мазнина, аз я добавих),

200гр извара+3сл заквасена сметана смесваме и разбиваме на висока скорост (ако изварата е по едрозърнеста, ако е кремообразна само разбъркваме)+щипка сол, 1чл екстракт ванилия (по желание).

Смесваме и хубаво разбъркваме двете смеси с миксер.

Прибавяме 200гр брашно+ 1пак (10гр)бакпулвер. Изсипваме в предварително намазана с масло форма. Моята е 24см, с откопчаващ ринг и сладкиша изглежда прилично. Заравняваме сместа и нареждаме часовникообразно нарязани на резени червена и зелена ябълка(след изпичане, не си личат цветове, така че каквито имаме налични), като ги притискаме към сместа, така се получават характерни улеи.

Всичко това отнема 10 минутки

Печем 30-40 мин  на 180 С в предварително загрята фурна.

Воала...Готово.

 

И защото не знам как да се самоцитирам :girl_cray2: технически грамотно, за това копирах есенната рецепта с ябълки 1:1. Вместо ябълки, посто сложих много череши и пустия Еритрол. Но все пак да отбележа, че освен не сладко/ което успях да коригирам/, други странични ефекти не се получиха и с добавките на сладка сметана и сладко от ягоди и череши...сладкиша скорострелно се омете.

Еми толкова пъти споменах сладко...айде сега - в неделя калории не се броят:girl_haha:

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, iaia_mama каза:

Хайде на трицонкатааа..  🙂

20210607_193339.jpg

Лелеее, щях да си умра, без да знам, що е туй трицона:(((

 

CDD9A3A5-1406-47CC-BBEF-783DDA85DEB2.gif.9561a57fd0138a5e668bafbb15b944a4.gif

  • Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 50 минути , AlexandraKo каза:

Лелеее, щях да си умра, без да знам, що е туй трицона:(((

Във Варна й казват трицона, в Бургас и София - цаца  🙂
т.е. 
трицона = цаца

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Лелеее, щях да си умра, без да знам, що е туй трицона:(((

 

CDD9A3A5-1406-47CC-BBEF-783DDA85DEB2.gif.9561a57fd0138a5e668bafbb15b944a4.gif

Най-после да съм на нивото ти.  🙇‍♂️  И аз не знаех за тази дума - трицона.

:biggrin:

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 6 часа, iaia_mama каза:

Във Варна й казват трицона, в Бургас и София - цаца  🙂
т.е. 
трицона = цаца

Мадам, не ни стряскай, с такива сложни имена:))))

Ама, да ти кажа, цаца си е по-хубаво:)))

Публикувано:

Да се похваля и аз със соленките на @Monika_Koko На вид не ми се получиха много, но пък станаха страшно вкусни. Не разбрах кога изчезна първата тава. Потвърждавам, че в магеланска компания са още по-добри.

197970677_2590706681221814_4527789547918482979_n.jpg.0dd8e2f69a177f3487769286781bc27e.jpg

 

  • Харесвам 13
Публикувано:

Аз го научих по време на престоя си във Варна. Както и трицоната, и някои други подобни. 😀

Знаеш ли какво чудене се чудих първите седмици, докато слушах хората около мен.... 

 

И Странджанките в Бургас. 

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Lyubina каза:

А граца знаете ли какво е (без варненлии). 😊

A ти кая знаеш ли какво е...? :laugh: (пак без варнички, моля :crazy_pilot:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.