Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

И с още едно дребно рибе пълнят чиниите по бюджетните заведения - гюмюш. 

А на едрата кая как и думат?

На дребните рибета това не им харесвам, че като ги вземам като една от многото съставки на рибена чорба като правя, много е пипкаво чистенето. 

А по заведенията си ги пържат со все карантиите и не ми е комфортно на стомаха след това. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Светославов каза:

А по заведенията си ги пържат со все карантиите и не ми е комфортно на стомаха след това. 

Дори не си помислям да си поръчам... 

Всъщност, това е причината да не ям риба по заведенията. С изключение на гаврос-а в Гърция, където ми го носят почистен (но това е за другата тема и да не се отклоняваме)

Публикувано:

Днес сготвих пиле с ориз, доматена салата и едни мъфини с боровинки и бял шоколад. Няма да давам рецепти, че всичко беше импровизация 🙂 И да се похваля с едни спагети с пиле и броколи, които сготви моят син онзи ден 🙂 

DSC_0243-2.jpg

 

197484195_148841390515119_1217321266842949037_n.jpg

  • Харесвам 20
  • Браво 7
Публикувано:

Направих напълно ново за нас ястие, комбинация от продукти, към които не усещам никаква привързаност. Доста ме изненада с това, че беше и вкусно 🙃 

Направих около половин доза, с пълнозърнесто брашно и добавка розмарин, че мащерката ми не е пораснала толкова, че да късам цели снопчета. 

Препоръчвам 😉

 

https://www.kulinarno-joana.com/2017/08/pisaladier/

 

198567624_502071461001187_5582911046115594481_n.jpg.a204ed7e254df5e9d74956e156cfef30.jpg197216922_480661493229880_2311177316173239324_n.jpg.95ddb3bbb741de4f2acc304106399b59.jpg

198359093_337756304408584_3768372274519733010_n.jpg.6d20f536f0ff1117427b0c4e3de51fa0.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:
преди 11 минути , Lindt каза:

Направих напълно ново за нас ястие...

 

198567624_502071461001187_5582911046115594481_n.jpg.a204ed7e254df5e9d74956e156cfef30.jpg197216922_480661493229880_2311177316173239324_n.jpg.95ddb3bbb741de4f2acc304106399b59.jpg

198359093_337756304408584_3768372274519733010_n.jpg.6d20f536f0ff1117427b0c4e3de51fa0.jpg

Не знам дали е вкусно, но само като гледам твоето произведение и започвам да преглъщам 🙂 Страхотно изглежда, браво! Слагам го в любими и аз да го приготвя 🙂 

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

Не знам дали е вкусно, но само като гледам твоето произведение и започвам да преглъщам 🙂 Страхотно изглежда, браво! Слагам го в любими и аз да го приготвя 🙂 

Благодаря, дано ти хареса 🙂

Според нас е много вкусно. От този тип неща, които просто грабваш, когато си в друга държава и ще ядеш на крак. Доста ми липсват, така че си ги готвя.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Да ви кажа,че ви чета  редовно,ям редовно/но не е необходимо / и пробвам някой ваши творения. Днес съм по майсторицата Роца.Това с тагването не го зная как става,прощавай Роца!

Крилца по корейски!

20210609_194020.jpg.e3f65213bd1b6bed183e7a9744782f8a.jpg

 

Кростата  с тиквички!

20210609_184303.jpg.eee98fc94a78809dad683dde11d7484b.jpg

20210609_184320.jpg.3e21d8e9799fdd863a36098d99338d04.jpgМного ни харесаха!Благодарим!

 

  • Харесвам 18
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 10 часа, Sara каза:

Да ви кажа,че ви чета  редовно,ям редовно/но не е необходимо / и пробвам някой ваши творения. Днес съм по майсторицата Роца.Това с тагването не го зная как става,прощавай Роца!

Крилца по корейски!

20210609_194020.jpg.e3f65213bd1b6bed183e7a9744782f8a.jpg

 

Кростата  с тиквички!

20210609_184303.jpg.eee98fc94a78809dad683dde11d7484b.jpg

20210609_184320.jpg.3e21d8e9799fdd863a36098d99338d04.jpgМного ни харесаха!Благодарим!

 

Тагването става така:

Слагаш кльомба и веднага, започваш да пишеш името, отварят ти се няколко ника, от които избираш. Посочваш, който ти трябва и се получава това:

@Роца

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Предварително се извинявам на всеки, който няма време или череши 😇

Досега все правех клафути с леко втечнен център, но днес се спрях на този в блога на @Роца. Доста по-запечен и малко карамелизиран. 

Е, идва лято, ползвах кафява захар и пълнозърнесто брашно. По-лошото е, че махнах костилките, но наистина ми се струва странно да имам красив десерт, а да плюя костилки около него.

 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2014/06/clafoutis.html

 

197609444_537852154040993_1630209358693622776_n.jpg.e51ea0a46a1bd1715fb7f5a9005ce7e1.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:

Голяма проза:))) телешко шкембе, първо сварено,после-задушено с кралски печурки, в масло, бяло вино и подправки - черен/червен пипер, две пасирани скилидки чесън и мащерка.

Наздраве!

 

46AC4B3F-B97F-4BD5-A776-89F0D7F2DF5C.jpeg.f0798b8eace38e4b0e772c7fe35518d5.jpeg

 

 

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 20 минути , ДиянаВ каза:

@Pantelej Putnik, ти само лятото ли готвиш 😄? Отдавна не си се представял вкусно тук😉

Готвя по 3-4 пъти на седмица. Наистина, че отдавна не съм споделял манджа 🙂 А иначе, много мило, че си забелязала липсата ми! 🙂

  • Харесвам 4
Публикувано:

А сега като ви хванах накуп - обяснете лесно, елементарно , като за начинаещи , как се прави сос Холандез - @Вятър, @Pantelej Putnik, @Eva eva, @Роца ..... и който го може.

Пробвах един път по 3 различни описания в нет-а и трите.... отидоха в мивката.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Вятър каза:

@funny аз ползвах тази рецепта https://www.supichka.com/рецепта/86/сос-холандез 

Мислех, че е кой знае колко сложно, но нищо подобно. Но бързо стяга заради маслото.  Защо отидоха в мивката?

Ами незнам дали така се казва ама ... изглеждаха като пресечени - разделих се на по-твърда и течна част... 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Тъй като разкрихте тайната на Трицоната и Грацата, сега ви хвърлям в дълбокото с един Паур.

20210610_215325.jpg.e90f6b657fcfd3d5698f6719810cde3e.jpg

 

И супа от кладница, че не смея да я нарека някаква си шкембе чорба, за да не си навлека недоволства 

 

20210610_215306.jpg.96a4f6b6d99f466d21d03d443a763b6a.jpg

 

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

@funny бързо бъркане трябва, ако пак се случи,  добавяш малко хладка вода и пак бъркаш. То и без друго, докато сложиш чинията на масата е стегнал пустия сос. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Като сме на морска вълна да попитам. Пробвали ли сте готвене на риба тон /не консерва/ и имате ли си любима рецепта? 

Аз досега не съм, а гледах на близкия ми рибен щанд и се замислих в събота дали да не пробвам🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 42 минути , funny каза:

А сега като ви хванах накуп - обяснете лесно, елементарно , като за начинаещи , как се прави сос Холандез - @Вятър, @Pantelej Putnik, @Eva eva, @Роца ..... и който го може.

Пробвах един път по 3 различни описания в нет-а и трите.... отидоха в мивката.

Аз не правя често такъв сос и всеки път гледам за рецепта. Този път взех от тук - https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://recepti.gotvach.bg/r-4811-%D0%A1%D0%BE%D1%81_%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%B7&ved=2ahUKEwj1tPeo7I3xAhVox4sKHb3HDboQFjAEegQIBhAC&usg=AOvVaw0lkx68vXmmhzTM3EHQJZ3N&cshid=1623354930708,  като добавих и копър. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 57 минути , funny каза:

и който го може.

Не е по класическия метод с бъркане на водна баня, но... Така брои ли се? 😉

 

1459471070_Screenshot_20210515_1228435.jpg.1caae8f97f1351a2f1609d24397c4f80.jpg

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Sju каза:

Не е по класическия метод с бъркане на водна баня, но... Така брои ли се?

 

Идеята на водната баня не е ли да се сварят жълтъците, така сурови аз бих се притеснявала да ям соса :dntknw:

  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.