Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , DaBo каза:

Отдавна не съм готвила. Но не съм спряла да ям 🤣🤣🤣.

 

Из дебрите на гръцко-критската кухня:

 

76295368-4B2F-4D64-BBCE-D63B234A837B.jpeg.6ca76c883a8798ff49ce02206c3a6cb5.jpeg

 

6F05EA96-C22A-4B97-AF5D-1F7985BDDF47.jpeg.652adc803cbda84ce787ea6c5dac02a6.jpeg

 

B98ED0DB-75EB-4A76-AD14-2D38DD67170D.jpeg.d637b2d663d45c0c90ffffed3cd92749.jpeg

 

90864567-8691-4B37-B67B-11ADFAB13690.jpeg.a6a79fe0b6d5c6ff423d26c75469d697.jpeg

 

E0A8FEDF-81F0-448A-B889-CC074FDDC5DC.jpeg.6c0dc67244586e9bb94b33149c35bad4.jpeg

Цветчета!  Хубави ли бяха? 

Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Цветчета!  Хубави ли бяха? 

Страхотни! Вече не знам на колко места си ги поръчваме и нямат засечка досега! 😉

  • Харесвам 4
Публикувано:

Мини пържолчици на тиган с гарнитура царевичка в масло и сладко от люти чушки (то е лидълско, ама много ми харесва). 

IMG_20210624_184358.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:

@DaBo, няма емотикон точа лиги в очакване 😂 Дано не прецъфтят тиквите, докато идем, че много ги тача и аз. И другите по снимките, де 🙂

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Голям фен съм на ястията, които се готвят дъъълго-дълго. Онзи ден на вилата варих няколко телешки опашки  6-7 часа, докато в бульона заплуваха почти само влакна месо. Но там дребошляк от подкастрянето на дърветата много, та хем и го поразчистих.  После с част от бульона благоверната стъкна постен гювеч с пресни(повечето) заленчуци. 

Който го опита, си облиза пръстите 🙂 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

То и ние тука, особено на обяд, наблягаме на подобни неща. Днес на обяд - рикота с капоната, на вечеря - сирене и сушени домати в зехтин.

И тука е голяма жега тези дни. На морето не се усеща толкова, но из града е като във фурна .

  • Харесвам 3
Публикувано:
На 24.06.2021 г. в 12:12, rdd каза:

@Роца, благодаря за рецептата за лимоновия тарт. И обещаната снимка: хареса се вкъщи от всички. Ps. Бобчетата, които поставих върху хартията за печене, могат ли да се наготвят за традиционния боб.

1624528957425.JPEG

1624528991882.JPEG

Радвам се, че ви е харесала.

За бобчетата (може би вече е късно, ама аз да си кажа 🙂 ) - аз не бих ги ползвала за готвене след това, защото не знам как биха се държали при варенето след като са изкарали във фурната на 170-180 градуса. Но можеш да си ги запазиш в бурканче и да ги ползваш при следващо печене. Аз така правех навремето, но преди няколко години си купих керамични топчета за печене и сега ползвам тях.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз използвам за сляпо печене едни бели гладки камъчета, събрани от плажа и домъкнати от Гърция преди време - стояха в купа на терасата, докато им намерих това приложение - мия ги преди печене и след печене пак си ги връщам в купата 😀

  • Шок 1
  • Благодаря 2
Публикувано:

И на мен не ми се готви в жегата (не че не ми се яде ;-)), и храната е основно салати и таратор, но имам и 3 кутии различен сладолед във фризера 😀 , a днес направих ментово- шоколадово парфе с череши, което занимаваше мислите ми откакто го видях. За успокоение на съвеста го направих със шоколад със стевия и се надявам, че не е чак калорийна бомба 🙂 - https://www.bonapeti.bg/recepti/shokoladovo-parfe-s-mentov-mus-i-chereshi/

 

DSC03844.JPG.7e031bc6f695835b23b3d36ba42671ec.JPG

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 6
Публикувано:
преди 5 часа, Бръмбар каза:

И на мен не ми се готви в жегата (не че не ми се яде ;-)), и храната е основно салати и таратор, но имам и 3 кутии различен сладолед във фризера 😀 , a днес направих ментово- шоколадово парфе с череши, което занимаваше мислите ми откакто го видях. За успокоение на съвеста го направих със шоколад със стевия и се надявам, че не е чак калорийна бомба 🙂 - https://www.bonapeti.bg/recepti/shokoladovo-parfe-s-mentov-mus-i-chereshi/

 

DSC03844.JPG.7e031bc6f695835b23b3d36ba42671ec.JPG

 

 

Много хубава чашка и класни лъжичкитеее!

Завижд, завиииижд!

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Много хубава чашка и класни лъжичкитеее!

Завижд, завиииижд!

Благодаря ти! Лъжичките са от Турция и наистина са малко тип "хиляда и една нощ" 😁. Снощи докато си браузвах небрежно из дебрите на интернет си харесах и си поръчах един нов сервиз за кафе  - бял, с интересни форми,  на снимка изглеждаше добре, на яве - ще видим като дойде. Заприличаха ми малко на едни ръчно правени на Екатерина Лашова. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

И аз забелязах лъжичките, много са джиджани! 😍

Аз в момента правя брънч (Пак! какво е неделя без брънч?! 😂), снимки - като стане готов 🙂 

  • Харесвам 4
Публикувано:

Понеже, малко се оядохме на курорта:(, малко ще внимаваме с яденето. С пиенето - не:))).

Италианско сиренце+нашенска капоната , придружени от домашни домати в буркан , с пресен и стар кромид и зехтинец, че това ни се дояде:)

 

FDE576FB-00C9-4F98-AD97-A814BFE7EEB9.jpeg.cc0a98b1b09d3566c516774b361c5bfa.jpeg

 

Да ви кажа, розенцето го бива, децата го донесоха и го похвалиха.

 

Ейнджълс Естейт, 

Стелиан розе

 

DF0E8C9C-5DD5-4145-9F30-6AF7AD87D239.jpeg.0bc532ceae316880a98ebfb09a04af85.jpeg

 

02E8A323-177C-42B9-B250-1F64BB04A627.jpeg.630d8dc892ba933f35b798427c6c0565.jpeg

 

47E6AB00-6AE0-478A-BBFE-5C712EF3DEAE.jpeg.994750d805be21afd594eb61b21b1af3.jpeg

 

Около 12-13 лева е бутилката, цялото гърло е покрито с восък.

Направо го харесахме, след всичкото Просеко, дет’ го излочихме в Сицилия:)))

 

Сайтът на винарната:

 

https://www.angelsestatebg.com/bg/vina/roze

 

Забравих!

Наздравеее, в къщи, си е най-хубаво!

 

 

 

  • Харесвам 19
Публикувано:

@AlexandraKo, Алекс, много добре изглежда розето (нали са ми слабост 😉 )! Ще трябва да си водя записки, че като си дойда следващия път, да си взема някоя и друга бутилка за насам 🙂.

 

Да ви покажа днешния брънч (малко в кафявата гама, така като го гледам на снимката) - бекон, яйца, кесадия с пиле и чушки, американски палачинки и нещо, което трябваше да е черешовият пай от Туин Пийкс. Само дето черешите на пазара ми дойдоха доста скъпи, а замразени нямаше вече в магазина. Та черешовият пай се превърна набързо в пай с горски плодове и малко джинджифил и дълъг пипер, за отскок.

 

 

20210627_113939.jpg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 7 часа, Роца каза:

@AlexandraKo, Алекс, много добре изглежда розето (нали са ми слабост 😉 )! Ще трябва да си водя записки, че като си дойда следващия път, да си взема някоя и друга бутилка за насам 🙂.

 

 

20210627_113939.jpg

Да, хареса ни винцето, без да съм с претенции на енолог:)))

И друг път съм ви казвала, дето един приятел, голям фен на червеното  вино, все се шегува, че “ розето го правели, като миели бъчвите от червеното:)))”

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

розето го правели, като миели бъчвите от червеното

Моя милост смята, че пием розе, защото сме любители на червеното, ама да не обидим бялото и от нас да мине. 😃 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Lyubina каза:

Да добавя, че и червеното им вино е много добро. 

На тази винарна ли?

Благодаря ти!

  • Харесвам 1
Публикувано:

Акция " Разчистване на фризера" и като резултат- свински врат на руло с плънка. Малко зимна рецепта, но като намалих градусите на климатика и с  чаша вино, върви добре. А и в плънката има много зелено.😜

 

 

DSC09461.JPG

DSC09428.JPG

DSC09440.JPG

DSC09454.JPG

DSC09455.JPG

  • Харесвам 15
  • Браво 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 часа, AlexandraKo каза:

На тази винарна ли?

Благодаря ти!

 

преди 8 часа, Lyubina каза:

Конкретно серията Stallion. Доколкото знам, имат и други, които не съм пробвал. 

Специално червеното вино със сребърен етикет е мноого добро :

 

Screenshot 2021-06-28 at 20.58.51.png

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , marycap каза:

Акция " Разчистване на фризера" и като резултат- свински врат на руло с плънка. Малко зимна рецепта, но като намалих градусите на климатика и с  чаша вино, върви добре. А и в плънката има много зелено.😜

 

 

DSC09461.JPG

DSC09428.JPG

DSC09440.JPG

DSC09454.JPG

DSC09455.JPG

Аааа, майсторско изпълнение!
Супер апетитничко изглежда:)))Ох, ние малко ще разтоварваме и дето викаше Татяна Лолова, “ види ми се Луната, като курабийка, а пък звездите, като сухи сладки:(“В случая, ми се видят, като сладките на @Eva eva.Пък твоят пълнен врат, ми се види,като цяло печено прасенцееееи:((

Подсмрък - ние днеска, кисело млЕко и череши:(

преди 6 минути , funny каза:

 

Специално червеното вино със сребърен етикет е мноого добро :

 

Screenshot 2021-06-28 at 20.58.51.png

Ние нали на бяло налитаме, а това, децата то пият и ни го донесоха, че е хубаво. Ще пробваме и червеното, щом казваш:)

Благодаря ти @funny, @Lyubinaи тя го препоръча.

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.