Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 часа, marycap каза:

Акция " Разчистване на фризера" и като резултат- свински врат на руло с плънка. Малко зимна рецепта, но като намалих градусите на климатика и с  чаша вино, върви добре. А и в плънката има много зелено.😜

 

 

DSC09461.JPG

DSC09428.JPG

DSC09440.JPG

DSC09454.JPG

DSC09455.JPG

С какво е пълно, как го опече? Много добре изглежда,  искам и аз да направя. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , slujitel каза:

С какво е пълно, как го опече? Много добре изглежда,  искам и аз да направя. 

Първата плънка е песто от 1 връзка магданоз,4 скилидки чесън, 10 бадема и 10 лешника (това имах, обикновено се прави с орехи-60-70 г), 1с.л. едра хималайска сол, 1 с.л. сироп от нар и 80 мл пресен ябълков сок ( сок от портокал може да замести нара и ябълката),2-3 ч.л. зехтин.

Втората плънка: в тиган с малко зехтин се карамелизират 2 глави накълцан лук с 1 ч.л. кафява захар. Добавих 150 г. кайма (може и двойно повече), черен пипер и непълна ч.л. настъргано индийско орехче и 3 с.л. едра галета( или хлебни трохи).

      В разрязания като правоъгълник врат се правят прорези на ромбове, първо се втрива пестото, а после се разстила втората плънка. Навива се на руло, завързва се поставя се в празна тава, покрива се с ал. фолио и се пече 1 час на 180 градуса. После се маха фолиото и се пече още 2 часа. Зависи от теглото на св.врат. Аз правих с 2,8 кг.

DSC09434.JPG

DSC09430.JPG

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ние днес сме на мусака, ама с патладжани... и поръсена с магданоз, за нещастие на фамилията. 

И едно студено фрапе по корейски (нищо, че оригиналът идва от Макао), забъркано за тест между две служебни спявки - Dalgona coffee. Да живее хоум офисът! 😂

 

20210629_162209.jpg

 

20210629_161628.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , Роца каза:

и поръсена с магданоз, за нещастие на фамилията

Обожавам магданоз.!!!!! Освен това, на мъжката част от фамилията можеш да споделиш, че магданозът повдига.... мъжкото либидо.🤪 

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Салатата си е ядене, нали...? В жегите салатите ми са любимото ядене вечер вкъщи. В Салатата по-долу сложих това, което имам - домати (градински), авокадо, магданоз, зелена чушка, люта чушка, червен лук, чесън, натрошени ядки, лимонов сок, зехтин, черен пипер. 

IMG-8e2099b4467419e80ab5358d1cff0aaa-V.jpg.3e00b473a574b7cb4b5f3425c37b5217.jpg

 

IMG-14fbad2805d81f1873c2729468b854db-V.jpg.6a45b8f1c21e63e79ab5810eba6b0a81.jpg

  • Харесвам 18
Публикувано:
преди 2 минути , Pantelej Putnik каза:

Салатата си е ядене, нали...? В жегите салатите ми са любимото ядене вечер вкъщи. В Салатата по-долу сложих това, което имам - домати (градински), авокадо, магданоз, зелена чушка, люта чушка, червен лук, чесън, натрошени ядки, лимонов сок, зехтин, черен пипер. 

IMG-8e2099b4467419e80ab5358d1cff0aaa-V.jpg.3e00b473a574b7cb4b5f3425c37b5217.jpg

 

IMG-14fbad2805d81f1873c2729468b854db-V.jpg.6a45b8f1c21e63e79ab5810eba6b0a81.jpg

Па и колко красиво си го натъкмил, браво!
 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Па и колко красиво си го натъкмил, браво!
 

Много си мила 🙂 Благодаря!

А докато съм се развълнувал от салатата, във фурната се приготвят едни тиквички с ориз и заливка като за мусака. Леки храни, че е горещо в нашия град. 

  • Харесвам 4
Публикувано:
В момента, Pantelej Putnik каза:

Много си мила 🙂 Благодаря!

А докато съм се развълнувал от салатата, във фурната се приготвят едни тиквички с ориз и заливка като за мусака. Леки храни, че е горещо в нашия град. 

А , то и ние, тия дни преживяваме, на салата, Кача Кавало и череши.

Тук до нас , има едно малко плод-зеленчуче, всяка година мъкнат от някъде, много хубави череши. Само миналата нямаха.

Но сега пак имат, всеки ден минавам оттам и мъкна по 2 килца:)))

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 часа, muchachote каза:

Обожавам магданоз.!!!!! Освен това, на мъжката част от фамилията можеш да споделиш, че магданозът повдига.... мъжкото либидо.🤪 

Магданозът, чесънът, лукът са сууууупер. Не само са носители на вкус, но са и природни лекарства. Не случайно народът казва, че чесънът гони Дявола. Дяволът като олицитворение на лошото, тоест - болестите. 

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Pantelej Putnik каза:

Салатата си е ядене, нали...? 

IMG-8e2099b4467419e80ab5358d1cff0aaa-V.jpg.3e00b473a574b7cb4b5f3425c37b5217.jpg

 

IMG-14fbad2805d81f1873c2729468b854db-V.jpg.6a45b8f1c21e63e79ab5810eba6b0a81.jpg

Прекрасна ти е салатата 🙂  И аз днес сътворих салата - моята е с октопод, царевица, айсберг, маслини, малко краставица и чери-доматки с дресинг от риган, зехтин, лимонов сок, балсамико, горчица и чесън 🙂  Двата комплекта прибори са от композиционна гледна точка, цялата салата си е само за мен 😄  И виното също 😄   

 

DSC_0947.jpg

  • Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 4
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

И аз днес сътворих салата - моята е с октопод, царевица, айсберг, маслини, малко краставица и чери-доматки с дресинг от риган, зехтин, лимонов сок, балсамико, горчица и чесън 🙂  Двата комплекта прибори са от композиционна гледна точка, цялата салата си е само за мен 😄  И виното също 😄   

 

DSC_0947.jpg

Красота! 🙂 

Ами......Наздраве! 🥂

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Тръгнах да показвам манджата, пък се отплеснах, по снимките за Перу:)))

По французки - рататуй, по нашенски , гювеч -  всякакви зеленчуци, с телешко месце, печени във фурната.

Понеже от няколко години на Сър Антъни му е забранено българско бяло сирене, снощи жално-жално ме пита, видял едно, пишело, че е само от мляко и много му се яде…

По този повод, салатата, освен с Грана, е и с бяло, ама Моцарела:)))

 

Ха, наздраве!

 

639376B5-DF66-4368-9BDC-B7B8B432C9A8.jpeg.a295dfb0ba97f729eb2e5426e2080f84.jpeg

 

  • Харесвам 13
Публикувано:

Не знам, дали съм се похвалила, от една вехтошарница , си купих чинийка и вазичка, от порцелан Gefle - стара шведска марка, ето ги:

 

https://www.ebay.ca/sch/i.html?_nkw=gefle

 

Ама, моите са за 15 лева двенките :)))

 

0469CFA3-4FE3-440A-9EF9-0FEE269FAA9D.jpeg.8388e4cdfa7dd70fb4d183fccab66151.jpeg

 

F9E08BAE-6654-4C2D-A59C-39F58367C15A.jpeg.4637f5efcf02438f7ae48085266e2075.jpeg

 

F885C9BE-03EE-467B-B7A8-B0235F35A92C.jpeg.aff1af119474f500c0e8cfe8b5549570.jpeg

 

  • Харесвам 8
  • Браво 5
Публикувано:

Разготвила съм се:))

 

За предястие:

 

Тиквички, опечени във фурната, пасирани с чесън, орехи,малка кутийка Маскарпоне, хималайска сол и сос от нар. Магданозът е нарязан.

 

55A3B54D-5F9B-4E9A-9940-1C79EA6113F7.jpeg.722176ee9606b6e43baa2a13684ac9d2.jpeg

 

И една , по-сложна манджа.

Блат - настъргани и изцедени тиквички, 5 яйца,1 кутийка крема сирене Goldessa, мащерка.

Запечено в тавата, почти до готовност.

Отгоре: 1/2 кг агнешка кайма, задушена с лук, чушки,домати, подправки, до готово.

Пекох още 25 минути, накрая - Грана, до зачервяване.

 

B82B798F-EF61-4822-86F4-14147EC55F9F.jpeg.9d1953e05db16697d50b922fe971bdd9.jpeg

 

2831D948-8FC0-43C9-8333-4718A8222342.jpeg.1497f98d0341083702e6a667b93d42c1.jpeg


За десерт - крем. Няколко , не толкова узрели крушки от дървото на двора, но много сладки , пасирани с Маскарпоне,орехи и малко джинджифил.

 

F552088F-2421-40BD-89D1-759F351329C5.jpeg.6a33c2aa9e401cbe9dcb8798dd7a7f46.jpeg

  • Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:

Когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада ... или лимонови сладки 🙂 Или и двете 😄 

Рецепти https://www.supichka.com/рецепта/110/домашна-лимонада

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/06/lemon-crinkle-cookies.html?fbclid=IwAR0q_a4THdRY9RjniPy9YB_J1KKn1pfY2BzQWLLIBMu3eXey-ZTe_ohLpKw 

 

DSC_0212-2.jpg

 

DSC_0199-2.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , Eva eva каза:

Когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада ... или лимонови сладки 🙂 Или и двете 😄 

Рецепти https://www.supichka.com/рецепта/110/домашна-лимонада

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/06/lemon-crinkle-cookies.html?fbclid=IwAR0q_a4THdRY9RjniPy9YB_J1KKn1pfY2BzQWLLIBMu3eXey-ZTe_ohLpKw 

 

DSC_0212-2.jpg

 

DSC_0199-2.jpg

Как ги направи пък, толкова еднакви! Браво!
В редките случаи, когато правя, една с една не си мяСат:(((

  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 32 минути , Eva eva каза:

Когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада ... или лимонови сладки 🙂 Или и двете 😄 

Рецепти https://www.supichka.com/рецепта/110/домашна-лимонада

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/06/lemon-crinkle-cookies.html?fbclid=IwAR0q_a4THdRY9RjniPy9YB_J1KKn1pfY2BzQWLLIBMu3eXey-ZTe_ohLpKw 

 

DSC_0212-2.jpg

 

DSC_0199-2.jpg

Страхотна ти е лимонадата и сладките също. И на мен ми минаваше през ума да направя някой кекс с лимони, но понеже утре заминаваме на море за две седмици реших да се въздържа. Като се върнем - може да ги пробвам. Много обичам лимонада и  вкъщи се консумира целогодишно, но я правя едно към гьотере  и с каквото ми падне - освен 2-3 лимона, които са задължителни за една лимонада, слагам през зимата и отвара от джинджифил и сироп от бъз, а лятото пресни намачкани малини или сироп от тях, понякога с газирана вода, понякога с негазирана, а понякога и с двете, шепа мента вътре и воала 🥤 Вместо захар слагам мед или не слагам нищо, ако е със някакъв сироп, понеже той е сладък. Въобще търпи много импровизации и вариации.

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Неделен брънч:)))

Капоната и свински мръвчици, задушени във вино:

 

33CEE037-6E3F-4C34-8A87-F7C0EC6AB338.jpeg.983b533521d3c9979ad06cc482b55679.jpeg

 

Капонатата, този път я докарах, баш, като Сицилианската:)))Но имах и пресен босилек.

Наздраве!

  • Харесвам 15
Публикувано:

Първи опит за домашна сладоледена нуга - успешен като резултат с малки препятствия покрай разбиването на течната сметана и нейното желание да достигне до всички кътчета на кухнята. 

 

20210704_151009.jpg.9983aa6b18adfc863835a2c03da403c3.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 часа, desislavna каза:

 с малки препятствия покрай разбиването на течната сметана и нейното желание да достигне до всички кътчета на кухнята. 

 

20210704_151009.jpg.9983aa6b18adfc863835a2c03da403c3.jpg

Хитринка за следващия път - започни първо да разбиваш на бавни обороти (ако миксерът ти го позволява) и покрий купата с кърпа, пръска по-малко.

Днешният ни брънч - шоколадови скоунс, два вида солени мъфини (с шунка и ементал и с пармезан и сушени домати) и малко зарзават, за витамини и фибри, все пак 😉 

И едно мохито от онзи ден, че работната седмица беше тежка.

 

20210704_110414.jpg

 

20210702_193011.jpg

  • Харесвам 17
  • Благодаря 2
Публикувано:

Не мога да редактирам вече, та ще се наложи да ви покажа вечерята  в отделен пост - салата с пиле, орехи пекан, ябълка и сушени боровинки.

 

20210704_195111.jpg

  • Харесвам 13
Публикувано:

Добре, че има тема за ядене тук, че иначе с пътувания грам не мога да се отбележа 😂 Купих си преди месец еър фрайър с опция за тенджера под налягане и правих за първи път енчилада в тава със зелени чушки и пилешко (сготвено под налягане). Облизахме си пръстите вкъщи 😋

 

06849E53-A756-45F9-BB9E-E27E83AF5C9C.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 минути , Marusinka каза:

енчилада в тава със зелени чушки и пилешко (сготвено под налягане)

Защо го готвиш под налягане, заради времето ли ?

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , bobole4e каза:

Защо го готвиш под налягане, заради времето ли ?

Не, защото не знам как да постигна иначе пилешкото да се къса на конци. 

  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • tanil1965
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.