Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 20 часа, jungfraujoch каза:

 

Благодаря.Нахутът е в буркан. Ще добавя продуктите,които ми препоръчваш.

Ако не е задължително да е точно супа, давам идея за нахут с бамя и домати /планирам го за утре/. Много го харесваме студено и леко подлютено /но всеки си слага лютото после/. 

Днес - тепси кебап. Отдолу е пласт телешка кайма, пласт картофено пюре, а отгоре домат, сиврия и кашкавал да се запече. 

IMG_20210717_172657.jpg

  • Харесвам 14
Публикувано:

Филе от Бяла риба, със сметанов сос, по тази рецепта, без картофите:

 

https://m.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/7998-file-ot-byala-riba-s-byal-sos/

 

486A698F-2776-4FE9-837A-434AEA6348DE.jpeg.b849a2e549955f0adf5d0428405b37f1.jpeg

 

Хайде, наздраве !


BA9BA450-9CEA-46AE-80C6-023ABB8402E7.jpeg.3ea005661c01105f21674c1fcc62f64b.jpeg

 

Няколко дни няма да готвя:)))

 

 

  • Харесвам 16
Публикувано:
преди 10 минути , jul каза:

Ако не е задължително да е точно супа, давам идея за нахут с бамя и домати /планирам го за утре/. Много го харесваме студено и леко подлютено /но всеки си слага лютото после/. 

Днес - тепси кебап. Отдолу е пласт телешка кайма, пласт картофено пюре, а отгоре домат, сиврия и кашкавал да се запече. 

IMG_20210717_172657.jpg

Супата ми стана чудесна.Както беше рецептата и препоръката на @AlexandraKoЛук,чушка,морков,чесън,домат,едно зеленчуково бульонче и един картоф.Копър и магданоз,сол и черен пипер. И запръжка направих.

Много ни хареса.

 

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 21 минути , jungfraujoch каза:

Супата ми стана чудесна.Както беше рецептата и препоръката на @AlexandraKoЛук,чушка,морков,чесън,домат,едно зеленчуково бульонче и един картоф.Копър и магданоз,сол и черен пипер. И запръжка направих.

Много ни хареса.

 

Радвам се, че ви е харесала:))

И аз, днес се борих с един зелен фасул, по-скоро - жълт, че имаше конци, докато ги оскубя:(Ама, домашен, много ценен, щото еко-био-мио и пр.

Та набухах при него, чушки, патладжани, моркови, пресен лук и джоджен, накрая - чесън и стана много вкусно.

Ама то е така - постните манджи, са по-туткави и трудоемки. Не е, като да метнеш нещо на скарата. Но пък, са много по-вкусни:)

Нали съм ви разправяла, дето имаме една баба, която се грижи за двора. Тя преди е работила в оранжерия и само садИ, каквото се сети. Бяхме се заринали с пресен лук и чесън и преди се чудех, на кого да раздавам. Сега сме се заринали с тиквички 😞 Хехе, даже, по едно време имаше някакъв бутиков сорт - стават едни дъъъълги и не я късам тиквичката, режа част от нея, тя пак расте:)))Ама, трябва да са във въздуха, на високо - не като обикновените- на земята.После купихме един фризер, само за зеленчуци, та съм накътала, лук, чесън, коприва, лапад, тиквички, патладжани. Всяка пролет сади и зелен боб и понеже, нито се тори, нито се пръска, е дребен, но вкусен. Преди садеше по 200 корена домати, вече садим по 20, 

Но домашните зеленчуци имат друг вкус, но си иска в еме и много труд.

  • Харесвам 10
Публикувано:

Не мога да променям предишния пост, ето го тепси кебапът отрязан. Божеее, всичките деца ядоха, че и допълнително искаха - попадение 😜

 

IMG_20210717_211057.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Аз пък, както казах, че днес няма да готвя, така едно изостанало пакетче жито ме задразни в шкафа и бързо се превърна в ашуре 😄  Пасаторът ми се счупи и не можах да пасирам житото, но и така става 🙂  Намалих захарта до към 200 г, стори ми се много в рецептата.

Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/12/ashure.html 

 

DSC_0956-3.jpg

  • Харесвам 17
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

И аз, днес се борих с един зелен фасул, по-скоро - жълт, че имаше конци, докато ги оскубя:(Ама, домашен, много ценен, щото еко-био-мио и пр.

О, нашият на вилата от многото дъждове като стана един вкусен и крехък! Като го задуши благоверната, полеем го със зехтин, плочка -две домашно сирене, счуквам на момента песто с чесън, босилек, орехи, зехтин и сол на вкус,  да не забравя и студеното розе. В тези жеги хич и не ми се накусва месо. 

  • Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 минути , Светославов каза:

О, нашият на вилата от многото дъждове като стана един вкусен и крехък! Като го задуши благоверната, полеем го със зехтин, плочка -две домашно сирене, счуквам на момента песто с чесън, босилек, орехи, зехтин и сол на вкус,  да не забравя и студеното розе. В тези жеги хич и не ми се накусва месо. 

Потекоха ми лигите🤣.

  • Харесвам 3
Публикувано:

Не е готвене, тортичка е:))

Кето-торта, по тази рецепта:

 

https://www.forlife.bg/kokosova-torta-bez-zahar

 

Само че, с кокосово брашно, вместо със стърготини. И си бухнах, целите яйца, че иначе, жълтъците остават и се чудя , какво да ги правя:(

Отгоре - орехи.


501EF3E7-DA88-4B45-96F9-D8B040ECCB9C.jpeg.e31bd8b2058b3bd87eaf05383496b2f2.jpeg

 

90BA3724-A50D-4471-979E-5CDE825821BC.jpeg.c47b19cd4fc5a6bd64c988567028b260.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:
преди 49 минути , jul каза:

Ето я и бамята с нахут - препоръчвам горещо, ако обичате и двете 🙃 Вече има свежа бамя. 

 

 

IMG_20210718_205544.jpg

Изглежда много вкусно. 

Как точно приготвяш ястието?

Публикувано:
преди 4 минути , jungfraujoch каза:

 

Как точно приготвяш ястието?

В тиган задушавам лук и чесън, добавям бамята и обърквам. Домати на вкус - пресни на кубчета или пюре, вода да покрие всичко. 1 буркан нахут и оставям да изври течността. Овкусявам със сол, а останалите са според настроението - кориандър, джинджифил, куркума, кимион... Всякакви от този род вървят. Люто - по желание /аз го харесвам със срирача или пулбибер/. 

  • Харесвам 6
Публикувано:
В момента, jul каза:

В тиган задушавам лук и чесън, добавям бамята и обърквам. Домати на вкус - пресни на кубчета или пюре, вода да покрие всичко. 1 буркан нахут и оставям да изври течността. Овкусявам със сол, а останалите са според настроението - кориандър, джинджифил, куркума, кимион... Всякакви от този род вървят. Люто - по желание /аз го харесвам със срирача или пулбибер/. 

Благодаря.Непременно ще пробвам.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Днес направих крем карамел с домашни яйца от свеки:

 

20210720_183449_HDR~2.jpg

 

20210720_183511_HDR~2.jpg

Изобщо цялото меню е свеки + мама:

1.градински домати от свеки

2.домашно меко сирене от съседката й

3.домашно петле с домашни картофи, пак от нея , но сготвени от мама

4.феноменалните пълнени сушени червени чушки "Свеки" ( тайната в пълнежа е праз и настърган картоф, освен ориза) 

Днес съм принцеса ! Май трябваше в похвалите да го бодна.😇

  • Харесвам 13
  • Браво 7
Публикувано:
преди 1 час, bibi каза:

Днес направих крем карамел с домашни яйца от свеки:

 

20210720_183449_HDR~2.jpg

 

20210720_183511_HDR~2.jpg

Изобщо цялото меню е свеки + мама:

1.градински домати от свеки

2.домашно меко сирене от съседката й

3.домашно петле с домашни картофи, пак от нея , но сготвени от мама

4.феноменалните пълнени сушени червени чушки "Свеки" ( тайната в пълнежа е праз и настърган картоф, освен ориза) 

Днес съм принцеса ! Май трябваше в похвалите да го бодна.😇

Еееее, ама ти си сготвила, най- мъчното - крем-карамела:))))

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз позабравих малко как се готви след две седмици на море, а и сега съм сама в къщи, та карам на салати основно и някоя паста от време на време, но все пак спретнах днес един кекс с лимон и рикота да имам за закуска с кафето сутрин:

https://inthebeniskitchen.com/2021/01/08/вкусен-лимонов-кекс/

 

20210722_194948.jpg.87e4ecfcebf5bc988d232221c43fd078.jpg

  • Харесвам 14
Публикувано:

Торта с таханов крем /таханът ми е подарък от една страхотна, мила дама, с която се запознах наскоро 🙂/. 

Рецепта за блатовете от тук - https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

Крем - тахан - 300 г, бита сметана - 250 мл, 1 кутия маскарпоне /300 г/  и захар на вкус.

 

DSC_0393-3.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 10
Публикувано:
преди 21 минути , Eva eva каза:

Торта с таханов крем /таханът ми е подарък от една страхотна, мила дама, с която се запознах наскоро 🙂/. 

Рецепта за блатовете от тук - https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

Крем - тахан - 300 г, бита сметана - 250 мл, 1 кутия маскарпоне /300 г/  и захар на вкус.

 

DSC_0393-3.jpg

Утре ще пътувам до София. Може ли едно парче да ми запазиш?!? 🤣

Браво! Толкова е красива! 🙂 @Eva eva, ти си творец! 🙂 

 

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Pantelej Putnik каза:

Утре ще пътувам до София. Може ли едно парче да ми запазиш?!? 🤣

Браво! Толкова е красива! 🙂 

 

И ще да е много вкусна, да знаеш!:))

За нас беше, доста тежка работна седмица,  та нямаше време за готвене. То и днешното не е :((Прибрах се преди малко, та набръжко , таратор с настъргани краставици, чесън, орехи, мляко и заквасена сметана. По-скоро е млечна салата и едни бабекови наденички на Попов на скарата.

Но пъъък, залових чудесно Просеко, та казваме Наздраве!
 

E1ACDE9C-059B-4160-8B61-DEF8FDE39384.jpeg.3323b89b9f26de5887d24f0b96f7615d.jpeg

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ева, каква красота! Тортата е много, много красива! Направо захващай бизнес!

Идеята за крема е много хубава, благодаря, ще пробвам, тамън ще стане мега калциева бомба от тахан и млечни.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , AlexandraKo каза:

И ще да е много вкусна, да знаеш!:))

За нас беше, доста тежка работна седмица,  та нямаше време за готвене. То и днешното не е :((Прибрах се преди малко, та набръжко , таратор с настъргани краставици, чесън, орехи, мляко и заквасена сметана. По-скоро е млечна салата и едни бабекови наденички на Попов на скарата.

Но пъъък, залових чудесно Просеко, та казваме Наздраве!
 

E1ACDE9C-059B-4160-8B61-DEF8FDE39384.jpeg.3323b89b9f26de5887d24f0b96f7615d.jpeg

Тортата на @Eva eva съм сигурен, че ще е супер и на вкус. 

А ти, @AlexandraKo, доказваш всеки ден в тази тема, че никой не може да ти се опре откъм постоянство и креативност. 🙂 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • Tim
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.