Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Роца, много вкусни ти изглеждат купичките 🙂 

От мен - пиле с ориз 🙂  Не знам дали съм го показвала тук. Пилето е от бутче, режа го на малки парчета, мариновам го със соев сос, лимон, бяло вино, подправки за пиле микс. Оставям го 1-2 часа. След това го запържвам, като е готово гася котлона и добавям към него общо взето каквото имам в хладилника - печени чушки, кисели краставички, царевичка. Сварявам ориз, басмати. Варя го в много вода, не меря 1 към 3 или нещо подобно. След като е сварен просто отцеждам водата. Добавям ориза към пилето и цялото това нещо го овкусявам с черен пипер, сол, куркума и малко гарам масала.  

DSC_0503-3.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
преди 18 минути , Роца каза:

Дояде ми се царевица!

Уфф, много си далече да ти пратя или поканя на варена.  Сея и от това на вилата, та тези дни я обрах, тъкмо е от млечна към млечмо -восъчна зрелост и сварих(от варя) да фризирам(от фризер :). 

Скоро @AlexandraKo сподели как овкусява лук с агнешко 🙂 , аз пък днес предложих на жената да овкуси един постен гювеч с ярешко и резултатът беше повече от задоволителен. 🙂 

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , funny каза:

Ох... правих мекици....:girl_mad:

Резултата ... беше очакван .......

Е, ти тръгваш към висшия пилотаж - месенето на тесто. Започни с нещо по-лесно и ще се получи.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Е, ти тръгваш към висшия пилотаж - месенето на тесто. Започни с нещо по-лесно и ще се получи.

Дани, .... не с лошо :grin:.

Аз правих мекиците с готово тесто и пак не се получиха, ти искаш да меся....

Ама пък кученца много ги уважиха 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)

Чеснова питка и малко пиле.

Наръфана е вече, стана бързо.🤣🤣🤣

20210807_181727.jpg

20210807_181737.jpg

Редактирано от Тони
  • Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:

Миди със скариди и бейби калмари на тиган от преди малко. С мъжа ми е трябвало да се родим някъде до океан или море... 😋

IMG_20210807_190514.jpg

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 5
Публикувано:

Малко цвят от мен - 10 червени и 5 зелени печени чушки🙂Ранния следобед ги поръчах, а късния ги взех. Почти 2 кг за няма и 12 лева. @Роца, не ме мрази😉

Към печените чушки обикновено добавям и много ситно нарязан чесън, но утре сутрин се очаква да сме сред хора😄

Към многото салата се пече малко сирене халуми и готово. Лятото е лесно😄... @funny🙂

787B182C-505F-4A6E-8FDB-7EA8A2485A8D.jpeg

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

След козето сиренце, което е фантастично , нацелихме едни агнешки сурови наденички, направих ги печени на тиган, стават фантастичниии:)))

Та тази вечер , на терасата, с прекрасната  гледка

Винотото е розенце Монте е Маре, таман, за случая:))))

Хайде, наздраве и тук!

5A53F8DD-1534-4ED0-B6ED-CB8E57737443.jpeg.bacdd13c20502b6d82491cb002cb6be9.jpeg

00646FD7-24BC-4C26-B508-38AE9CB20286.jpeg.1403384291221b82e24e68f161f27ef3.jpeg

Сиренето и виното:

A8BE4736-42D4-4B1F-8303-BCA1CE087F90.jpeg.3e048970ce8bbe5fc79970951d17c1f8.jpeg

П.П.Покривчицата си я нося:)))

• Харесвам 18
  • Браво 5
Публикувано:

Тази вечер - картофени кюфтета, а за десерт кюнефе! Много обичам хубава баклава и кюнефе... 🙂

image.png

• Харесвам 12
  • Шок 3
  • Браво 7
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

След козето сиренце, което е фантастично , нацелихме едни агнешки сурови наденички, направих ги печени на тиган, стават фантастичниии:)))

Та тази вечер , на терасата, с прекрасната  гледка

Винотото е розенце Монте е Маре, таман, за случая:))))

Хайде, наздраве и тук!

5A53F8DD-1534-4ED0-B6ED-CB8E57737443.jpeg.bacdd13c20502b6d82491cb002cb6be9.jpeg

00646FD7-24BC-4C26-B508-38AE9CB20286.jpeg.1403384291221b82e24e68f161f27ef3.jpeg

Сиренето и виното:

A8BE4736-42D4-4B1F-8303-BCA1CE087F90.jpeg.3e048970ce8bbe5fc79970951d17c1f8.jpeg

П.П.Покривчицата си я нося:)))

Опа,хванах те в крачка.Тиган,а?

Някой си беше подарил тиганите?Четем,четем.😀

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Emil Chakalov каза:

Опа,хванах те в крачка.Тиган,а?

Някой си беше подарил тиганите?Четем,четем.😀

@Emil ChakalovЕмко, тоя тиган е държавен:)))) На хотела, нали имаме кухничЕ - мънинко, но лЮкс - има барем, 5 тигана, 3 тенджУри и два гевгира,  дет не ги знам за какво са. Та хванах един, с дебело дъно и пекох, пекох…

Яд ме е, че имаше и агнешки пържолки, пък не взех:(

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 56 минути , chandni каза:

Тази вечер - картофени кюфтета, а за десерт кюнефе! Много обичам хубава баклава и кюнефе... 🙂

Добре де, що така сега пък ти . Тамън @Eva eva  кротна и не ни дразни с нейните си извънземности, @Роца и тя ни даде почивка от слюноотделянето ... и сега ти.

Милост имайте бе хора :girl_cray2:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

... и сега ти.

Е все някой трябва да "поддържа огъня"...  :girl_crazy:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

Е все някой трябва да "поддържа огъня"...  :girl_crazy:

А, да, нямаш ли си някоя съседка или поне рокля, че ти трябва да готвиш сладкиши в тая жега? На партера на съседната кооперация явно си е мода това с червените рокли. След тъмнокосата съседка с метлата, днес блондинката глади 1 час с червена рокля. 

За да не е спам, ще споделя, че кюфтенцата от тиквички са доста прилична храна за летни преходи. 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 6 часа, Тони каза:

Еклери :

Понеже съм от рядката порода човечета, неядящи шоколад, тези еклерчета бих им простил само заради кафЕвото отгоре. Иначе една тава, средно голяма към голяма като размер си заминава за отрицателно време. 🙂   Няма прошка!

• Шок 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Много вкусни неща показвате 🙂 

@funny Хихи, верно е, кротнах се леко. В тези жеги хич не се яде сладко 🙂 Все пак вчера завъртях едни бързи сладкишчета, много се харесаха 🙂 Не останаха почти, хем доста бройки се получиха. Препоръчвам 🙂 

@AlexandraKo, страхотни сте! Снимките са ви уникални и как хубаво се обличате в синхрон🙂 А за покривчицата ме уби, никога не бих се сетила да понеса покривчица на път 🙂 Супер, пренесе домашния уют 🙂 Весело изкарване 🙂 

Ето ги и бързите сладкишчета https://privanya.blogspot.com/2021/07/blog-post.html 

DSC_0513-2.jpg

• Харесвам 16

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.