Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Пак ли аз ще пускам пост? А, вие не готвите ли? 😉Аз не! Оставих на една рибна локация в ЦУМ да се погрижи за вечерята. Затова я слагам в скрит пост, че съм я готвила:

 

Спойлер

4623A658-F870-4A2F-B121-7D33A418ED55.jpeg.9e463055e7dbc6e0eff8addb07cf20fe.jpeg

 

Спойлер

70257475-1EF2-4AC5-9F84-53DEBA1D22DF.jpeg.2c49a4519b2627ab7d553441216c94e1.jpeg

 

Ама това няма да го крия. 🤪 Любимият ми щанд в любимия ми магазин… мда:

 

BBD5A43D-1C4E-4D36-BD4B-AA88E879567F.jpeg.7e3892a27a1d45c188821283f04fdaba.jpeg

  • Харесвам 14
Връзка към коментар
преди 24 минути , DaBo каза:

Пак ли аз ще пускам пост? А, вие не готвите ли?

Пускам и аз...за компания

Сладкиш с круши20210929_203249.jpg.a52027d49fc739e098d373a2c604bcca.jpg

 

20210930_080709.jpg.c8e02c5edc27343525e9fa5e584308b7.jpg

 

20210829_104902.jpg.61db058bba029a8df3579f0b2c42d187.jpg

 

20210829_105216.jpg.22e73040791993704ecd75521ae10414.jpg

 

Есента е богата, та пребогата на цветове и вкусове. Уютно едно такова ...

20210914_110721.jpg.0f9741e5a23b544817917502536253bd.jpg

 

20210914_104136.jpg.68f5ef74f402e1323b1f29d3efe04fd5.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 11
Връзка към коментар

Готвя всеки ден, обаче нефотогенични манджи. Не че и фотогеничните снимам като хората 😂

Днес езогелин и телешко варено. 

Имаше и един сладкиш с кадаиф и крем, но рязко се одобри и изчезна преди документиране 😀

  • Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 6
Връзка към коментар

@Звелина,Щом е във фризера, приемам, че е суров? Защото суров си трябва. 

Копирам рецетата от една ФБ група, както и снимката, защото моя нямам. Правих го в тавичка. Бих намалила количеството лим.кора.

Спойлер
Крем:500 мл мляко с 7 супени лъжици захар се слага да заври,след това се прибавя 50гр.царевично нишесте разтворено в 100 грама вода,1ч.л махлеб,1 ванилия,кората от половин лимон( може да ползвате 1каф.л.лимонова есенция).Оставя се 6-7 минути на среден огън при непрекъснато бъркане.След сваляне от котлона,прибавяте 100 грама меко масло и разбивате добре. Трябва да се получи по-редичко кремче.
Оставяте да се охлади.
След това в широк тиган с незалепващо покритие разтапяте 120 гр.масло на среден огън и запържвате в него до златисто 250гр.суров кадаиф,предварително накъсан. Пържите до златисто кафяв цвят и после прибавяте 1 чаша едро счукани орехи и 3 с.л.захар. “Пържите” още 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
След това редите в чашки или в тавички( за мен в чашки е по-лесно 🙂 )-ред кадаиф по средата крем ( тройно количество спрямо кадаифа),отгоре завършвате пак с кадаиф.Добре е да престои поне 3-4 часа преди консумация.
Може да бъде изображение с храна и на закрито

Една опаковка 500 гр.кадаиф съм я разделила на 3. С едната третина направих кюнефе, с втората този сладкиш, за третата съм набелязала нещо друго, но ще пиша, като го пробвам.

  • Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , chandni каза:

Кадаифът в нашия фризер се пази само за кюнефе :girl_crazy:

Да питам chef-a:

Ако оцветя сиропа с шафран ще стане ли или ... ще стане манджа с грозде.

Защото преди време гледах как оцветяват цялото кюнефе по този начин, но с някаква сладкарска боичка.

А шафран имаме за около 280-300 години напред - преди време в Азербейджан като купувах и лелката ме пита колко грама. Аз казах нещо и тя ми даде около половин чувал. От къде да знам, че е толкова лек.

  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 31 минути , ven62 каза:

Да питам chef-a:

Ако оцветя сиропа с шафран ще стане ли или ... ще стане манджа с грозде.

Защото преди време гледах как оцветяват цялото кюнефе по този начин, но с някаква сладкарска боичка.

А шафран имаме за около 280-300 години напред - преди време в Азербейджан като купувах и лелката ме пита колко грама. Аз казах нещо и тя ми даде около половин чувал. От къде да знам, че е толкова лек.

То няма ли трайност

  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Roberto Baggio каза:

Сладкишът ти изглежда много апетитно. Може ли рецепта 😊

@Roberto Baggio Това е рецептата, която ползвах. Аз направих половин доза  и се получи едно хлебче, в рецептата са две. 

https://natashaskitchen.com/apple-bread-recipe/

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , chandni каза:

Кадаифът в нашия фризер се пази само за кюнефе :girl_crazy:

Още помня кюнефетата в Мадаба /Йордания/, йордански и ливански стайл. Единият вид беше като познатото ми турско, но другият....ах, другият! имаше и крем и беше ..... 🤩 Ако някой ме осветли как се прави второто, цена няма да има 🙂 Инак бих отишла да хапна пак, но много усложнено ми се видя влизането в Йордания.

преди 11 минути , Mistela каза:

То няма ли трайност

Така де, да направи пакетчета за коледни подаръци предлагам - да се употреби 😛

  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

Да питам chef-a:

Ако оцветя сиропа с шафран ще стане ли или ... ще стане манджа с грозде.

Защото преди време гледах как оцветяват цялото кюнефе по този начин, но с някаква сладкарска боичка.

А шафран имаме за около 280-300 години напред - преди време в Азербейджан като купувах и лелката ме пита колко грама. Аз казах нещо и тя ми даде около половин чувал. От къде да знам, че е толкова лек.

Това е най-скъпата подправка. Ти си богаташ!

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , ven62 каза:

Вие кажете дали ще стане за кюнефето тоя шафран ... или и агнешко ще трябва да добавя...:grin:

Трябва, да, и агнешко с ориз, освен кюнефето, за да стане качествено изпълнението.😉

Аз съм ползвала шафран в пиле с ориз, пиле с картофи и в кекс. По 4-5 стръкчета само. Сега направих и справка- май на всичко може да се добавя съвсем по малко.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.