Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 33 минути , DaBo каза:

Ти затова ли отбеляза празника на Швеция с онези примамливи кифлички? 😜

 

 

Де да бях... отбелязвам аз всичко скандинавско по принцип 😉 В Канада сме, затова и имам остатъци от пуйка, този уикенд беше Thanksgiving. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , DenitsaS каза:

Де да бях... отбелязвам аз всичко скандинавско по принцип 😉 В Канада сме, затова и имам остатъци от пуйка, този уикенд беше Thanksgiving. 

О, там със сигурност ще има. Ако сте в англоговорящата част, търси broth или stock. Разликата е, че за stock-а се използват кокалите, а за broth-а се използва месото. За нас все си е бульон. 😊

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , DaBo каза:

О, там със сигурност ще има. Ако сте в англоговорящата част, търси broth или stock. Разликата е, че за stock-а се използват кокалите, а за broth-а се използва месото. За нас все си е бульон. 😊

Супер, мерси за съвета! 🌷

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

От няколко години се мъча с пиците в нас, то не бяха брашна, камъни, лопати и т.н., но май ще приключа с опитите.

Днес ми дойде тази придобивка и ще я пробвам след 1-2 дни. Вдига 400 градуса, с два камъка отгоре и отдолу, които могат да се махат при желание, пиците стават за 2-2,5 мин.

 

83413482__2021-10-12_194918.png.fcfa7eb742bdc2ee28c9382aeae7eb5a.png

 

Обаче директно започнах с тунинговането ѝ, намерих един форум за пици и ще вдига до седмица 450+ градуса, като  пиците ще стават за 90 секунди.

 

 

  • Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Alexander каза:

От няколко години се мъча с пиците в нас, то не бяха брашна, камъни, лопати и т.н., но май ще приключа с опитите.

Днес ми дойде тази придобивка и ще я пробвам след 1-2 дни. Вдига 400 градуса, с два камъка отгоре и отдолу, които могат да се махат при желание, пиците стават за 2-2,5 мин.

 

83413482__2021-10-12_194918.png.fcfa7eb742bdc2ee28c9382aeae7eb5a.png

 

Обаче директно започнах с тунинговането ѝ, намерих един форум за пици и ще вдига до седмица 450+ градуса, като  пиците ще стават за 90 секунди.

 

 

Това го видях за първи път в Колумбия. Пиците ставаха страхотни и също за доста бързо време. Колко сме изяли по бг събиранията, ехе. Само дето тестото се купуваше от пицарии. От там видяхме камъка за пица и после си го купихме. Сега хубаво ми напомняш, ще взема да видя дали ги има тези машинки при нас.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Супер сте всички - комбинирах рецептите и стана много вкусен сос, хареса се. Сложих масло, брашно, разтворим бульон, жълтъци, течна сметана, лимон, черен пипер и индийско орехче. Пак ще направя, но следващия път ще си сваря пиле да стане традиционно. За гарнитура направих картофено пюре, защото нямам спомен с какво се сервираше фрикасето (препечени филийки?) 😆 Само нямах пресен магданоз за поръсване, ама следващия път. 

 

A67AEB08-B7AC-4B1D-82EF-B2BEC8EEB281.jpeg.37ae1038d9b01caf4c761e5e29b3649d.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 1 час, Alexander каза:

От няколко години се мъча с пиците в нас, то не бяха брашна, камъни, лопати и т.н., но май ще приключа с опитите.

Днес ми дойде тази придобивка и ще я пробвам след 1-2 дни. Вдига 400 градуса, с два камъка отгоре и отдолу, които могат да се махат при желание, пиците стават за 2-2,5 мин.

 

83413482__2021-10-12_194918.png.fcfa7eb742bdc2ee28c9382aeae7eb5a.png

 

Обаче директно започнах с тунинговането ѝ, намерих един форум за пици и ще вдига до седмица 450+ градуса, като  пиците ще стават за 90 секунди.

 

 

Би ли споделил от къде я намери? Преди време @Goal & Boss мисля, че се беше похвалил с такава, но му беше подарък за сватбата, а на всички сайтове, които откривах с Google, наличността беше изчерпана.

 

П.С. Сега видях, че в немския Амазон е по 96 €, Tи на такава цена ли я взе?

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Има с един и с два камъка, с два е малко по-скъпа, моята я взех от ebay Германия, дойде за 3 дни за 140евро с пътя.

Реално сега, ако трябваше да взимам, щях да взема с един камък, втория няма да ми е нужен за пици.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 17 часа, Alexander каза:

Има с един и с два камъка, с два е малко по-скъпа, моята я взех от ebay Германия, дойде за 3 дни за 140евро с пътя.

Реално сега, ако трябваше да взимам, щях да взема с един камък, втория няма да ми е нужен за пици.

Значи с един камък е по-добре? При нас има на Ферари (G3) както с един камък, така и с два. С два камъка е 190 евро, с един е 170 евро. Не знам, ама малко скъпичко ми се струват. За какво трябва да се гледа в такава машина? Ще се огледат по амазоните дали няма друга марка и с куриер-посредник да я докарам до тук… Вкара ми мухата в главата! 🤣

 

Снощи преядох с големи печени картофи с масло, кашкавал и домашна майонеза. Точно като тези от студентските ми спомени от Слънчев бряг:

 

DDC41034-F07F-4C37-B418-D83A20BA103C.jpeg.41ee3ab97b86812465dbcd71d207e671.jpeg

  • Харесвам 17
Връзка към коментар
преди 1 час, DaBo каза:

Ще се огледат по амазоните дали няма друга марка и с куриер-посредник да я докарам до тук… Вкара ми мухата в главата! 🤣

В немския амазон я гледах снощи на 95€. Това си е почти наполовина... Ще има и за куриер, че и да остане.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, DaBo каза:

Значи с един камък е по-добре? При нас има на Ферари (G3) както с един камък, така и с два. С два камъка е 190 евро, с един е 170 евро. Не знам, ама малко скъпичко ми се струват. За какво трябва да се гледа в такава машина? Ще се огледат по амазоните дали няма друга марка и с куриер-посредник да я докарам до тук… Вкара ми мухата в главата! 🤣

 

Снощи преядох с големи печени картофи с масло, кашкавал и домашна майонеза. Точно като тези от студентските ми спомени от Слънчев бряг:

 

DDC41034-F07F-4C37-B418-D83A20BA103C.jpeg.41ee3ab97b86812465dbcd71d207e671.jpeg

С един камък е за пици баш, с два за калцоне и друго неща.

В eBay има с един камък за 120-130 с пратката включена.

след начален тунинг  на термостата днес я сефтосах и измерих колко вдига-410-420 градуса.

сега чакам един друг камък и ще отивам на 450+
 

стават за 2-3мин

 

A6741A53-C8A0-45AD-81CF-09553D09B15B.jpeg

83D21E34-2C59-4BE8-B915-066764BFE32E.jpeg

E1D3B03B-E03F-4670-BE64-DC4B32322907.jpeg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

След четири дни ядене на пуйка под всякакви форми, днес сме вегетарианци: броколи на фурна със сметана и три вида сирена (фета, чедър, грюер) и пържен див ориз с лук и яйце. 

 A07ADE19-4222-47DF-AC7F-477E26E47771.jpeg.34008a84456e277bdee567ab616e3aec.jpeg
 

20EDFFF1-3673-4468-9771-1ABD9BDB68A9.jpeg.affb4851ede08831eacc62f86acd2bad.jpeg

 

6D94C4B5-1D99-450C-BE46-AD64076AE288.jpeg.99ca03a6cb945941849bcdae41fbb8cf.jpeg

  • Харесвам 20
  • Браво 1
Връзка към коментар

@Alexander, това, което @chandni ми подсказа от немския амазон е 95 евро с един камък. Вътре в Германия транспортът е безплатен, а оттам до Украйна с фирма превозвач е 30 евро. Тук внос до 150 евро е безмитен, така че мисля да поръчам и да стискам палци да дойде невредима.

После ще помагате с рецепти за тестото, а пък аз ще ви се сърдя, че килограмите си стоят и не мърдат. 😂

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Задушено брюкселско зеле по рецепта на Лидия Бастианич.

Само ние си го харесваме. 

Всички останали, като им кажа "брюкселско зеле" и правят физиономии :bad:

  • Смея се 2
Връзка към коментар
На 12.10.2021 г. в 19:49, Alexander каза:

Днес ми дойде тази придобивка ...

Обаче директно започнах с тунинговането ѝ, намерих един форум за пици и ще вдига до седмица 450+ градуса, като  пиците ще стават за 90 секунди.

Недейте така, бе, хора! Не си показвайте придобивките! 

Ако си купя още някоя кухненска щуротия, ще ме изгонят от вкъщи! Тъкмо размятам из нас вакуумиращата машинка на @DaBo...

 

Искам да попитам защо вторият камък да е само за калцоне. Не е ли идеята да изпича и "материала" на пицата? И какво толкова ще подобри в пицата тунинговането с още 50 градуса отгоре и една минута спестено време. Заслужава ли си тунинговането?

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Почти вали сняг и ни отказа да ходим за ром и празнична вечеря. 

Но да се похваля, след години блянове по един мадейренски омлет, сега вече мога да правя такъв пухкав и аз, ама по-течен в малкото тиганче с капак. Или съм забравила мечтания вече, ама пак го обичам. А на тате един приятел ни носи зелени яйца 🙂

IMG_20211013_133441.jpg.ae8aa0b2f3a20428befda9dd5a181e17.jpgIMG_20211014_202640.jpg.a25bec7c2d5a3bf5466214a9a8339a27.jpg

 

Тази чинийка я запълнихме с баба гануш, ама е много грозно 😄

 

IMG_20211014_202843.jpg.731888a72e23031fba193a58a389cbcd.jpg

 

 

О, @chandni, ето го вчерашния писаладиер:

IMG_20211013_194229.jpg.96ea0d203ab56ec64260c4efa5a90b9b.jpg

 

Oх, как я снимате тази храна, моята винаги изглежда като преоценена. 

  • Харесвам 13
  • Браво 5
Връзка към коментар

О, аз като се размечтах за Колумбия и кориандъра и не ми остана време за готвене, та съвсем прости яйца по панагюрски:

 

IMG_9235.jpg.09c7864edc40ff55ba965c580d3931ce.jpg

 

Не знам защо изглежда, че яйцата плуват в сос и съм прекалила с маслото и червения пипер, но всъщност изобщо не беше така.

 

  • Харесвам 14
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Вечеряхме фермерски кюфтета от Ферма Шопар, Бик и Щука. Мнооого, много вкусни. Една позната има био магазин и освен веган, вмъква и друг асортимент😄. За пръв път вземам, но за други кюфтета вече не ми се мисли🙂. 11 лв. е цената в този магазин, в опаковката са 8 броя големички кюфтета. Пекох ги на фурна, нито се свиват, нито се спаружват, нито са мазни. Абе вкусни са🙂

DAB01E90-CD35-4035-900D-D1E552E56C45.jpeg.5b946badfe00b13d16f71fff1d133a59.jpeg

Снимката е от фб страницата на магазина.

  • Харесвам 13
  • Браво 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.