Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Lyubina каза:

За мен наближаването на студения сезон ме връща към уюта на домашна пилешка супа. 

И при мен е така.Много обичам супи и ги хапвам с удоволствие целогодишно.Но есенно-зимния сезон е толкова уютен с топла супа,свинско със зеле,печена тиква и горещ шоколад.Както и чай с мед и лимон.Обожавам това време на годината и уханието в кухнята.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Леле, само такова не бях измиляла до сега. А толкова обичам всичко що е "зеле" под някаква форма. Подозирам, че ще ме гледат странно, ако сервирам карфиолени кюфтенца, но не пречи да опитам 🙂 

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Да питам знаещите ... имам бойна задача да опека едно агнешко бутче.

Омазването и подправките вече ми станаха ясни, изчетох ги, ама питането ми е :

- Мога ли да го увия това нещо в хартия за печене и във фолио , да го метна във фурната преди лягане ( 12-01:00ч) и чааак на сутринта да го извадя ( около 7) ?

Че не ми се занимава през деня да му бая и ако има вариант през нощта ... ще е много "приятно"

Връзка към коментар
преди 1 минута , jul каза:

Що да не може? Но оставяш на много нисък градус. 

Това беше и моята идея ама на всякъде чета че около 3 часа, та да не го прецакам нещо - да изсъхне например

Връзка към коментар

Ако е с фолио и примерно на 130-140 градуса, не мисля. Сутринта развиваш фолиото и печеш за коричка. Аз така бих направила. 

Иначе е 1 час на кг тегло +1 за сигурност /3 часа за бутче от около 2 кг/. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , jul каза:

Ако е с фолио и примерно на 130-140 градуса, не мисля. Сутринта развиваш фолиото и печеш за коричка. Аз така бих направила. 

Иначе е 1 час на кг тегло +1 за сигурност /3 часа за бутче от около 2 кг/. 

Имаме сделка!

На сутринта ще кажа дали става мързеливото готвене или ... не :grin:

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз съм правила агнешко в хартия за печене около 3 часа, и в чугунена тенджера, затворено, за 5-6 часа  на 150 градуса. Не съм пробвала ,обаче, дълго време в хартия. Но ако е добре опаковано, не би трябвало да има проблем. 

 

Ние тази вечер с Роцев сме ергени и карахме на корейски палачинки със зеленчуци, поляти със соджу.

А от утре съм за няколко дни в най-добрия хотел-ресторант на света, "При мама" 😍

 

20211023_202900.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, funny каза:

Да питам знаещите ... имам бойна задача да опека едно агнешко бутче.

Омазването и подправките вече ми станаха ясни, изчетох ги, ама питането ми е :

- Мога ли да го увия това нещо в хартия за печене и във фолио , да го метна във фурната преди лягане ( 12-01:00ч) и чааак на сутринта да го извадя ( около 7) ?

Че не ми се занимава през деня да му бая и ако има вариант през нощта ... ще е много "приятно"

След Великден постнах нещо подобно. Слага се на кръст алуминиево фолио, върху него пак на кръст хартия за печене. Омазаното с малко масло и подправки бутче се увива хубаво в хартията. После се стяга във фолиото.  Печеш 50 мин на 220 , а после намаляш на 130 за 3 часа. Вадиш тавата, и  внимателно разрязваш  хартията, че вътре има хубав сос. Връщаш в чиста тава разопакованото бутче и го запичаш за кратко на силна фурна за коричка.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Момичета, като чета рецептите и се убеждавам, че никога няма да се захвана с такава кулинарна задача. Веднъж пуйка за Коледа ми беше предостатъчно. 

Завиждам ви за търпението и времето, което отделяте за тези кулинарни разкошотии. 

Връзка към коментар
преди 21 минути , Lyubina каза:

Момичета, като чета рецептите и се убеждавам, че никога няма да се захвана с такава кулинарна задача. Веднъж пуйка за Коледа ми беше предостатъчно. 

Завиждам ви за търпението и времето, което отделяте за тези кулинарни разкошотии. 

Аз съм последния човек който има търпение за готвене, ама да докладвам :

Мързела учи :girl_haha:

Значи , вечерта към 12 сложих въпросното бутче , доволно омазано и увито в хартия и във фолио във фурната.

Пекох 30 мин за 220 градуса , после намалих на 120 и ... лека нощ.

На сутринта - около 6 и нещо , месото беше готово, леко запекох и за днес край с влизането в кухнята. 

Та... доволна съм.

Приемам оферти и за други рецепти, за които приготвянето им е 20 мин подготовка и ....сън 😉

 

ПП. Снимки по-късно че вече излязох не само от кухнята ами и от вкъщи

 

  • Харесвам 11
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 2 часа, funny каза:

Приемам оферти и за други рецепти, за които приготвянето им е 20 мин подготовка и ....сън

Уважавам такива рецепти:ok:

Моите 5 гроша 

Захваната от снощи, сглобена днес за 10мин.

В сезона на тиквите - една много различна супа, адаптирана от една реклама на ARLA:curtsey:

Печена крем супа 

20211023_210928.jpg.5f7b002b38dee79a30784595aa0c4693.jpg

 

20211024_120235.jpg.938fe3f8b9a01ed2bb69732d733b1d2d.jpg

 

Хапваме и грабваме раниците за навън, щото се изваля и времето светна.

  • Харесвам 21
Връзка към коментар

Банички с турски кори намазани с топено масло. Плънката е от сирене "Филаделфия" и шунка "Дулано". Хапват се по 2-3 с бира/айрян и останалите се нареждат в тавичка, заливат се със сготвен доматен сос ( домати от буркан, задушен лук, захар,чесън, босилек,копър,хариса,сол) и се запичат във фурна за кратко. Следва...😊

 

DSC01893.JPG

  • Харесвам 18
  • Браво 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, marycap каза:

Втора част😋:

 

 

DSC01904.JPG

DSC01905.JPG

DSC01913.JPG

DSC01914.JPG

DSC01924.JPG

Чудесна идея, ще пробвам✌️

Днес за вечеря патладжан-мусака. 

Снощи борих нов за мен продукт - телешки бузи (с полента). Супер вкусно се получи, но хич нямаше търговски вид. То и снимките не ми се получават, така че ето го 😆

IMG_20211026_202407.jpg

 

IMG_20211026_205205.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз напоследък само на сладки неща залагам, имах именник вчера и му приготвих разни неща да почерпи колегите, пък и посрещахме гости. 

Тюл перде татласъ, шоколадов тарт, сладки Кафени зърна, торта тиква с тиква и крем от кестени, домашен хумус и пържоли с гъбен сос и шпецле, ама не ми беше удобно от гостите да ги снимам.

IMG_20211024_131753.jpg

IMG_20211025_170539.jpg

IMG_20211025_173632.jpg

IMG_20211026_175614.jpg

IMG_20211026_175655.jpg

IMG_20211026_210255.jpg

IMG_20211026_185443.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 18
Връзка към коментар
преди 36 минути , Lyubina каза:

Я разкажи какво е това тюл-перде-татласъ, че ми стана интересно. 

Сиропиран турски сладкиш с кори и орехи, но не е точно баклава. Името му идва от начина на нагъване на корите. Мажат се с масло, поръсват се с грис и орехи и се нагъват на хармоника.

Може да погледнеш тук:

https://receptite.online/velikolepno-siropirano-sladko-izkushenie-ot-turskata-kuhnya-ili-prosto-tyul-perde-tatlasa/

Рецептите из нета са почти еднакви.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Роца, добре дошли, и пак да дойдете. Разходката Ви се получава, разкошно време сте уцелили. Пиша в тази тема и бързам да споделя, след като разбрах, че скоро ще си тръгвате за следното: Знам, че в Париж не можете да си купите кисели зелеви листа (бяхте споделили), бих препоръчала такива: те са в пластмасов плик, има за около 8-10 сарми, доста кисели към момента. Информацията ми е от вчера. Наготвих чудесни сарми с кайма. За да не са много кисели, малко поизмих листата във вода и при готвенето сложих пак само вода, без зелев сок. Много малко сол.  Прилагам снимка на краставички от същата марка, защото това със зелевите сарми изхвърлих. Марката е "Дако". В момента, в който ги вкусих се сетих за вас и @samuraika. Приятен апетити! 

1635330711113.JPEG

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@rdd, много благодаря за препоръката 😍! Ще ги потърся в супермаркетите около нас! Да имам за сърмички (тя майка ме посрещна с една тенджера почти само за мен 😂😂😂)

  • Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , Роца каза:

@rdd, много благодаря за препоръката 😍! Ще ги потърся в супермаркетите около нас! Да имам за сърмички (тя майка ме посрещна с една тенджера почти само за мен 😂😂😂)

Аз ги купих от Била.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.