Ами 350 гр. Айрян, 1 с. Л. Сол, 1 с. л. Мед (захар, меласа), 1 суха мая, 460 гр. брашно. Разбърква се с вилица. Втасва. После оформяш върху хартия за печене (аз посипвам и хартията и хляба с брашно и клъцвам тум_там с ножица за шарка, то е по желание) и оставяш да втаса 2 път. В този момент слагаш гювеча във фурната и я нагласяш на макс. Като втаса хляба (обик овено за 30 - 40 минути), слагаш хляба барабар с хартията в гювеча, капака и връщаш във фурната, намаляш на 180 градуса и печеш. Просто г
Да, разбира се 🙂
Ето тази е: https://www.bonappetit.com/recipe/easy-no-knead-focaccia
Но аз правя следните промени:
- малко повече брашно - 650 г (тип 550)
- намалявам малко зехтина при омазняването на купата за нощното втасване в хладилника - слагам 1-2 лъжици, вместо 4
- поръсвам преди печене със сушен риган и малко кристална сол
- не мажа накрая с чесновото масло
1 кг. брашно
10 гр. сол
300 гр. захар
200 гр. прясно мляко
5 яйца
50 гр. прясна мая
200 гр, масло разтопено
Разтваряш маята в млякото с малко от захарта и я оставяш да шупне. След което я прибавяш към брашното и солта заедно с разбитите на крем яйца и захар и добавяш постепенно маслото както съм писал по-горе. Есенции и миризми слагаш каквито обичаш. Кора от лимон, портокал, розова вода, портокалова вода, ром, ванилия изобщо който какво харесва. Пълнеж също накрая в тестото може да
Заповядай
Трябват ни тиквички разбира се, 200гр заквасена сметана+2 ск.чесън+ сол, бял пипер и копър. И равни количества пармезан и галета, които разбъркваме. За моите 3бр средни тиквички около 50+50гр от сухите съставки.
Тиквичките разрязвам на дълго, потапям в сметаната, после овалвам в пармезановата смес и редим в тава върху пекарска хартия.
Печем на 200С, средно ниво на фурната, до златисто. При мен за около 15 минутки.
Воала.
Не се използва мазнина.
Препоръчани мнения
Публикувано от luba_rizova,
30 реакции
Към мнение
Публикувано от Роца,
Фокача
Препоръчано от cck
6 реакции
Към мнение
Публикувано от Йосиф Милчов,
рецепта за козунак
Препоръчано от neuromancer
14 реакции
Към мнение
Публикувано от Kalina Ivanova,
25 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега