Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 5 минути , DaBo каза:

@ДиянаВ, Честит РД! Жива и здрава да си! И през следващата житейска година да пътуваш до много мечтани дестинации!

buket-rozovyj-shelk-1-1.jpg.76d4609bac9be567499406f2d495108e.jpg

Много благодаря🙂 Да знаеш от теб ми е първото пожелание. Магеланско, най-хваща🤗

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
На 6.11.2021 г. в 19:52, ДиянаВ каза:

Готвя бонбони 😂. Цели 61 броя Фереро Дидие 😜. Да не си помислите, че съм лакома мечка🙃 В понеделник ще духам свещички и ще черпя 🥳 Сега студуват🙂

26F39053-12ED-4869-A9D2-345654D3CDCD.jpeg

E0150F4F-EFC6-4649-9FAC-30D272E7C755.jpeg

2C9659FF-EEF5-40E1-993D-B09FABF447AE.jpeg

0E05A99A-5534-4958-8C0E-7439EE2EEB27.jpeg

Честито ти Ден Рожден!

Много цветни мигове ти желая, от пътешествия или не, няма значение...важното е да са приятни и да се превръщат в незабравими спомени!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , Бръмбар каза:

Честит рожден ден, @ДиянаВ! Много здраве, пътешествия и сбъднати мечти!

преди 32 минути , Kalina Ivanova каза:

Честито ти Ден Рожден!

Много цветни мигове ти желая, от пътешествия или не, няма значение...важното е да са приятни и да се превръщат в незабравими спомени!

Благодаря Ви, приятели🤗

Да сме здрави всички! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Честит рожден ден на Диди, много усмивки, слънчево настроение и чудни пътешествия!🥳

Този уикенд готвих патешки бутчета с круши и картофки, няма снимки, че бързо се ометоха. 🙂

Споменавам го, за да знаете, че стартира сезона на патешкото в Лидл, а тяхното винаги е много хубаво. Имаше освен бутчета и магре, както и цяла патица.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , iMari каза:

Честит рожден ден на Диди, много усмивки, слънчево настроение и чудни пътешествия!🥳

Този уикенд готвих патешки бутчета с круши и картофки, няма снимки, че бързо се ометоха. 🙂

Споменавам го, за да знаете, че стартира сезона на патешкото в Лидл, а тяхното винаги е много хубаво. Имаше освен бутчета и магре, както и цяла патица.

Благодаря Мари за пожеланията🤗

Тези патешки бутчета с круши ме заинтригуваха. Може ли да споделиш как ги правиш, когато ти е удобно?🙂

Връзка към коментар
преди 50 минути , ДиянаВ каза:

Тези патешки бутчета с круши ме заинтригуваха. Може ли да споделиш как ги правиш, когато ти е удобно?🙂

Ето това е рецептата:

https://recepti.gotvach.bg/r-87068-Патешко_с_круши_и_картофки

Към маринатата добавям някакво сладко, от смокини най-добре и тъмен ром, че е ароматен. Става и с всякакъв друг твърд алкохол, целта е месото да "омекне" и да се готви по-бързо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , DaBo каза:

Ще стане ли с друга част от патето, да не са бутчета? Или да не се мъча и да си купя бутчета? То патешкото при нас е винаги налично по магазините. 

О,да, общо взето това е класическа маринатата за патешко. Ако е филе ще стане много по-бързо. При бутчетата не слагам допълнително мас или мазнина, защото си имат достатъчно мазничко по тях, но филето е по-сухо и ще трябва да се добави нещо.

• Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 39 минути , iMari каза:

Ето това е рецептата:

Към маринатата добавям някакво сладко, от смокини най-добре и тъмен ром, че е ароматен. Става и с всякакъв друг твърд алкохол, целта е месото да "омекне" и да се готви по-бързо.

Готвих веднъж пиле с кайсии, по арабска рецепта. Моят мъж, който е изключително внимателен и деликатен коментира-всичко е чудесно, а нещо за ядене има ли?😀

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 45 минути , iMari каза:

Ето това е рецептата:

Ти заменяш бялото вино от рецептата за маринатата с твърд алкохол ли или слагаш от двете?

Имам ароматен коняк Евксиняк от Евксиноград, но ми свиди да пои патешки части😄. Може да жертвам балканската ракия на съпруга😜 или да се сдобия с непретенциозен ром за готвене🙂. Едно малко стига ли й на патицата?

Връзка към коментар
преди 29 минути , funny каза:

@ДиянаВ къде е тортата :grin:

Бонбоните не стига ли😂 или не си видяла, че направих 61 бонбона🙃

И торта ще има. Вчера привечер набързо я сглобих с блатове Медовик. Сетих се днес, че нямам свещички, отивам на близкия карнавален магазин - затворен, мести се на друго място. Отивам на Пепко, от моите цифри само едната е налична. Сетих се, че мога да ползвам другата от РД на детето😃 Малко шарения, но карай, да има настроение🥳

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Бонбоните не стига ли😂 или не си видяла, че направих 61 бонбона🙃

Удари ме в земята с тези бонбони ти. 

Само мога да ви представям колко време си ги въртяла :fie:, така че .... простено ти е, може и без торта :give_rose:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, iMari каза:

......

Аз скоро си намерих най-улеснения начин за правене на патица с портокалов сос, без да си цапам решетката, да горя мазнина и тави и въобще много гениално ми се стори всичко, ама стана готова към 21:30 и нямахме време и желание да снимам

@ДиянаВ, честита да си, здрава и обичана, а всички около теб да се надпреварват да ти създават красиви емоции и поводи за радост 😘 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , jul каза:

За малко да изпусна купона 😀 @ДиянаВ, честита да си! Пожелавам ти пълно сърце и пълни ръце!

А, не си! Той тепърва започва. 🥳 Че не върви магелански рожден ден само с бАмбони, па макар и домашно правени. Чакаме @ДиянаВ с нещо такова:

🍾 🥂 🥃 🍹🍸 🍷

И докато я чакаме, една пилешка супа от онзи ден:

IMG_9335.jpg.7a9d2def87a4e6a4f92788103fbe5ef8.jpg

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Връзка към коментар

@ДиянаВ Честит рожден ден и от мен 🙂 Желая ти здраве, късмет и всичко най-хубаво 🙂 

След малко ще направя една бърза тиквена крем-супичка, много ми се услади предния път 🙂  Ще метна и едни кифтета на скарата 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 22 минути , jul каза:

А така - заложихме очакванията, довечера ще мятаме снимките 😆

Аз ще боря ичли кьофте - ако се получи, ще черпя по-късно някоя снимка 😜

Абе, то през екрана не се разбира дали се е получило или не. Ти черпи със снимка, а ние ще премляскваме пред екрана. 😂 😜

• Смея се 5
Връзка към коментар

@ДиянаВ, честита да си!

Още много рецепти да изпълниш и още повече свят да обиколиш!

Прилагам и тортичка, докато покажеш твоята да е празнично в темата!

IMG_E1360.JPG

Предваригелно да кажа, че рецепта нямам - всичко е импровизация.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , DaBo каза:

Абе, то през екрана не се разбира дали се е получило или не. Ти черпи със снимка, а ние ще премляскваме пред екрана. 😂 😜

Провалът може да е изключително видим, така че има и вариант - ядохме ичли кьофте /снимката е от нета/.... 😂

• Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.