Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Супер лесни въглехидратки. Рецептата е тук https://tasty.co/recipe/ham-egg-cheddar-pockets с подобрения без бъркани яйца вътре, но с риган и мащерка и малко по-изпечени 🥰

 

20211116_225045 (2).jpg

  • Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 15 часа, bibi каза:

Еником М. Утре ще потърся картинка.

Моята е изчерпана. Беше тройна.

В момента имат тези:

ENIKOM M - Мебели и аксесоари за дома, офиса и градината. (enikom-m.com)

Връзка към коментар

С вълненията покрай Виваком, за малко да забравя да си споделя обяда.

 

Турска леща:

IMG_20211117_141507.jpg.d26c1b9dada0bd9925bee07f7ccb52b8.jpg

 

https://www.gimmesomeoven.com/turkish-lentil-soup/

 

Специфичното е, че червената леща е любимата супа и спасение от гладна смърт винаги, когато има апокалипсис и нито сме пазарували, нито ми се мисли за готвене. Обаче за пръв път я пасирам...е, в пъти по-вкусна е 🥰

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

много примамливо звучи това, само дето май не съм виждал червена леща тука...

Може би ако готвиш по-дълго кафява леща и пасираш, може да се получи сходна супа. 

Връзка към коментар

Дано @ven62 не харесва подобни ястия, че и без друго само аз пиша тук тази седмица 🙂

 

Пресни папарделе с тиква, салвия и бекон. Сложих обаче масло вместо зехтин, че го предпочитам.

 

https://www.goodto.com/recipes/tagliatelle-with-pumpkin

 

IMG-0c067b5da33e6a7ea50205b320b6c63a-V.jpg.68d5e67c997572d7a1eea024d71fd166.jpg

 

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 17 минути , Lindt каза:

Дано @ven62 не харесва подобни ястия, че и без друго само аз пиша тук тази седмица 🙂

 

Пресни папарделе с тиква, салвия и бекон. Сложих обаче масло вместо зехтин, че го предпочитам.

 

https://www.goodto.com/recipes/tagliatelle-with-pumpkin

 

IMG-0c067b5da33e6a7ea50205b320b6c63a-V.jpg.68d5e67c997572d7a1eea024d71fd166.jpg

 

Едно време не обичах макарони. От детската градина ще да е.

После се ожених ... и станах човек.

Жена ми обожава всякакви пасти. ... Вече и аз.

  • Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Направих си кюфтета с доматен сос на еър-фрайър и станаха супер сочни и без мазни пръски навсякъде. Не си бях изпила кафето сутринта и сега го ползвам за гарнитура 😍😋😂

6FC27948-8683-44A6-B4F3-78A3D1D6FC97.jpeg

EBF65961-4CE1-49AE-B57C-6D51AF9C9215.jpeg

  • Харесвам 15
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Приказваме си днес с един колега и той като се изцепи "Мечтата ми е сега да съм пред една камина, да пия червено вино и да ям агне, пълнено с пилета, които са пълнени с кюфтета" 😄 Някак успях да го визуализирам, струва ми се, че ще си върви с кисело зеле 😄 

  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 32 минути , Eva eva каза:

Приказваме си днес с един колега и той като се изцепи "Мечтата ми е сега да съм пред една камина, да пия червено вино и да ям агне, пълнено с пилета, които са пълнени с кюфтета" 😄 Някак успях да го визуализирам, струва ми се, че ще си върви с кисело зеле 😄 

Разбирам го напълно колегата. Ние скоро си купихме къща с камина и веднага се почнаха уговарянията за гергьовденско агне, но мъжът ми се дърпа - как през май ще палим камина в Аризона. Логика! Естествено, че ще намалим климатиците до дупка и омиришем къщата на агнешко заради едното ядене или по-скоро идеята за такова😄 

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 1 минута , Marusinka каза:

Разбирам го напълно колегата. Ние скоро си купихме къща с камина и веднага се почнаха уговарянията за гергьовденско агне, но мъжът ми се дърпа - как през май ще палим камина в Аризона. Логика! Естествено, че ще намалим климатиците до дупка и омиришем къщата на агнешко заради едното ядене или по-скоро идеята за такова😄 

Честито! Със здраве да си я използвате!

 

А нямате ли външна камина? Или при вас са по-разпространени барбекютата?

В краен случай по стар български обичай - цяло агне по хайдушки, демек закопано под жарава в земята. 😂

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , DaBo каза:

Честито! Със здраве да си я използвате!

 

А нямате ли външна камина? Или при вас са по-разпространени барбекютата?

В краен случай по стар български обичай - цяло агне по хайдушки, демек закопано под жарава в земята. 😂

Благодаря много! 
 

Имаме само вътрешни, може би защото този, който е строил къщата се е изхвърлил малко с цели 3 😱 Едната е двойна, а другата е в главната спалня. И всичките са на дърва.

Иначе в момента са много популярни барбекюта за опушване и естествено, има достатъчно големи да поберат едно агне/прасенце. 
На мен просто винаги ми е липсвала външната камина на Гергьовден, защото баба и дядо са от село Паталеница и там всяка година правят агне на чеверме. Голяма традиция е. Събират се селото и родни от цяла България, че и чужбина, и е такъв невероятен празник!
 

14674973-C845-4D5A-A02E-5378C4C28ACA.jpeg

E1B4705D-B361-42A9-94A8-DB8F68B89225.jpeg

1064A84C-40D7-4C6E-BB41-6A40537BBD41.jpeg

03178C0F-388F-4155-84A9-EB43641C02FB.jpeg

F5566F0C-5158-485A-8451-FE9854CE022D.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 3
Връзка към коментар

Ама в Аризона защо са необходими толкова камини и то на дърва? Става ли много студено през зимата? И да става, как се палят три камини по отделно, че и да се поддържат през целия ден… 

През лятото знам, че без климатик е ад. 
 

Щом сте в къща, значи има двор. Отделяте едно кьоше за чеверме и на 6.05. някой трябва да се жертва да го върти. То при вас сигурно продават и готови системи за чевермета. И в най-краен случай - в тавата и във фурната. 😜

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 17.11.2021 г. в 15:30, Lindt каза:

Може би ако готвиш по-дълго кафява леща и пасираш, може да се получи сходна супа. 

Мне. И вкусът е различен, и цветът /малко става като това, дето не се споменава на масата 🤭/. Преди години правих една турска рецепта с пиле и пасирана кафява леща. Вкусно стана, обаче цветът..... Той ни отказа да завторим 😀

  • Смея се 4
Връзка към коментар

Не мога вече да променя предния пост, така че пак аз 😎

На котлон+сезонно=крем супа от карфиол. Изненадващ и интересен вкус се получи, лесно е да се сбърка с гъбена 😉 Фурната елиминирах, като изпекох зеленчуците в еърфраера, а стружките върху супата са запържени части от тях.

https://www.supichka.com/рецепта/403/крем-супа-от-карфиол-карнабит-с-мащерка

 

IMG_20211119_113915.jpg

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

@jul, тъкмо щях да те питам какво стана с фурната, ама явно още се ремонтира.

 

Да обявим сезона на супите са открит:

Keto cauliflower chowder soup/ Чаудър супа с карфиол кето вариант

 

IMG_9497.jpg.c613d5b60781dd0a9b42acc8510bf8ac.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 12 минути , jul каза:

Изненадващ и интересен вкус се получи

Аз накрая добавям едно, намачкано с вилица, щедро парче синьо сирене (е, на око де, зависи от количеството супа), веднага щом изключа котлона - сиренцето се стопява и придава страхотен вкус. Този "номер" със синьото сирене много пасва на крем-супите от зеле, карфиол, броколи, целина и на комбинации с преимуществено количество от някой от изброените зеленчуци. Накрая с крутончета, естествено, щот' без тях все едно пиеш бебешко пюре  🙂

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 11.11.2021 г. в 12:10, Lindt каза:

Обедна крем супичка от царевица с картофи и моркови. И отгоре ситно нарязани бекон, червена чушка и лук на тиган с люта паста.

 255918135_408083080949419_4573410044983542990_n.jpg.b8c61e2972135e0dd186747115acc55b.jpg

Долната купичка е като хайку без думи! 

  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Светославов каза:

Долната купичка е като хайку без думи! 

Връщах се 100 страници назад да си я разгледам и аз :ok: Но благодаря, че ми даде идея как да си украся довечера супата от тиква с бахар и черен боб, защото да си призная, не изглежда достатъчно апетитна.

Връзка към коментар
преди 8 минути , Lindt каза:

Връщах се 100 страници назад да си я разгледам и аз :ok: Но благодаря, че ми даде идея как да си украся довечера супата от тиква с бахар и черен боб, защото да си призная, не изглежда достатъчно апетитна.

Ако визуално не се подобри - сложи една снимка тука. Да се успокоя малко, че от една седмица съм на диета, а очите ми все в тази тема.

И за капак, последната супа на @DaBo с добавения бекон ... направо ми премаля.

:biggrin:

 

  • Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Ама @ven62, тя моята супа е кето версия демек диетична. Сал един бекон за разкош, дет се казва. 😉

Ама ще й върви много някой друг къс сьомга или по-големшки скариди - значи пък съвсем диетична.

 

Закачам се, разбира се! Дано диетата е само предколеден каприз и всичко е наред с теб!

Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Ако визуално не се подобри - сложи една снимка тука. Да се успокоя малко, че от една седмица съм на диета, а очите ми все в тази тема.

И за капак, последната супа на @DaBo с добавения бекон ... направо ми премаля.

:biggrin:

 

O, на диета ли си, аз винаги мога да помогна - обядвахме зелена салата със запечени семенца, зелени маслини и малко зрял чедър. За вечеря към супата пак зелена салата, но с кълнове, мандарини и някакви печени ядки. Ама @DaBo сега като ме тормози, ще ходя да намеря нещо морско за салатката вместо ядките.

  • Шок 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • Julian999
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.