Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днешната ми трапеза. Не ме чакаха много да снимам - пържена пъстърва (не успях да намеря шаран),  питка, картофена салата със сурими и царевица и ябълков пай

IMG_20211206_194742.jpg

IMG_20211206_194751.jpg

IMG_20211206_194837.jpg

IMG_20211206_151307.jpg

IMG_20211206_194818.jpg

• Харесвам 13
  • Шок 3
  • Браво 16
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, elenitta каза:

Днешната ми трапеза. Не ме чакаха много да снимам - пържена пъстърва (не успях да намеря шаран),  питка, картофена салата със сурими и царевица и ябълков пай

IMG_20211206_194742.jpg

IMG_20211206_194751.jpg

IMG_20211206_194837.jpg

IMG_20211206_151307.jpg

IMG_20211206_194818.jpg

Това се казва майсторска работа! Прекрасно!

• Харесвам 3
Публикувано:

Дами, 6 месеца не съм яла сладко, но 2 страници ви гледам ябълковите пайове и току-що поръчах ябълки, но не за ядене, а за десерт 😄 

• Харесвам 1
  • Браво 4
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 20 часа, funny каза:

няма тутляне в кухнята,

По тази част сме като сиамски близначки !  Тегаво ми е да се въртя из кухнята и твърде обезсърчаващо, като се излапа всичко наведнъж и хайде пак се връщаш в там, много преди да си забравил, че краката са те заболяли от стърчането и ситните стъпчици между масата и печката. Уважавам много всички, които не са като нас и намират вдъхновение в оценките на околните, но на мен не ми се получава . 

Разбира се, че ще се пропусне вкус, който не е любим и количеството на продуктите ще е оптимално за дома. Важно е, да не се заменя прясното месо и пресни продукти от него, с обработено такова или да се използва дивечово месо.  Не бива и да се добавя сол, защото тази в зелето е предостатъчна. Няма нужда и от допълнителна вода, ако има няколко реда от него. Подправките също могат да се разнообразят, но със задължителното условие да са свързани със зелето . Не мога да си представя , например, какво търси чубрицата в някои гювечи с капама. 

@neuromancer какви традиционни неща има на коледната трапеза в Бразилия ? То и ние не сме цъфнали и вързали с цените, ама за Коледа ще си разтворим портфейлите и както е отбелязал @Alexander все тая е дали дълго на ниска температура или кратко на висока. Пък и печките са свободни за през нощта. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Традиционно се яде бакаляо (солена треска), от португалците идва. От тъщата бог да я прости научих много празнична рецепта, ама децата не харесват бакаляо и не правя, че много работа и няма смисъл. Иначе пуйка, свинско...

• Харесвам 5
Публикувано:

Бисквитки с фъстъчено масло (направих ги с тахан). Рецепта https://marmottesetchocolat.com/blog/2012/11/cookies-au-beurre-de-cacahuetes.html И да предупредя, че е възможно първата тава да бъде изядена 15 минути след като я извадите от фурната 🙂 Благодаря за рецептата @Роца 🙂 Чудни станаха 🙂 

DSC_0990.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 5
Публикувано:
преди 3 часа, patilana каза:

По тази част сме като сиамски близначки !  Тегаво ми е да се въртя из кухнята и твърде обезсърчаващо, като се излапа всичко наведнъж и хайде пак се връщаш в там, много преди да си забравил, че краката са те заболяли от стърчането и ситните стъпчици между масата и печката. Уважавам много всички, които не са като нас и намират вдъхновение в оценките на околните, но на мен не ми се получава . 

Точно. 

Но пък толкоз им се радвам на тези дето и го могат и им прави удоволствие готвенето.

И за това и надничам в темата де 🙂

Ето сега например заплюваме пиене на кафе с @DaBo    и  @Eva eva.

Брънч и обяд с @Роца

Вечеря с @elenitta

Ако някой е пропуснат - да дава знак и ще го включа в следващата порция "кулинарен туризъм" 😉

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:

@funny Приемам гости всякакви!Обичам да готвя и да посрещам гости. Ако някой има път към Брюксел в близките две години, да заповяда. Сега имам престъпно много свободно време и се забавлявам в кухнята. Само снимките не ми се отдават много, та ще ме извините.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 26 минути , elenitta каза:

@funny Приемам гости всякакви!Обичам да готвя и да посрещам гости. Ако някой има път към Брюксел в близките две години, да заповяда. Сега имам престъпно много свободно време и се забавлявам в кухнята. Само снимките не ми се отдават много, та ще ме извините.

Аз без да искам се уредих добре :

Сутрешно кафе в  БГ , Обяд във Франция, следобедно кафе в Украина и Вечеря в Брюксел :laugh:

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 11 минути , funny каза:

Аз без да искам се уредих добре :

Сутрешно кафе в  БГ , Обяд във Франция, следобедно кафе в Украина и Вечеря в Брюксел :laugh:

Виж сега, с тази програма времето за никъде няма да ти стигне и ще кръстосваш напред-назад Европата. Ела да пиеш едно кафе при мен, после те качвам на самолета за обяд при Роца, а пък тя те изпраща при Еленитта. И тъй като двете с Ева сте си в БГ, може да си пиеш с нея кафето и друг ден. 😉

Или пък вземаш Ева и нейните сладки. Похапвате ги на път за насам и тук си пием кафето трите заедно. После нея я оставяш тук, защото е обещала да се върне, а ти продължаваш по горната програма. Дийл? 🤝

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 10 минути , DaBo каза:

Виж сега, с тази програма времето за никъде няма да ти стигне и ще кръстосваш напред-назад Европата. Ела да пиеш едно кафе при мен, после те качвам на самолета за обяд при Роца, а пък тя те изпраща при Еленитта. И тъй като двете с Ева сте си в БГ, може да си пиеш с нея кафето и друг ден. 😉

Или пък вземаш Ева и нейните сладки. Похапвате ги на път за насам и тук си пием кафето трите заедно. После нея я оставяш тук, защото е обещала да се върне, а ти продължаваш по горната програма. Дийл? 🤝

Има сделка.

Евааааа докато не сте изяли сладките - взимай ги и да тръгваме :superman:

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

Има сделка.

Евааааа докато не сте изяли сладките - взимай ги и да тръгваме :superman:

Става 🙂 Само да направя новите сладки хихихиииии. Че тези на @Роца свършиха за по-малко от 24 часа 🙂 

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 5 минути , Eva eva каза:

Става 🙂 Само да направя новите сладки хихихиииии. Че тези на @Роца свършиха за по-малко от 24 часа 🙂 

Ама да не вземат да свършат и тези по пътя! Да ми оставите и на мен, ей! 😋

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 8 минути , DaBo каза:

Ама да не вземат да свършат и тези по пътя! Да ми оставите и на мен, ей! 😋

Ева си е взела поука и ще направи двойна доза :girl_haha:

Аз се запътвам да купувам сутрешно просеко, обедно вино, следобедни аперитиви и вечерно вино !!! 

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

Ева си е взела поука и ще направи двойна доза :girl_haha:

Аз се запътвам да купувам сутрешно просеко, обедно вино, следобедни аперитиви и вечерно вино !!! 

О, знам точно къде ще отидем за сутрешно просеко... опс и кафе, и кафе:

IMG_1264.JPG.3a10a78ff6b3f579094d81d6aed04eb5.JPG

293375278_Screenshot2021-12-07at18_03_42.png.840fdd90dfea99bb79937bb6f0306952.png

https://www.instagram.com/zhizn.zamechatelnykh.lyudey/

Спойлер

IMG_1259.JPG.1ed78bdc09968cd4fb4e5ee7a2c0a6b9.JPG

IMG_1262.JPG.27158c9c31dda5992d8a23c28bd92010.JPG

507892846_Screenshot2021-12-07at18_06_04.png.2bcb3f132cb4a026936b7badf5123e84.png

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 часа, DaBo каза:

Нещо към сутрешното кафе?

1280687562_IMG_95863.jpg.a9a2362ecd62cd079c8efc11f0411701.jpg

@elenitta, страхотна трапеза! 👏

@DaBo,дай си адреса!Не може така само снимки да гледам.Искам да ям!

• Смея се 7
Публикувано:
преди 16 минути , jungfraujoch каза:

@DaBo,дай си адреса!Не може така само снимки да гледам.Искам да ям!

Ами - Киев, на центъра. Една пресечка под Президенството у лЕво, горе-долу срещу ЦУМ. 😉

С най-голямо удоволствие посрещам гости. 🤗

Който се засили към Киев, много ще се радвам да се видим! 😘

Междувпрочем тук се запознах с Мари и нейната приятелка пак Мари, с Ева Ева, с Венсеремос и нейните дружки, с Домосед. Така че с кеф ще се радвам да срещна нови магеланци. После вятърът като ни завее по нови места и там ще дойдете.

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
  • Браво 3
Публикувано:
преди 11 минути , DaBo каза:

Ами - Киев, на центъра. Една пресечка под Президенството у лЕво, горе-долу срещу ЦУМ. 😉

С най-голямо удоволствие посрещам гости. 🤗

Който се засили към Киев, много ще се радвам да се видим! 😘

Междувпрочем тук се запознах с Мари и нейната приятелка пак Мари, с Ева Ева, с Венсеремос и нейните дружки, с Домосед. Така че с кеф ще се радвам да срещна нови магеланци. После вятърът като ни завее по нови места и там ще дойдете.

Завиждам!! И аз искам хора да ми идват на гости, ама пусто - нито съм такъв кулинар, нито някой се е счупил да посещава Финикс 😤 Всички Големия каньон, та Големия каньон, все едно е някакво природно чудо хахах

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
В момента, Marusinka каза:

Завиждам!! И аз искам хора да ми идват на гости, ама пусто - нито съм такъв кулинар, нито някой се е счупил да посещава Финикс 😤 Всички Големия каньон, та Големия каньон, все едно е някакво природно чудо хахах

О, в плановете си ми. 😉 Големият Каньон го отметнахме преди години, ама има и други, които ни харесват. А и имам близка, която живее във Финикс. 😉 Твоите кулинарни умения не ни интересуват, а тези на мъжа ти. 😂 Стекове на барбекюто и сте ни спечелили. Само малко да се кротяса тази проклетия вируса, че при мъжа ми отпуските се планират в края на едната година за следващата и толкова провалени пътувания имаме, че в момента абсолютно нищо нямаме планирано.

• Смея се 4
Публикувано:
преди 8 минути , Marusinka каза:

Не провокирай, моля!  Много бързо ще спретнем планове и за Финикс. Ха ха!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , Marusinka каза:

Внимавай какво си пожелаваш, че след тридневното кафе с @Eva eva и @DaBo току виж и се окажем във Финикс 😂

Финикс , Франция … все с Ф

• Смея се 9
Публикувано:

Иска ми се да използвам тази епична тема на сериозно готвещи хора, за да запитам какво е общественото мнение тук за така модните напоследък уреди мултикукър и еърфрайър?

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.