Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 33 минути , DaBo каза:

О, в плановете си ми. 😉 Големият Каньон го отметнахме преди години, ама има и други, които ни харесват. А и имам близка, която живее във Финикс. 😉 Твоите кулинарни умения не ни интересуват, а тези на мъжа ти. 😂 Стекове на барбекюто и сте ни спечелили. Само малко да се кротяса тази проклетия вируса, че при мъжа ми отпуските се планират в края на едната година за следващата и толкова провалени пътувания имаме, че в момента абсолютно нищо нямаме планирано.

@DaBo трябва да осъществиш връзка между мен и твоята приятелка, пък може и да се познаваме, ако е българка.

 

За кулинарнте умения на мъжа ми прилагам снимков материал и споделям, че като се запознахме той имаше цял рафт с подправки, нещо, което мен силно ме впечатли за ерген.

преди 32 минути , Дани Магелани каза:

Не провокирай, моля!  Много бързо ще спретнем планове и за Финикс. Ха ха!

 

преди 26 минути , funny каза:

Внимавай какво си пожелаваш, че след тридневното кафе с @Eva eva и @DaBo току виж и се окажем във Финикс 😂

Финикс , Франция … все с Ф

@Дани Магелани и @funny то само с прилазки на става 😃

A62BF157-6AD4-4DBF-98AA-55F67F81F7EA.jpeg

DEE1EA38-C161-4704-8C96-291C89E70194.jpeg

3BC0EF27-E363-4A89-9B16-A844BD800F2F.jpeg

04AF2B07-60AF-4745-AED0-14D6AA5A7521.jpeg

BDD2BF33-AC70-4757-A1FF-4D23A6D38E13.jpeg

83FA3F83-DF6C-47D6-8D02-0CBD35F41D5B.jpeg

5DD4A2F2-FC02-41A6-B212-DE54AE6A5019.jpeg

A32FD74D-4A14-4F19-AB1D-5EB712133B86.jpeg

BBA8CFD1-B0FC-4B7E-A9CA-38DBC328FD8D.jpeg

1B3139D3-D1C3-46C2-8AA7-A252B284FC68.jpeg

6549EA11-9213-4BA3-8CE1-A23B7491D7E6.jpeg

90CF280E-3AD1-4717-8729-1E68C8A40BEC.jpeg

преди 6 минути , Брани каза:

Иска ми се да използвам тази епична тема на сериозно готвещи хора, за да запитам какво е общественото мнение тук за така модните напоследък уреди мултикукър и еърфрайър?

Купих си Нинджа 9 в едно и го обожавам!

  • Харесвам 11
  • Шок 5
  • Браво 9
Публикувано:

Аууу, идем, идем... 🛫 С тези мръвки няма отърваване. Моят мъж току-що се върна от работа и цъка с език: Това е голям майстор! 😜

Кажи какво е на първите две снимки: beef brisket? Ама и на това му се вика грил. 😝 Ние имаме едно ню-ню грилче на Уебър, ама то и за по-голямо място няма.

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , DaBo каза:

Аууу, идем, идем... 🛫 С тези мръвки няма отърваване. Моят мъж току-що се върна от работа и цъка с език: Това е голям майстор! 😜

Кажи какво е на първите две снимки: beef brisket? Ама и на това му се вика грил. 😝 Ние имаме едно ню-ню грилче на Уебър, ама то и за по-голямо място няма.

Да, beef brisket - моето любимо телешко на грил 😋

Аз вече нямам сили да се занимавам с Люк и неговите грилове. В момента сме с 3 🤦‍♀️, но в пустинята само място да искаш.

  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

Иска ми се да използвам тази епична тема на сериозно готвещи хора, за да запитам какво е общественото мнение тук за така модните напоследък уреди мултикукър и еърфрайър?

Имам мултикукър под налягане от 4-5 години и се кълна в него!

 

128099305_Screenshot2021-12-07at19_46_15.png.a05f57ce8cb0cda2044d28f9801553c8.png

 

Почти всеки втори ден готвя с него.

 

Сега от немския амазон си поръчах еър фраъер през куриер, ама докато дойде, ще мине един месец. После ще пиша как е.

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 35 минути , jungfraujoch каза:

Там пък @Роца ще ни очаква.

Егати и кафетата....Три дена яли,пили и се веселили!

Имам голямото опасение, че три дни няма да ни стигнат.... Само при мен, докато хапнем и пийнем и ще са минали, мда....😂

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Marusinka каза:

 

За кулинарнте умения на мъжа ми прилагам снимков материал 

Това твоето е просто садизъм!

САЩ не фигурират в плановете ми за посещение, но за тези стекове бих се прежалила да прося американска виза.

преди 2 часа, Брани каза:

Иска ми се да използвам тази епична тема на сериозно готвещи хора, за да запитам какво е общественото мнение тук за така модните напоследък уреди мултикукър и еърфрайър?

Т'ва "еърфрайър" ми звучи като виртуален с*кс, а "мултикукър" - като глобалното затопляне! Ха ха ха...

 

Аз като уважаващ себе си готвач, не позволявам на такива уреди да стъпват в кухнята ми, както и микровълнова и фритюрник. 

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Днес ми се приядоха запечените смокини със синьо сирене и прошуто, ама реших да модифицирам малко рецептата. Та взех круши, сложих отгоре горгонзола, орехчета и малко розмарин,  запекох за 10-15 мин във фурната докато се поразтопи сиренето отгоре, след това добавих и прошутото за 2-3 мин и готово. Бързо, лесно и да си оближеш пръстите стана 🙂 

 

20211207_205116.jpg.fe054a120290dcb9be99a154015d0fd3.jpg

 

  • Харесвам 13
  • Браво 6
Публикувано:

Да ви се похваля с пеперудиния ми хляб. Може да изненадате вашата трапеза за празниците. Стана неустоим красив, тюркоазен и вкусен. 

IMG_20211206_162024MP.jpg

IMG_20211206_200800MP.jpg

IMG_20211206_190514MP.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

@DaBo Това не е ли по-скоро тенджера под налягане на ток? 

 

@Брани Airfryer-ът е готин и нещата стават вкусни от това, което съм опитвала, но после това е поредната машина да прави място. А и гледам да избягвам пържено (да, уж нали е с малко мазнина). Но ако ще се ползва, защо не. Ако си в България, сега го има и доста намален от Тефал с точки от Фантастико.

 

Мултикукър не виждам много смисъла му, ако имам печка. Признавам, че тенджерата под налягане пести време, но мен мн ме е страх от тая бомба.

 

 

Публикувано:

Да, това най-общо казано тенджера под налягане на ток. Има заложени предварително много програми, така че не ти трябва много да мислиш кое и как. Има функция за слоу куук, йогурт, печене. Това ми замества в 95% котлоните. На котлон правя яйца, палачинки, пържени картофи… и май това е, като последните две правя едва ли повече от 3-4 пъти в годината. Уредът има ел.защита и ако стане токов удар, сам се изключва. На мен ми е изключително полезен, защото като му врътна капака и включа съответната програма, изобщо повече не го мисля, докато не чуя сигнала за край на програмата. Нито го следя дали водата не е поизвряла, нито дали пръска, нито степента на котлона и т.н. За вкус - нещата са като готвени на котлон. Не намирам никаква разлика във вкуса. Относно мястото - ами да, заема място, няма как.

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 часа, но нейм каза:

=====

Т'ва "еърфрайър" ми звучи като виртуален с*кс, а "мултикукър" - като глобалното затопляне! Ха ха ха...

 

Аз като уважаващ себе си готвач, не позволявам на такива уреди да стъпват в кухнята ми, както и микровълнова и фритюрник. 

Ама хич не съм съгласна 😉 Аз пък намирам огромни предимства на еърфраера, ползвам вече втори.

Недостатък: готви малко количество и не става за повече хора, че трябва да ядат на порции. Макс за двама.

Предимства: за малки количества изобщо не включвам фурната, а и става по-бързо, чудесни стават някои неща, по-добри от на фурна/тиган/че и грил - пилешки крилца, свински ребърца, картофите стават чудни /не пържа с олио от години/, броколи, карфиол.... Става за претопляне на нетечна храна /не ползвам микровълнова поне от 15 години/. Снощи примерно стоплих изостаналия пържен шаран, който стана хрупкав като току-що готвен. Даже уволних т.нар. парти-грил и пека вътре принцеси. С гръцките питки децата си правят бърза пица.

А сега, както съм още без фурна, правих вътре баница, тиквеник...... И е безопасен за работа от разни членове на семейството, за които пипането на фурната не е приемливо 😀

Миналата Коледа подарихме на свекърва ми. Тя живее сама и го спуква от употреба, след като в началото го гледаше с подозрение.

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 часа, Marusinka каза:

За кулинарнте умения на мъжа ми прилагам снимков материал и споделям, че като се запознахме той имаше цял рафт с подправки, нещо, което мен силно ме впечатли за ерген.

 

За умението да готви с обърната надолу скара - поклон до земята!!! Вероятно е някоя изджиджана рецепта от южното полукълбо.

 

A32FD74D-4A14-4F19-AB1D-5EB712133B86.jpeg

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 13 минути , Zaro каза:

За умението да готви с обърната надолу скара - поклон до земята!!! Вероятно е някоя изджиджана рецепта от южното полукълбо.

 

A32FD74D-4A14-4F19-AB1D-5EB712133B86.jpeg

 

Тук гравитацията не важи ли?:girl_impossible:

 

 

  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Kalina Ivanova каза:

Тук гравитацията не важи ли?:girl_impossible:

 

Е то това е майсторлъкът, за по-голяма автентичност на рецептата. А ти - гравитация, та гравитация.

  • Смея се 3
Публикувано:

@но нейм всички уважаваме себе си, но не всички сме готвачи. Проблемът е , че се храним у дома поне по веднъж на ден. Все от някъде трябва да се започне готвенето, нали ?

@Брани моя приятелка, с над двадесетгодишен опит в изхранването извън дома, си купи мултикукър миналата година. Много е доволна от него, защото не мисли точно как ще сготви и й освобождава време за други неща от живота. От нея се иска само да го зареди с предпочитани продукти и да го включи. Той си "знае " какво и как. Резултатът я задоволява напълно. Пък като се усети, че вече има само един съд за миене, вместо 5-6 и не търка до припадък плотове и кухненски уреди, понеже е видна чистофайница и има "око рентген " за петна тук и там, започна да ме уговаря и аз да се сдобия с такъв. Даже и оферти ми пращаше. Отначало отказвах категорично за близко време, ама от няколко месеца приех мнението й , колко е добре, че на пазара има такъв уред .

  • Харесвам 7
Публикувано:

За мен всякакви уреди, които ми спестяват време и усилия, са повече от добре дошли! 
 

Ето за тази испанска тортийя ми трябваше котлон вчера:

 

526479DE-8DBD-4A49-AF1D-0D9DAADC5980.jpeg.1ae24940af8445d807b91a37150be89d.jpeg

 

93C5A551-DEA9-4F33-A61B-37D0B4547ECB.jpeg.8ec231c3f0304f09c052866b2a2a9406.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 14
Публикувано:

@Брани https://www.youtube.com/channel/UCo3FB-cu9fTtYfnf_Cgv8tg ето в този канал пичът направи няколко пъти ревюта на мултикукър и на air fryer - по принцип мн ми харесва как обяснява, надявам се да ти е полезно в решението. 🙂 

  • Харесвам 4
Публикувано:

Ами писал съм за еър фрайър, според мен е много удобно нещо. Аз не обичам да пържа, а с него нещата стават задоволително. Освен това няма много врътня, ако не искаш да готвиш, лесно и бързо. Особено месо, ако нямаш двор за барбекю. Много по-добре, отколкото на фурна. Малък е обаче и не става ако имаш сюрия гости.

 

По някое време си спомних филма "Васко да Гама от село Рупча", та там готвачът на кораба слагаше въглени на електрическата скара за аромат, защото е забранено открит огън, а той беше перфекционист и ароматът е важен, та ще взема да пробвам тия дни дали е прозрение или измислица.

  • Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

намирам огромни предимства на еърфраера

Много благодаря за изказаната оценка за уреда. Дядо Коледа я е чул и ще зарадва моята съпруга с едно такова изделие. Та след 25.12 ще видим къде ще пиша : Искам да се похваля, или Искам да се оплача. 🤔

  • Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 3 минути , дядо Пепи каза:

Много благодаря за изказаната оценка за уреда. Дядо Коледа я е чул и ще зарадва моята съпруга с едно такова изделие. Та след 25.12 ще видим къде ще пиша : Искам да се похваля, или Искам да се оплача. 🤔

Подшушни на дядо Коледа, че заедно с уреда не трябва да забравя и някакъв личен подарък за съпругата, не само домакински . Иначе рискуваш да си в темата за оплакванията 😉

  • Харесвам 7
  • Браво 3
Публикувано:
преди 17 минути , funny каза:

Подшушни на дядо Коледа, че заедно с уреда не трябва да забравя и някакъв личен подарък за съпругата, не само домакински . Иначе рискуваш да си в темата за оплакванията 😉

Работи се по темата. Комплект щеки за преходите. Това лято ползваше мойте и много се харесаха. Така и тя ще има, а и аз ще се уредя. Плюс други нещица, които дядо Коледа вече е натаманил. Но благодаря за подсещането!  

  • Харесвам 2
  • Браво 4
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

По някое време си спомних филма "Васко да Гама от село Рупча", та там готвачът на кораба слагаше въглени на електрическата скара за аромат, защото е забранено открит огън, а той беше перфекционист и ароматът е важен, та ще взема да пробвам тия дни дали е прозрение или измислица.

Препоръчвам не какви да е, а въглени от ябълково дърво, бива и от слива, че има и рима. 🙂 

  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

По някое време си спомних филма "Васко да Гама от село Рупча", та там готвачът на кораба слагаше въглени на електрическата скара за аромат, защото е забранено открит огън, а той беше перфекционист и ароматът е важен, та ще взема да пробвам тия дни дали е прозрение или измислица.

Това не си го спомням от филма, ама добре че ти си спомняш и го припомняш. Ще го приложа с нашата скара. Сега обаче идва резонния въпрос - трябва ли да са предварително разпалени или директно се мятат на скарата?

  • Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • tanil1965
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.