Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 20.02.2022 г. в 9:43, Lindt каза:

Правейки паста, а някой ден може би дори и пица 😊 , се чудя каква е разликата между видовете брашна, какво значи Tipo 00 и откъде си купувате брашно всъщност? 

Покрай хляба с квас ми се наложи да пробвам доста брашна, удивително е как различно се държи кваса. Та от българските брашна поръчвам на Екосем или Бабината питка https://www.ecosem.bg/bg/c-4/продукти/?page=3 ; https://babinatapitka.com/#products

За пица най-добре https://www.supermag.bg/food_products/testeni/brashno-i-smesi-za-hlebopekarna/brashno-tip-00-caputo-cuoco-1kg-s , фино смляно и с високо съдържание на протеин

• Харесвам 4
  • Благодаря 3
Публикувано:
На 20.02.2022 г. в 9:43, Lindt каза:

Правейки паста, а някой ден може би дори и пица 😊 , се чудя каква е разликата между видовете брашна, какво значи Tipo 00 и откъде си купувате брашно всъщност? 

Специални брашна има в италианския супермаркет зад гарата - Виа Тракия се казва, имат сайт, но пише, че поръчките им са спрени, но може и да са пуснати пак https://ciao.bg Брашната са в някой от коридорите най-ляво като влезеш. Нямам представа колко са добри, рядко ползвам брашно като готвя и не помня да съм купувала от техните.

• Харесвам 2
Публикувано:

Една рецепта от мен, която си измислих днес. Нарекох я "От нищо - нещо". 

Продукти:

1 филе от дива норвежка сьомга

2 омара

200 гр. трюфели

20 гр. шафран

черен хайвер

Посочените продукти ги прибирате за друг път и други рецепти. 

Днес реших да направя нещо със стария хляб, който не мога да изхвърля, защото са ме учили, че хляб не се хвърля. 

Ето го основния продукт 

20220220_113603.jpg.51fa775c27375bdc60c2753d550c0c32.jpg

Реших да го оползотворя този стар и страшно твърд хляб. Какво би било, ако разбъркам яйца и мляко, накисна твърдия хляб в сместа, след което да наредя начупените парчета в тавичка. В средата настъргах сирене, а отгоре втори пласт със стария хляб. Няколко парченца масло тук-там. Заливка от яйца и кисело мляко отгоре и във фурната. 

Ето какво се получи

20220222_212759.jpg.a5d7bb87ceba8e4e2850787dbd41ab28.jpg

20220222_213324.jpg.77cbcead495b3033bb2f29e8eb03a4e0.jpg

Не твърдя, че е красиво, защото не е. Но пък го опитах и е съвсем добро. С други думи - дадох нов живот на стария хляб. 

• Харесвам 15
  • Браво 6
Публикувано:

Сладкиш със сметана и филирани бадеми. Много бързо се изяде и много се хареса, на мен на вид ми изглеждаше малко сух.

Рецепта https://funnybakery.com/fbrecipes_page/chocolate-cake?fbclid=IwAR1DTmo3MEc3I3J6t8ZMHWW1e2G4Bik3qxtmo8wYyVwukXE8MnOUz-pUz0I

DSC_0958 (2).jpg

• Харесвам 14
  • Браво 3
Публикувано:
преди 43 минути , Eva eva каза:

Сладкиш със сметана и филирани бадеми. Много бързо се изяде и много се хареса, на мен на вид ми изглеждаше малко сух.

Рецепта https://funnybakery.com/fbrecipes_page/chocolate-cake?fbclid=IwAR1DTmo3MEc3I3J6t8ZMHWW1e2G4Bik3qxtmo8wYyVwukXE8MnOUz-pUz0I

DSC_0958 (2).jpg

Снимка ли е, чудо ли е!!! А самата торта сякаш крещи: "ЛаПни, ЛаПни!" (подобно на една реклама) 😄

Браво Eva eva! 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , Eva eva каза:

Сладкиш със сметана и филирани бадеми

Аз съм същество, което не обича сладко. С малки изключения. Но категорично и без никакви изключения казвам, че не обичам и не ям шоколад и производните му. Но като гледам тази снимка............... ГОЛЯМО БРАВО!!! Гледката предизвика много приятен гъдел в стомаха ми. Не мога да не БЛАГОДАРЯ!!! 😋

• Благодаря 1
Публикувано:

Толкова ми се иска да отскоча до Азия, дано да е скоро...

Утешавам се с пържен ориз с пиле, скариди и ананас.

От изрезки от блатове направих тортички в буркан, а самата торта е за подарък.

IMG_20220225_192456.jpg

IMG_20220225_193951.jpg

IMG_20220225_121847.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 7
Публикувано:

Едни супер лесни и приятни гофретки  със зряла моцарела и кокосово брашно

20220226_090515.jpg.65fca6074c2bd25d51c5e458ae09df56.jpg

...и с мед станахааа...после ще му мислим

20220226_090738.jpg.b2abe5f67aa9b8e6cda3ad0b8d6ee2f7.jpg

Бисквитки 

Вече четвърта версия  им правя, но търпят много промени, вече са записани в златния фонд

20220226_093504.jpg.aa60de1f1a305b5fa6e502dcafdde7ef.jpg

За тея Тригуни @Роцада поеме отговорност, нея питайте.

Първо ги вади кой знай от къде,

второ ги мята тук, сякаш едни много години назад във времето ги няма...пък после вие му мислете, как се свалят килограми

Ама много и благодаря за  второто:give_rose:

20220126_085544.jpg.d9d0d8bc035bb54e519e7a54adc0e6cb.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 8
Публикувано:
преди 6 часа, Kalina Ivanova каза:

20220226_093504.jpg.aa60de1f1a305b5fa6e502dcafdde7ef.jpgЗа тея Тригуни @Роцада поеме отговорност, нея питайте.

Първо ги вади кой знай от къде,

второ ги мята тук, сякаш едни много години назад във времето ги няма...пък после вие му мислете, как се свалят килограми

Ама много и благодаря за  второто:give_rose:

20220126_085544.jpg.d9d0d8bc035bb54e519e7a54adc0e6cb.jpg

😂 Роца поема всякаква отговорност, включително и да помогне при изяждането им 😂

@Pantelej Putnik, чуден стек!

От мен един ирландски colcannon от снощи, сниман набързо и недотам добре.

20220225_194541.jpg

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Роца каза:

Роца поема всякаква отговорност,

Роца поема всяка вина... или беше всички вина...? :alcoholic: Особено френските! :girl_crazy:

• Смея се 8
Публикувано:
преди 19 минути , chandni каза:

Роца поема всяка вина... или беше всички вина...? :alcoholic: Особено френските! :girl_crazy:

Всичко поема Роца: и отговорност, и вина, че и някой и друг ликьор 🤣🤣🤣

И да не е само спам - днешната вечеря - фахитас, гуакамоле и пико де гало (или минало покрай него, че нямах халапеньос 😉 )

20220226_194537.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Тази вечер - за нас - сьомга с каперси и чери домати, за гарнитура картофи и моркови на фурна. За Aurora - любимото ѝ лакомство - бисквити с риба тон, яйце и пълнозърнесто брашно. 🙂 

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Карамелен крем с кокос и бита сметана

Не, че нещо, ама ми се искаше мааалко по-голяма чашка да ми се падне. 😄

• Смея се 4
Публикувано:
преди 50 минути , Pantelej Putnik каза:

Наздраве! 

20220227_183125.jpg.afa7d56484cdd19f69281a51bd8dbdae.jpg

Ох, много ми се прииска да ти правя компания сега 😄 Иначе, за да не съм валат, да споделя, че готвя един боб, понеже ми писна от месо. От 3-4 месеца жена ми яде месо като невидяла и въпреки, че никога не съм вярвал, че ще дойде такова нещо от моята уста (клавиатура): "Не искам да виждам месо вече" 😄

• Смея се 12
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Ох, много ми се прииска да ти правя компания сега 😄 Иначе, за да не съм валат, да споделя, че готвя един боб, понеже ми писна от месо. От 3-4 месеца жена ми яде месо като невидяла и въпреки, че никога не съм вярвал, че ще дойде такова нещо от моята уста (клавиатура): "Не искам да виждам месо вече" 😄

Наздраве, Иво! Сега ще вдигна едно наздраве за теб и жена ти всичко да мине леко и скоро да черпиш като мъжки баща 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

За неопределен период се налага да поживеем отново в БГ и имам нужда от малко помощ. Разбрах какво пилешко месо да търся оттук, но си нямам никаква идея за другите продукти какво и къде да купувам. Питах няколко приятелки, но искам и вас да попитам. Ще помоля да ми отговаряте на лс, за да не стане реклама на брандове и производители. Интересуваме за София откъде да купувам качествено месо, зеленчуци и млечни продукти. Домашни яйца вече си уредих. 😉 Цвете вече ми подсказа за риба, но също приемам предложения. Нямам фейсбук, за да търся там някакви групи. Или да ми подскажете кои брандове в магазините са ок. Досега, когато сме се връщали, все сме били с приятели навън по заведенията, че нали е за кратко, ама сега е различно. 

• Харесвам 4
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.