Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

Да, като се обели обвивката, това се маха и след това се яде. Голяма вкусотия са. 🦀

Дали ако се обелят и се върнат в тигана с масло ще станат още по-добре??? От цялото пиршество ми осната доста сос и утре мисля да го имплементирам в едни спагетки. Бре каква дума само, а? Изглежда като да съм начетена и научена. 😂

  • Смея се 2
Публикувано:

Защо да не може? Може, разбира се. Въпросът е дали ще ти останат раци за следващия ден, хаха. При мен не остават. умирам си да им изсмуквам щипките, когато са малки и месото трудно се бели. И сосът също може да го имплементраш, където се сетиш.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Една седмица не готвих... почти. От пазара взех едни пилешки филета, които метнах с подправки в су вид и после ползвах къде в салати (я нещо като Цезар, я нещо като Уолдорф), къде в загънати сандвичи със сос с подправки фахитас.

Но днес нямаше накъде и сготвих една шакшука. 

Сега ям сладолед и гледам едно състезание за професионални сладкари, където една от задачите е да приготвят изискан десерт с едни от най-миризливите френски сирена 😀.

А сред участниците има едно младо българско момиче, която е спечелила преди няколко години състезанието Bake-Off у нас. Ще викам за нея и партньорката й. 

 

20200409_190801-01.jpeg

  • Харесвам 14
Публикувано:

@EliDion, сега се сетих, че ядохме крака от снежен рак в Аляска. Варят ги в едни огромни казани на пара и ги сервират с разтопено гхи. Абе, ядеш и рИвеш:

 

3934955A-38C6-47DA-9004-F03D36FFE193.jpeg.fea8971846379633a26352eb123e9d20.jpeg

 

Следващия път може да опитате и по този начин. 

  • Харесвам 10
Публикувано:
преди 18 часа, DaBo каза:


Ако си в София, би ли споделила откъде ги взе раците? Обожавам ги! Като съм си лятото в Бс, знам откъде да ги взема и все ям, ама все още съм в София, а вече ми се хапват.

 

Знам, че има магазин за риба и раци в Горубляне, но не съм пазарувала от него. Ето тук https://www.facebook.com/Магазин-За-Жива-Риба-в-София-794759543967602/

А речни раци сервират в ресторант "Лодките" на брега на Панчаревското езеро.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, DaBo каза:

@EliDion, сега се сетих, че ядохме крака от снежен рак в Аляска. Варят ги в едни огромни казани на пара и ги сервират с разтопено гхи. Абе, ядеш и рИвеш:

 

3934955A-38C6-47DA-9004-F03D36FFE193.jpeg.fea8971846379633a26352eb123e9d20.jpeg

 

Следващия път може да опитате и по този начин. 

Ама нейните раци не могат да се сравняват с тези 😃

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 5 часа, neuromancer каза:

Ама нейните раци не могат да се сравняват с тези 😃

Прав си, ама пак ще е супер вкусно. 😋

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, darinamarinova каза:

Мусака 🙂

Screenshot_20220626-155610_Gallery.jpg

От това започна темата за готвенето. 

Завъртаме се  в омагьосания кръг на кулинарията.

Не е ли време да преминем и към други битовизми? 

Моля някой от София да ми препоръча проверена фирма за почистване на апартаменти!

Да чистят труднодостъпни прозорци. Важно условие,  поради липса на тераса там.

  • Смея се 1
Публикувано:
преди 32 минути , darinamarinova каза:

@ДиянаВ Е, може да няма вид, ама стана вкусна ☺

Аз се смея, не за да се подигравам, а защото тук мусаката си има история😄. Чудесна е твоята👏
Като видях мусаката ти, се сетих за теорията на @iMari за връзката между мусака и секс и ми стана смешно. Ето @Дани Магелани следи темата и знае. Който е тук, за да поства само своите манджи, губи връзката с хумора🙂

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Аз се смея, не за да се подигравам, а защото тук мусаката си има история😄. Чудесна е твоята👏
Като видях мусаката ти, се сетих за теорията на @iMari за връзката между мусака и секс и ми стана смешно. Ето @Дани Магелани следи темата и знае. Който е тук, за да поства само своите манджи, губи връзката с хумора🙂

Ооо, 69 и мусака съм я чувала тази схема още в гимназията 😄 Аз следя вашите манджи, но винаги добре наядена, защото всичко ми се яде, а нивото ми на готвене не е толкова високо все още 😄 

Публикувано:
преди 4 минути , Pantelej Putnik каза:

Толова много поводи, които да обосноват 1 ракия. 🙂

20220630_193541.jpg.3d43a5ec74dacc248e35ffbe6c608ab8.jpg

Наздраве! Аз от 10 дни не пия🙉

  • Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Pantelej Putnik каза:

Толова много поводи, които да обосноват 1 ракия. 🙂

20220630_193541.jpg.3d43a5ec74dacc248e35ffbe6c608ab8.jpg

Каквито и да са поводите, наздраве, щото хапвам почти същата салатка, само дето с биричка.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Наздраве! Аз от 10 дни не пия🙉

Уф, на всеки може да се наложи да "пости". Бързо да се връщаш към нормалността. 🙂

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 14 минути , EliDion каза:

Каквито и да са поводите, наздраве, щото хапвам почти същата салатка, само дето с биричка.

Поводът е четвъртък - ден преди петък. 😄

Наздраве!

  • Смея се 5
Публикувано:

Наздраве! Абе, важното е поводи да има 😂 (което ми напомни да проверя дали имам розе в хладилника 😉)

Рядко приготвям нещо с нахут, но тия дни реших да пробвам една рецепта - салата от нахут, печен фенел (с лимон, семена от фенел и чесън) и печени домати (с балсамико и не помня още какви мерудии).

И снощната вечеря - таратор и два вида "банички" по книга с рецепти, вдъхновени от романите на Джейн Остин (подарък от фамилията, понеже съм бяла и добра 😉). Баничките са с пълнеж от кайма (едните) и задушени зеленчуци (другите).

 

20220627_195630-01.jpeg

 

20220629_201708-01.jpeg

 

20220613_193001-01.jpeg

  • Харесвам 7
  • Браво 10
Публикувано:

Много добро

и гамбас/скариди са пуснали в Метро, аржентински, замразени 400гр-11лв без глави.
Може би са най-добрите, които съм купувал в България.

та си спретнах един паея за 30-40мин

 

 

85484094-3D64-43D6-B5D8-771FEF178320.jpeg

C4F8CFD4-85E6-4764-9DC1-C739B476C458.jpeg

250B53B2-AE35-4A00-B4BC-C565CC241B83.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 11
Публикувано:
На 15.07.2020 г. в 21:41, Rumiana каза:

Майка ми на времето правеше мармалад от домати.  Звучи странно, но беше адски вкусен!

Дали ти се намира рецепта, наистина звучи интересно.

Публикувано:
преди 10 минути , Kalina Ivanova каза:

Санвич с чоризо

Сандвич ли е, чудо ли е?! Красота! 🙂

Виж, гъбите от гората само на снимка им се радвам. Не ми се ще никак да попадна в хипотезата "Г.з глава затрива" и затова съм "страх лозе пази". 🙂 

  • Харесвам 1
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.