Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 42 минути , Kalina Ivanova каза:

Наздраве, наздраве! 

Санвич с чоризо и гъба булка в масло.

20220630_213037.jpg.66cee38eb44a36c8b1a006d9ff8d3096.jpg

 

...тазсутрешния улов 

20220630_211924.jpg.d8005bac357e5cbf4aba4fd390a3f915.jpg

 

Тююю, не спря да дразниш 😂

Ст. Планина v/s Родопите 😂

/Не съм ги брала, купих ги по време на нашия язовиринг 😉/. 

Ядохме на скара, на тиган с масло, мащерка и чесън, на ризото... 

Ей тия манатарки останаха, как да ги ядем? 

IMG_20220630_223632.jpg

IMG_20220630_223541.jpg

  • Харесвам 3
  • Браво 4
Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

Тююю, не спря да дразниш 😂

Ст. Планина v/s Родопите 😂

/Не съм ги брала, купих ги по време на нашия язовиринг 😉/. 

Ядохме на скара, на тиган с масло, мащерка и чесън, на ризото... 

Ей тия манатарки останаха, как да ги ядем? 

IMG_20220630_223632.jpg

IMG_20220630_223541.jpg

@jul с паста с пилешки гърди, подправки, животинска сметана и някая зеления като спанак. Също и на салата с киноа и сирене настъргано. 

 

Моето е домашна пица с домашно тесто. Yummy 🙂

 

Screenshot_20220630-224500_Gallery.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , darinamarinova каза:

@jul с паста с пилешки гърди, подправки, животинска сметана и някая зеления като спанак. Също и на салата с киноа и сирене настъргано. 

 

Моето е домашна пица с домашно тесто. Yummy 🙂

 

Screenshot_20220630-224500_Gallery.jpg

Може ли ориентир за салатата? 

Публикувано:
На 25.06.2022 г. в 9:57, DaBo каза:

При нас е семпло за събота вечер:

 

7F4FDEF0-8BBD-4081-9761-4D1577D8E03B.jpeg.0298187a7b6bc51585155784d4de77e7.jpeg

 

7954E1BE-EBD1-4888-BC84-1132979AEB9B.jpeg.8f718fc90304b92ae1902fc293012818.jpeg

Е, хубава работа - бива ли така да дразниш не живеещите в България 😂
 

Има тук в сръбските ресторанти, имам и рецепта, ама не ми се занимава да правя, няма да станат като в България. 
 

Иначе мъжа ми като се върна от България на 14.06 ми донесе две тестени закуски мозайки - изядох си ги с кеф 🤣.

 

Мъжа ми остана разочарован, че в Best Western-a до летището в София нямало кебапчета в ресторанта, иначе пържоли за 75 лв да 😆.

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 32 минути , jul каза:

Може ли ориентир за салатата? 

@jul Ето това съм правила аз - https://tasty.co/recipe/mushroom-and-garlic-quinoa-salad само че киноата предпочитам да я оставя преди готвене накисната във вода за 15-20-30 мин (поне 15 минути). С пармезан, пекорино или твърдо сирене накрая става супер. Може и кашкавал, ако няма в момента наличен. Готвя го в дълбок тиган на Тефал с капак, става супер и за ризото, и за киноа

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 44 минути , jul каза:

Ядохме на скара, на тиган с масло, мащерка и чесън, на ризото... 

Ей тия манатарки останаха, как да ги ядем?

Ако вече не ви се хапват гъби, може да си ги изсушиш...то ей къде е Коледа, в сърмите са чудесна добавка.

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 минути , Травеолани каза:

Е, хубава работа - бива ли така да дразниш не живеещите в България 😂
 

Има тук в сръбските ресторанти, имам и рецепта, ама не ми се занимава да правя, няма да станат като в България
 

Иначе мъжа ми като се върна от България на 14.06 ми донесе две тестени закуски мозайки - изядох си ги с кеф 🤣.

А, стават, защо да не стават! Имам изпитана рецепта (не е моя, де) - става на три континента. 😉 Ако искаш, дай знак и ще я изпратя с много ясни инструкции. Може и да се чуем.

 

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

А, стават, защо да не стават! Имам изпитана рецепта (не е моя, де) - става на три континента. 😉 Ако искаш, дай знак и ще я изпратя с много ясни инструкции. Може и да се чуем.

 

 

Изпрати ми я, моля те! Щом е изпробвана на три континента и аз ще трябва да я пробвам в СА 🙂 

Публикувано:
преди 3 минути , Kalina Ivanova каза:

Ако вече не ви се хапват гъби, може да си ги изсушиш...то ей къде е Коледа, в сърмите са чудесна добавка.

Аааа нееее, за Коледа чакам подаръци, хареса ми 😛

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Травеолани каза:

Изпрати ми я, моля те! Щом е изпробвана на три континента и аз ще трябва да я пробвам в СА 🙂 

Ок, ще ти я изпратя утре с малко инструкции.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Вече официално е петък вечер - най-хубавият ДЕН в седмицата. 🙂

20220701_191337.jpg.8d9183a6b887a27b80cb1702f9a42b7e.jpg

 

Плодова салата - кайсии, ананас, праскови, череши, бразилски орех, листа джоджен. Салатата + пълнозърнести кракери си правят компания с чаша премръзнал пиперлив мискет от топлите склонове на Бакаджика (Ямбол). 

 

P.S. Някой тук беше казал, че хедонизмът ми е заразителен. 😊 Това сякаш е най-милото нещо, което съм чул тази година. 😊

  • Харесвам 7
  • Браво 6
Публикувано:

След интервал от повече от 20 години (не се срамувам, май е за оплакване), се сдобихме с известно количество калкан.

Първа серия от тигана

 

 

20220701_192941.jpg

Добавих малко картофи на фурна (свършиха преди да ги документирам) и бяло винце (поморийско, че сме на тяхна територия).

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:

Кекс он дъ би(й)ч 😄

Честито лято!

20220702_124417.jpg.ec30f058d395e2a1761ad4dd28acf781.jpg

 

За утеха на природозащитниците бих казал в моя защита, че използваната диня в коктейла не е страдала никак. Дори беше щастлива, че ще бъде събрана с любимата й водка. Цялата страст помежду тях беше охладена от много лед. 

  • Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Да се допитам до кулинарните гурута във форума. 

Почнахме да берем от френското грозде на вилата, та леко киселата му жилка би ли била добре за някой соУс към месо на скара или към някакво готвено с месо...?  И ако да , някакви по-конкретни насоки моля. 

 

Публикувано:

Баща ми има един лаф: “Луд умора няма, само се изпотява”! Та и аз така в този неделен следобяд, но ще имаме скъпа гостенка довечера, която не сме виждали точно преди да започне Ковида, а и тя, за съжаление, се прибра по спешност, та малко бг комфорт фууд няма да е излишно:


In the making of пържени тиквички:

 

A3CDA191-DE5E-4773-A600-D3504EF99AF0.jpeg.fff443571aad53973ba867f74f2f7b65.jpeg

 

7FA2DA75-9934-4089-A45D-D5D598D9B98E.jpeg.f2a8497368d051c7addbecb067e7709d.jpeg

 

И цялото “царско войнство”:


E017B852-4DD9-474C-B90C-720586162259.jpeg.eab89921e8c92b908ee72c73d8e3990a.jpeg

 

На всеки, който е извън БГ или някъде наоколо на плаж - пийте по едно хладно 🍹 за нас!

 

  • Харесвам 8
  • Браво 7
Публикувано:

Лазаня!! В САЩ никога, ама никога не бях яла вкусна лазаня. Тук я правят с телешка кайма и нещо, на което му се казва италианска наденица, но представлява свинска кайма, овкусена основно със семена от фенел и натрошени, сухи, нелютиви червени чушки. Също така слагат рикота, вместо бешамел. Всичко анасонено ми е отвратно и просто след много опити “да харесам” американската версия, се отказах да поръчвам. Тогава се запознах с бъдещия си съпруг и след време той почна да говори за на майка си лазанята, че била номер 1, не поръчвал никъде в ресторант, защото нищо не се сравнявало с нейната, ала-бала. Мислено въздъхнах от отегчение, как в уж италиански ресторант не харесвам лазанята, та тази 100%-ова американка ли ще прави лазанени чудеса…Еми, върхът е!! Че не е оригинална версия, не е, но вкусът е превъзходен 😋

 

(миналата година открих един автентичен италиански ресторант, където моята приятелка, с която бях, си поръча лазаня и беше абсолютно същата, каквато съм яла в Италия)

7FC4AE21-596F-418D-B840-AF60D194C21D.jpeg

79D8F2F2-3B3A-4EF1-9AF3-1EE21E77CAC2.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:

@Marusinka по моите съвсем кратки наблюдения италианската кухня в Америка няма много-много общо с италианската в Италия. Доста неща са променени и по-сладки и-или по-мазни.

А за тази италианска наденица един колега италианец в Италия ми обясняваше за тази наденица и като попитах каква е разликата каза, че била "по-дебела и по-вкусна" 😄 и имала fennel - като я пробвах, се чудех що за зеления е това, то див копър май се води това нещо 😄 

 

От вчера - гювечета с домати, луканка, зелена и червена чушка и яйце 

Screenshot_20220707-011651_Gallery.jpg

  • Харесвам 10
Публикувано:
На 2.07.2022 г. в 15:34, Светославов каза:

Да се допитам до кулинарните гурута във форума. 

Почнахме да берем от френското грозде на вилата, та леко киселата му жилка би ли била добре за някой соУс към месо на скара или към някакво готвено с месо...?  И ако да , някакви по-конкретни насоки моля. 

 

Дивеч се сервира със сладко от червени боровинки. Би могло да се опита и с касис.

И нашият на вилата е узрял. Традиционно правим сироп по студен начин. Много ароматен и полезен е.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, darinamarinova каза:

@Marusinka по моите съвсем кратки наблюдения италианската кухня в Америка няма много-много общо с италианската в Италия. Доста неща са променени и по-сладки и-или по-мазни.

А за тази италианска наденица един колега италианец в Италия ми обясняваше за тази наденица и като попитах каква е разликата каза, че била "по-дебела и по-вкусна" 😄 и имала fennel - като я пробвах, се чудех що за зеления е това, то див копър май се води това нещо 😄 

 

От вчера - гювечета с домати, луканка, зелена и червена чушка и яйце 

Screenshot_20220707-011651_Gallery.jpg

🤮 продават я наденицата и в свободно състояние като кайма. Наистина е много мазна. 
Тук може да се намери абсолютно всичко, включително и автентична кухня, на която и да е националност. Зависи колко ти се търси и плаща. 
Като цяло в повечето ресторанти храната е пригодена за масовия вкус и е солена, сладка, мазна, с много кашкавал. Хубавото е, че можеш да поръчваш с големи изменения по менюто или извън него. 

F13E2F8F-B6D4-489F-AE17-5E76A8881858.jpeg

  • Харесвам 5
Публикувано:

През ден диворастящи гъби в различни комбинации, с помощта на въображението  🍄 🍀 😋

Бера си ги сама, когато не бера диви ягоди, липа, мащерка или вишни. Две супер ножчета загубих в една седмица 🤨 Вчера купих 3, та да има да губя..

Gubi2.jpg.06e252350fc6f8299cd1cdacc02f6eb5.jpg

От последния транш миналата седмица. Тук второто изгубено именно там ножче, вярното наточено кухненско,още се вижда откъм дръжката..

 

Gubi1.jpg.1b3ec50776bb98aff2e2be7a30e61151.jpg

Същата партида, приготвена за почистване, сушене и каквото там...

 

Няма налично описание.

In the middle of the road..

 

Няма налично описание.

И вече стана 😋

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

А ето и мързеливия вариант, когато не се съобразявам, както обикновено, с хранителния си режим:

 

Замразена лидлска пица Маргарита или Салами, надлежно подобрена с доматен сос с ягоди и др., био-домашни чесънче, балканска и/или градинска чубрица, обилно наложена с кози кашкавал на Мероне,

 

5 минути на вентилатор, черно или зелено пиперче и 😋

pizza.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Половинката ми и аз не сме от хората, които са по яденето и още по-малко по приготвянето му. Да забравим храна се случва често и обикновено е кофти, но забравихме буркан маслини и се оказа много добре!

Отлежали са отгоре на един шкаф без пипане от миналия септември, хрупкави, костилката се отделя лесно, малко свръх солени за моя вкус, но това се оправя. 

Заиграваме се с по буркан домашни маслини от три години. Първата година бяхме нетърпеливи да станат за месец-два, какво е това да ги чакаме месеци, по Коледа изхвърлихме два бебешки буркана. Втората година чакахме месеци, но на зелени или кофти сорт маслини бяхме случили, не им разбираме - станаха добре, но не толкова великолепни колкото тези. Опитваме се да се сетим от коя произволна гръцка крайпътна маслина сме ги обрали 🙂 И по коя рецепта точно сме ги приготвили миналата година... 🙂

IMG_20220708_114854.jpg

IMG_20220708_125535.jpg

  • Харесвам 11
Публикувано:

Не готвя много-много; мързеливите сме находчиви, съобразителни и практични.. Изключенията само потвърждават правилото..😎

 

🤔 Пък и всичко меря във време и прилагам нужната доза въображение...

 

Днес на трапезата имаше пъстърва с картофки

 

Ето ги малко, преди да влязат във фурната, на вентилатор, при около 180 градуса, за 20 минути. Щом минат, за което си навивам часовник, макар че замирише ли на вкусно, готови са; изключвам фурната, а процесът на топлинна обработка продължава още 10 минути без допълнителен приход на енергия (понеже съм и стисната немска възпитаничка с екологична култура... 🙃).

 

Картофите нарязвам на шайби в купа, поръсвам ги с каквото в момента имам или ми се ще да ми замиришат на него, обикновено 2 неща - копър, шарена сол, лют червен пипер, чубрица, чер пипер, зелен пипер и др.п.; поливам с лъжица зехтин или шафран и разбърквам добре,за да се овалят всички. Редя ги около рибата и ги пъхам за печене. 

 

Готовата гозба така и не снимах, от нея за нула време не остана нищо 😋

 

Няма налично описание.

  • Харесвам 9
Публикувано:

Един българско-английски фюжън от брънча миналата неделя - скоунс с кашкавал и чубрица (и като си гледам снимката, онзи най-вляво, дето излиза от чинията, ми разваля композицията 😂):

 

20220703_110835-01.jpeg

  • Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.