Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Човек и добре да работи в съботния ден, огладнява..

Ред е на следваща мързелива, далеч от инак балансирания ми хранителен режим, че и от готвенето, изцяло "промоционална храна", с оправданието, че става по-бързо.. 🙃

Нали всичко меря във Време..  И докато пиша това и чакам освирепяла от глад, за да снимам и похапна, взе, че стана 😋

 

Лидлски хляб "Живена" и кремвирши от пуешко, свНяма налично описание.инско и говеждо месо (75%), кашкавал от козе мляко на "Мероне" от Билла.

 

Вентилатор (по-икономично било..) на около 150 градуса, 7-10 минути, и днес поръсвам едновременно със саморъчно приготвена шарена сол от много треви, био лют червен домашен пипер, черно и зелено пиперче, защо не и малко горчица 😉

 

А сега: Минута е много.. Да ми е сладко!

 

 

 

 

 

  • Харесвам 4
Публикувано:

Не е за вярване, най-после "заработих" за първото за деня хранене... 😎

Понеже едва сега долазих до вкъщи след вълнуваща магеланска среща на  , малко шопинг и още социални контакти по пътя..

 

Поредният мързелив недиетичен аламинут: В кокосово масло от лидлските кремвирши, 2 купешки яйчица, от онзи кози кашкавал. Днес ми е до люто червено и черно пиперче отгоре 😋

 

Няма налично описание.

  • Харесвам 4
Публикувано:

Неделният брънч днес се състоеше от два вида мъфини (едните - с песто, сирене и сушени домати, а другите - с копър и пушена сьомгова пъстърва) и един летен пудинг с червени плодове.

 

20220710_112236-01.jpeg

20220710_111452-01.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 8
Публикувано:

Пак без готвене, поради фактора време. Но пък малко по-близо до балансирания хранителен режим, към който се стремя да се придържам от 10-ина години насам.

Ако имаше и кой да нареже салата...

 

Лидлска пуешка кълка, от Италия мисля, на пара в цептера. Още гореща покривам с любимия кози кашкавал, та да се разтопи върху нея. 

 

Няма налично описание.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Още като го видях в магазина - млад, свеж..., знаех че ще се получи вкусно. 

Зелен фасул. Вкусно е.

20220711_212144.jpg.42822e8a2e899c9fc5fcc69ba9985dd6.jpg

 

Наред с това сготвих и един шарен боб, който купих от Родопите. Голямо готвене падна. 🙂

  • Харесвам 15
  • Браво 2
Публикувано:
преди 13 часа, Pantelej Putnik каза:

Още като го видях в магазина - млад, свеж..., знаех че ще се получи вкусно. 

Зелен фасул. Вкусно е.

Рецепта моля 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Tim каза:

Рецепта моля 🙂

Купих към 800 грама зелен фасул, изчистих му крайчетата и го измих. Нарязах го. Запържих 1 голяма глава лук, нарязана на ситно. Добавих топла вода и фасула. Когато поомекнаха фасулчетата, прибавих 4 смачкани скилидки чесън и моркови на ситно. Когато всичко омекна, добавих доматите и 1 равна супена лъжица сладък червен пипер и 1 връзка магданоз на ситно. Така си ври около 10 мин. През това време в тиган на котлона позапичам с разбъркване 2-3 супени лъжици с връх брашно. Не трабва много да потъмнява, а само да замирише на хубаво. 🙂 В купичка разтварям брашното със студена вода до смес като боза. Добавям сместа към манджата и разбърквам, докато е готова. След 5 минути е готово. Подправки - сол и черен пипер. Цялото готвене е на бавен огън и без похлупак. Манджата си плаче за кисело мляко и 2-3 скилидки чесън (през почивните дни, че иначе колежките няма да искат да се целуваме 🤣). 

 

П.П. В готвенето няма точни времена, има усет. Тази и подобни манджи са готови, когато поглеждайки отгоре не се вижда като пяна там, където ври/къкри. Ако след сипване в чинията се отдели воднист сок, то това е показател, че не сме доготвили манджата. 🙂 Добър апетит!

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 45 минути , Pantelej Putnik каза:

Цялото готвене е на бавен огън и без похлупак

Всички хубави летни постни ястия си искат готвене на тих/бавен огън. То това е част от майсторлъка им 😉 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Lyubina каза:

Всички хубави летни постни ястия си искат готвене на тих/бавен огън. То това е част от майсторлъка им 😉 

При бавното готвене продуктите имат повече време "да си комуникират", за да стане вкусът балансиран и едновременно с това богат. Така сякаш всеки продукт намира своето място в общата палитра на вкуса. 🙂

  • Харесвам 5
Публикувано:

Ние днес отбелязахме френския национален празник с...корейско булгоги, корейски задушени картофи и нещо средно между тирамису и бисквитена торта. С ананас! 🤣

 

20220714_133439.jpg

 

20220714_142051.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 4
Публикувано:
преди 23 минути , Роца каза:

Ние днес отбелязахме френския национален празник с...корейско булгоги, корейски задушени картофи и нещо средно между тирамису и бисквитена торта. С ананас! 🤣

 

20220714_133439.jpg

 

20220714_142051.jpg

Честит празник! Вивр ла Франс! 🙂

  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

Днес направих първата си домашна сангрия. Малко на богато лиснах твърдия алкохол, че сега трябва да внимавам.

А защо чак сега?

Първи опит на сангрия - несполучлив, от кутия, купена в супермаркет. Не ми хареса! 

Ходила съм много пъти на гости в Испания и все отказвах. Трябваше да стана на 100 години и да ме накарат малко насила да опитам. Много ми хареса! Вече съм фен!

20220717_124816.jpg

20220717_125132.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Днес направих първата си домашна сангрия

По рецепта от коя област? 🙂 

Наздраве! Аз пък съм на студен айрян от домашно козе кисело мляко. 

  • Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 минути , Светославов каза:

По рецепта от коя област? 🙂 

Наздраве! Аз пък съм на студен айрян от домашно козе кисело мляко. 

Моя интерпретация - плодове, кафява захар, вино, бренди, газирана вода и много лед. Всичко на око.

Айрянът ми е напитка номер 1 за лятото.

Публикувано:

Вместо руло от тиквички си направих палачинки от тиквички.

По сходна рецепта, свободна интерпретация. 

Пекох ги в тигана, като обръщането се оказа точно толкова лесно, колкото показват по телевизията. 

 

Мъжът ми не повярва, че това чудо ще става за ядене и за всеки случай метна едни месца на грил-тигана 🙂 

Плюс тиквички (отново) гриловани и в последствие мариновани в много копър, зехтин и лимон. 

 

Вероятно, защото е неделя вечер, направихме сериозно меню (за двама) 

 

 

  • Харесвам 7
Публикувано:

Морска ни е седмицата както каза детето. Преди няколко дни купих 2 кг миди и ги борихме два дни, а днес калмари и скариди с гуакамоле, сос тартар и сангрия с бяло вино. Готвим се за лятната почивка май 😀

IMG_20220717_205058.jpg

IMG_20220717_204922.jpg

IMG_20220717_205142.jpg

IMG_20220717_205036.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 5
Публикувано:

Тази вечер е гръцка без десерта - салата и мусака. Десертът е импровизация от кокосово мляко, сироп от агаве, чия, манго и ягоди.

IMG_20220718_201128.jpg

 

IMG_20220718_201541.jpg

 

IMG_20220718_204124.jpg

 

IMG_20220718_204035.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 1
Публикувано:

При нас понеже положението тези дни е така, караме на рататуй и салати. И студено вино 🤣

 

 

Screenshot_20220719-155005_Weather.jpg

 

20210723_194944-01.jpeg

  • Харесвам 19
Публикувано:

Любимата ми салата/гарнитура. В Бг никога не съм яла сурови броколи, но откакто ги опитах, приготвени така, съм фен. Сосът се прави от майонеза, бял или ябълков оцет и мед.

E72C4340-D806-4738-88ED-1D269AE2E112.jpeg

390D5969-7AE2-4BD0-BD2B-EAD4CFD8DFF8.jpeg

  • Харесвам 13
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 24 минути , Marusinka каза:

Любимата ми салата/гарнитура. В Бг никога не съм яла сурови броколи, но откакто ги опитах, приготвени така, съм фен. Сосът се прави от майонеза, бял или ябълков оцет и мед.

E72C4340-D806-4738-88ED-1D269AE2E112.jpeg

390D5969-7AE2-4BD0-BD2B-EAD4CFD8DFF8.jpeg

Моля за другите съставки. Изглежда прекрасно и ми се ще да пробвам:)))

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Роми каза:

Моля за другите съставки. Изглежда прекрасно и ми се ще да пробвам:)))

Благодаря!

Нарязани броколи без пънчетата (тях обикновено ги режа за супа), печени, обелени слънчогледови семки без сол по възможност, настъргано сирене Чедър, натрошен бекон (тук продават готови парченца бекон, но може да се изпече на фурна и да се натроши после) и сушени червени боровики (cranberries) или стафиди.

  • Харесвам 7
  • Благодаря 2
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.