Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 3 часа, DaBo каза:

Ето при нас как се получиха картофите:

 

1F5084D0-E7EA-4B7C-BA3E-0103C6ED1495.jpeg.290d0e6f24e811e185b058e0310799b2.jpeg

 

Вкусът не е точно като пържени в много мазнина, но и хич не са лоши. 

За колко време и на каква температура?

Връзка към коментар

Макар и да не е есен още при нас, ето едно ястие с есенни цветове - треска на тиган с гарнитура от печени картофи с мащерка, чесън и масло, печен карфиол с куркума и сос от червено песто.

38E4CC00-2FE6-4831-A947-4808040A950C.jpeg

  • Харесвам 20
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 8.09.2022 г. в 10:41, Бръмбар каза:

Пробвай с търсене на "recipe box in UK" или "cooking box". На мен ми излизат разни предложения и статия/и с най-популярните 10 и т.н, но не съм ги гледала много подробно и не знам доколко ще ти свършат работа.

Бръмбар, много благодаря за оказаната помощ. На зад в темата, бях поискала помощ за сайт, който предлага кутии със сурови продукти и рецепти за ястия, онлайн доставки в UK. Вие ми посочихте примерен сайт, аз ползвах 24 of the best recipe boxes: UK wide meal boxes to try (squaremeal.co.uk), от който си избрах  този mindfulchef.com.

Много сполучлив подарък за РД се получи, и съгласно правилата на сайта, ежеседмично, ще пристигат кутии с продукти и рецепти на посочения адрес. Естествено има начин за промяна. Рожденикът, каза, че много му е удобно така и щял да продължи, за сега. Продуктите са пресни и с високо качество, ястията стават едно към едно с изложените картинки в рецептите. Били и вкусни. Мерси!

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ако помните, преди 2 седмици някъде един приятел донесе кокали за костен мозък. Жена му ми каза да ги замразя после и да ги ползвам за бульон. Днес сварих половината със зеленчуци в мултикукъра под налягане, прецедих и направих моя си версия на Фъ с изрязаното месо на треската от вчера и скариди. 
@ДиянаВ пък ме надъха да поспортувам малко и направих средно интензивна сесия йога. Много добре ми подейства! 
Тази седмица ще сме на по-лека храна. Мисля повече риба, по-малко млечни и червено месо (минус бульона, разбира се).

9E684AC1-34A9-46AC-B4B0-511C3AC39D05.jpeg

F3CFA81A-D7BB-4728-BBA2-F564F0217710.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 6
Връзка към коментар

Моето тирамису 🥰

 

Този път наистина е Моето, във всички смисли на думата 🙃

 

Правя го за всички лични и общи празници и празнувания във фамилията, ще рече едно дузина пъти за 12-те месеца. Извън фамилията само 2 пъти: за РД на приятелка, от години бореща коварни заболявания, и на един национален празник, който една кола съученици споделихме в Копривщица преди не толкова много време..

 

Едната тавичка, голямата, снощи замина директно за Лозенец. Неначената - понеже беше правено същата сутрин, а трябва да пренощува, за да е добро. И понеже там е най-големият Му почитател в лицето на брат ми. С Неговото се размина през август, тръшна се навръх РД с образцово продължително, странно неразположение, та чак докато се върнах от Черна Африка. преди месец. Добре, че навреме беше дал знак, че не приема гости, докато само кафето за напояване на бишкотите беше сварено и първият им ред подреден. Също и неукрасено с емотиконки, понеже хем не са му важни, хем този път е Моето. Още не съм получила отзиви... Сигурно не му се е ядяло за закуска, макар и малко вероятно 😉 Упс, таман звънна, положителна е оценката, значи проверено, и на закуска става..

 

Навреме ми светна вчера да направя тава и тавичка - нали и аз съм човек и Го обичам, а и нищо от продуктите не липсваше, та 2 кила богат крем бях забъркала. Отделно, че щеше да се ходи днес на кафе, то е ясно къде, и щях да взема тавичката да се почерпим там. Ама се отложи.

 

И осъмнах с Моята тавичка. Наръсих я с какао преди малко, гледам бая дебеб слой: Не че съм се увлякла, ама като няма втори човек да асистира - само хартиени лепенки за приспособленията за смайли и доза сръчност и старание не стигат 😎

 

Сега остава да отворя и смеля Гейшата на колегата Дъбов   и да добавя кафенце към кулинарния празник по обедно време на патеричка... Нали всяко удоволствие трябва да е пълно.. А к сожалению день рождения только раз в году... , че и тазгодишният се окава и най-късият ден в годината.. 🙃

 

 

Тавата - снимана снощи преди тръгването й към Лозенец

 

310326330_1426585571177048_4354698862242694042_n (1).jpg

 

 

Ааа... и баница имаше, даже две - и майка ми донесе, та коя от коя по-хубава. Само моята беше по-гореща и ухаеше не само на масло

 

310370173_562558735667867_776106147391799638_n.jpg

 

 

Тавичката 

 

310976361_627347995505631_3405731764116575631_n.jpg

 

 

Наченах я, сипах си

 

310376582_481945403846145_7122915924401541126_n.jpg

 

 

Одобрих Го 😋

 

310871471_770036194108225_5946419798301376586_n.jpg

 

 

После ...  реших да не си сипвам повече.., ударих го направо през просото... 😎

 

310465371_640194064186967_4354896249935969192_n.jpg

307793614_825105955309802_3581138798103546550_n.jpg

  • Харесвам 21
  • Браво 2
Връзка към коментар

Манджите ми от днес - руло от тиквички, с плънка - пастет от сьомга и крем-сирене и лешников пай с шоколад. 

Рецепти:

https://www.tanitaang.com/2022/05/blog-post.html

https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/сладкиши/лешников-пай

 

DSC_0301-2.jpg

 

DSC_0318-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Връзка към коментар
преди 28 минути , Eva eva каза:

руло от тиквички, с плънка - пастет от сьомга и крем-сирене

В кофти момент видях тая красота, а сигурно и вкусотия. Тамън се заемам със съботната вечеря. И лекинко се комплексирах. 🤔  Класическите ми кюфтаци във ерфрайера изглеждат много семпли, но се надявам да са прилично вкусни. 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Четвърто готвене в еърфрайъра и  първо за пурички със сирене, кашкавал и яйца. По- бързи и хрупкави са, но следващия път ще увелича маслото. Така е, като съм свикнала с мазни баници...

20221008_163007.jpg.334501821fd77f85440fba75be0eb401.jpg20221008_162735.jpg.c801a953cfcaef85298fa465e36e1f4a.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 52 минути , дядо Пепи каза:

В кофти момент видях тая красота, а сигурно и вкусотия. Тамън се заемам със съботната вечеря. И лекинко се комплексирах. 🤔  Класическите ми кюфтаци във ерфрайера изглеждат много семпли, но се надявам да са прилично вкусни. 🙂

Благодаря 🙂 Сигурна съм, че и кюфтаците ще са страхотни 🙂 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Бисквити "Сълзица" по рецепта, предложена от @Eva eva. С бутер тесто от Лидл и кафява захар. На опаковката на тестото пишеше да се пече на 220 градуса, а аз ги пекох по рецептата на 180, затова удължих времето на печене на 25 минути. Може да се каже, че в чинията е остатъкът от бисквитите.

 

20221009_181454.jpg

20221009_185308.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Връзка към коментар
На 8.10.2022 г. в 18:26, marycap каза:

Четвърто готвене в еърфрайъра и  първо за пурички със сирене, кашкавал и яйца. По- бързи и хрупкави са, но следващия път ще увелича маслото. Така е, като съм свикнала с мазни баници...

20221008_163007.jpg.334501821fd77f85440fba75be0eb401.jpg20221008_162735.jpg.c801a953cfcaef85298fa465e36e1f4a.jpg

по каква рецепта ги прави?

Връзка към коментар
В момента, Madonna каза:

по каква рецепта ги прави?

Ами същата, по която ги правя пържени в олио. Но тук сложих по-малко яйца и повече кашкавал, за да е по- гъст пълнежът.

 1 пакет триъгълни турски кори- 360 грама

  2 яйца- L

  100 г настърган кашкавал или от твърдите сирена

   150 г краве сирене

    50 г масло, разтопено

Разбиват се яйцата, добавят се продуктите (без маслото) и се смесват добре. Намазва се с четка масло върху първата кора до 5-6 см от върха на триъгълника. Слага се от плънката в долната широка част и се навива . Върхът на кората се мокри с вода, за да залепне пуричката. Останалите кори- по същия начин. Нарежда се първата част ( при мен-7-8 броя) в кошницата на еърфрайъра, мажат се с разтопено масло и се готвят 4 минути. Обръщат се, намазват се и се готвят още 4 минути.

 

 

  

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Правя се на средиземнорски шев с миди купени тази сутрин от рибния пазар в Задар. Компания им прави една приятна  грашевина - по-познат като италиански ризлинг. 🙂

 

IMG_20221013_130110287.jpg.90f9e76b88a047d6bea16055b1747a04.jpg

  • Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 9.10.2022 г. в 21:09, Madonna каза:

по каква рецепта ги прави?

@marycap @Madonna Аз по тази рецепта, но ги правя на тефлонов тиган с по-малко мазнина отколкото във видеото - https://tasty.co/recipe/homemade-lumpia може и само със зеленчуци, или с пиле 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 3.10.2022 г. в 22:38, jul каза:

Коя каквото е приготвила имаше, сезонно и домашно. Има и mekitsa corner 😂 Поне 5-6 лели пържеха мекици и пред всяка - опашка. Беше ми неудобно да снимам за жалост. Само в неделя се провежда, да знаете за агитацията. Мястото е Синият пазар зад Марги аутлет.

Мен хигиената им много ме притеснява (по-точно липсата на такава). При едно от пазаруванията бяхме купили маслини от този пазар. В една от кутиите намерих костилка, някой тествал маслина и си метнал костилката при маслините за продажба. И така маслините, които бяхме купили, отидоха в коша. :girl_mad: Оттогава сме предпазливи какво и от къде купуваме. 

  • Шок 3
Връзка към коментар

курабийси с ябълки - меки и ароматни😋

A67EE9C2-B2DD-444F-B89B-2251C2CE1712.jpeg.ea51c7c28b989cda9ef97ad1d52fb7f9.jpeg
 

Изнамерих една неползвана /или много чистена😉, не помня/ решетка от фурна - голяма, тъкмо за повече бройки😄. Извадих и БУРКАНА 🙃. Пудра захар, няма нужда, не си мерим красотите😜

  • Харесвам 13
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.