Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Снощи моят син рови по шкафовете и по едно време се обръща към мен, с такъв един жален глас, все едно е на тЛи "Ех, сега да имаше една шоколадова бисквитка...". Е, като е казал, да види, че съм човек 🙂 Ето му шоколадова бисквитка 😄 Дано днес не му е минал мерака 😄 

Рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2022/10/brownie-cookie-recipe.html?fbclid=IwAR1Sps0MJVX13fn6Yc9v8A93djvo98JNxXQflMPzVyI38pO1cCTpXcal5D8 

DSC_0325-2.jpg

• Харесвам 10
  • Браво 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 50 минути , Lyubina каза:

Ох, това мъжките майки сте много всеотдайни. 😇

Не може един жален глас да ме накара да кулинарствам....  

Хаха, то не е само жален глас 😄 Представи си и поглед - тъжен, измъчен, все едно аха да пусне някоя сълза 😄  Изобщо, докара го на вид все едно гладува от седмици и не е опитвал през живота си шоколадова бисфитка 😄  Голям актьор е 😄 

• Смея се 11
Връзка към коментар
преди 31 минути , Eva eva каза:

Хаха, то не е само жален глас 😄 Представи си и поглед - тъжен, измъчен, все едно аха да пусне някоя сълза 😄  Изобщо, докара го на вид все едно гладува от седмици и не е опитвал през живота си шоколадова бисфитка 😄  Голям актьор е 😄 

От сега съжалявам бъдещата снаха.

:wink:

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Днес ми е ден за чистене, а изхранването на семейството се пада на мъжа ми... За щастие и двамата обожаваме италианската кухня, та решил да ме глези с Focaccia Barese по 100-годишна италианска рецепта. 🥰

Преди...

IMG_20221106_130149.jpg

И след...

IMG_20221106_130017.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 9
Връзка към коментар

Да се похваля - домашното ми кимчи стана доста добро, пробвахме го онзи ден, заедно с една корейска супа с нудъли и пилешко (dak kalguksu).

А снощи бяхме на японско - ochazuke - ориз, печена сьомга, натрошени оризови крекери, водорасли и бульон даши, в компанията на мариновани ряпа, джинджифил и цвекло.

И един шоколадов кекс с череши от миналата седмица

IMG_0600.jpg

20221104_193606.jpg

20221105_193920.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 9
Връзка към коментар

Реве ми се!! Ако си спомняте драмата ми с тиганите - закучиха се нещата. За 10 дни смених 3 комплекта и сега ще трябва да връщам последния 😭😭😭 Нинджата смених, защото почнаха да ми залепват. Платих за 4 тигана на Гордън Рамзи или Хексклад $350. Уж бяха от неземно покритие и щях да ги ползвам цял живот, а се оказаха най-залепващите на света. Почнах да си пържа яйца на очи, станаха бъркани. Беше кошмар да ги мия. Поръчах един евтин комплект от 13 части на някаква марка All Clad. Като дойде, върнах гадните Хексклад и бях няколко дни в еуфория, защото Аll Clad тиганите бяха чудесни, незалепващи, абе яка работа и вчера…един от тиганите изгори жестоко на мъжа ми ръката - дръжката явно не е била добре изолирана от основната част и топлината от котлона минава към нея 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ За капак се оказа, че най-малкото ми дете не обича баница и две парчета дадоха фира. Дори не искам да показвам последното си “творение” - овесени ядки а ла burned, но имам нужда от огромна доза съчувствие в моите готварски премеждия, затова прилагам снимка 🫣

F6A5C9F0-73E5-48CC-A421-FA2CCB52B176.jpeg

• Харесвам 1
  • Шок 6
  • Смея се 3
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , Marusinka каза:

Реве ми се!! Ако си спомняте драмата ми с тиганите - закучиха се нещата. За 10 дни смених 3 комплекта и сега ще трябва да връщам последния 😭😭😭 Нинджата смених, защото почнаха да ми залепват. Платих за 4 тигана на Гордън Рамзи или Хексклад $350. Уж бяха от неземно покритие и щях да ги ползвам цял живот, а се оказаха най-залепващите на света. Почнах да си пържа яйца на очи, станаха бъркани. Беше кошмар да ги мия. Поръчах един евтин комплект от 13 части на някаква марка All Clad. Като дойде, върнах гадните Хексклад и бях няколко дни в еуфория, защото Аll Clad тиганите бяха чудесни, незалепващи, абе яка работа и вчера…един от тиганите изгори жестоко на мъжа ми ръката - дръжката явно не е била добре изолирана от основната част и топлината от котлона минава към нея 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ За капак се оказа, че най-малкото ми дете не обича баница и две парчета дадоха фира. Дори не искам да показвам последното си “творение” - овесени ядки а ла burned, но имам нужда от огромна доза съчувствие в моите готварски премеждия, затова прилагам снимка 🫣

F6A5C9F0-73E5-48CC-A421-FA2CCB52B176.jpeg

Малко искрен смях почти винаги е по-полезен от доза съчувствие, но за жалост помага основно на живо. 

И защо не обича баница диването? Как го демонстрира?

Ето един ябълков гуерон от миналата седмица, че тези дни сме застигнати от спаначена вълна и не е за снимане: 

IMG_20221027_125548.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 15 минути , Lindt каза:

И защо не обича баница диването? Как го демонстрира?

Нямам представа защо, понеже не говори още. Преди побутваше баницата лекичко и ядеше 2-3 хапки, но онзи ден най-демонстративно изхвърли парчетата на земята, хвърли си чинията, премахна лигавника и като се опитах да й предложа отново ми се изпърдя с уста в лицето 😂😂😂

• Смея се 11
Връзка към коментар
преди 11 минути , Marusinka каза:

Нямам представа защо, понеже не говори още. Преди побутваше баницата лекичко и ядеше 2-3 хапки, но онзи ден най-демонстративно изхвърли парчетата на земята, хвърли си чинията, премахна лигавника и като се опитах да й предложа отново ми се изпърдя с уста в лицето 😂😂😂

Е, при подобна изразителност думите са излишни :don-t_mention:

• Смея се 2
Връзка към коментар

@Marusinka, ти искаш да използваш стоманени тигани ли? При вас трябва да се водят stainless steel? 
Ако е така, при тях при неправилна употреба нещата загарят. Виж в ютюб, има много клипчета за теста с водна капка, за да разбереш кога тигана се е нагрял достатъчно, за да не залепват нещата в него без да използваш много мазнина.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Е, при подобна изразителност думите са излишни :don-t_mention:

Напълно 🤣

В момента, DaBo каза:

@Marusinka, ти искаш да използваш стоманени тигани ли? При вас трябва да се водят stainless steel? 
Ако е така, при тях при неправилна употреба нещата загарят. Виж в ютюб, има много клипчета за теста с водна капка, за да разбереш кога тигана се е нагрял достатъчно, за да не залепват нещата в него без да използваш много мазнина.

О, не, такива с незалепващо покритие. Този загорелият е от неръждаема стомана, но е стар. Ползвах го, защото не бях измила още целия комплект от новите тигани, а се ревеше с глас за закуска 🙄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Marusinka каза:

най-демонстративно изхвърли парчетата на земята, хвърли си чинията, премахна лигавника и като се опитах да й предложа отново ми се изпърдя с уста в лицето

Никога не съм толерирал и оставал безмълвен при малкото на брой опити за такова поведение от моите деца и внуци. Храната не е даденост. В нея са вложени усилия за придобиване и приготвяне. Най-малко трябва да се уважават усилията на този, който я е приготвил и поднесъл. ☹️ 

• Харесвам 6
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , дядо Пепи каза:

Никога не съм толерирал и оставал безмълвен при малкото на брой опити за такова поведение от моите деца и внуци. Храната не е даденост. В нея са вложени усилия за придобиване и приготвяне. Най-малко трябва да се уважават усилията на този, който я е приготвил и поднесъл. ☹️ 

Как го правиш? По-големите ми деца никога не са хвърляли храна. Как да обясня на дете на 1.5г. да уважава сготвеното? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Marusinka каза:

Как го правиш? По-големите ми деца никога не са хвърляли храна. Как да обясня на дете на 1.5г. да уважава сготвеното? 

Много, много приказки, личен пример и пример с по-големите. Яде се това, което е сложено на масата. Който не му изнася - в другата стая да се занимава и не ни пречи да се храним. Като му огладнее дупцето само ще дойде и ще търси папо. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Еми, надявам се, че не след дълго ще се спре с тия демонстрации. Другите две разбират, че не се играе с храна, не се изхвърля и се яде каквото има. Най-голямото е супер каприз и обикновено не работи заплахата с глад, защото може да изкара без да яде дълго, затова при него правилото е да изяде всичко, което сам си е сложил в чинията. При средното гладът работи, но най-малкото не знам направо - всичко яде, няма претенции, само с баницата прави номера, чак ми е жал да направя поблем, защото е най-некапризното дете на света.

Връзка към коментар

@Marusinka Аз за цената на твоите тигани ще се оженя 😄 Аз имам Тефал и работят супер за цената си. Майка ми има Тефал и Zwilling (и тя готви постоянно ) - Zwilling са супер, но не знам дали са това, което искаш. 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 20 минути , darinamarinova каза:

@Marusinka Аз за цената на твоите тигани ще се оженя 😄 Аз имам Тефал и работят супер за цената си. Майка ми има Тефал и Zwilling (и тя готви постоянно ) - Zwilling са супер, но не знам дали са това, което искаш. 

За Тефал чух и от другаде. Както е тръгнало май към Тефала вървят нещата. Добре поне, че не се набутах и всички комплекти досега можех да ги върна с пълно обезщетение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , darinamarinova каза:

Айде, айде, една арка за сватбата не можеш да си вземеш за толкова пари :don-t_mention: Може обаче да стигнат за торта!

• Смея се 3
Връзка към коментар

@Marusinka, единственото друго дете, за което съм чула и видяла да има проблем с баницата, е на моя приятелка в Лондон. Проблемът се оказа в сиренето. Ако е настъргано, няма проблем.

Да си призная и аз мисля, че на година и половина вече съвсем разбира какво се случва и ти/си пробва границите 😉 Аз имам само две деца, ама пък 6 броя племенници /последни хронологично два броя 5 годишни близнаци-диванета/ и смея да твърдя, че всякакви мурафети съм виждала и хич не ми минават 😉 За протокола - никого не съм набила и съм любимата леля 😜

А това с тиганите - Боже, колко енергия и време си изхабила да поръчваш, връщаш, сменяш.....

Тези дни готвих разни неща, но без особено атрактивен вид за снимане - примерно капоната и от сорта.

Обаче за надъхване в Неапол гледах серийките на Андре Токев за там, като веднага след прибирането ни пробвахме супер простата рецепта за паста с миди с черупка, чесън, магданоз и настъргано пекорино. 4 съставки-уникален вкус. Мнооого се одобри и пак ще се прави, само дето виждам зор с намиране на миди с черупка в този сезон.

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Lindt каза:

Айде, айде, една арка за сватбата не можеш да си вземеш за толкова пари :don-t_mention: Може обаче да стигнат за торта!

@Lindt За мое щастие имам кой да ми я направи безплатно - за какво са сестрите в този живот 😄 А и без арка мога да се оженя теоретично, имам си приоритети за харчовете - справка gif-чето 🙂 не че съм тръгнала, де 🙂 

giphy.gif

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.